Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

САЩ атакува Венецуела

Featured Replies

преди 3 минути, maxthon написа:

1 януари 1976г. колко да се бърка....

И къде са руските компании?

току-що, communismatic написа:

Аха, т.е. ти си питай, аз така или иначе няма да отговоря. ОК, разбрах...

Не, не си. Както и в никоя тема не си разбрал. Ти си трол и нищо повече.

• Отговори 681
  • Прегледи 17k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега ЕС ще наложи ли незанмсиколко пакета санкции на кравите? МОК и ФИФА ще извадят ли краварските спортисти от състезанията?

• Ейййй,баси лицемерите....седнали и какво мислите правят сега "лидерите" в Еропа-следят ситуацията..Значи когато Русия скочи да си защитава хората-веднага скочиха,санкции ,манкции,въоръжени групи,военн

• Американците измират от наркотици, внесени от Колумбия и най-вече Мексико. Само че там няма петрол и не си струва да се инсценира борба срещу производството на наркотици, щото няма какво да се открадн

Публикувани изображения

преди 3 минути, parmobil написа:

И къде са руските компании?

Ти си този, който трябва да ги посочи..... Къде са.....

преди 14 минути, parmobil написа:

Половин век? Може би се бъркаш с Иран?

Ми не. Официално започва през 1976-та. Тогава се създава държавната петролна компания на Венецуела (PDVSA), която започва да бърка в купичката на чужденците и става големият шеф-диригент. През 2007-ма Уго Чавес окончателно гони чуждите компании.

Няма нужда да отговаряш на въпроса ми. Вече разбрах че за теб е напълно нормално да се използва партенката за наркотиците, за да се постигне истинската цел - петрола. 

Само не разбрах защо именно краварски компании трябва да имат привилегията да разработват венецуелският петрол. Не ми показа нещо подобно в някакъв закон...

преди 4 минути, parmobil написа:

Не, не си. Както и в никоя тема не си разбрал. Ти си трол и нищо повече.

Я ми покажи, къде си отговорил. Искам точен линк и точен цитат... Изгарям от любопитство. :) 

преди 6 минути, ivottoshev написа:

През 2007-ма Уго Чавес окончателно гони чуждите компании.

Сакън пак ще попита къде са руските компании..... които не може да посочи.....

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Ми не. Официално започва през 1976-та. Тогава се създава държавната петролна компания на Венецуела (PDVSA), която започва да бърка в купичката на чужденците и става големият шеф-диригент. През 2007-ма Уго Чавес окончателно гони чуждите компании.

Няма нужда да отговаряш на въпроса ми. Вече разбрах че за теб е напълно нормално да се използва партенката за наркотиците, за да се постигне истинската цел - петрола. 

К'ва партенка, друже? Има пари да се взимат. Пак ли да пиша за национализацията? Бавно и полека ще стане с Иран същото.  Вие се смейте покровителствено.

офф И ме питай пак за Октомврийската (голем смех)

преди 9 минути, maxthon написа:

Ти си този, който трябва да ги посочи..... Къде са.....

Аз? Кой ме задължава? Чакам вие да ми покажете кой е пострадал от национализацията във Венецуела. САЩ или СССР?

преди 5 минути, parmobil написа:

К'ва партенка, друже? Има пари да се взимат. Пак ли да пиша за национализацията? Бавно и полека ще стане с Иран същото.  Вие се смейте покровителствено.

офф И ме питай пак за Октомврийската (голем смех)

Къде пише, че щом национализирани са били краварски компании, задължително е същите компании сега да се намърдат отново там? Това според Международното право ли е, или щом се отнася за Кравария, може да се ръководим от "Правото на по-силния"? 

След като Тръмп обяви, че САЩ ще поемат контрола над венецуелските ресурси, руските активи се превръщат в директна точка на конфликт.

Целта: Изтласкване на Русия, за да могат американските компании (Chevron, Exxon) да поемат разработените вече от руснаците находища, без да плащат компенсации на Москва.

Руският отговор: Кремъл в момента използва ситуацията, за да постави САЩ в „морален паралел“ с войната в Украйна – ако САЩ могат да анексират/контролират петрола на Венецуела, то Русия претендира за същите права в своите зони на влияние.

преди 2 минути, "Саша" написа:

Венецуела е 51-вият щат на САЩ! 

Тираджията дето оревава орталъка в темата за Украйна, сега много войнолюбиво е настроен... 😆

ГЕРБер... направи една тема за военните интервенции в САЩ. Регистрирай още 30-40 акаунта и си пиши самичък. 

преди 9 минути, parmobil написа:

Аз? Кой ме задължава?

Е кой намеси руски компании покрай национализацията? Който ги е намесил да си ги посочва...

преди 11 минути, parmobil написа:

Чакам вие да ми покажете кой е пострадал от национализацията във Венецуела. САЩ или СССР?

Даже и компенсация е изплатена на пострадалия......

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Къде пише, че щом национализирани са били краварски компании, задължително е същите компании сега да се намърдат отново там? Това според Международното право ли е, или щом се отнася за Кравария, може да се ръководим от "Правото на по-силния"? 

Не си сериозен. А къде пише, че национализраните няма да си потърсят парите и вложенията?

Офф Братушките насипаха близо 20 000 000 000 там за последните години. Интересно е, че руското ПВО във Венецуела при американката СВО не се чу.

преди 3 минути, maxthon написа:

Е кой намеси руски компании покрай национализацията? Който ги е намесил да си ги посочва...

Даже и компенсация е изплатена на пострадалия......

Пак ли ще ме цитираш на срички?

преди 56 минути, Zaza Zaraza написа:

Петролният интерес

Венецуела притежава най-големите доказани резерви от нефт в света.

• Европейската нужда: След като Европа се отказа от руския нефт, тя отчаяно се нуждае от нови източници на тежък суров нефт.
  • Сделката: Ако САЩ успеят да стабилизират добива във Венецуела, това може да доведе до по-ниски цени на горивата в световен мащаб. Европа се надява да получи достъп до този ресурс, затова предпочита да не критикува „методите“, чрез които той е осигурен.

Правният и морален капан

Мадуро е обвинен в „наркотероризъм“ и престъпления срещу човечеството.

• Дилемата: От една страна, ЕС винаги е поддържал международното право и суверенитета на държавите (затова Франция и върховният представител по външна политика Кая Калас изразиха „загриженост“ за спазването на Устава на ООН).
  • Реалността: От друга страна, Мадуро отдавна е обявен за легитимен „диктатор“ от много европейски държави. Трудно е да защитиш лидер, когото официално не признаваш за законен президент. Това парализира общата европейска позиция.

Вътрешното разделение в ЕС

Европа не е единна:

• Италия (Джорджа Мелони): Вече нарече действията на САЩ „легитимни“ и „дефанзивни“.
  • Франция и Германия: Изразяват тревога, че това създава опасен прецедент за бъдещи военни интервенции.
  • Резултатът: Когато ЕС не може да постигне консенсус, той обикновено „мълчи“ или издава общи, неясни изявления.

Страх от миграционна вълна

Венецуела е в хуманитарна катастрофа. Всяка по-нататъшна дестабилизация може да засили миграционния натиск не само към САЩ, но и към Испания и Португалия, където историческите връзки са силни. Европа изчаква да види дали САЩ действително ще успеят да наложат ред, преди да вземе страна.

Да това е един добър разбор на нещата и съм съгласен с написаното и все пак е редно когато си поел един курс да го следваш без значение кой е срещу теб а в случая Европа сама се отказва от собствените виждания и обръща палачинката на 180 градуса. Много тъпо.

Освен това не знам на какво се надяват нашите тупани като всички знаем че янките са алчни твари и ще да имат всичкия петрол на света ще стискат високите цени докато могат.

току-що, parmobil написа:

Пак ли ще ме цитираш на срички?

Отговаря ти се както прецени отговарящият да го направи, а не като ти желаеш. Пак ще ти напомня, че който е намесил руски компании той да си ги посочва. А на пострадалият от национализацията е изплатена компенсация.

Някои хора , като не им обръщат внимание и се намират на работа да драскат в темата. Спрете алкохола или си лягайте. 

Дзверо пак ли ще пишеш в темата за проблем с форума? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.