Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Случаят Петрохан

Featured Replies

Цитат
Ами това при Калушев идва от нарцисизма, сектантството и лам-ството. Той е в амплоато на духовен учител -- обществото ни е кочина, всички са зле, той иска да спаси децата, които гаснат в училище, иска да покаже на хората как да живеят. Той има отговорите--педофилия и медитация в гори и пещери.

При Макулев и той е имал някакви коучинги, практики и тн. та явно и той е искал да предложи на падналото общество някакво спасение и учение. Но има и друго, на мен Макулев ми се видя като самосугестиращ се -- опитващ се да избяга от реалността и да се самоуспокои. А може би да успокои и Калушев -- все по-спокоен беше, все по-уверен,без никакви притеснения...само мигащ на всеки 2 секунди и препотен... В такава ситуация много хора бягат от реалността, аз бих била нонстоп на лекарства, не владея чак такива техники за бягство.

На мен ми прави впечатление, че и майката никъде не излезна. И е възможно да  е била в тежко състояние предвид ситуацията, да не се е самосугестирала достатъчно добре.

Абсолютно наложителни са пълни разследвания и забрана на всякакви секти, полицията да издири всички сектанти и да предаде информацията за тези хора на психиатрите.

Точно сектите твърдо отричат психологията и психиатрията. Включително сциентологията. Само изгледайте поредицата на Лия Ремини "Сциентологията и след това". Говори от личния си опит като бивша сциентоложка. Интервюира и много хора, успели да избягат от сциентологията. Разказите са меко казано потресаващи.

"Бягство от полигамията" за мормоните също трябва да се види. Абсолютен ужас.

Същите тия психично болни хора са твърдо против изучаването на православието в училище. Сега нагледно виждаме защо. Защото православието не предлага медитация, йога, търсене на духовни съкровища или материални такива, вяра в извънземни,  пещернячество, гмуркане и педофилия.

Цитат

Трябва да се отчита и фактът, че това са хора, които досега са живели с убеждението, че са духовен, интелектуален и всякакъв каймак. Внезапно се оказват около 100 пункта под Ганя като IQ, понеже Ганя може да го е страх от норвежците, но поне не си дава децата на въоръжени секти.

Те нямат друг избор освен още поне известно време да продължат да твърдят, че всичко това е държавен заговор и друго не може да бъде.

Вярващите в държавен заговор са за психиатрия. И аз не харесвам Бойко Борисов и Делян Пеевски, но тук те вина нямат никаква.

Цитат
Както писах, моят фийд е пълен с вайкания срещу мафията, Сарафов и призиви "Сега ако не ги изринем"...нормализират очевидна педофилия, мафията поства за Ботев... когнитивен дисонанс отвсякъде. Малко като секта са си и те.

Но за мен показва, че човек трябва да е критичен -- всички тези хора, които говорят за законност, институции, ще борят мафията, са видимо ок с това НПО-та да изземват държавни функции, лами да лекуват деца с проблеми по хижите и тн...

Точно критичното мислене и вярата в науката много липсват у нас. А най - страшното е, че липсват при учители, може би и лекари, при журналисти, писатели, поети, хора с бизнеси или такива, работещи с деца.

Цитат
Лошото е, че има и други паравоенни хижи и държавата спи с години. Вчера БОЕЦ имаха лайв от такава хижа, близо до София. Пак джипове, АТВ-та, шейни, не давали хората да минават по пътеката.
Боец се обадиха на 112. Уж дойде патрул, влязоха сами (това е нормално), излезе полицията съвсем спокойни. БОЕЦ ги учеха, че трябва да оформят всичко в доклад. Изглеждаше като поредното потулване.

Този патрул си тръгва и ... идва нов патрул. Беше очевидно, че някой шеф в МВР-то е гледал лайфа и е пратил втори патрул, но добре инструктиран да се държи по-адекватно. Не очаквам сериозни мерки от държавата, за съжаление.

Някой да вземе да потърси отговорност от БТС и бивши министри на туризма с какъв акъл и без проверки продават хижи на тоя и оня. Да не целят да убият изцяло планинарския туризъм?????????????:angry:

Цитат
Няма абсолютно никакви данни и доказателства за аутизъм или каквото и да е от този род на Алекс освен три думи на бащата, който очевидно не е на център. За тези хора нормалното е ненормално и обратното. Изобщо не му вярвам и считам, че органите за защита на детето трябва да разследват случая.

Много страшно е подобен тип мислене!!!!

• Отговори 336
  • Прегледи 12,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какъв случай? Официалната версия ще е убийство и самоубийство с елементи на религиозна и сексуална основа. До десетина дни ще спре да се говори за него. Животът продължава. Какво мислим ние няма никак

• Е, не. Жени, коли, риболов... Ама докато ям хахахаахахаах

• "Случаят Петрохан"... Има хора, немалко при това, които се чувстват истински живи  само когато четат (за), слушат (за), гледат (за), обсъждат такива (или подобни) случаи.   

Публикувани изображения

преди 11 часа, petie1 написа:

Колко теми за тоя случай още?

:offtopic_s:Явно ще са π. ;) 

Цитат

Аз не съм наказателен юрист, но по-скоро поведението на бащата е съучастие към престъпление. Това не е да заведеш приятелчето на детето на ски за един ден/вечер, а съзнателно изоставяне.

Точно!!!! Родителите, големите брат и сестра са за сериозни консултации при психолог и психиатър, а социалните трябва да се занимаят с тях!!!!

Заекване и нощно напикаване не се лекуват с медитации!!!! Питайте който и да е истински специалист.

И аз не говоря добре. Загубих половината си слух на пет годишна възраст, заради това не познавам ударенията, говоря без ударения. Ходила съм на уроци по логопед, като учех в София, но пак не ми помогна. Но причината при мен е сериозната загуба на слух, като бях малка. Това няма как да се компенсира!

Цитат

Пишеше, че хижата е купена от Фидос, а земята 5 дка. от МЗХ за 5000 лв. без малко.

Вчера бях дала линк към БЪРД със скица на парцела от Кадастъра и веднага няколко несъответствия ми избодоха очите. В Кадастър пуснах и ортокарта - направо ужас.
Ако нямаха чадър, никога не можеха да купят тази земя има прекалено много "грешки" в скиците.

И понеже картите ми говорят (не ТАРО, а кадастралните) виждам, че там е подготвено да изникне един скъп частен затворен комплекс върху минимум 7 дка, печалбата ще е няколко милиона евро, но не е достатъчно да обоснове 6 брутални убийства (ако са почнали далаверата и са се отказали).

Става все по - интересно. ПП- ДБ  ще има да отговарят на един милион въпроси. :popcorn2:

Цитат

От медиите:
Става въпрос за заможни родители с проблемни тийнейджъри, злоупотребяващи с дрога

Що за родител трябва да си, за да си оставиш детето при чужд човек, който да го отглежда месеци или година?

Това питат всички трезвомислещи българи, след като стана ясно, че при Ивайло Калушев са били пращани десетки момчета на възраст до 15 години, с които той е живял във вила „Петрохан“, напускал страната и отивал в Мексико или Непал.

Данни от разследването сочат, че при него са пращани от родителите си тийнейджъри с проблемно поведение, най-често злоупотребяващи с наркотици от ранна детска възраст, научи Флагман.бг.

Калушев, който бил свръхинтелитентен и убедителен, казват негови близки. Той съумявал да убеди родителите, че децата им трябва незабавно да скъсат със заобикалящата среда, отричал традиционното образование и казвал многократно, че дори и да си завършат „Харвард“, ако нямат емоционална интелигентност и умението да се адаптират във всяка среда, никога няма да бъдат щастливи и успешни.

В неговата концепция за образование децата се отдавали на дълга медитация, връзка с природата и източни науки.

Давал често за пример и Николай Златков, който бе открит мъртъв в кемпера край връх Околчица вчера.

Хора, които са посетили вила „Петрохан“ казват, че не са виждали толкова възпитано момче. Това била „визитката картичка“ на Иво Лама – дете от проблемно семейство, за което той разказвал, че тръгнало по лош път е моделирано като млад и много интелигентен човек.

Подобни детайли карали заможни семейства да си поверяват децата на Калушев. Според сайтът Glasove, известна столична фамилия платила 1 млн. лева, за да пратят момчето си с Ивайло в Мексико. В момента те били шокирани от случилото се. Разпитани били по разследването, но заради деликатния случай, имената им се пазят в тайна. 

Образователното министерство ще трябва да затегне доста правила в сферата на образованието. А здравното министерства трябва да затегне наблюдението и грижите над психичноболни хора. 

В случай че сте забравили, преди няколко години се позволи на психично болните хора да гласуват!!!!

Цитат

По какъв пък чак толкова лош път е тръгнало дете на 10 години (Николай). Майката е превъртяла, попаднала е под влияние на ламата и му е оставила детето си.

Изпаднала в депресия след развода с бащата на Ники и попаднала на тоя. И още го защитава - ламата де. Бил добър човек, мафията била замесена и била убила детето и.

Хора, наблюдавайте си близките след развод и не ги оставяйте сами!!!! Помагайте им - финансово, материално, морално................Но не ги оставяйте сами!!!! Уязвими са!!!!

Цитат
Това, което повече ме интересува е, какво ще направи държавата сега по отнишение на тези безцелни предоставяния на деца да ги отглежда този и онзи.
Някой беше писал по-назад, че Ники, въпреки годините си, също е бил дете и за мен е точно така. Отдаден на Калушев от 8 годишен и израстнал с него. Имал ли е възможност изобщо да порасне и да се развие като личност и мъж.
Ужасна трагедия за всички, но най-вече за тези два млади, погубени живота, които не на собствена воля са били въвлечени в това.

Трябва да се направи нещо, иначе ни чакат още трагедии с още погубени детски животи. До това води свободата да има секти и всякакви съмнителни неофициални вероизповедания!!!!

Цитат

Някоя майка е дала 150К евро, за да обучават сина ѝ на гмуркане и спелеология?!
Излиза, че в тази държава гъмжи от хора, които не са с всичкия си.

Цитат
Аз затова съм страшно подозрителна към учители, лами, гурута, сенсеи, гешета и прочие спасители. Най-често това са хора, които не могат да се справят с неврозите и демоните си и “спасяват” другите, като ги обсебват и поглъщат. Изобщо нямам вяра на такива, пък нека ми обясняват за “прогнилото общество”. По-добре в прогнилото общество, отколкото с разни гей дружинки по хижите.

Цитат

а понякога става дума и за много пари и желание за контрол, понякога и за перверзии. Много духовни учители-педофили има, много от тях искат много пари и забогатяват на гърба на последователите си. Висарион имаше имоти подарени, огромни суми пари и прочее. Имаше и там слухове за педофилия.  А някои от тях, като Менсън, са и убийци. Хищници, намиращи лесни жертви-- в случая имаме лесни жертви родители с духовно търсене, да дават пари и децата си, и деца, които са дарени от родителите си...

Цитат

Последиците от решенията на глупаците от ПП-ДБ. Колкото и да не им се ще на някои хора да признаят този факт.
Имаме шест трупа и опечалени близки и роднини.
Имаме и куп невероятни брътвежи по медиите и социалните мрежи.
Неслучайно най-яростните адвокати на НПО-то Петрохан и неговите членове и симпанизанти са от редиците на ПП-ДБ.
Колкото и да не вярваме, че има замесена политика в тази история, но такава има.
Жалкото е че всичко това може би щеше да бъде предотвратено, ако едни специални служби си бяха свършили работата навреме.
Бях убедена, че Калушев е един от убийците на тримата в хижата. Надявах се детето да бъде пощадено, но уви. Бащата според мен бе накаран от службите да говори по този начин, за да умилостиви Калушев да не му направи нещо лошо, ако следи медиите.
Случаят за мен не е от сложните имайки предвид личностовите характеристики на мъртвите и дейностите, които са извършвали, и мястото, в което са живели.
Знаете ли днес какво ми се случи? Във ФБ ми излезе в общия поток една публикация свързана с Национална мрежа за децата. Това е НПО. Написах коментар и знаете ли кой се включи да ми отговаря - Тома Белев. А аз в коментара си засегнах и НМД, и ПП-ДБ, и това че всяко НПО трябва да бъде разследвано за дейността му и да се провери счетоводството му. Този човек ме обиди по най-просташкия начин, защото се почувства засегнат. Знаете ли, че точно Тома Белев и Борислав Сандов дават зелена светлина на тия от хижа "Петрохан"?
Много може да се пише по темата. На съвестта им да тежат сега тези шест трупа, но едва ли - тия съвест нямат.
Сега обикалят по телевизиите да търсят извънземни, мафиотски групировки, които са убили тия шестимата. При мен този номер не минава. Не знам за вас. Калушев си ги уби и накрая се гръмна.
Били са следени и разработвани, те самите са разбрали, изпокарали са се и го е хванало шубе, и краят дойде. Дори няма да се учудя, ако са се занимавали с мокри поръчки, или с намерение за такива.

Тия двамата зеленясали също трябват да бъдат здраво разследвани. Кой знае дали не са членове на сектата!!!!!

Цитат
отпадане (неходене) на училище е огромен проблем и има различни мерки.
1. Ти пишеш за деца, които ходят - да, тях ги следят при отписване, за да хванат рано проблем.

2. Но има десетки хиляди деца, които изобщо не ги записват. И по няколко хиляди отпадат всяка година, ето една скорошна статия: Въпреки усилията на държавата, все още хиляди деца са извън класната стая.  https://btvnovinite.bg/bulgaria/deca-koito-ne-hodjat-na-uchilish … aignsrc=clipboard

3. Отпусните са между български училища. Ако родител каже, че ще запише детето си в чужбина, няма механизъм МОН да провери. Тук се приема на юнашко доверие.
Приятелка участваше в първата кампания (пише, че е 2017 г.) и то за София, хубав район. Комисия ходеше от врата на врата на постоянните адреси на родителите. Ако никой не отвори, звънят на съседи, които например казват "а, те Иванови от години са в Италия (примерно). И комисията пише - учи в чужбина. А дали е така ....

Цитат

Също са ми много подозрителни хора, които не ги устройват разни учения, та вземат основат свое, което да обяснява постъпките ми. Брех целият хилядолетен будизъм ти е тесен, та ново учение трябва.

Цитат

Не е това темата, но като стана дума... в София се знае кои са специално частните училища, които не пишат неизвинени отсъствия и нямат особени академични претенции. Ако помните случая с убийството в Борисовата градина и ученика, когато хванаха - там беше нещо подобно по отношение на присъствието и отсъствията.

Цитат
Виждам как "приятелите" на Калушев се мятат на амбразурата да ваят образ на светец и в същото време умело си пускат покрай ушите въпроси които обсъждаме и тук - как е придобита хижата, която е ремонтирана с доста пари в частен хотел, как е придобита техниката, с която са разполагали в тая хижа, защото финансовите отчети показват невъзможност, защо тази частна организация имитира държавна институция не само по име, но и чрез "униформите" си, поведението на членовете си т.н..... и още, и още. Такива неща се чудя.

И те са сектанти, не им вярвайте!!!!!

Цитат

За този Леон пишеше, че бил син на известния фотограф Симон Варсано. Пратили го на Калушев, защото се стресирал от полицията на първия учебен ден. Вероятно става въпрос за еврейското училище.

А това училище е с лоша слава. Глория беше отписала Симона оттам, май като е била в трети клас, защото е била тормозена. Не се споменава какъв е бил тормоза. Не съм изненадана, има лоши отзиви за това училище, там не харесват нееврейски деца.

Цитат
Продължавам да твърдя, че заспалщината и некадърността на службите позволиха да се стигне до шест трупа.
Психоложката по БТВ - никога не бих я ползвала, като такава. Толкова некадърно мнение изказа, че няма накъде.
Глупостите на Илиян Василев ми идват и те в повече.
Големи конспирации, голямо нещо. Всеки си съчинява негов си филм, а истината е много проста.

Именно!!!!

Цитат

И аз не мисля, че има връзка с каквато и да е партия. Грешката на управляващите по това време е била само, че не са взели мерки за това, че въоръжени са се разхождали и са си присвоявали територии. Но доколкото разбирам, след проверката вече не са спирали хората да минават в района. Както и че е имало сигнали за деца там, но като родителите не съдействат е трудно.
Когато е маскирано зад добри намерения, допускам, че е лесно да се манипулират проверяващите. Хора от типа на организаторите са много харизматични и знаят как да подходят, какво да покажат.

Далеч съм от мисълта за намеса на каквато и да е мафия. Ако беше нещо такова, да са ги ликвидирали, когато са били заедно още в хижата. За подобни духовни практики не е нелогично такова развитие. Не търся прилики с утвърдени такива, защото той си е създал своя собствена.

Цитат

Тази истерия със защитата на убитите ми идва в повече.
Всички в хор повтарят какви страхотни хора са, версиите от това, че дървената мафия ги е гръмнала, стигнаха до това, че е работа на държавно-мафиотски структури и в кюпа са службите. Путин за сега малко го намесват.

Мисля, че тези които една седмица раздухват случая със всякакви конспирации е време малко да дръпнат спирачката.

ПП Както и очаквах паднаха забраните и журналистите дори пускат снимки. В близките дни ще има още доста подробности.

Защитават ги живите членове на сектата. Кой знае тя от колко души се състои. Ако беше някоя малка, нямаше да им трябва такава огромна хижа със голяма зала, която да побира към поне стотина човека. Ресторантската част имам предвид.

Цитат
Едва ли целият разследващ ресурс   чете бг-мама и фейсбук и  подхвърля конспиративни версии постоянно, защото  с един клик народонаселението е разгадало, че няма овчар в Околчица през февруари или че Калушев е толкова прецизен и добродушен , че не е възможно да е убиец.
   Хората са луднали от работа една седмица, две деца са убити, нямат време да следят кой къде по форуми и вестници " разследва" и да им се отчитат на всеки кръгъл час.
   Половин България са криминалисти, психолози и експерти по мафията.

Цитат

Попаднах на фейсбука на майката на Леон - Албена Попова, съпруга на Симон Варсано.
Пълно е с обучения и теми за екология и прочие. Има собствена страница Естествоизпитатели…
Не разбирам как може да си пращаш детето в такава хижа, но явно всички около Калушев са имали едни и същи убеждения… и са смятали всичко това за “нормално”…

Цитат

Ами Леон е живеел много месеци при Лама Иво преди да бъде върнат в семейна среда, без почти да вижда близките си. Тогава какво значи индивидуална форма на образование щом Лама Иво не е писал с него съчинения, таблици за умножение и тн? И нещо повече, по ЕДНО ЧУДО Леон е върнат вкъщи, щял е да бъде с него много по-дълго, ако не е бил дядото да пусне сигнал.

Тогава каква е тази форма на обучение/образование, ако никой месеци наред не е учил с Леон. Все пак, индивидуалната форма на обучение включва някой индивидуално да преподава на детето и да учи с него, поне за дете на 8 години...кой го е правил това с Леон и защо е позволено това дете да НЕ учи?

Кой е учил с Алекс, който също не е посещавал училище? Дори да е бил на индивидуална форма на обучение, кой е учил и го е готвил индивидуално? Светла му памет и не искам да тривиализирам трагедията с това дете, но и тук е проспано. Как Алекс е минавал в горни класове? Защо няма контрол върху индивидуалната форма на обучение, проверено ли е получавал ли е образование/явявал ли се е на някакви изпити?

Как изобщо е било организирано образованието на децата през месеците и годините, в които са били под грижите на ламата...кой го е следил имало ли е някакъв контрол???

Цитат

Илиян Василев, Данибон, Мими Йорданов, все видни източници, започна се и загатване за хибридни операции, чакам и Путин да обвинят, че ликвидирал или очернил горките рейнджъри. Но това няма да помогне, нито ще се приеме като версия, защото е смехотворно вече.

Цитат

Още първия ден, когато излезе новината за тройното убийство на Петрохан, ми направи впечатление как местните хора твърдят, че чули изстреЛ. Това не са хора от съседния апартамент, това е село, отдалечено на километри от хижата. Чули изстрела (може и изстрели да са били) и ги разпознали. Никой не си е помислил, че детето на съседите стреля по врабчета, че някъде празнуват рожден ден с фоейрверки, не, те са разпознали изстрела от хижата.
Значи, там имало оръжия, колкото в социалистическа казарма, но те никога не са стреляли с тях. Така че първият изстрел, който местните хора чуват, им прави впечатление и го запомнят.
Класически пример за "съшито с бели конци".

Редовно пътувам по този път,у като ходим на София. Като разбрах къде се намира хижата, ми стана ясно, че селяните измамници от Гинци си търсят своите пет минути слава по телевизията. Селото е далече от хижата и не съществува човек, който да чули изстрел или викове чак оттам.

А са селяни измамници, защото представят фалшиво и некачествено кисело мляко за тяхно собствено производство. В това село явно много обичат медийната слава.

Цитат

10 години по-късно знаел нещо, което не трябвало да знае https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/rolling_eyes.png Затова ГРУ ликвидирало трима в хижата, но най-печените се измъкнали с кемпера и ги преследваха.

.......................................

Цитат
Според мен най-важното в случая ние като общество да имаме критично мислене и да не допускаме повече такива неща да се случват. И за това ще помогне този случай да се разнищи докрай, кой е ходил в тая хижа, какво е видял, защо не е подал сигнал. Аз мога да ви кажа , че институциите си работят, може би не със скоростта, с която иска, но ако има гражданско общество, проблемите се решават.
Аз съм водила война с един фермер милионер, че ми замърсява въздуха с палежите си на обор и проблемът се реши. А да и той ме заплашваше, ама ето на, жива съм...

:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Дарители са замесени, доколкото легитимират организацията и сега заблуждават за "постиженията" й, там изобщо няма посочените екологични проблеми
Реалността е друга. Фактите показват, че са финансирали структура, която е създала „въображаем враг“ , за да оправдае своето съществуване и контрол над територията.

Мда, а въпреки тия природолюбители, на Петрохан най - редовно има боклуци. Има много снимки във фейсбук групата, в която и аз членувам "Забелязано на Петрохан". 😀

Ами, никой не ги чисти.............. Къде ги тия природолюбители?????:popcorn2:

Цитат

Не е редно така да се опазва природата. Тя се опазва от държавата, и без това бюджетът за това е огромен. Не е работа на НПО да изземва държавни компетенции, и то НПО с някакъв откачалник начело. Сори, ама що за държава сме.
Трябва да се търси държавата отговорна, че се е стигнало до това безобразие

Цитат

Това, че са му имали доверие не означава, че е било оправдано, историята познава трагедии като Хевънс гейт и Джоунстаун, където се самоубиват стотици хора, вярващи на лидера си.

Цитат

В НК има текст за родителите и настойниците, които оставят "дете без надзор и грижа, създавайки опасност за физическото, душевното или моралното му развитие".

Да захвърлиш 8 годишно дете при гуруто на предполагаема наркокомуна, поне на мен не ми се връзва с понятието грижа. При положение, че родителите са живи, не сме във война, не са бежанци, не е настъпил някакъв катаклизъм.

Точно! Да им търсят сметка сега, нека да се види родителският им капацитет!!!!!

Цитат
О не, не е семейна драма. Внучето е оставено на "рейнджъри", не е просто отделено от баба и дядо заради някакви семейни цупежи. Говорим за осемгодишно дете, Никола, нямаш деца и не знам дали осъзнаваш колко малко е това дете да бъде отглеждано извън семейството си. Сигналът не е просто "баба срещу мама", в него са посочени външни за семейството лица и те са били уведомени за него, за капак! Информацията за събитията, довели до сигнала изобщо, се появи в медиите. Потърси я. Второкласник, който не може да се срещне с баба си и дядо си без надзора на Лама и друг негов ученик. Който не си е у дома за коледните празници, за рождения си ден. Изобщо не подценявайте този сигнал. Свети в яркочервено. Повтарям, не е проблемен тийн, наркоман, нито дори просто спортно момче с интерес към този начин на живот, да кажем да е личен избор. Това е дете втори клас, на което предстои тепърва да учи таблицата за умножение, Бога ми.

Цитат

Духовен водач, будизъм, екозащитник, ала-бала.
Човек с няколко имота из България. Хижата придобита на изключително ниска цена. Родители даващи много пари, за да въведе децата им в духовното извисяване и прочистване.
Какво е това да му се не види?
Хубави, умни, възпитани, нямат криминални досиета, а демоните в тях стотици. Не се търси логика в действията на такива хора. Да, те мога да бъдат и убийци, и вие ще останете много изненадани, както и се случва при някои от вас.

Цитат

Аз наистина падам с неща, които са аха-аха като хората, ама съвсем малко нещо не е баш - нямало нищо педофилско в сигнала и утре ако реша, че имам смелост, заставам на Кончето с карабината и искам и задгранични паспорти на преминаващите. Затова споменах "Прозорецът на Овъртън", чрез който се обяснява как много уж сериозни човешки и обществени теми, касаещи патология/анормалност, започват да се налагат като норма - канибализъм, педофилия и други.
Между другото се сетих за законно притежаваните оръжия, които се придобиват след проверка дали се водиш някъде на отчет/диспансер с психиатрична диагноза. Колко от хората с психиатрична диагноза се водят някъде и това се вижда при проверка?

Тук педофилията изобщо няма шанс да мине за нещо нормално!!!!

Колкото и да се опитват разни алтернативни да ни убеждават в обратното!!!!

Цитат

Сигнали за педофилия има няколко, не е само с Леон. Първите сигнали били подадени към ГДБОП. ГДБОП било започнало разследване по сигнали, имало е разпит на свидетели и хората в средата, но нещата спират. След като ГДБОП спира да работи, се подават сигнали за ДАНС...
Поне част от сигналите СА за педофилия. Забатачване от страна на институции е имало, май на ниво прокуратура, доколкото разбирам. Дали е безхаберие или е чадър...

Трябва повече прозрачност и по тези разследвания...Защо им  е позволявано да се ширят по този начин.

Цитат
Логиката сочи, че от манипулиране на семейства и изолиране на деца от родителите им, през сектантство и промиване на детски мозъци до педофилия има само една крачка. Повечето секти въвличат жертвите си и в сексуални практики, има много примери. Затова и обсъждаме педофилия, има вече и медийни публикации с анонимни източници, има сигнали и признаци за това.

Цитат
Абсолютно това е много важно. Никой не се изказва лошо за ламата. Много важен червен флаг, никой няма право на друго мнение.

Цитат
Семейството в Нови Искър, което беше убито, със сигурност не е било свързано с милиони евра инвестиция, не е имало сигнали за съмнително пребиваване на деца при тях, не е било пълно в къщата със скъпи оръжия, нито са карали мощни джипове и атв-та, нито са проверявали случайно преминаващи хора. Единствената прилика е в броя на убитите жертви. Това е.

Цитат

Това е най-страшното.
И много от педофилите изграждат имидж на "добрия чичо" пред обществото и пред родителите. И търсят достъп с деца, точно като учители. Справка от последната 10 дена има 2 случая - млад учител от Пловдив и някакъв 72 ръководител на музикална школа.

Медиите и властта по отношение на убийствата в планината натрапчиво, макар и не особено убедително, ни водят към версията "един убива другите и се самоубива"...Абе, сектанти, кво да ги прайш?!

Приказките за тежкото въоръжение например, някак изведъж се прекратиха.Било си законно въоръжението им, значи...и въобще не било пък тежко.Освен ако под "тежко" разбират пистолет, който тежи повече от 800 грама.Нямало е никакви намерени картечници, гранатомети...а защо не и танк Т 54, а? Щото кемперът трудно ще мине за бронетранспортьор, макар да долових намек, че не бил съвсем обикновен кемпер...А дотове тук-там, на възлови точки в охраняемата от тях зона, открили ли са?! С оръдия сорокапятки...и картечници Максим с преносимия боекомплект...Или злоумишлени лица са ги отмъкнали по кошарите...да се пазят от разбеснелите се безотговорни мечки, опиянени от закрилата на ЕС...

Като помислим с какви версии още ни заляха моментално, коя от коя по-тъпи, аз мисля, че просто тия хора, убитите, ходейки every day по горите, са се натъкнали на нещо, което въобще не е трябвало да виждат. Сетили са се веднага...тоест, "нещото" е било много, ама много сериозно нещо...че ще ги убият...и са се опитали нещо да направят, за да се спасят.Ама не са успели."Нещото" се оказало прекалено сериозно нещо...

С тези екзекуции според мен предупреждават и местните, които няма как да не са видели също това-онова, да си траят...щото операцията по затваряне на усти е твърде брутална...Девет човека вече са мъртви...

Помислете само около един от фактите...Даже да са решили да се самоубиват, това са хора-планинари и пещерняци, не самураи.Няма да убият кучетата си, които третират като техни деца.Просто ще ги пуснат и тогава ще правят всичко останало...Е, очаквам да чуя, че тия кучета не са обикновени кучета, а кучета-сектанти...Защо не, а?! Както е тръгнало...

Поставям оценка "много слаб 2-" на приказките на властите. Да лъжеш убедително се иска интелигентност над средната.

преди 4 часа, Anneliese написа:

Абсолютно наложителни са пълни разследвания и забрана на всякакви секти, полицията да издири всички сектанти и да предаде информацията за тези хора на психиатрите.

И ще станем една полицейско-психиатрична държава, не че сега обществото ни не е изплискало лигеня де, ама тогава вече ще е потвърдено официално от дошлите на власт психиатри. Психиатрите ще се занимават със сектантите, а полицаите с разкриването на сектантите и на психиатрите, щото и сред тях може да има сектнати, изобщо полицаите най-много работа ще имат, дано и те да не са сектанти, че тогава психиатрите и с тях ще трябва да се занимават, абе мноу  сложно стана. 🙄  Проблемите със сектите се решават с образование, законност и прозрачност, не с лов на вещици. ;)

Цитат

Като е овчар, трябва да е с ямурлук и гега? И най-много магаре с дисаги. 😃 Ако се е качвал нагоре по гадния черен път, може и да не иска втори път да го минава, моторджиите са много по-маневрени на такъв терен. Няма смисъл да се търси измама във всяко нещо.

Аз съм внучка на овчар, който е покойник.  Не знам откъде са Ви представите за овчарите, явно от илюстрацията към букварчето и "Когато бях овчарче" на Иван Вазов.

Дядо ми след пенсиониратето си като горски пожарникар, е станал овчар на село. Нашият селскостопански двор беше най - големият в селото и дядо пасеше овцете на цялото село, негови и на баба приятели идваха вечерно време да помагат с доенето на овцете. Дядо си беше облечен съвсем нормално като за овчар - с риза на линии или карета, работни панталони, сини, отгоре работно синьо манто, носеше черни гумени ботуши, вместо с калпак, носеше черен каскет, а при студено време носеше модерно яке, сигурно помните якетата от 80 - те години на 20 век - лъскави отвън и с пух и топлички отвътре. За при дъждовно време си имаше и прозрачен дъждобран. Всеки Божи ден от пролетта до есента беше навън с овцете на паша. Ставаше много рано сутрин и се прибираше чак вечерта. В една най - обикновена платнена торба си носеше храна, баба му я приготвяше и увиваше във вестници или слагаше супи и манджи в тия преносимите съдчета, забравих как се казват. Два или три пъти съм била с дядо и баба на паша, нищо особено не е. Не пасеше овцете нависоко, а на равното, някъде до ж.п. линията. И влака като минеше, дядо си изваждаше джобния си часовник с верижка и проверяваше колко е часа. Есенно време се прибираше и ми носеше гъби или риба, знаеше, че ги обичам, хора от селото им носеха постоянно такива подаръци - плодове, риба, гъби............ Баба все повтаряше, че аз не обичам и да не ми носят круши, банани и лимони, ама пусто, бабите все ми носеха, много упорити бяха. Иначе се радвах много повече на ябълките, ягодите, малините, гроздето, сливи, череши, макар, че си имахме цяло черешово дърво в двора. Понякога ми носеха бисквити и шоколад. Част от издоеното мляко се продаваше, част оставаше за нас. Една част си оставаше прясно мляко за мен, а с останалото баба правеше домашни кисело мляко, масло, сирене и кашкавал. Само не ме питайте колко е струвало млякото, никога не съм се интересувала.

Дядо ходеше пеша на паша с овцете. Хората едно време не бяха мързеливи и ходеха много.

На нашата улица имаше селско магаре, което си живеешеготин магарешки живот. Не го ползваха за работа, а го оставяха да си пасе кротко на селската улица.

Съвсем нормално е днешните овчари да ползват мотори и да са спортно облечени. Не сте ли гледали сериала "Дъщерите на Маклауд", как се обличат австралийските фермери?

MV5BYzk5MjM2OTAtNjVmNi00ZjIyLWI3ZmMtYmRm

198929.jpg

p2586469_e_h10_ad.jpg

MV5BZDE0ZmEwZDYtMWU4Zi00NDE3LWEzNjMtMjRh

Малко селско облекло от нас и по света. Учудвам се колко са невежи гражданите. Трябва да отидат да поживеят малко на село.

blog-hoofdafbeelding-2025-04-05T190100.6

780x440.jpg

Gettyimages-1406174337-cr.jpg?itok=Uq9a0

dBvVtycw3dDN5F6cHb13qZZIE.webp?width=204

JackPykeLadiesCountrymanFleeceGilet_5_7c

liberty-bibs-img1.png?width=1200&height=

farmgirl-fashion1_800.jpg

TMP1372-Edit-1-scaled.jpg

farmer-forager-homesteader-influencer-fa

full-body-of-young-bearded-ethnic-male-f

farmer-removes-weeds-tea-plantations-260

the-tourist-from-europe-is-trying-her-po

Росен Йорданов за случая "Петрохан": Тежък нарцисист е завел антуража си към летален край | dnes.dir.bg

Цитат

"Дори когато фактите са поднесени до последния детайл не можеш да спреш фантазиите на хората да си фантазират. Недоверието в институциите през последните години беше подклаждано перманентно от всички страни. Аз не очаквам МВР да има някакъв рейтинг, важното е те да си свършат работата"

Цитат
И за това говорехме. НПО за малко пари, но с близо половин млн. задължения /ако не се бъркам/. Богатите му приятели, с които са водили природосъобразен живот + парите от родители, които са му поверявали децата... Дарения.  Но това май го няма в отчетите. Иначе е много добър човек.

Цитат
Да, да, няма съмнение, че си е душко-мушко, иде ти по бузките да го щипнеш или да си дадеш детето, да му щипне Калушев на детето бузките. Някакси имам усещането, че живот са си живели, дето се вика. И сега се чудя дали детето наистина не е дадено жертвено агне, защото родителите са виждали, че Калушев живее състоятелен живот и са мислели, че може да му даде повече, отколкото те. А той да му е давал съвсем друго.

Цитат

Може и да не е имало педофилия. Децата са добри изпълнители на разни поръчки, не носят наказателна отговорност, лесно се манипулират и са доверчиви, не задават неудобни въпроси, не искат много пари, изобщо, идеални служители! А и имат богати родители, които плащат без да задават тъпи въпроси! Отвсякъде уин-уин. Затова и няма момичета, защото те не са така надеждни, все ще прецакат нещо работата. Момиче в планина, не е много добра инвестиция. Момичетата все нещо премислят, страхливи са, предпазливи са, не могат да служат така добре като момчетата, не са склонни на казармена дисциплина, не обичат спартанския живот.

Цитат

Калушев си е бил нормален младеж, според мен хетеро, но родителите му не са могли да му изтърпят лигавщините. Той е израснал в контролирана среда и е трябвало да се държи по определен начин. Обаче си е бил бунтар по дух.
Родителите му го пращат на лагер в щатите и там според мен е станал жертва на насилие, и това цял живот го преследва. В опит да го надмогне, решава че е било правилно, възпитателно и действа по същия начин. Така мисля.

Цитат

Радвам се, че пуснаха записите, поне обществото да разбере, че има неща извън здравата логика. И да се престане с гнилата държава...колкото повече хората се надъхват, че държавата е гнила, толкова повече хората търсят помощ у лами.

Цитат

Следва героизирането - никой не им пукаше в каузата да пазят природата, отчаяха се и ето какво стана.

Сектата се обажда:

Цитат

Целият случай мирише на пореден театър, както със Сашко в планината. Дори единият от героите се повтаря - Свилен Делчев.

Цитат

Връзката е много, много очебийна. Аналогията на гения Ботев, който този Иво търси със себе си, смятайки се за гений, надскочил времето си като Ботев. Ботев се бори не само за националната свобода, но основното в идеите и борбите му е  всеки да бъде първо свободен в душата и ума си, за да може да стигне и до идеята за свобода на на народа. Ботев е надскочил времето си, защото е осъзнал тази необходимост, а Калушев се вижда като негов аналог в съвременния свят.
След оплакванията за тежкия живот сред глупци неразбрани, толкова аналогично с Ботевите тежнения, идва крайната идея: "ще викнем ние хляб или свинец". Е, в случая е свинец.

Цитат
Ама ти сериозно си мислиш, че някой е длъжен да ти показва тела?!! Божемили....

Няма да покажат кадрите със самото самоубийство, нито снимки на тела от двете места, защото сега има етични журналистически стандарти.  През 90 - те щеше да стане.

Но, като се замисля, няма снимки нито на телата на Андрей Луканов, нито на Георги Илиев............

Цитат

Българското Уейко. Не ни подминаха модерните болести. И какво, прави се оказаха в крайна сметка за сектата.

Цитат

Бе вие искате да видите как си пръскат главите ли?

И пак няма да повярват.

Цитат

И после в 1:24 "Казах ше видиш един джип, там ще чака, викам, нема за кво да оди да арчи гориво безсмислено." Снимам е и самият джип, заедно с човека. Очевидно казва на "джипа" "бус". От този край съм, чувала съм да казват бус на всичко м/у лека кола и ТИР.
Може и да не зарежда много гориво, ако не го кара редовно, знае си колко му трябва да отиде и да се върне, не да обикаля околността. Може и да са си просто думи на моториста, срещнали са го, искали са да помогнат да стане по-бързо, какъв е проблемът, не разбирам.

Точно така, в нашия край си имаме наш си език.

Във форума на космото много ми се дразнеха за израза "Ще ходя на София". Така си говорим ние.

Тук на всичко се казва "бус", е не и аз. Но съм го чувала. Както и "арчи" вместо "харчи".

Цитат

След първите 3 жертви на хижата пуснаха навсякъде фейк, че ДАНС са били първи на местопрестъплението. Тръгна май от кмета на Гинци или и аз не знам откъде, но после масово се повтаряше като мантра, че щом ДАНС са преди МВР, значи е нещо свързано с националната сигурност и са намесени мафии, тероризъм и т.н. сили, които са убили добрите хора.

На жителите на Гинци не бива да им се вярва. Просто ги отминете с усмивка.Търсят си слава и популярност хората, но по много лош начин. В нашия град ни е срам от скандала в общинския ни съвет.

Цитат

Тези, които смятат, че на записа са статисти, скоро ще извадят и допълнителен запис за каквото им роди още фантазията.

Confused Eyes GIF by Pudgy Memez

Цитат
Ако на записа не са те, най-малко роднините и приятелите ще го заподозрат. Всички знаем, че често познаваме нашите близки не само по лицата, но и по структурата на тялото, гласа, жестовете, движенията.

Именно. Ама сектантите и тях ще ги нарочат за фалшиви роднини......................

Цитат

Природозащитничеството им е алиби и прикритие за друга дейност.

Точно!!!

Цитат
Относно овчаря. Градски хора, които не са от провинцията или земеделски/животновъдни райони, явно си представят геги, ямурлуци и дрипави дядовци с къшей хляб в торбичка, но реалността е съвсем различна. Има "овчари" с по няколстотин глави добитък, даже хиляди, взимат солидни субсидии, движат се точно с джипове, макар и втора-трета употреба и т.н. Някои си имат и странични занимания, семейни бизнеси, някои са даже общински съветници, зам. кметове и какво ли не. Има и по-скромни овчари, разбира се. А "кошара" може да значи постройката, в която са овцете, но и колиба или къща, в която се подслоняват овчарите.

Точно!

Цитат
Дроновете ги пуснаха днес.
Кемперът е бил превозен нощес.
За какво спорим?
Да не казваш, че снимката на кемпера е от местопрестъплението?

То и овчар нямаше, пък днес някакъв човек взе, че даде интервю по Нова, сигурно и той е статист, и момчетата с Атв- тата.

За сектантите всички са статисти!!!

Ha Ha Ha Lol GIF

За къв чеп в тая хижа е имало звукозаписно студио ? тия ги изкараха големи герои , богове особенно майката сякаш не се е ръгала с някой от рейнджърите  в хижата 

Цитат

Следствена тайна. Нима сериозно очаквате полицията да си изкара всичко на показ!? Това да не е Хорейшио и "От местопрестъплението"!?!?! 

Мда, някои са здраво във филма.:popcorn2: Ама не са гледали и слушали внимателно.

Аз, покрай "Профайлър" се научих да гледам и слушам внимателно.:popcorn2: Много исках да стана криминален психолог.

e014XdmeBhOsouYYRUzAY05dBKQ.jpg

Цитат

Нашите институции са потресаващо некадърни и има десетки доказателства, може би стотици.
Но това не значи, да отричаме очевидното. И да мислим, че държавата едва ли не е убила хората, защото са видели нещо, което не трябва или Борисов и Пеевски лично са го направили това. Много лошо и за Васил Терзиев, че е давал пари на тези фондации. И не излезна да се извини.

Цитат

Защото излезе да говори за мафия и КГБ, вместо да допусне и малък шанс нещата да не са както ги мисли. Защото не се държа като достоен и умен политик, да обясни с няколко думи кога-как ги е виждал тези хора и да каже, че от  тук нататък съдейства на разследването, изказва съболезнования на близките на жертвите, довиждане. Не само той, всичките бързаха като пърлета, от всички партии и посоки. Избори идат.

И пак да кажа, на тоя фон едни хора са обърнали света да разберат какво-що и точно тях ги изкарваха мафия, служби, наемници, убийци, корумпирани или най-малко пълни тъпанари. Абсолютно незаслужено. Заради пърлетата, дето всичко им е политика.

Браво, много добре казано!!!:yanim::yanim::yanim:

Цитат
Освен това са му били приятели убитите. И е давал пари. Защо и как? Толкова известна публична личност така да се дискредитира и нито се е извинил, нито е обяснил нещо. Не знае за какво дава? Той все не знае, не може, някой му пречи. И сега дал на грешно място, но вина той няма.

И на мен не ми се политизира, но откъде тези лабилни хора са имали толкова пари, е доста важно.

Той просто не става за политик, държи се и разсъждава като дете.

Цитат

16-годишният ми опит с източните учения сочи, че най-лошото, което един човек може да направи, е да се самоубие. В будизма има ад, нарича се Нарака. Да, той не е перманентен, но според вярванията, можеш да прекараш стотици, хиляди, ако не и милиони години в него.
Човек, който се самоубива, се преражда в най-ниските светове.

Например в хлебарка. Тия и за това не са се сетили.:popcorn2:

Цитат

За сеирджиите от селото пък да не говорим, това им е събитието на века.

Ми, според тях няма лоша реклама.:popcorn2:

Цитат

Аз не разбирам, защо търсите логика в действията на хора, които са живеели живот, абсолютно несъвместим с вашите/моите възприятия.
Все едно за пръв път чувате за фанатици, с некритичен ентусиазъм към вярата, което неминуемо води до нерационално поведение.

Защото тук не сме САЩ и нямаме опит със сектите. Е, сега ще трупаме такъв.

Цитат
Не знам какво Ви кара да мислите така. Убедена съм, че има добри специалисти в службите, но все пак такива престъпления в България не се случват често. Както казах, в темата сме коментирали много случаи от къде ли не и далеч не всички са разкрити, а не е като да са разследвани от нашите служби.  Освен това полицията никога не разкрива всичко пред медиите докато не приключи случая. Дава се от време на време някаква информация,  но никога всичко.  Тук спекулираме, предполагаме, анализиране наличната информация, но да вярваме, че това е всичко, с което полицията разполага и знае, е наивно.

👍

Цитат

Чудно ми е, тези, които мислят, че мъжете са убити от мексиканската, дървената, политическата мафия и т.н., не се ли замислят, че ако тези хора са били следени/преследвани от друг автомобил и след това гръмнати, то след като са били засечени на толкова камери, включително и лични, да се е видяло, че има автобомил, който кара постоянно зад тях и ги следи.
Карал е по маршрут Петрохан-Бързия-Вършец-Враца-Околчица. И е влязъл във Враца, а не избрал околовръстното на града. Движил се е по главния път.
Вероятно на камерите може да се види как е шофирал. Дали е спазвал ограниченията или е карал бясно, сякаш бяга от някого.

Сектантите истината НИКОГА няма да я приемат! Те не грешат, те са безгрешни!!!:popcorn2:

Цитат
Аз слушах с едното ухо пресконференцията, но записите не бяха извадени с цел доказване на самоубийство. Версията за самоубийство беше от начина, по който са намерени хората.
  Ще изслушам пак всичко, че не го докарах до края, но нямаше внушения. Просто разследващите дадоха брифинг и показаха някои факти и записи, нищо повече.
Няма как да се отговори на всички въпроси веднага.
Може да е имало самоубийство, убийство, склоняване, нещата са доста заплетени и не се разплитат от днес за утре

Цитат

Майката обяснява, че оръжията в хижата били пушки за пейнтбол и лъкове... За съжаление звучи като човек, който смята да оправдае ИК.
Били й правили палачинки, сарми и гледали филм и тя си прекарала прекарасно в хижата... Леле тая жена не е в час. 😞

От сектата е. Да вземат да я разпитат сериозно и полицаи, и психолози, и психиатри. И да проверят дома и. Кой знае каква литература има вкъщи. Да не вземе и тя да зарибява деца за сектата!!!!

Цитат

И аз така мисля, натъкнали са се на грешното дете, с грешното семейство, може да е имало заплахи от разправа, че и въздействат и т.н. Нещо от такъв тип е застрашило цялата комуна и гнездото, което са си устроили до степен, че да е фатално. А фатални могат да са само много тежки разкрития - някакви големи злоупотреби, включително с децата.
Не е задължително това да е детето, с което са се препънали, но съобщението до майката на Лама за това насочва.

Точно така е станало. Ламата се е изплашил, че ще бъдат разкрити.

Цитат

Майката казва, че са били прекрасни хора. Приятелите им същото говорят. Как пък никой не е усетил, че са секта?! Не се връзва. Хора с професии, пари, имоти....
Според нея е убийство заради нещо, което са видели

Извънземните сигурно. :popcorn2:

Цитат

Коги разбереш, че не е дошъл караконджул, ни мексиканската мафия. Много ми е жал за децата (Николай си е бил дете) и кучетата.

Цитат
Ами тя и майката казва горе долу това, по разтревожена е за имиджа на тези, отколкото че няма да види повече детето си. Но не, не са им промивали мозъците.

Цитат
Нали е в интерес на цялата държава, ако това е убийство от мафията, да я има и тяхната теза. Аз бих ги изслушала, ама не да ми обясняват какъв е Калушев, а да кажат каквото знаят. Какво са открили рейнджърите, кой ги е заплашвал? Дори и да са само клевети, да кажат нещо конкретно.

Няма и няма да има. Има само величаене на ламата!!!!!

Цитат
Тези хора (родители, близки, приятели) в момента оправдават и защитават себе си и собствените си грешни избори. Но то в техните глави даже не са грешни избори.
От това, което чух досега от майката, през 99 процента от времето хвали, защитава и оправдава 5-те мъже.

Цитат

Майката не е в час (Напълно разбираемо). Не можела да каже от кого е получила информацията,  че  хижата е изгоряла. Къде били датите и часовете на записите от камерите ( а те се виждат много ясно) и там.откъдето е снимано нямало било камери.

Сектата е с по-голям обсег от тези, които са живеели в хижата, по мое мнение...

Мхм. Тази жена явно си е втълпила, че Бойко Борисов и Делян Пеевски са и убили детето. Сигурно накрая ще каже, че голямата тайна е, че са били видяли и общували с извънземните. И затова са ги убили. 

Отдавна питам тук във форума - къде са тия извънземни, защо не ги виждаме досега? Къде са летящите чинии, фантастичните технологии? Само не ми давайте за отговори скалните образувания в Перу и житните кръгове. Искам истински, реални доказателства. Не Розуел и метеорологичните шпионски балони на САЩ!

Къде са извънземните?????

Няма ги, измислица са, баламосват ви!!!!

Цитат
Добре, да кажем, че са открили нещо. Не беше ли редно да го опишат и да го изпратят на кмета Терзиев, на Безуханова, на Белобрадова и сега да имаме поне нещо черно на бяло...знаели са, че ще бъдат убити, поне да споделят истината...

Знаели са, че ще им се изсмеят за извънземните.

Цитат

Те приятелите от детинство дето се виждат веднъж на 5 години много знаят в какво си се превърнал.

👍

Цитат

Много непрофесионално поведение на Дойнов, трябваше да я остави да говори, а не да обяснява как ефирът бил ограничен, включвайки госта от студиото.

Да, жалко, че не я е оставил да се дозакопае. 

Цитат

Добре де, ама аз друго се замислих.
Ако приемем, че жертвите от Петрохан са били убити, а Калушев и децата са тръгнали да бягат от евентуална мафия с политически протекции от високо ниво и тнт. Защо в този свят на бърз достъп до социални мрежи и информация, просто не са пуснали едни отворено съобщение.
Да кажат, така и така, това се случва в момента, 3ма от нашите бяха застреляни, ние сме следващите и бягаме, защото сме свидетели, замесени са кметът, президентът, шефът на МВР, Терзев, Борисов, Пеевски и който там още.
Нямаше ли така до някаква степен да осигури по-голяма безопасност за себе си и децата.

Защото мафия няма. Сектантите са си измислили въображаем враг.

Цитат

Със сигурност камерите са заснели кое как е станало, но на обществото няма да бъде показан целия брутализъм около смъртта на тези хора.
Според мен версията на МВР за станалото е истината.
 Да се надяваме, че мъжете са описали мотивите си някъде в мейл или по друг начин, за да се знае точната причина за този трагичен изход.

👍

Цитат

Не знаела какви оръжия имало в хижата, но всички знаели, че има стая за глина!
-----------
Другото, което ми направи впечатление, е начинът, по който бащата на А. и майката на Н. говорят за децата си. Много странни словосъчетания използват.

Оръжия за пейнтбол или не е знаела за оръжия?????

Цитат

И да покажат записи от убийството, пак ще се намерят хора да кажат, че са монтирани и не са истински, мафията е замесена и тн, така че не знам дали има смисъл…

Ами да ги покажат. 

Цитат
Ако майката е имала възможност да живее в Мексико, най-вероятно е имала възможност и да задоволява нуждите на детето си за екстремни преживявания и в България, а не на майната си в Мексико.
Но това са родители с алтернативни решения за отглеждане, най-вероятно тя също е била против ходенето на училище, лекарства и ваксини, с подобни възгледи като и самия основател на Роук. Така че какво й се чудим, толкова е била вързана с тези хора и на същия акъл, че ще си защитава сектата до край. И да, секта е, защото са замесени пари.

Богата жена без грам мозък.

Цитат

Значи тръгва някакъв наказателен отряд с качулки и маски. Минава първо през хижата, убиват тримата там и после чакат няколко дена кемпера с другите трима да обиколи България, да ги изчака да стигнат до Околчица и да свитне другите трима там.
Верно ли?

Профилът на майката: 

aU7IV.jpg

Цитат
Тези хора просто не са адекватни. Започва майката да говори за оръжия и вика - най-доброто ми решение беше да го дам там, не знам какви оръжия са намерили, там имаше стая за музика, работилница за глина, най-невероятната библиотека, невероятни неща. Бащата на другото дете и той ги реди някакви странни.
Никой не очаква от тях да са по телевизорите 24 часа след като децата им са намерени мъртви, никой няма да ги осъди, ако поискат да останат сами със скръбта си. В такъв момент да излезеш по телевизията и да държиш тон на водещия е меко казано странно.

Цитат

Е, тя каза, че няма камера там. Пък после каза, че да, явно има камера, но е от раздяла по друго време- когато са тръгвали към морето.
Открито объркана жена, но непоклатима. Ще съди постове на хора за клевета. Яла сарми и палачинки. Ами ще си готвят, няма да пуснат някой с кетъринг там, да премине оградите.
И какво очаква в село Българи- да я пуснат в къща, която претърсват, и то когато  има тройно убийство и трима в неизвестност?
Адвокатът и е абсолютно некомпетентен.

Смята да съди половин България???? Явно и адвокатът и си е загубил ума покрай парите и. Добре е дошла да съди половин България! Ще загуби и ще се разори!!!!

За коя се мисли тя, за Анджелина Джоли??????

Цитат
Това, че има библиотека и стая за глина, не оневинява.Калушев. Това, че майката не е виждала оръжия, не значи, че не е имало. Хората от селото свидетелстваха, че рейнджърите се разхождат с автомати.
Не мога да си представя да изгубиш детето си и да не си разстроен и да не показваш капчица емоция.

имало е чадър от сащ

посолството много добре знае какво се върши

убити са от чужди служби

в българия вилнеят чужди служби и се избиват помежду си 

очакват се още трупове 

това е началото.

Цитат

У  нас досега не са се случвали подобни неща и нормално всички да са готови по-скоро да повярват в извънземни и всякакви конспиративни теории, отколкото да приемат, че има толкова лоши хора, чак толкова лоши наистина, че те могат да са били симпатични, да са будили доверие у другите и накрая да се е стигнало дотук. Таргета на Калушев официално са били тормозени в училище деца, деца от разбити семейства или с отсъстващи родителски фигури. Това си е психопатска класика и подобни истории се случват непрекъснато в други страни.

Не харесвам Сарафов, не съм фен на държавното управление, но тук тия неща трябва да се отличават.

Как не са намерили кемпера? И как си представяте, че го намират? Това не е американски касов хит, за да стоят от някакви служби пред мощни компютри, които ползват свързани всички камери в страната плюс лицево разпознаване и разпознаване на номера. ТОЛ камерите правят снимки и то на нарушения, тук нямаме някаква единна мрежа за видеонаблюдение с всички екстри.

Другото не е нещо невероятно и невиждано. Малко медитации, друсане с контрол на дишането и лишаване на мозъка от кислород си е класика, по 4-5 часа така и то не халюцинации и психоза, ами всичко може да стане.

И само ще ви припомня Спас от Кочериново, също психопат, успял да се представя за друг човек с години и да излъже топ журналисти, които живеят и работят по света. Интелигентни хора с критично мислене, не деца. А той пълен смотаняк от някакво село. Това е психопат. Умеят ги тези неща.

Цитат

Аз пък смятам, че брифингът беше професионално и фактологично изнесен. Не знам какво се иска от тези хора...Те не могат да разкриват всичко, докато тече разследване.

Явно има хора, които просто не харесват реалността, той и Калушев не я е харесвал...

Радвам се само, че спряхме да четем за дървената мафия....

И мексиканската и сръбската. И бойко Борисов и Делян Пеевски.:popcorn2:

Цитат
Хора, тръгнете ли по линията, че нещо е манипулирано, то всичко може да е манипулирано. Запис на Калушев как се гръмва да ви дадат, самопризнания пред нотариус да покажат, винаги и всичко може да е фалшификация. Трябва да има някаква разумна граница, моля ви се, помислете си къде бихте я сложили за себе си в този момент.
Не се учудвам, че родителите на жертвите, в пълен шок в момента, са във фаза на отричане. Щом съфорумки, които не са засегнати пряко от случая, са там, то какво да очакваме?!

Цитат
Във всички интервюта, аз виждам неадекватни родители с големи финансови възможности. Не ги оправдавам да поверят децата си на някакви хора, които имали "само пейнтбол пушки или спортни арбалети, че и законно оръжие". А някои от тях, само са гравитирали наоколо в Мексико. Промити мозъци ли са, не знам. Глезотия от свръх задоволеност ли е, не знам. Но за мен, родител да не каже 2 думи за изгубеното си дете, а да възхвалява начина на живот на някого и прекрасните си моменти с него, е меко казано психарско. И всички т.нар. приятели на тези одухотворени планинари звучат като облъчени.

Цитат

Не мога да повярвам, че има хора, които смятат, че тези хора са убити от някакъв отряд за бързо реагиране.

И аз. Яко са влезли във филма на сектата!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.