Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Случаят Петрохан

Featured Replies

Още когато излъчиха интервюто с бащата на изчезналото момче се виждаше неговата обсебеност и зомбираност. какво мислите за този случай.

• Отговори 328
  • Прегледи 12,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какъв случай? Официалната версия ще е убийство и самоубийство с елементи на религиозна и сексуална основа. До десетина дни ще спре да се говори за него. Животът продължава. Какво мислим ние няма никак

• Е, не. Жени, коли, риболов... Ама докато ям хахахаахахаах

• "Случаят Петрохан"... Има хора, немалко при това, които се чувстват истински живи  само когато четат (за), слушат (за), гледат (за), обсъждат такива (или подобни) случаи.   

Публикувани изображения

Какъв случай? Официалната версия ще е убийство и самоубийство с елементи на религиозна и сексуална основа. До десетина дни ще спре да се говори за него. Животът продължава. Какво мислим ние няма никакво значение.

най-основното от където може да се разплете случая е психозеления министър дето им е разписвал някакви неща

ако се хване  в милицията и му се сложи един бой да си признае всичко ще стане ясно 

НО сме демократична държава и най-вероятно ще го самоубият 

преди 58 минути, Веси Филипова написа:

Още когато излъчиха интервюто с бащата на изчезналото момче се виждаше неговата обсебеност и зомбираност. какво мислите за този случай.

Може и да е изглеждал спокоен, но отвътре какво му е било  само той си  знае.

Бог да прости починалите и да даде утеха на близките им.  😥

Бащата е същия куку като ламата. Ето :

https://www.facebook.com/YaniMakulev

Това е профилът на бащата.

Сега разни от пещерната общност, а май и от зелената общност или от тези среди на ПП-ДБ, стабилно плюят по Свилен Делчев, колегата на ламата и го обвиняват, че говори глупости. Тия, или са будисти, или зелени терористи, или са от ПП- ДБ. Отхаресах  мнението, преди да са ме погнали и мен.  Ненормални хора! Защитават ламата, сякаш е божество някакво! Жалко за изгорените архиви на хижа "Петрохан", те можеше да ги осветлят  какъв е тоя лама и всички щяха да се покрият вдън гори тилилейски от срам.

https://trud.bg/a/articles/kolega-na-kalushev-kakvo-moje-da-te-schupi-tolkova-che-da-zastreliash-15godishno-dete

Не съм очаквала в България да има такава голяма будистка секта, нито че хора биха защитавали един опасен психичноболен човек и педофил. 

На психиатрите в България ще им се отвори страшно много работа.

И бащата, дето го познавал тоя от 35 години и накрая остана без дете.............ето колко го е познавал!

Дано медиите да поканят бабата и дядото на Леон и да разкажат какво е станало. А когато порасне, предполагам че и Леон също ще разкаже какво е било.

Онзи Деян трябва да го издирят в Мексико за престъпления.

И аз съм учила най - дълго със съучениците ми от първото ми училище, почти 7 години, но това не означава, че ги познавам. И за сестра ми не бих го казала. Не знаех, че е фенка на хомеопатията. На племенницата ми съм и казала, че това е псевдонаука и да бяга от нея.  Ако нещо стане с братчето и заради хомеопатичните наклонности на сестра ми, ще я утрепя! Хомеопатията да си я прилага на себе си!!! Хомеопатията официално е псевдонаука!

преди 10 минути, Greta Simmer написа:

Ти само за ядене ли мислиш? 😂

Е, не. Жени, коли, риболов... Ама докато ям хахахаахахаах

Малко повече станаха темите за "случая"!. Реално желаете форума да стане "проводник" на негативизма.

Какво съм споделил за случая, то вече съм го споделил в темата на @GoOut. Въпросната може да се обедини с тая, поради по-добрата форма на темата.

Така, че вече не е новина и случая става банален. 

Отделно, то, тече разследване. Избълваха се достатъчни версии, и, не е уместно тази трагедия да се ползва за някакви предизборни политически каузи!  

Кратко и простичко: Стига @GoOut да не има претенции за оригиналност на заглавието на темата, то би следвало да се обединят темите в тази, иначе става така, че водите задочно някаква скрита политическа борба с него. Заприличва ми на подобие на "отровното трио".  

Някак си ползвате форума по несвойствен начин, т.е. явно бъркате свободен със свободия. Така не става диалог и/или обмяна на мисли!

Аз казах!  

"Случаят Петрохан"...

Има хора, немалко при това, които се чувстват истински живи  само когато четат (за), слушат (за), гледат (за), обсъждат такива (или подобни) случаи. 

Още нищо се не знае, ама плюването и очернянето върви с пълна сила, не били шинтоистите, ами будистите и най вече ръгбистите.

Цитат

за Терзиев донякъде разбирам. Казали са му (или сам се е сетил), че ако за даренията му се разбере постфактум, ще изглежда още по-зле, което е така. Но да беше казал "Да, познавам го/ги от много години, дарявал съм собствени средства в качеството си на гражданин, но сме общували само по зелената линия и общите ни интереси в екологията. Друго не мога да коментирам." Нещо такова.

Сега изглежда като пълния балък, който не може да прецени характера и същността на хора, които по собствени твърдения познава от десетилетия и чувства близки. Ами, такъв лош съдия на хората за политиката ли е? Там къде-къде по-мастити акули има. Ще го схрускат за закуска.

Че той е балък. Колко трябва да си прост и тъп, че да кажеш, че ги познаваш и ги чувстваш близки, предвид че се познавате само по линия на екологията? Тоя за политик не става. Съжалявам много софиянци, кой знае от наивност кмета им в какви каши ще ги забърка!!! Мисленето му е на 7 - годишно дете.

От наивници в политиката нямаме нужда, аз точно наивници не искам в политиката. Не случайно на изборите през 2005 година гласувах за НДСВ, не за БСП. Сергей Станишев тогава ми се виждаше много млад и наивен и не исках такъв за министър - председател на България.

Никога, абсолютно никога няма да гласувам за млад човек, без висше образование, без сериозна професия, без семейство и с афинитет към екологията. И аз обичам природата, но не съм по крайностите. За забраната на пластмасата съм, само не и при сламките. Хартиените не стават. Пълен боклук са.

Обмислям нов бизнес проект.Да направим на некое по-закътанко место в Родопите например един резерват...с козички, овчици и магарици.Повечкото къпанки, поддържани...Е, ще оставим и по-натурални.Вкусове всякакви, нали...

И ще почнем да канем разни хора по първа ръка, нали...за нестандартен тиймбилдинг...И технически ще оборудваме мястото...камерки, ТВ център...с отдел "Връзки с обществеността", разбира се...Нема дсе излагаме, я...

Ще се отрупаме с пари, ей...

Колко теми за тоя случай още?

преди 8 часа, Веси Филипова написа:

И какво каза бащата? Да не е нещо от рода на "По-добре Ламата да го застреля отколкото да ходи да пуши цигари със съучениците си."

Цитат
Ако прочетете за термите във Ваджраяна будизма, мисля, че доста неща ще се изяснят. Термите са мистична идея, , особено в тибетската традиция Нингма, която Калушев първоначално е следвал.
Според традицията "термите" са скрити съкровища, духовни учения или предмети които са били скрити в миналото, за да бъдат открити по-нататък.
Гуру Ринпоче, (който се счита за втория Буда) и неговите ученици били скрили въпросните съкровища през 8-9 век.
Термите могат да бъдат под форма на материални съкровища, текстове, статуи, ритуални предмети и символи върху камъни. Познайте къде са били скрити? В пещери, храмове и скали. https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/simple_smile.png
Други терми се разкривали директно в съзнанието на практикуващия, чрез внезапни прозрения и видения. Изглежда Калушев така е стартирал своя "разклон" в будизма.

Интересно е още, че смятат, че деца също могат да открият термите.

Ето защо ламата се е захванал със пещернячество и гмуркане!!! Търсил е тибетски съкровища.

Колегите му спелеолози сигурно сега се чудят  как може някой да вярва в такива щуротии. 

То и аз се чудя на хората, които търсят кивота на Завета и граала. Едното го няма отдавна, а другото е литературна измислица.

Цитат
Да, медитирали са доста интензивно. Калушев пише в будисткия форум още през 2016-та, че редовно прави по поне 5 часа медитация на ден, без да включва нощните медитации. А на ритрийти прави по 15+ часа. Дори говори за медитации, продължаващи по цяло денонощие, като дори получил инструкции, че трябва да се стигне до 7 ДНИ медитиране без сън и храна.

Инфото от тук: https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?p=325329#p325329

Пълни кукута!!!!!!!

В православието всичко е доброволно. Постя веднъж годишно, само на Бъдни вечер. Не ходя редовно на църква. Заради студеното време не ходя на службата за Бъдни вечер, а заради инвалидността ми вече пропускам и великденската, за което много ме е яд. 

Но не вярвам, че ще горя в ада за това!!!!

Цитат
Иначе гледах приятелката на И. Иванов и жената реагира както се очаква в такъв случай - чудесен човек, аз го познавам, това не може да бъде и т.н. В България никой няма да каже по телевизията за мъртъв приятел нещо неприемливо. Вече помежду си с времето може и да започнат да говорят как така този и онзи са се занулили финансово заради К., как детето на трети нещо се е променило след една година обучение и т.н. Обаче публично и да рискуват остракиране от общността, с която се идентифицират - абсурд.

Явно и приятелите му са будисти. Интересна реклама на будистката религия, дума да няма!!!!:popcorn2:

Цитат

Да но трябва да се проверят и всички такива училища ала Космос, Рьорих и тн и как е позволено децата да не ходят на училище, а сигурно са се водили някъде на училище.

И аз съм "ЗА" подобни проверки!!!! И затваряне на подобни шарлатански училища!!!!

Цитат
Като оставим за малко настрана престъплението, аз все още не разбирам как делегираш държавна работа на някакви хора, които си виждал два пъти през живота си? Как им даваш земя близо до границата да си правят Национална агенция... Проверки не са ли правени? Какви са тези скъпи дронове за 80 бона, джипове, моторни шейни с надпис "Планинска помощ" и т.н. Ще ти изискват документи, ще ти забраняват да обикаляш държавна гора. Това е пълен абсурд и държавата да се впегне и разгони всички такива структури. Да вземе да въоръжи горските, да им предостави техника, дронове и т.н. Каква е таз разпасана работа?! Деца извън системата. Трябва досиета да имат в съответните РУО, да се следи какво се случва с тях и периодично да се опитват да ги връщат в системата. Мисля, че има такава програма.

ПП- ДБ дължат доста отговори. И да, трябва строг контрол над всичко! Видя се с частното докъде се докарахме!!!!

Цитат

Ами коментираше се, че ако деца не ходят толкова време на училище, те в нормално училище биха имали проблеми-- да бъдат изключени, да бъде алармирани социални. Става дума за Алекс и Леон. Говорим за много дълъг период, при Леон много месеци, а при Алекс години наред. Значи, че някой им е давал да се водят при него децата или на индивидуална форма на обучение или че уж фиктивно ходят. Уредено е с някое училище със сигурност. И е много вероятно да е Космос, защото то се спряга от самото начало--Лама Иво го е благословил https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/simple_smile.png) А и Леон там е ходил, когато е бил командирован в хижа Петрохан при ламата на лечение.

Майката отписва Леон от столично училище и го праща в Космос, откъдето пък детето отива в хижата. Та за мен е силно подозрително това училище, че при него са се водили като ученици. 

Цитат

А и собственичката на Космос излезе да се кълне какви прекрасни хора са в хижата, как тя самата си е пращала там децата на лагер. Сигурно е заблуждавала и подтиквала и други родители. Луда жена. Който родител си е поверил детето там, да го маха незабавно. Такава безотговорна директорка още кой знае какви неща може да натвори на село, сред природата.

Тази директорка е за разследване  и съд, както и за оценки от психолог и психиатър. Ако бях министър на образованието, щях светкавично да я уволня! И да пратя хора да я разследват! И социалните при всички семейства на децата там!!!!! 

Социалните трябва да са заедно с психолог и психиатър и да беседват с всеки един родител поотделно! Кой знае колко чалнати родители има!!!! Да им вземат децата и да ги дадат на здрави психически роднини!!!!

Цитат

Няколко експерта в интервюта казаха, че ако не се ходи на училище такъв период, както Леон и Алекс, дете би било изключено и социалните - информирани. Значи или е симулирано ходене на училище или са се водили някъде на самостоятелна форма на обучение. Но дори в самостоятелната форма на обучение децата трябва да учат ежедневно и редовно, особено ако говорим за втори клас, а в края на периода да полагат изпити, има си учебен материал, който поне за втори клас никак не е малък. Като майкка на второкласник пиша.
Тоест, някое училище е позволило фиктивно присъствие или фиктивна индивидуална форма на обучение.
Много е вероятно това училище да е Космос, защото точно преди да бъде пратен Леон в хижата, майката го отписва от столично училище и го записва в Космос.
Самото училище Космос не звучи никак академично, а звучи много ню ейдж. Не става ясно как са им дали сертификат от МОН, но дано ги проверят. Интересно ще ми е какъв е резултатът на Космос на НВО...

Цитат
Попаднах на едно интервю на директорката, която се поскара доста, беше тв екип май, в смисъла на "Стига сте ме питали, нищо общо нямам, само филм съм пускала на едикойси фестивал" ли празник, ли какво там каза. За човек, чието училище няма нищо общо и желае да съдейства (ако не на мвр, поне на обществото), би трябвало да е доста по-обрана. Но е нормално да е нервна, особено, като е ясно, че не просто си пускала филм, ами сте въртяли лога-подкрепа.

Поведение на виновен човек, бягащ от истината!!!!

Бащата на Алекс:

Цитат
Те като го питаха какво прави при този детето му, какво каза- Това са лични работи, дали щеше да отговори за училището нещо.

Лични работи?????

Цитат

Определено не изглежда детето да е вербувано от частното училище. Интересно защо журналистите не го разкостиха цяла седмица това частно училище, да ги притиснат, да докопат данни дали някое от замесените деца е техен ученик.

Журналистите и политиците да спрат да пазят частните училища!!!!! Едно такова училище прикри свой ученик убиец, а сега това частно е давало деца на педофил и откаченяк!!!!!!

Знаем ги и частните ученици като Лора Караджова, Ивон Динева и много други каква визия имат и какъв морал. Сещаме ли се за неприличната песен на Лора Караджова? Или ще и чистим имиджа заради татенцето??????? 

Ивон не стига, че се направи на нищо, а и търсеше точно тук във форума, помощ по химия преди години!!!!! Прекрасни учители по химия имат в Горна Баня, дума да няма!!!!

• Автор
преди 9 часа, (:IдioiдI:) написа:

Малко повече станаха темите за "случая"!. Реално желаете форума да стане "проводник" на негативизма.

Какво съм споделил за случая, то вече съм го споделил в темата на @GoOut. Въпросната може да се обедини с тая, поради по-добрата форма на темата.

Така, че вече не е новина и случая става банален. 

Отделно, то, тече разследване. Избълваха се достатъчни версии, и, не е уместно тази трагедия да се ползва за някакви предизборни политически каузи!  

Кратко и простичко: Стига @GoOut да не има претенции за оригиналност на заглавието на темата, то би следвало да се обединят темите в тази, иначе става така, че водите задочно някаква скрита политическа борба с него. Заприличва ми на подобие на "отровното трио".  

Някак си ползвате форума по несвойствен начин, т.е. явно бъркате свободен със свободия. Така не става диалог и/или обмяна на мисли!

Аз казах!  

При мойта тема се набляга на криминалния елемент, а в темата за Ламата се разискват психологическите аспекти на случая. всеки може да избира в коя тема да си даде мнението. ПРИ МОЙТА ТЕМА АКЦЕНТЪТ Е ВЪРХУ УБИЙСТВАТА, които се увеличават с всяка изминала година.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/zagadkata-petrohan-e-napyt-da-se-razbuli-kadri-predi-smyrtta-i-reshavashti-sledi-video-2445207

Загадката „Петрохан“ е напът да се разбули: кадри преди смъртта и решаващи следи (ВИДЕО)

преди 12 часа, The Lone Star написа:

Какъв случай? Официалната версия ще е убийство и самоубийство с елементи на религиозна и сексуална основа. До десетина дни ще спре да се говори за него. Животът продължава. Какво мислим ние няма никакво значение.

Животът продължава но боклуците-деца на агентите от ДС не са свършили. 

https://eurocom.bg/2026/02/06/izskochi-ds-vrazka-mezhdu-sobstvenika-na-hizha-petrohan-i-daritelite-na-ubitite-reyndzhari/

Цитат

По въпроса защо е било необходимо хижата да бъде охранявана с термокамери, дронове и оръжие - някаква хипер извисена особа във фб уверено твърди, че се налагало заради медитацията. Трябвало да  медитират на спокойствие.😀

Тези хора сериозно не са добре. Бащата на Алекс и майката на Ники. Охраняване на медитация??????????????? За първи път чувам за такова нещо. Някой намира ли го за нормално това? Кой ще тръгне да тормози или избива медитиращи?????????????????

Вижте как сектанти не си пращат децата на нормално училище:

Цитат
Ще учи в чужбина е вратичка в системата детето да не ходи на училище и никой да не търси родителите.
Мернах на сайта на МОН, че около 110 000 деца се водят, че учат в чужбина.

Наказания за родители, ако децата не ходят на училище:
1. Спиране на детските надбавки - те са подоходни и не всяко семейство ги взима.
2. Глоба - беше 50 лв., през 2025 г. са ги увеличили до 250 лв.
https://roditel.bg/do-250-lv-globa-za-roditeli-koito-ne-zapisvat … /#google_vignette

Но трябва да те хванат, например детето е записано в училище и спира да ходи. По старата система се налагаше от общината, та можеше след сигнал да се направи проверка (например за домашно образование), но по новата система (глобата се налага от училището) тези деца са под радара. Но дори и да се наложи глоба, родителите не могат да бъдат накарани да пратят детето на училище.

За частните ученици не знам какъв е режима.

Трябват проверки! Яки проверки и в държавни, и в частни училища!!!!

Хората трябва да докладват за съседи, които са членове на секти и имат деца!!!!

Цитат

Те почти всички, които ги коментират, като добри и мили хора, са също толкова чалнати - я са правили медитации, я вярват в хипнози, духовни практики по цяла година…

Тези са за психиатър, а децата им са за изземване.

За първи път ще споделя нещо лично.

Преди години бях много изненадана, когато в сайта на първото ми училище, мисля че беше, класният ми ръководител от 5 до 7 клас, с изненада научих, че е започнал да преподава на деца в извънучебно време йога. По - късно господина започна и да рекламира публично заедно със съпругата си, учителка по география, някаква диета, твърдейки, че тя му била помогнала да си оправи личните здравословни проблеми.

Същият този учител, който е преподавал на сестра ми, а после и на мен по предмета музика, ми се подигра, когато бях в пети клас и си признах, че не знам нотите и ми е трудно да ги запомня.

Сега вече мнението ми за всички тези "духовни хора", открили будизма и източните учения е, че са чалнати и злобни. 

Йогата трябва да я забранят в училищата, покрай нея се прокарват будизма и всякакви източни духовни идеи, които са чиста заблуда.

Такива учители са за строги проверки. Вече съвсем нямам уважение към учителската професия и към учителите, които са ми преподавали. Освен тези от училището в София. Които знаят, че глухота и дискалкулия не се лекуват с медитации, йога и пожелателно мислене. Хора на науката, здраво стъпили на земята!

Учителката ми по математика и музика, освен, че явно беше повярвала в "магическата терапия Герсон" за болния си баща, четеше вестник "Строго секретно".

Трябват много сериозни проверки за психическото състояние на учителите в България. Един Бог знае какви хора на какво учат децата!!!

Да, не знам нотите и това не ме прави по - малко човек. А не знам нотите, защото не сме имали тази учебна тетрадка, която виждам чак сега в интернет.

1b6ea53c56c42873c30c7df9de14c32d.jpg

Цитат

Ема, честно казано, такива хора ме плашат повече от самата секта на Калушев. Зомбирано бранят дейностите на школата и на убитите, само за да не признаят, че всичко това е зловещо и нередно. Търсят се всякакви оправдания, митични версии за килъри, лоши полицаи, а проблемите са пред очите им и са очевидни. В повече ми идва.

И на мен. Страшно е колко много хора вярват в дългата ръка на мафията, Путин, Сретен Йосич, "Синалоа" и какво ли още не. 

Чудя се колко ли учители и лекари  се занимават с йога, вярват в извънземни, четат "Строго секретно" и гледат простотии на маговете по "Евроком"?

Знаете ли какво още ще Ви кажа? 

Две поредни лета гостувах на баба ми по майчина линия в нейното село, след като дядо, нейният съпруг, почина от диабет. Веднъж ме беше завела при едни хора, които имаха болна внучка, момичето беше в инвалидна количка и явно и с някакви ментални проблеми. Момичето било виждало в бъдещето. Не ми хареса цялата тази история тогава, но бях на 15 - 16 и не можех съвсем да схвана, че това е използване на болен човек и пълна измама. Действието се развива в село Малорад.

Трябват въобще строги проверки на родители!!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.