Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Случаят Петрохан

Featured Replies

преди 1 минута, Anneliese написа:

Каква държава я няма????????????????????

На дядо ти-овчаря!

Други въпроси? Само това ли успя да измислиш? Баси!

• Отговори 336
  • Прегледи 12,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какъв случай? Официалната версия ще е убийство и самоубийство с елементи на религиозна и сексуална основа. До десетина дни ще спре да се говори за него. Животът продължава. Какво мислим ние няма никак

• Е, не. Жени, коли, риболов... Ама докато ям хахахаахахаах

• "Случаят Петрохан"... Има хора, немалко при това, които се чувстват истински живи  само когато четат (за), слушат (за), гледат (за), обсъждат такива (или подобни) случаи.   

Публикувани изображения

Цитат
П.П. занимавам се с видеообработка. Елфите са пуснали видео, в което твърдят, че снега изчезвал във видеото. Обаче пропускат много важен елемент. Reolink камерите са с фрейм рейт от 15 до 30 фрейма в секунда . Това кара видеото да изглежда сякаш има глич или сякаш обектите, които се движат бързо "скачат". Пуснете си телефоните и ги нагласете на такъв фрейм рейт и вижте как изглежда бързо движение, когато снимате. За да имаме стабилно и плавно движение, фрейм рейтът е хубаво да е от 50-60 нагоре. Спортните фотографи например снимат събития с бързо движение от 120 фрейма нагоре.

👍

току-що, Maleficient написа:

На дядо ти-овчаря!

Други въпроси? Само това ли успя да измислиш? Баси!

Сериозно ли вярваш, че Бойко Борисов и Делян Пеевски ще тръгнат да се занимават с кукуригалник шаман будист????????

Ha Ha Ha Lol GIF

Цитат

Абсолютно логично. И аз клоня към това. Никакъв месия, лама, гуру или подобно е бил този. Тези шарении, карми и будизми са били куката за богатите клиенти и презадоволените им деца. Като са секнали парите, фалирал е яко, задлъжнял, погнали са го кредитори, и съвсем не по будистки си е теглил куршума, на кучетата и на децата също. Грубо звучи, но като обелиш шарената опаковка на месия и рейнджър, отдолу ще лъсне обикновен бизнес, който е дошъл до печалния си край.

👍

Цитат

Специално по другата линия, дейността на НАКЗТ е имало отявлено пресиране и подтискане на сигналите, това е обяснено от инж, Куманов, пак в интервю на Дарик. Даже за заграбената земя постфактум след като Сандов им казва да махат оградите, се измисля пчелин...тоест чадър със сигурност е имало. Поне за дейността на НАКЗТ става ясно, че е иймало покриване. Там има много очевидци и мнооожество сигнали за всякаква неправомерна дейност.

Това с потенциалните сексуалните злоупотреби естествено е имало много по-малко свидетели, а и там е нормално да не се разкриват детайли, защото касае деца.

Но може Калушев като гуру наистина да има поне някакви връзки в служби, щом някой му е лийкнал сигнала на бабата и дядото...

Цитат
Това с джиповете са наши интерпретации, след като някаква госпожа в една от медиите даде интервю, че ги е видяла да отиват към хижата. Дамата се оказа някаква позната на групата, която точно в ония дни се е намирала до някаква чешма. Дали е така, или дамата лъже, за да оневини приятелите си не знам.

Вярвам в Дядо Коледа ... и че сме произлезли от маймуните, защото за последното като чета, и по-скоро гледам копи-пейстнатото, което не е много сложно да се научи от едно шимпанзе, вероятно е напълно възможно. Но по-неприятното е, че от време навреме, когато не си мисля за дядо Коледа и сладки шимпанзета, ми е жал за създателите на този форум ... Това е все едно буквално да закупиш един имот по Петроханско, да го обзаведеш и оборудваш с 76 стаи, които имат собствени санитарни възли и бани, и после да "кацнат" от някъде туристи/хора и да оповръщат, изпочупят и омажат всичко, защото могат. Не защото е позволено. Тъй като "позволено" е на границата на собствената самопреценка и възможността, колко ти самия можеш да си позволиш да се изложиш.

Цитат

Трябва ли да им търся имената? Не се заяждам. Има криминални психолози с по 30 и отгоре години стаж, сигурно нищо не разбират на фона на обикновените граждани... Така и няма да разберем, защото не могат да се направят тройни психиатрични експертизи на мъртви хора. Тук се сблъскват твърде много фактори, които пречат да се видят фактите. Пълната липса на доверие в институциите е факт и не е случайна, затова и никой не иска да приеме, че не може да има доверие и на личната си преценка за хората. Твърде много е. Пък е много трудно, наистина много, от позицията на нормална човешка логика да се разбере ненормалното и ужасяващото, както е в случая.

Цитат
Хомосексуалността не е престъпление, да.. Също и като да си служил на българската държава в качеството си на служител на ДС. Обаче, убийство, и склоняване към самоубийство са си престъпления, независимо за какъв велик магьосник и шаман се имаш...
Магьосникът от Землемория...

И педофилията.

Не мога да помня и преразказвам всичко, затова поствам всичко логично, което прочета. Защото ми писна от зеленясалата секта и защитата на педофилия и секта!!!!!

Цитат

Защото са имали покровители. Това става ясно още от случая Л. Подаден е сигнал, но вместо да бъде разследван, до броени дни майката е на линия в Плевен, да изнудва и заплашва родителите си да изтеглят сигнала. Това се случва със сигналите на Балканка също, които са "по другата линия". Пчелин им се измисля на рейнджърите. Регистрират ги в Търговския регистър за 24 часа. Месец по-късно имат споразумение с МОСВ. Четири месеца по-късно вече са в кабинета на Христанов да искат легитимация и от ИАГ, но след отказ агресират. Това той самият го казва. Не бих се чудила изобщо, че никой не си е размърдал пръста да разследва сигналите.

Цитат

Казаха, че са изгорели камерите, които са монтирани на сградата.
Имало външен периметър от камери, които са по-отдалечени и ще ни предоставят записите от една от тях.
Съвмсем възможно е някоя камера да е снимала застрелването.

На въпроса за времето между 16:20 и 20:44 - не можели да предоставят целите запаси, но се виждало движение в двора, но само на тези лица (Дечо, Иво, Пламен). Показвали запис, който показвал движението и замисъла на тези хора. И продължавали да гледат записи от охранителните камери, АПИ, частни камери, електронни устройства. Имали 6 човека екип само за гледане на видеа.

Цитат

Добре.
А тогава какво правим с момчето , което от първо лице признава, че е живяло с Калушев и е имало сексуални отношения с него докато е било на 15 години?
Или това не го приемаме за доказателство?

Като с Майкъл Джексън - "О, не може да е той, той е добър, той е звезда, той е Майкъл Джексън!".

Цитат

Според мен разследващите са изгледали всичко на камерата още в първите часове и знаат какво има записано, за да излиза и Сарафов да се" потриса". Но докато не се изготвят техническите експертизи, няма да ги предоставят. Тези записи, които официално получихме, предидвикаха такава лавина от спекулации, че сигурно вече съжаляват .
Ще има експертизи и на звукозапис, и т.н.
Засега и това, дето ни го изнесоха, не заслужаваме.
То се вижда от коментарите.

Не съм фенка на Сарафов, но той е друго поколение и е напълно нормално да е потресен. Възпитаван е в друго време и в други ценности. Нормално да не може лесно да каже например думата "хомосексуализъм". Възпитанието и образованието му не го позволяват. Не бих го съдила как се изразява.

Цитат

Абе как си представяте при толкова зловещ случай цялата държавна машина да се втурне да прикрива  извънземните и ГРУ, при наличието на изперкал гуру, който си е повярвал, че е магьосникът от Землемория, шаман, лечител, гадател?

Владимир Путин им се привижда навсякъде.:popcorn2:

Цитат
И още едно потвърждение, че е вярвал в rainbow body, където тялото се смалявало след смъртта, е самата статия по въпроса, писана от него: https://openheartopenheart.blogspot.com/2019/10/god-took-him-wit … lama-ivo.html?m=1

Цитат

По тази логика всеки показно убит член на групировка като Самоковеца, Доктора, Илия Павлов и др. е очернен горкия, разказват се лоши неща за умрелия човек.
Винаги се правят връзки с житието-битието на жертвите, анализ как това води до убийството, това са базисни неща, не е обикновена смърт, имаме скандален криминален случай.

Цитат

Официално в "Телеграф", че Калушев е убил Александър. Позовават се на аутопсията и свои източници.
https://novini.bg/article/2026021008183710251?fbclid=IwY2xjawP35 … EyL-Hd5albgfAGmqA
Да няма сръдни вече, че го наричат убиец и т.н

Цитат

Доста факти има за сектантски белези на дейността, при това излезли от самия него данни. Вярванията му, децата, които са били при него, това са потвърдени неща. Отделно редица сигнали за нередни дейности с деца и облъчването им - роднините на Леон, сигнали до ГДБОП и ДАНС - няколко от 2022 г.
Явно това се води ЕЖК, включително изявленията и интервютата на Калушев и Иванов. Добре.
Очевидно всеки избира какво да гледа, но както виждам, дори и директни видеоматериали с престъпления да ни покажат пак ще има хора, които ще отсичат: "не вярваме!" и ще искат да се пази паметта на убитите. Е, няма как да стане при тежко криминално престъпление.

Цитат

Добре де, аутопсията може да установи, че детето е застреляно в гръб, но как е сигурна кой точно го е застрелял?

Penguin Omg GIF by Pudgy Penguins

Извънземните ли са го застреляли? Владимир Путин? Бойко Борисов? Делян Пеевски?

Цитат

Нямало такова нещо, сайтовете били манипулирани 2025, но Иво се коментира в будистки форуми още през 2010, 11, 13 - мафията много прозорлива да подготви нещата от преди 15 г.
Споделят се линкове, който се съмнява в разбраното от журналистите, може да намери и чете.

Angry Penguin GIF by Pudgy Penguins

Цитат

За детето да кажа.
Това дете нямаше място там. Това дете е мъртво, заради родителите си. Може да ме обвините за този ми коментар, но не ми дреме.
Не вярвам, че и други хора не са знаели, че това дете живее там. Бездействието и малодушието на едни възрастни хора до това води. И не ми казвайте - ама той бащата е бил съгласен детето му да е там. Той бащата също е за наказание.

👍

Още една сектантка побърква хората в интернет:

sr66B.jpg

Цитат
Не мога и да коментирам защо труп на дете е останало със скръстени ръце, както и неверието, че това е възможно. Докъде стигнахме..
Аз още вчера, виждайки на записа със сбогуването как стои това момче там притихнало и застинало, си казах, че за пръв и последен път го гледам.

Да, понеже не се вярва на официален брифинг, сега прокуратурата ще започне да ни пуска данните избирателно и анонимно.
Точно това заслужаваме.
Да ни се дават официални данни по "втория начин".

Ами сектантите са виновни. Много си го бранят този лама. И фенчетата на ПП-ДБ също!:angry:

Цитат

Разбира се, че родителите са виновни. Най-малкото по закона за закрила на детето. Трябва да бъдат наказани по най-тежките параграфи, от който закон намерят.

👍

Цитат

Мен много ме впечатлява как Калушев успява да се пребори с Мексиканската мафия ( дори и Тръмп не може), да му разреши да си купи имоти на територията на курорт, да изследва пещерите ( дето си крият оръжието и наркотиците), да води туристи по джунглата, да се гмурка ( наркотиците с подводници ги прекарват към щатите), обаче си дойде в България и родната мафия му видя сметката...после пак кажете че сме последна дупка на света...мен ако питате светът от нас започва.

Цитат
Един заформящ се педофилски скандал е доста възможен мотив за това масово самоубийство. Трите първи жертви, когато са влезли в отношения с ИК преди няколко години вероятно изобщо не са подозирали за истории с момченца и млади мъже, и са сбъдвали някакви свои мечти за друг живот. При един педофилски скандал обаче, дори и да не си виновен , животът ти рязко се променя в посока дъно. Не знам кой би наел такъв адвокат, счетоводител и други. Приятели, роднини също се отдръпват. Ако ИК е започнал някакви отношения с Алекс в тази посока вероятно се е случило в скоро време предвид възрастта на детето. Другите трима са достатъчно интелигентни хора, на които им е било ясно, че дори и да са само  мълчаливи свидетели на случващото се това пак е престъпление.

👍

Цитат

Агенция за закрила на детето обаче е спала яко. При един обикновен развод разследват и проверяват 100 неща. А тук - къде живее детето, къде учи, кой е отговорен за него, кой му е бил личен лекар, дали е знаел някой изобщо.

Цитат
Майката каза, че не била гледала брифинга, но въпреки това коментираше какво казали на него ...
Освен това на въпроса за будистките практики не отговори нищо и отклони темата! Най-важно й беше, че полицаите не били много любезни с нея, не я пуснали в къщата в Българи и трябвало цяла вечер да пътува обратно (?!), а също как можело да оплюват така тези хубави хора

Цитат

Ами да публикуват всички записи, а не откъси, за да се приключи тая сага, че всичко е монтирано…

Мда, и на мен ми писна!!!!!!!

Penguin Omg GIF by Pudgy Penguins

Цитат

Аз смятам, че е възможно да са подавани сигнали, от уплашени роднини или само от едния родител, който не е бил съгласен детето да ходи на такива лагери, като бабата на Леон. Притесненията са били от естеството, че занимават децата с религия, екстремни спортове, които сами по себе си са опасни, че са само мъже и така нататък. Съответно и да са ги разследвали, като не са имали достатъчно доказателства да са им отправяли само предупреждения. Може въобще да е нямало педофилия, а просто роднините да не са били съгласни малките им деца да бъдат на такова място с такива хора.

Последният случай с момичето обаче, явно е ескалирало много нещатата, интересно ще бъде да научим за какво точно става дума, защото според мен там се крие ключът към мотива за тази трагедия.

Цитат

Хора, престанете да влачите всеки диванен изследовател от фейса тук.  Това заприличва на масова психоза.

Подклаждана от сектантите и зеленясалите!!!!!:angry:

Цитат
Абе все тая, всичко е манипулирано. Някой ги е изпозатрелял всички и го е нагласил отвсякъде като ритуално убийство/ разширено меланхолно самоубийство…
Всички записи за фейк, експертизите също, по-добре да се доверим на версиите на потребителите, учили криминалистика, медицина и тн…

Цитат

Създателката на Космос от май 2024 г. Казва, че си съществуват паралелно на официалното образование, макар че взели лиценз от МОН. Имали собствена програма и предмети, която децата сами си редяли и т.н. Изказва се презрително към формалното образование, нарича дипломите хартийки.
Като цяло това отношение доста добро обяснение дава какво са учили някои деца и как нямат отсъствия докато са били на школата на гуруто.

Доста далеч се стигна с либерализацията на образованието и ето какво получаваме.

Тази е за дисциплинарно уволнение, съд и отнемане на правото и да работи и да има достъп до деца!!!!! Гнусна сектантка!!!!!!!

В САЩ щяха да я наврят там, дето и е мястото!!!!!

На кого ще се подиграваш ти ма, сектански боклук такъв!!!!!:angry:

Цитат

През ум не ми минава, че ще пускат манипулиран запис на брифинг за толкова тежко криминално престъпление. Та там бяха събрали всички специалисти по катедри, за да отговарят на въпроси. При шесторно убийство , при това , че сме в ЕС, че се изискват материали от други държави, кой би си позволил да манипулира запис?

Знам за недоверието в институциите, в последните години, това е основен наратив, нормално е, когато е сринато доверието да има скептици. Но чак дотам не съм вярвала.

Вчера казаха, че се изследва финансирането им, вероятно доста неща ще излязат. Но и това, понеже ще излезе от органите, ще е фейк. Не знам. Много се натоварих от темата. Случаят е ужасяващ, за да чета конспирации. Не мога просто.

+1

Цитат

Някои потребители (не само тук) малко се увличат в ролята си на Хорейшио и целта да изкарат случая като някакъв страхотен низ от мафиотски схеми, политически чадъри и подправени доказателства…

Да, ама не са Хорейшио, а скучаещи психичноболни хора!!!!!!

Цитат

Срещала съм се веднъж с Татяна Захариева от Космос и имам особено мнение за нея. Не бих си записала детето при нея. Има нещо агресивно под приказките й за природа и екология.

Сектантка!!!!!:vomit:

Цитат

Така е. Но за Алекс никой не е подал сигнал. За родителите му, за повечето им приятели, явно всичко е било наред. Съвсем нормално са знаели, че той си е дал детето на отглеждане на други хора, по-точно на Калушев. И всички са кимали добронамерено на това. Аз бих се чувствала изключително виновна, дори да съм била страничен наблюдател на такава история, с такъв край.

Ето, това е човешко и гражданско мислене!!!!!

Цитат

"Обучението" на децата им струваше живота.

Цитат

Точно така. Л. е при семейството си заради бабата и дядото, защото е имало кой да се бори за него. Мъртви са две деца, за които не е имало кой да се бори да бъдат изведени, и чиито роднини и след смъртта им са ОК с всичко около Калушев.

Цитат

Факт е, че независимо дали има педофилия или не, това което се случи е най-голямото доказателство, че тези деца са били в риск с Калушев, не е ли така? Все пак и двамата загубиха живота си, какъв по-голям риск от това? Та Леон е извадил голям късмет с "авторитарните" си баба и дядо.

На шаренките и либерастите много им пречат бабите и дядовците!!!!!:getout:

Цитат

Според мен първите трима изобщо не са били наясно с финансовото благополучие на ламЯта. Щом са продавали лични имоти и са били притеснени от отношението на спонсорите си ... Възможно е ламята като представляващ НПО-то да е отклонявал в своя полза постъпващи средства и да е купувал с тях имотите на свое име.
Предполагам дори, че под предтекст грижата за децата, изобщо не е смятал да слага край на живота си, но като вижда какво става в страната, е разбрал, че няма да се измъкне. Дори да се докаже самоубийството на първите трима, пак щяха го осъдят за склоняване към самоубийство и да изкара остатъка от живота си в затвора, така че след известно време на назландисване се е решил.

Цитат

Всъщност в някакъв момент лечението на деца при ИК изглежда е било модерно сред софийските заможни фамилии.

Иван Игов снощи пред БТВ като уточни, че не ги познава:

""При мен често идват родители, които се оплакват, че децата им имат зависимост от телефони, екрани. Аз знам, че такова нещо няма и причината е някъде другаде и започвам да търся причината. Едни родители ми казаха – там едни момчета ни обещаха срещу еди-какви си пари, а тук става въпрос за много пари - само за две седмици в гората, без телефони и ще ги научат на това как да живее един мъж", разказа психологът.
"Отидоха, видяха за какво става дума, хванаха се за главата и се върнаха, но явно не всички са се усещали, защото са продължавали да плащат и децата са продължавали да ходят там и никой не си е задал въпроса това нещо официално ли е, някой позволил ли го е", каза Иван Игов.
Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/psiholog-za-sluchaja-petrohan-ro … aignsrc=clipboard

Почвам да си мисля, че това е била някаква мода сред софийския хайлайф, която обаче с времето и сигналите е преминала.
И това също е било нещо, което е наляло отчаяние в групата.

В писанията за ИК в будисткия сайт имаше едно изречение, няма ограничение на това, което малка група от хора би постигнала, ако насочи ума си и сърцето си към обща цел.

Реално вярата им е претърпяла пълен крах. Нямало е нови ученици, в опазването на природата кой знае какво не са постигнали, модата към тях е преминала.

и дори  истеричната групова защита, която тече сигурно не е само по линия на ПП. Аз подобно нещо не си спомням. направо не вярвам на очите си какво се излива във фейса от хора, за които съм имала високо мнение.

Изрезе и за оръжията
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22261133

Богаташи с много пари и нула акъл!!!!!!:getout:

Цитат
Извън темата, споделям начин за справянето със зависимост от телефони и екрани - синът ми като все да стои на телефона, ММ му го взе и му купи една Нокиа с копчета за пет евро. Просто някои родители нямат воля за никакво възпитание и грам родителски авторитет, та хукват по лами. Последвайте ме за още съвети, не съм лама, будист пък съвсем.

Има си начини за справяне с разните неща, не е нужно да се виси по хижи с лами.

👍

преди 3 часа, Anneliese написа:

...

Сериозно ли вярваш, че Бойко Борисов и Делян Пеевски ще тръгнат да се занимават с кукуригалник шаман будист????????

...

Е що не... Maleficient как се занимава с теб...

едит: знаех си аз, че си фенка на цитираните двама. А иначе, за камуфлаж, госпожа Нинова това, госпожа Нинова онова...

Цитат

Аз не съм адвокат на МВР-то нещо, даже изобщо, ама и хората нямат угодия. Ако се споделя информация - защо се споделя. Ако не се споделя - бързо дайте информация, вие прикривате нещо. Лайв ли трябва да предават всички процесуално-следствени действия?

Цитат

Защо срещу жертвите? Аз мисля, че само едната жертва търпи критики. За останалите петима никой не е казал нищо лошо. А едната "жертва" отнесе със себе си младеж и дете в отвърдното. Да го похвалим ли?

Цитат
Кой дава разрешително на едно лице за 16 огнестрелни оръжия...според мен това е основният въпрос, който трябва да се изясни..

Цитат
Ако случаят идва свръх на родната полиция, трябва да поискат съдействие от чужди служби с техника и познания.

Но пък представям си тогава реакцията “замазват случая Петрохан с международно участие, лично Сорос пил кафе със службите, защото искал да придобие хижата по данъчна оценка”. Няма угодия.

Да пратят любимото на всички ФБР. Те поне имат опит със секти и сексуално насилие. 

Цитат

Психотест се иска за разрешително за оръжие. Още нещо, което минава проформа и сега се "радваме" на последствията. Дреболийка след дреболийка след дреболийка, за да стигнем до Петрохан.
Не че Иванов е щял да обясни на психиатъра за небесната Дхарма и озарението си от контакта с Лама. Ясно е, че е щял да го метне, както са метнали много други. И все пак, за 16 оръжия, толкова ли не се намери някой да поиска една идея по-задълбочено проучване, не сме САЩ да си пълним килерите с пушки, необичайно е. Аз познавам регистрирани ловци от дружинки с по 2-3 пушки, един пистолет и това само по себе си е супер много оръжие за нашите стандарти.

Българското Уейко. 

Цитат

Продължавам да смятам, че защитата на абсолютно безотговорните действия на родителите на Алекс и Николай и опитът да се омаловажи предаването на техните деца в разни съмнителни мъжки компании се подценява по много лицемерен начин. Значи ако е да се защитят разни смахнати родителски решения - “аа, родителят знае най-добре, хубаво си е сред природа, птички и пещери”. Ако е да се търсят виновни - “къде са службите? Къде е държавата?” Ми нали не искате служби. Нали сте “антисистемни”. Нали държавата и обществото са стабилен сън и лъжа. И сега кой да ви търси децата.

Цитат

Ох, сега пък записът е правен от камера, която държала жена?!?!?
Просто не знам още колко умозаключения ще стигнем в този казус.
Това трябва да спре вече, дано излязат с нов брифинг и пълни записи на всичко….

Дано, ама после да няма рев и вой до небесата, че децата им са видяли записите и са се стресирали!!!!!

Цитат
И майката на Ники, която разпалено обяснява, че в хижата никакво оръжие няма - само пейнтбол и лъкове.
Постоянно е пред очите ми това. 🤐
Омагьосаните родители са ми донякъде по-страшни от самите извършители. Защото не мислех, че е толкова лесно.

Майката ще има много, ама страшно много да обяснява на полицията!!!! Номерът с амнезията и депресията няма да мине!!!!!

Цитат

Въоръжение ли бе да го опишеш, ама иначе всички дето интервюираха, като техни ПРИЯТЕЛИ, твърдяха, че НЯМАЛИ ОРЪЖИЯ.

„От предоставена на прокуратурата справка от органите на МВР се установява, че на името на Калушев на 1 ноември 2021 г. е издадено разрешително за притежание на два бойни пистолета, открити на местопрестъплението под връх Околчица. На името на Ивайло Иванов на 23 август 2021 г. от органите на МВР е издадено разрешение за притежание на 16 броя огнестрелни оръжия. На името на Николай Златков на 24 февруари 2023 г. от органите на МВР е издадено разрешително за притежание на един боен пистолет.”
„Открити са три гилзи и три проектила, като данните сочат, че изстрелите са произведени с револвер „Колт“. В кемпера е намерен и един пистолет „Глок“. По данни на ГД „Национална полиция“-МВР оръжията са законно притежавани от Ивайло Калушев.”

Цитат

И Макулев, и майката на Николай си виждали децата отвреме-навреме, ама сега - видни криминолози. Да, по-лесно е да дрънколиш през фейсбук, отколкото да гледаш дете.

"Видните криминолози" сега ще ги чака съд за лъжесвидетелстване!!!! Ще има да обясняват защо са си изоставили децата. Бившият съпруг на тая кухавелка определено ще има какво да каже!!!!!!

Мислят се за много хитри, ама не са!!!!!

Загубени в цитатите, Анка картечарката, земи тоз пълнител цитати и пуцай в Калдата, обърнахме се в бойно поле на фейсбук коментари.

Цитат

Как какво? Всичко това е подхвърлено от службите. До вчера, когато пуснаха записите, са декорирали вилата с будистки материали, изображения. Сега и записки за сексуални практики подхвърлиха...

lsd wtf GIF

Цитат

Може пък всичко да е инсценирано и да са ги скрили някъде по света и да ни лъжат, че са умрели.
Голяма фантазия притежават някой хора.

Цитат

Между другото голяма част от самоубийците развиват трескава дейност преди планирания акт - организират събития, чистят, закриват стари сметки и задължения, разчистват, поправят и т.н.

Има много хора, които си изпълняват последната делова среща, плащат на чистачката, изпиват едно, измиват чашата и си теглят куршума.

Точно! Не сте ли гледали филма "Човек на име Ото" с Том Ханкс? В началото на филма героят му точно това прави - става, избръсва се, пие кафе, закусва, почиства си къщата основно, обажда се да му спрат тока и газта, постила вестници на пода, прави дупка на давана и метва бесилка. Е, не успява да се обеси. 

Цитат

Не знам хора, но аз от цялата сага и истерия за себе си съм решила- дори да стана свидетел на някакво престъпление, катастрофа, побой, каквото и да е, ако не ме засяга лично, или някой от семейството ми, да не подавам сигнал, да не се доближавам и питат ли ме - не знам, не чух, не видях. Просто е страшно във фейсбук и форумите. Горкия овчар, сега ще го разпънат на кръст. Има призиви да му разследват овцете, кошарата- всичко. Някои пък  пишат, че бил от Бургас и работил като монтьор.Ама как можело овчар да има джип. Глупости, глупости… Горкия човек, къде му трябваше, да беше подминал.

Цитат

Аз оттук разбрах юридическата процедура да си направя лятна кошара или както тук се нарича - “овчарник” 😅

• Автор

аз вярвам най-вече на версиите за педофилство и зомбиране на горките деца и останалите жертви. не мисля, че случаят има връзка с хора от политиката или мафиоти.

Цитат

За овчаря още като се разбра, че овчар го е намерил кемпера, тук казаха, че е поредният "клошар" , който е подставено лице на МВР. После го сравниха с артист.
Човекът се показа по тв.
Сега не знам вече, съселяните му са на ход да оспорят този ли им гледа овцете, или е някой актьор от Народния театър. А имаше и момчета с атв-та.
 И пак овчарят е илюзия.

И го набедиха, че е от Бургас и там е снимано интервюто с него а не от Враца!!!!

Ha Ha Ha Lol GIF

Spoiler

Сега пък защо полицая говорил за Николай в минало време.
Достигаме все по-нови върхове в конспирациите - значи полицая е знаел, че Николай е мъртъв, но за да има по-голям съспенс сега по време на форумните теми пита за него в минало време. И друго - ние знаем къде е, но се правим, че го търсим. 😂

Цитат

Този случай за пореден път потвърждава, че възпитан, интелигентен, от семейство на интелектуалци, фин и начетен, тези неща съвсем не означават, че имаме насреща добър и почтен човек.

Така е!

Цитат

Благодаря, че ми отговорихте!
Аз чувам "да тръКнем" (К много се различава звуково от Г, затова съм сигурна, че е К). Изречението, което аз чувам, е: "Да тръкнем, па не!", след което почват да се смеят. Ако чувам правилно и наистина казват "тръкнем", то това е жаргонен израз за употреба на кокаин. Общо взето, има се предвид да стрият малко. Много ми е интересно защо никой не изчисти записа?  МВР подходи страшно непрофесионално с този запис, да не говорим за тези субтитри от въздуха и нахвърляни думички ей така.

Не, не мога, сега обсъждат жаргонните изрази за взимане на наркотици и как се казвало във всеки един край на България за това!!!!

Спирам да чета, преди да умра от смях!!!!!!!!!!!!!!!

Laughing Out Loud Lol GIF by Studios 2016

Ако от полицията четат: моля Ви, имайте милост и публикувайте пълните видео архиви преди някой да е умрял от смях с тия Хорейшовци в интернет!!!!!!!!

Цитат

Първо, има значение от кой регион на България сте. Второ, има значение на каква възраст сте. И тн., и тн. За пример - някой казват и да "чертаем", но в определени региони, не навсякъде.

c13f2470c0acd95ed3d88ab477e91471.gif

Цитат
Вярно в населението масово има нещо извратено и воайорско, тоя ужас продължава да буди нездрав интерес, да пали всякакви страсти и да вдига обществения допамин.
И тоталното отричане и недоверие към властта. За което тя си е виновна, признавам че има защо.
Скоро ще излязат събраните данни, включително и за децата. Просто се маят как да поднесат събраната втрещяваща информация без населението  да откачи окончателно, съответно конспирациите да станат още по-неистови. Без да броим лично и конкретно засегнати от историята лица, чиято реакция е почти непредвидима като обществен ефект. Но колкото и да се отлага, ще се наложи .

Че то населението вече откачи съвсем!!!!! Всички се вживяха в ролята на профайлъри. 

9b9a847407a6611ab9faee3661ac61ad.gif

Цитат

И на мен изобщо не ми звучеше като "Да тръгваме ли?". След като гледах това видео, наистина чува "Да трепаме Пади."

Пади е санскритски термин за вид животно - padi   m. (prob.) a kind of animal

Инфо от тук:
https://sanskritdictionary.com/?q=padi

Цитат

Те всички секти изискват от теб отдаденост, да им дариш всичките си имоти и пари и да следваш учителят навсякъде. Иво лама не е открил топлата вода, а само балъци за просвещение.

Цитат

Видяли  избягал убиец с дрон и докладвали
То в гората около Годеч какво ли не се скита. Може и Йети да е там

393129f47524afff186b4917f5471e6c.jpg

Цитат

Датата на смъртта се разбира от жизнените цикли на ларвите, които се заселват да живеят в трупа на човека след смъртта му.  Предвид студеното време, няма ларви и часът на смъртта ще се установи по друг начин, който изисква повече време. От аутопсията не винаги може да се установи точният час на смъртта, когато тялото е било на студено и сухо място.
Колкото пъти и да питате, по-бързо няма да стане. В един момент ще кажат

👍

Цитат
Прочетох, че има форуми на планинари, любители пещерняци и други подобни, така както има и форум бг мама. Които са пишели, още от отдавна смятат и имат впечатление, че Ламата има психични отклонения. Пише се на много места, че е имал мания за величие. Само да поясня, тази мания е симптом на психично разстройство. Името му е психоза. Това от мен.
Дано да разберем, коя от версиите е вярна. Побъркахме се цялата държава и общественост с този случай.

Цитат
Май с чужди средства е обичал да живее. Брей, имотен будист, ццц. И къде остана духовното, безсмислието на материалното, кундалини и тантра?

Цитат
По една случайност имам наблюдения какво се случва след известно време - дни, седмица, че и повече на чай  и глад. Човек започва да не е адекватен. Гледа в точка. Организма му страда, съзнанието се замъглява. Голям ужас е това. А се проповявдва като супер полезно и препоръчително да не казвам от какви духовни лечители и подобни.

Цитат

Не знам какъв човек е бил Ивайло Калушев. Може да е бил жертвоготовен природолюбител с голямо сърце и възвишени идеали. Факт е, че пряко или косвено неговата личност е отговорна за смъртта на трима интелигентни възрастни хора, един млад негов последовател и едно дете, което няма да има възможността да опознае себе си и да направи избор как да изживее живота си. Избор който неговия ментор/наставник или какъвто и да е му е бил Калушев е имал 51 г. да прави сам избирайки пътя си. Може да е бил светец. Но благодарение на неговите избори тези хора са мъртви, независимо кой е дръпнал спусъка и защо. Факт.
И спекулация - на кадрите с тримата мъже (ако не са на субстанции) виждам адреналин, сбогуване, кураж и страх. Точно тези елементи от крайната им екзалтация ме карат да оставам с впечатлението, че не се канят да хванат три различни краища на света и просто никога повече няма да се видят.
А, и с риск да ме изядете - точно поведението на кучето показва, че при камерата няма човек, особено непознат. От хора може и да не разбирам, но етологията ми е и образование и професия.

Цитат

Абсолютно възможно е интелигентен човек да бъде повлиян от религиозни течения. Не знам дали сте запознати с Ошо - един от най-известните духовни водачи, но там има точно такива примери. Негови последователи, които доброволно напускат светския си живот и се присъединяват към общността му, са адвокати, инженери, лекари и т.н. Има много данни за сексуални практики включително с непълнолетни, употреба на субстанции и много, много други неща. Самият Ошо обича лукозните неща и славата - притежава множество скъпи автомобили, диаманти и злато, обича да се среща с холивудски звезди и т.н.

Смятам, че родителите на децата, които са отглеждани от въпросния "Лама", също са част от последователите - те самите са били редовни присъстващи в хижата, участвали са в различни практики и в интервютата се видя, че заобикалят тези въпроси.

Да видим как ще заобикалят тези въпроси, ако ги грози обвинение в лъжесвидетелстване и всички разберат, че "тежките проблеми" с малките им синчета са били нощно напикаване, детско тръшкане и нежелание за учене в първи клас! Че и се опитват сектантите да изкарат 3 - 8 годишни момченца наркомани!!!!!!!

А случайна да не би точно русата самоповярвала си мис Примадона да е наркоманка, а? Да не се е друсала по време на бременността си??????

Цитат

Прекаленият светец и богу не е драг. Нищо не може да ме убеди, че е нормално 12-годишно дете да медитира по 5 часа на ден. Дори и за възрастен, това е много. Будизма произхожда от индуизма - без второто нямаме първото. В индийската "Бхагават гита", която е може би един от най-важните текстове в индуизма, Кришна казва, че никой човек не може да постигне успех в медитацията без баланс в живота. Твърде дълго медитиране води до пренебрегване на светски задължения.

Тези хора напълно са разрушили принципите на йогата.

👍

Цитат

За мен всичко трябва да стане публично достъпно по случая, за да има превенция за следващи подобни. След като самите родители не вярват на органите, то поне на записи, чатове, снимки, дано да повярват (най-малкото имат и други деца), както и обществото като цяло. Да не остава и капка съмнение по случая. Все пак 6тима души ги няма, още повече, че има и загинало дете.

Героят от Духлата:

Цитат

Ще го направи и не случайно е толкова скромен на архивните кадри.
Защото е в групата на няколкото, който кой знае защо затрупват изхода, който блокираните панически търсят и от където могат да излязат.

Разкопават го героически в крайна сметка и ги вадят, късметлия е и той, че тоя случай не завърши трагично.

Тая психопат е поставил в риск живота на напълно непознати и невинни деца заради собствената си грандомания!!!!!!!

Цитат
Аз, ако пет дни не ям, съм способна да убия почти всеки, който ми се изпречи на пътя. По пет часа медитация на ден, и глад пет последователни дни, пък после очаквайте да са нормални. Пак не разбирам защо си го причиняват и толкова ли нямат някой близък, с когото да споделят. Това, ако ми го каже някой приятел, отивам там с такси да го взема и да си ядем и пием, далече от токсични лами. От цялата работа най ме плаши липсата на близост у хората, да няма на кой да се обадиш, да споделиш. Ни децата, ни възрастните...изолацията е едно от най-страшните неща, поне за екстроверт като мен.

👍

Цитат

За мен те са били митомани, или поне Калушев, а оттам и подчинените. Споразумението с МОСВ например е един хвърчащ лист, но те на мига са се взели за истински рейнджъри с пушки и страховити правомощия. Наплякали лога, партньори на страницата си, все едно са най-важната служба в тия гори. Емблемата им е копирана пък от Министерство на отбраната, лепната върху яка униформа, камуфлаж, черна маска. Снимките са... И нататък: Калушев рекламира школата от 1992 г., с хиляди уж деца, засега един не видях да каже - бях/пратих детето на школа, на лагер две седмици, ходихме по пещери, гмуркахме се, супер беше. Нула. От 92 година. Децата май са тия, дето ги дискутираме тук, и още едно-две непознати - като например това злощастно момиче - които ги е страх и срам да се покажат. Пред хората - велик спелеолог, еколог и откривател, с бизнеси и школи в Мексико и къде ли не, участник в международни организации, "с подкрепата на..." и т.н. И паралелно - дребнав егоцентричен "будист", изпокаран с цялата общност, провъгласил се за Учител с мисия, обградил се със самотни (но поне в началото богати, разбира се) мъже със сериозни професии (за разлика от самия него) и проблемни деца; човек с неясни доходи, неясни (но сигурно много успешни) фирми и сдружения с липсващи финансови отчети, висок стандарт, постигнат очевидно с нечии чужди пари...
Горното казано са факти, пък формираната обща картинка дали за вас е извод, или внушение, не знам. За мен е извод. Този човек е бил измамник, манипулатор и нарцис. Конкретните термини ги оставям на психиатрите. Диагноза има, те някои от тях и я предположиха, макар че бяха бързо обявени за некомепентни и говорещи наизуст - предполагам от писачи и фенове на трилъри тип Дунчев. И такива разстройства, така да го кажа, като неговото, спокойно могат да цъфтят и избуяват с години и биват заподозирани само от много малко хора, обикновено по-далечни и неможещи да въздействат пряко така или иначе. Да, толкова тежко претсъпление, хеле пък по нашите стандарти, може да не е най-честият свършек на такива като него, но не е невъзможен. Няма да е първият пророк, преселил себе си и околните в по-хубавия свят, има даже по-продуктивни от него в това отношение.

Цитат
Така е и според мен. Само някои деца са “избрани” от гуруто. Голяма част ходят просто на лагер, все пак той каза, че 3000 деца са минали през тях.
И защо да не споменаваме педофилия? Напълно е възможна, а в сектантството са силно разпространени сексуалните отношения.
Пишат се всякакви версии, ето и моята: някой е разкрил гнездото и практиките в него и е заплашил да го оповести до дни. Дали родител, приятел, дали оня със сигналите - Атанас Узунов. Ще последват показни арести, процеси, които тези хора няма да търпят, все пак имаме Лама с огромно его. Отделно от това престъпленията, свързани с деца са тежко опозоряващи, а това е и дългогодишно. Те са си изградили обществена фасада на човеколюбиви спасители, в която вярват и всичко им става непоносимо. И решават да се ликвидират, заедно с пряко замесените младежи към момента. Тук добре се връзва и СМС-ът до майката.
За мен разкритията ще дойдат от по-стари възпитаници на школата, пораснали вече. Сегашните семейства няма да се разкрият, къде защитен механизъм, къде съучастие.
Слушах и Карбовски тази вечер. Каза, че от неговия журналистически опит с педофили има много родители, които сами бутат децата си натам по различни подбуди - богати чичковци им дават пари, обещават слава и кариера на децата, ласкаят ги, че са талантливи. Просто не можем да си представим какви противни схеми и хора има на този свят. 🤢

Цитат

И аз съм убедена, че майката знае.
И не само тя- в средите също се знае, че е педофил и ненормалник.
Под прикритието на "любовта към природата и красотата" и враг на системата, се е толерирала въпросната тотална социална изолация, прекъсване на всякакви контакти с нормалния социум, училище, родители и прочее.

Цитат
Не разбирам защо част от коментарите звучат така, сякаш никога не сте чували за харизматични, умни и манипулативни хора, които използват религия/духовност, “учения” и авторитет, за да поведат други към ирационалност и зависимост. ИК е започнал с будизъм и пр., но след това е създал собствена интерпретация на религията, до такава степен, че общоприетите норми в будизма не важат в неговите представи- негови закони, негови правила. Тук да вметна много малка част от хора със сходна рамка – Jim Jones (People's Temple), David Koresh (Branch Davidians), Shoko Asahara (Aum Shinrikyo), Marshall Applewhite (Heaven's Gate), Keith Raniere (NXIVM) и мн. други. Който не е чувал за тях, няма да се учудя, че залита по теории за дървени мафии и още подобен абсурден спам.
Никой някак не обръща особено внимание, че той се е занимавал с хипноза/хипнотерапия, което не е никак дребен детайл, защото техники за внушение често се използват за контрол и зависимост.
Парите са били естествено важни за него, без пари, няма ресурси да развива маниите си.
И също нещо много, много важно, деца, попаднали под влияние на подобни фигури и среда, реално нямат равен шанс да се измъкнат сами; те нямат критичните инструменти и защитите на възрастен. Били са напълно подвластни на него и, както ще се повторя, смятам, че напълно доброволно са се оставили да бъдат убити.

Цитат

И още нещо- надявах се, че този случай ще е нещо като прозрение за всички, силно залитащи към окултното, но уви. Не мога да повярвам какво продължават да споделят последователите му и родителите на загиналите. Те са били, а и все още явно са, тотално обсебени, без очевидно да са познавали нито същността на гуруто си, но и неговите вярвания. А мислех, че точно те първи ще утихнат, именно защото би трябвало да познават този начин на мислене, на философия; че бързо ще се примирят и ще приемат нещата такива каквото са, защото то е плод на техния избор. Оказва се феноменално нещо човешката психика.

Цитат
не мога да разбера как някои хора избират да вярват, че стотици служители от различни институции - от МВР, през прокуратурата, та чак до екперти от Съдебна медицина - могат да направят перфектен "спектакъл" само, за да очернят добрия лама и мъжката група около него.
Или пък се опитват се да се самоубедят, че е по-вероятно хора с различна политическа ориентация, различни шефове и често враждуващи институции да се наговорят в пълен синхрон по заповед на mafiata, отколкото да приемат обективните факти

Цитат

Какви доказателства трябва да излязат, че да повярвате, че има елементи на секта?

Има много индикации за това:
- Самопровъзгласил се лама
- Избягване на външни източници като медии, конвенционална наука и образование
- Лидерът получава учение, което му идва свише
- Индикации, че поне един човек в тази среда е прекъснал контакт с роднини (Леон), защото имат съмнения към сдружението
- Външният свят се представя като заблуден, дори опасен. За това свидетелстват публикациите им против светското образование
- Ламата притежава 21 имота само в България. В Мексико притежава имот (или имоти?) като поне единият се описва като "щедро дарение" в собствения му сайт
- Групата се представя като специална

Цитат

То тая интелигентност не е като оная интелигентност https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/wink.png Имат се предвид хора градски, заможни и образовани. Някои от тях са интелигентни колкото чеп за зеле, имат пари, нямат съществени проблеми или ако им се случат, се плашат и шашкат. Увличат се по течения, духовности, практики. Приятно им е да си мислят колко са извисени над простата миризлива тълпа, над робите на системата и бла-бла... Точно такива лесно се омайват от Калушевия тип, да.

на 10.02.2026 г. в 0:06, Веси Филипова написа:

а в темата за Ламата се разискват психологическите аспекти

И двете теми са политическа кампания! 

Значи, криминалистиката не е като по филмите. ;) 

Трагедията е факт! 

На фона на бедността в България е неуместно на чоплим проблеми характерни за богати хора. 

Или  .... хм ..... българите сме богати?! :) 

преди 15 минути, lebel написа:

Аре, Анче (@Anneliese) , стига спа! Давай цитатите, че се изпренадахме.

Пък и... "...Чичовият ти син стана рано и намери пълна кесия с..." евро…

Каква Анче бе, тя се казва Полина!

преди 16 минути, nickolaycho написа:

Каква Анче бе, тя се казва Полина!

"Йес па ща?" би казал на родния си език Мия Алексич (светла му памет).

Но колкото и да го усуквам - издъних се... себа у дневалния...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.