Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Случаят Петрохан

Featured Replies

Мачкай, Анче! Разкажи им играта!

Между другото, оня дето ти вика да се кротнеш, сигурно е сектант!

• Отговори 337
  • Прегледи 12,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какъв случай? Официалната версия ще е убийство и самоубийство с елементи на религиозна и сексуална основа. До десетина дни ще спре да се говори за него. Животът продължава. Какво мислим ние няма никак

• Е, не. Жени, коли, риболов... Ама докато ям хахахаахахаах

• "Случаят Петрохан"... Има хора, немалко при това, които се чувстват истински живи  само когато четат (за), слушат (за), гледат (за), обсъждат такива (или подобни) случаи.   

Публикувани изображения

Цитат

Как си обяснявате, че 3мата с кемпера, ако са в критична, животозастрашаващи ситуация и свидетели на тройна екзекуция, не са успели да сигнализират за ставащото?
Ако ИК може да използват социалните мрежи, за да сложи стихотворение на Ботев, защо не драсна 3 реда да каже "Хора, помагайте, 3ма са убити, преследват ни"?

А, де!!!!

Цитат
Единственият вариант е това и за мен, за да не съобщят на никого.
Но тогава цялата схема става още по-холивудски сценарии от самоубийството. Всички убити заедно, но 3 трупа ги качват в кемпера и почват да обикалят по градове и села, за да ги оставят другаде. И за какво целият този зор. Че то тази мафия по-лесно щеше да ги убие и да ги изчезне завинаги.

преди 7 минути, lebel написа:

сигурно е сектант

От най - лошата секта "Самотна звезда"

пп Задавих се с бира от смях...

пп2 Много е гадно.

Цитат

Моето мнение е, че навлизането на тези източни духовни практики са нож с две, Не, ами със сто остриета!
Всякакви хора с достатъчно пари, и /или такива, които могат да си го позволят, отиват в Непал, Индия и т.н. И, научили, недоучили, чули-недочули, се връщат в България и от позицията на "просветени" започват да промиват мозъците на другите.

Цитат
Не се е виждала нито чувала редовно с детето си. Тя си има нов партньор...това е, отдавна е харизала Ники и присъства в живота му периферно. Търсила е от странични хора инфо СЛЕД убийството. Преди това не е търсила, според мен рядко са се чували, тя си е водила свой живот и не се е интересувала от него. Това е моето обяснение.

Бащата на Алекс каза, че се вижда с Калушев по няколко пъти в годината, а детето е с Калушев. Тоест, виждал се е с детето си по няколко пъти в годината...

Цитат

Кемперът е в сиво-синята гама. Кабината е по-различен цвят от караванната част. Не е малък, нито високопроходим.
Ако са пътували натам около 1 или 2 докато имаше сняг, при всяко положение трябва да са били с вериги.
Иначе кемперът е напълно автономен да издържи и 2-3 седмици далеч от цивилизацията.
Има ток, отопление на газ. Вода се пълни от всяка селска или планинска чешма.
До колкото за другите провизии, колко пък храна да им е трябвала. Допускам, че в 70-80% от прекараното време там са били в медитация.

Цитат

Ако майката вярва, че някой друг го е извършил, не е ли нелогично  да се появява по тв, защото има опасност и за нея?! Обаче май по-важно й е да защити гуруто. Тези джипове само някаква жена ги е видяла и трябва да й повярваме.

Цитат

От пресконференцията стана ясно,че дотук е установено следното:
Във вилата не са открити ДНК следи от трети лица. Куршумите са от наличните законни оръжия, намерени до починалите. Гилзите съответстват на нараняванията - 4 бр. Камерите показват 5 от 6-те лица в съответни времеви интервали. Липсват заснети други лица или данни за присъствие на такива. Има заснет пожар, тримата са там, не реагират, няма сигнал от тях към властите, има допълнителни подпалки. Повтарям - засега трети лица няма установени.
Няма данни за нападение на кемпера отвън, изтрелите са произведени вътре. Аутопсиите са готови, освен една. Експертизите не са готови, като са, ще ги оповестят.
Е какво дотук още? Ако нещо изглежда, мирише и има вкус на..., най-вероятно е.
Ако вследствие на допълнителни факти се установи че например вкусът, мирисът или видът не е съответен, ще мислим за шоколад, карамел или друго.

Цитат
От сто кладенеца вода се донесе, за да се изкара адски нормално и безобидно да си връчиш детето за отглеждане на самоопределил се за Лама чичо от опасана с електропастир хижа. Детето е мъртво, те говорят за Нешка Робева и бабата на Недялко. И викат (някой назад, нямам сили да търся) може да е убиец, ама така и не доказаха, че е педофил. Феномен е това, аз нямам обяснение.

Цитат
Доказателства за безотговорността на родителите има. И двамата, сами заявиха, че най-доброто решение, което са взимали е да дадат децата си на гуруто. По-ясно доказателство няма. Ми не е нормално да си дадеш детето в секта, както и да се върти. И да, че е секта доказателствата са на лице. Всяко нерегистрирана религия е така по закон, а както стана ясно, гуруто си е изобретил религията сам.
А и майката на Николай се е обръщала към него с "лама", имаше снимка на пост назад

Цитат
Аз имам само един въпрос към невярващите в изнесените данни. Наистина ли вярвате, че прокуратура, полиция, патолози, разследващи и др. са се на говорили да измислят теории и да прикриват какво - някаква страшна държавна тайна.

Да, и аз и вас тук питам същото??????

Цитат

Гуруто е педофил и убиец, водач на секта, който по всяка вероятност е причинил смъртта на Алекс директно и на Ники индиректно. Утежнил си е кармата по ужасен начин и е много важно да се наричат нещата с истинските им имена,за да може поне държавата да следи за други подобни случаи. Може да предпази други деца от фалшиви духовни учители.

Цитат
Абе Майкъл Джексън пред цял свят спеше с момченца на едно легло и цял свят си затваряше очите, че имал бил тежко детство и трябвало да си го изживее.
Толкова деца и родители излязоха, направиха филм Ливинг Невърленд, сега нов британски филм има, в който говорил как момченцата обичали да го пипат.
И пак някои няма да повярват. Илюминатите, мафията, световният елит, те искат да ги набедят...

Сега за Епстейн пак изкараха, че нямало доказателства, че трафикирал момичета за трети хора...

преди 12 минути, Banesc написа:

имало е чадър от сащ

посолството много добре знае какво се върши

убити са от чужди служби

в българия вилнеят чужди служби и се избиват помежду си 

очакват се още трупове 

това е началото.

А ти как идентифицира от къде  е чадърът? 🙄

Цитат
Тя не вярва, че детето и в убито от Калушев. Според нея детето и е живяло хубаво при Калушев. Убедена е, че е някой друг убиеца.. И иска да го намерят. Затова е отишла да дава интервю. Да каже, че не може да е Калушев и трябва да търсят друг.

Или дава интервюто, за за надъха останалите членове на сектата и да им каже да не се предават!!!!!

Цитат

Фактите са, че тези хора са имали имоти на интересни места - границите със Сърбия и Турция. Не знам дали това село Българи е най-доброто място за подводно гмуркане в България, не съм запозната с тази дейност. Нито дали Петрохан е най-доброто място за спелеолози. Да приемем, че да. Но определено изглежда странно.
Връзката им с различни политици също беше доказана, както и затварянето на очи и получаването на информация отвътре при подавани сигнали за дейността им (пчелините).
Адвокатът не е какъв да е адвокат, а е преустановил дейността си сигурно след най-мащабното дело, в което е участвал. Също едва ли е случайно.
Току-що гледах друга интересна гледна точка, която не видях да е разисквана:
https://youtu.be/c1-k63ayDYM?si=au9EkvBWNq9qijUQ

Относно Ламата, опитах се да задам няколко въпроса на къстъм GPT-то му на български по темите деца, доброволна смърт и т.н. и ми се видя доста агресивен. Отговаря на профила, описан от будисткия форум.

Не търсете чат джи пити- то му!!!!!!

Цитат
А за село Българи - мисля си, че са го избрали, защото има особена енергия. Няма ли нестинари там?

И нестинарите намесиха.

Ha Ha Ha Lol GIF by Lucas and Friends by RV AppStudios

Цитат
Не е сигурно. Родителите на Николай и Алекс са им стари познати. Преди може и те да са били спонсори.
Нормално е родителите да са във фаза на отрицание в момента. Надявам се да се появи яснота с четирите, черни джипа. Приятелката, свидетелка е готова да съдейства. Ламата ако е мислил, че са застрашени тримата с кемпера, защо не е писал в соц. мрежи? Имал е доста съмишленици, влиятелни хора. Можеше да се вдигне шум и да тръгнат натам. Да поканят медии, да затворят пътя, жива верига.Айде, ако не иска да вдига шум дори между свои си, докато очаква и тях тримата да ги намерят и гръмнат, защо поне не е написал кой ги преследва, заплашва, да посочи убийците. Защо е мълчал И.К.?!
Не съм следила случая от-до, някой би ли казал накратко, как са извели Леон от това странно затворено общество?
Властите не са длъжни да  дават отчет как върви следствието до момента.Щом има резултати, ще ги обявят. Аз не се учудих, когато изведнъж се появи кемпер, а търсеха черен джип. Да, бавно го намериха, няма кинти, няма техника. Дали могат да поканят на помощ колеги от ЕС? Не е срамно. Тъкмо и обществото ще се успокои, че разследват безпристрастни професионалисти, разполагащи с модерна техника.
 Каква би могла да бъде мотивацията за едно подобно съжителство с малолетни? Спасява ги от лошият свят, сън, илюзии и т.н. Такива спасители си имат определен типаж и възраст. После набират нови по-млади за спасяване.
Доколкото знам точно в с. Българи са нестинарите. Отделно Странджа се слави с много мистика и особени места.

Ще стигнем и до богинята Бастет, Царичина, баба Ванга, Людмила Живкова, богомилите.......... нещо друго пропускам ли??????:popcorn2:

Цитат
Тази майка не знам каква медитация е правила преди да се появи в ефира на национална телевизия часове след потвърдена смърт на сина си, но не излъчваше грам тъга или мъка. Беше гневна. До там. С незапалената цигара в ръка и вече направила консултации с адвокат какви въпроси да зададе.
Утре щяла да скърби.
Не го разбирам. Явно внушенията, които следват са много силни, не знам.
Иначе Малионова (жената от сутрешния блок, близката на единия убит) я познавам. Силно се  изненадах като разбрах в каква връзка е на екран.

Цитат

Властта, че гледа първо собственият си интерес е така, но в случая цялостната картина натам води.Мин.седмица питах мой близък психолог, завършил и работи в щатите какво мисли. Не знаеше случая, прегледал пресата. Отговори: всичко сочи секта и педофилия. Не знам нашите власти как ще го изфабрикуват щом самите на участници това им е начина на живот. Беше.Ще се повторя, нека поканят експерти от чужбина.

Сектантите ще кажат, че и те са платени от мафията.:popcorn2:

Цитат

Ей точно това и мен ме навежда на мисълта, че е секта.
А интервюто на майката на единият младеж беше покъртително - как тая жена не трепна. Все едно хамстера й е умрял, а не са й убили детето.
Всички са били в някаква смахната секта, ама никой няма да излезе и да си признае.
Занимават цялата държава с болните си мозъци.

Вместо да са в психиатрия за оценка!

Цитат

Кой професионален убиец ще остави да го хванат на камери как върши убийство?
Вместо да се свърже с властите или примерно да запази записите, да уведоми някой за тях или дори да ги разпространи, Калушев ще се скрие в горите тилилейски, с млад мъж и чуждо дете?
Как се връзва с подобна ситуация почти предсмъртното му съобщение до майка му, изпратено на 1-ви февруари, тоест в деня на убийството?
Николай си е включил телефона, с риск мафията да ги локализира и никой не се е сетил, че е добре в такъв случай да тръгнат на някъде другаде, за да се укрият по-добре?
Мафиотите са тръгнали веднага към Околчица и отново никой не е забелязaл или чул нещо? И защо напълно игнорирате това, че не е имало никакви следи от борба или насилие?

Цитат

В соц медии видях коментар от много интелигентен и образован човек, който ме отчая малко. "Всички ние, които имаме кучета, знаем, че няма как да си убиеш кучето или да го оставиш да изгори." Това е като да кажеш "Всички ние имаме деца, знаем какво е, няма как някой да убие или насили свое дете." Еми... Има, има, и още как. Случаи бол. Страшно е как лични проекции минават за логика.

Бахти темата бахти боклучарника

Цитат
Janeta Peneva
(По повод филмчетата качени от милиционерите относно Петрохан)
Е как да вярваш на медии,политици,полиция ?!
“За пръв път от много време ще пиша за политика... Правя каквото мога през годините, но нямам нерви да изслушвам и отговарям на всички, които ще са ми опоненти. Предишната нощ не можах да заспя, сега отново ще ми е трудно. Но при тези видеа от "Петрохан" няма как да замълча... Занимавала съм се много години със CGI и кино и съм длъжна. Бих повярвала на видеата само ако ми покажат поне 1 час запис, защото сега изглежда, че те са манипулирани. Трябваха им тези няколко дни, за да "изфабрикуват" лъжата... И няма как са да повече, разбирам го, защото знам как се прави. Ще напиша какво виждам аз, а вие можете да допълните ако виждате още нещо... 1. Звукът... Ако камерата наистина е REOLINK те не са чак толкова скъпи и не вярвам дори и най-скъпият модел да може да хване добре разговор на повече от 3-4 м. По-евтините варианти са до около 2 м / ако някой знае със сигурност ще е супер/. 2. Снегът на второто и третото видео. На второто видео върху хората и кучето има много повече снеговалеж според мен / напр. ако се сравни с гаража отзад/, а на третото видео има страшен снеговалеж отпред и никакъв на заден план. 3. На първото видео джипът тръгва и под него няма сняг... На второто обаче снегът е еднакъв навсякъде, а са минали само 6 часа при много слаб снеговалеж. Освен това няма следи от потеглянето. Иначе има други следи, които са еднакви на двете видеа...т.е. къде са следите или имаме "левитация" на джипа? Ще сложа каартинка от Google maps, за да се вижда, че той няма как да тръгне назад... Това е страхотен пропуск на CGI-я. Мен лично щяха да ме направят луда за такава грешка... 4. Камерата е много ниско и е фронтална. По принцип не е изключено, но обикновено се слага по-високо. Може някой да е снимал специално, защото височината изглежда около 1.50 - 1.70. 5. Този пушек на третото видео, който много ме притеснява... Уж е като някаква лампа, но има някакъв пушек точно нагоре, а иначе има вятър... Не знам... Странен ми е. 6. Проблеми с "изрязването" на третия мъж /най-вдясно/ на второто видео...Има според мен мека маска...Една врата ту се вижда отзад, ту се гъне, ту изчезва...Не е много добре. Освен това между 7 и 9 сек. има странен блър, когато двамата мъже се разминават. И на някои места, когато е между мъжете кучето е с блърнати крака при "срещата" със снега. 7. И това куче при такава радост как не се разлая един път.... Ама това може и да е от възпитанието му...
8. На третото видео две видеа са съединени по средата с доста остра маска. Вижда се добре в снега на земята и при снега, който вали. Може би има и още...Това със следите на колата е най-сериозното според мен...
П.С. Сега видях, че хижата е основно изгоряла от другата страна, а не от тази, от където ни показват, че тръгва огъня... Дали няма начин да се извика международна експертиза? Надявам се да не съм права, наистина се надявам.... Но ако ни правят на балъци аз изобщо не съм съгласна.”
Госпожо Пенева, камерата е поставена ниско, за да могат да я включват и изключват кученцата...Това са кученца - сектанти, обучени в будистки манастир в Хималаите.

Дали някога ще разберем истината?  ....не вярвам!

Цитат

И как кучето било нямо, защото не лаело в клип с продължителност една минута.

Та чак прекарват клипа през ИИ и пишат експертизи. Попаднах на публикация, според която те били на десет метра от камерата и нямало как да се чува.
Много интересно. Аз чувам кога се засилва вятъра, всички движения на кучето в снега, а когато кучето се приближава до камерата, звукът от гласовете им почти не се чува. Разстоянието до тримата мъже не виждам да е повече от 5 метра. На 10 метра от камерата може да е входа, от който излизат. Съдя по камерите ми вкъщи. Плюс това камерата им очевидно е широкоъгълна, което кара дистанцията да изглежда по-голяма.

Цитат

Няма да спра да казвам, че всеки, който намира за нормално оставянето на деца при чуджи мъже, не е с нормално мислене или както наблегнахте и Вие, няма никакво критично мислене. И Димитър Куманов е природозащитник, що няма униформа, пистолет и част от тая туристическа пътека, а?
Принуждавам се да копирам и тук интервюто:
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/71272/intervyuto-na-denya

Цитат

След всичко изчетено, мен най-вече ме притеснява фактът, че в обществото ни липсва „компас” за преценка на това кое поведение е извън границите на нормата и кое попада в рамките на психопатологията. Образование ли е нужно по темата, обучения ли, повече гласност ли, не зная и аз, но съм доста смутена.

Не е професионално да се поставят диагнози, определено. Но и не е професионално да се мълчи за една потенциална реалност, когато са налични толкова червени флагове (и в кореспонденцията с други на Калушев онлайн години наред, и на база екстремните нива на вяра, за които е доста ясно именно от участията му във форуми).

Като човек, имал досег с такъв тип личности, попаднали в институции, бих казала, че съществува едно неписано правило (извън по-обширната диагностична парадигма): в много голям процент от случаите налудността протича с доста силно изразени религиозни компоненти, които се „навъртат” около аз-а и неговата предопределеност, специалност. Едно е човек да бъде вярващ, съвсем различно е това, което се наблюдава тук като практики (почти целодневни медитации, книги навсякъде, символи, статуетки, абсолютно абстракти вярвания, в които обаче всичко е гарантирано през вътрешна логика), възприятия и начала с характерни оттенъци (лидерът внушава, че е „духовен водач към пътя на истината”, аз-ът се разцепва често между: „Аз съм всичко” и „Аз не съм кой знае какво”).

Приближените не могат да повярват, добре, очаквана реакция. Но ние като общество, като някаква група, защо не признаваме проблема? Защо не говорим за истинските измерения на подобно поведение, защо нямаме адекватна психиатрична помощ в държавата ни? Защо никой не забелязва, а преценява, че това е просто „алтернатива”, приятно различие в мисленето… протест срещу някакво статукво?

Това е плашещото. „Лудостта” невинаги е само в онзи съсед, който вдига шум, събира боклуци, подпалва ги, живее и поставя другите в непоносими обстоятелства. Тя е и крайна вяра, определяща всеки аспект на битието… и на пръв поглед една дълга „логическа” нишка в едни твърде абстрактни начала.

Всеки иска да е различен, да знае повече от другия (да вярва в различно от смятаното за стандарт, да не е конформист), такава ни е природата. Но в такива ситуации това вече е опасно.

Защото държавата ни няма опит нито със секти, нито с педофили.

А като народ сме забравили историята с богомилската секта.

Цитат

Искате да видите как хвърчи мозък по тв ли?
Естествено, че има още записи, но и да има кадри с точния час на смъртта, няма да се покажат публично. Идеята беше да се види отношението между участниците и към самия инцидент.
А колко ли от вас искат наистина да ги видят?

Цитат

Мафията и държавният апарат са ги убили… Стига нелепици.
Ако мафията или държавните служби искаха да ги убият, дали нямаше да го направят така, че да изглежда като инцидент в някоя пещера?

Секта са. И майката на Ники е от сектата. Гледах ѝ профила - лама Иво, антиваксър, училището - дезинформатор, лекции и събития на будисти.

Цитат
Йо, точно нея гледах. Николаев хич не я попита за тези джипове. Интервюто беше странно и нелепо, без конкретика. Тази търси евтина слава. Не знам какво е писала и видяла, но не каза нищо смислено.
Съжалявам, че съм скептична

Цитат

Някой смело писа, че овчарят бил имагинерен и не са го разпитали. Ето, има интервю: https://lentata.com/ovcharyat-otkril-kempera-na-ivaylo-kalushev- … jzqQ3PkUKu6f-P29A
Освен това слага край на опорката, че кемперът е открит на непроходимо място и на теорията, че е закаран с мъртвите хора дотам. Колата е била на няколко метра от пътя.

Макар че невярващите едва ли ще повярват и сега, де.

Цитат

Аз също имам един въпрос, който си задавам и не мога да си обясня отговор.
Всичките шест човека ли са били съгласни да се самоубият?
Така ли поне един от тях не е казал: чакайте малко, аз не желая да сложа край на живота си.
Ами 21 годишният младеж, а 15 годишното дете, на което живота едва сега започва? И те ли са били съгласни да се самоубият?
Това за четирите джипа,  малко ми звучи като измислица при положение, че няма никакви доказателства за тях. Утре някой може да напише някъде, че е видял 40 джипа и два танка с три  хеликоптери да се движат посока хижата.

Цитат

Широко затворени очи.
Родителите отричат, защото е прекалено тежко едновременно да умре детето ти и да осъзнаеш, че твои действия са го причинили, не само това, но и сексуални отношения. И може би никога няма да осъзнаят истината, това е тяхната защита да не се побъркат. Ламата трябва да е най-добрия, най-благородния. Те трябва да са направили най-доброто за детето си. Това го разбирам.
Не разбирам защо политическите последователи на точно една партия застават така плътно зад тях. Прочетохте какво е писал самият Лама в будисткия форум за секса, нали? Вярно, или не, може би сте чели и това, което е казал момчето преди Ники, вече мъж (Деян, мисля), че това не е било насилване, че било естествена част от обучението, от единението между учител и ученик.
Прочетохте и че будистките организации се разграничават от лама Иво. Прочетохте и че е сравняван с Джим Джоунс преди много години. Прочетохте и че природозащитни организации се разграничават от тях. Прочетохте Ники Рахнев от Гората.бг.
И продължавате?
Да си представим, че е жив и че ви предлага да вземе детето ви само за две седмици при него в хижата. Само. Ще го пуснете ли? Ако отговорът е "не", не искам да чета повече как "нямало доказателства за педофилия".

Цитат
Защо са запалили хижата?

- По-горе някой цитира Джед Маккена. Светът е сън, илюзия. Пътят към освобождаване на Аз-а е свързан с „изгаряне“ на всичко, което просветленият разпознае като недействително. По някаква причина хижата е разпозната като недействителна. Може би заради някакъв гаф, който се е случил, докато момичето е било там. Например, видяло е сексуална сцена между 15-годишния и възрастните

- Искали са да привлекат внимание, да бъдат намерени бързо. А не примерно да ги изядат вълците. Самоубийството им е показно.

- Евентуално са унищожили компромати, които биха разрушили ореола им на просветлени светци. Примерно, знаели са, че ще има нов сигнал за педофилия, от който няма да могат да се измъкнат. Това би обезсмислило цялата им духовна дейност („Нищо от това, което ще чуеш, не е вярно“).

Защо се разделят на две групи?

- Изглежда момчетата не са били съвсем убедени в идеята за групово самоубийство. На клипа се вижда, че стоят по-встрани, не се сбогуват.

- Калушев вероятно е искал да прекара още време с тях, за да им помогне да вземат решение. За колебанието им свидетелства позата на Алекс – клекнал, с преплетени ръце. Явно е решил, че иска да умре, но не му е стигнала смелостта сам да натисне спусъка.

- Допускам, че на момчетата е бил даден избор – дали да продължат „борбата“ или да последват духовния си учител. Биха могли примерно да слязат във Враца и да хванат влака за София. Но те са били толкова облъчени и зависими, че не са могли да си представят живота без Калушев

Защо Ботев?

- Егото на Калушев не му позволява да бъде просто един труп от редичка други трупове. Трябва да се отличава и в смъртта си от обикновените. Избира да остави послание до „кочината“ – демек, до цяла България. За целта започва да говори на езика, който всички българи разбират. Знае, че българите ще разберат светинята Ботев. Ако беше оставил някакви духовни писаници, щяха да го помислят за изперкал.

- Ключови моменти в стихотворението: „нито надежда от сън мъртвешки да можеш свестен човек събуди“ – метафората за съня и пробуждането; „свестните у нас считат за луди“ – метафората за просветления, неразбран гений; „хляб или свинец“ – демек, не ми остана друг изход.

:yanim:

@Anneliese , ти си като някаква интернет клошарка! Обикаляш из разни боклучави сайтове, събираш словесен боклук, и го изсипваш тук, в Калдата. Защо?... Съзнаваш ли, че никой не ти чете излиянията? 

Налудностите нямат спирачка:

Цитат

1. Овчар с джип е оксиморон https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/trollface.png
2. Щом един джип може да стигне до мястото с кемпера, какво се оправдават с непроходимост. Пък аз мислех, че е стигнал пеша...нали щото труднодостъпно и непроходимо било...
3. Ако якето е негово, кога пасе овцете, че смените на охранителите са 12 или 24 часови.
4. Във фейса някой беше написал, че мястото отзад е една сграда в Бургас. Не е ли по-логично да му вземат интервю във Врачанско и околията поне. Сигурно са го хванали на работното му място на 478 km от овцете и ги е пасял веднъж седмично. За доенето дума да не отварям и как разнася кофите с мляко по баирите.
Даже не знаех, че такива места съществуват и хората си оставят овцете без надзор и тези с лилавите венци не са ги докопали.https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/trollface.png

Цитат

Това за манипулирането на видеото вече ми е прекалено…
Ами то ако е така по-добре да не пускат изобщо видео, вместо да си играят да го монтират. Плюс това всеки знае как да използва вече ИИ и програми, които показват дали видеото е фейк, така че не знам какъв е смисълът да се рискува. И така като почне да се говори/пише масово нявсякъде, едва ли ще ни предоставят още записи по случая…

Цитат
Аз съм склонен да вярвам на разследващите органи защото стотици, дори хиляди служители работят по престъпленията. Ако имаше нещо нередно все някой щеше да излезне и ни каже. Знам, че е трудно за вярване и има много въпроси които си задаваме.

И всички ли полицейски служители са корумпирани, неграмотни, прости, тъпи, всички ли лъжат, манипулират, фалшифицират??????????????????

Май в обществото ни има доста прикрити любители на педофилията!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитат
Чета ви с интерес, но има само няколко мнения, които напълно подкрепям. Опитвате се да разберете как мислят хора, които въобще не мислят като повечето от нас. Няма как да разберем каква точно им е била идеята. Според мен със сигурност са се самоубили, (доброволно са ги убили), въпросът е защо. Много е тъжно, че никой няма вяра в институциите, но помислете добре, колко хора, полицаи, поемни лица, криминалисти, прокурори и много други, са там, разследват и според някои от вас, всички тези хора крият, пазят тайна, подменят доказателства, създават фалшиви клипове... това е напълно невъзможно. Няколко институции, независими една от друга, те не могат да се сработят, а камоли да прикриват нещо и никой да не се издаде. Учила съм криминалистика при един от най-добрите ни професори и от него знам колко добре се справят при убийства и ако има някакви следи те ще ги открият. Знаят кога, как, кой е стрелял, просто сега сглобяват цялата картина. Иначе за Ивайло Калушев, смс до майка му, говори за чест, за неща, които ще излязат и не са верни, да не страда и т.н., това си е чисто сбогуване, явно напълно в негов стил. Не са успели да помогнат на някакво момиче, държавата е кочина, светът е против тях, борили са се, като Ботевата чета, но не успяват. Сбогуването пред кемпера е ясно, но защо Алекс не ги прегръща, а седи встрани, нали го познават от години или той си е бил само с Калушев. Следващия клип е странен, защо отвън пред камерата се сбогуват, смеят се нервно, налудничаво, сякаш са искали да ги чуят. Действията след това вече са потресаващи, запалване, самоубийство, другите се крият с дни, кога са починали те, не са ли мислили че ще ги намерят. Наистина е трудна работа, но дори не обявиха за кемпера, че го издирват, криеха, че са по следите им явно да защитят младежите, но закъсняха. Трудно е било, защото тръгва от хижата, виждат кога точно, но от там как се следи пътя като нямат идея на къде са потеглили, гледали са частни камери, представете си колко видеа трябва да изгледат като не знаят нито час, нито улиците, през които са минали, има хиляди черни пътища. Може би трябваше да се сетят за вр. Околчица, но са очаквали, че се крият в пещери, а и кой знае къде са били точно през тези дни. Ужасен, потресаващ случай. А майката на Николай... психиката и не позволява да повярва на тази версия.

Убедена съм, че, ако бившият и съпруг я хване тази изперкала и я постави на място, тя всичко, всичко ще си признае. Сбъркана ненормална, мотае цялата държава с налудностите си, вместо да я отведат в психиатрията, да я вържат в усмирителна риза, да и бият конска доза успокоителни и да я затворят в изолатора, докато не признае всичко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Тая е сектантка, кой знае колко членове има тая секта. Побъркана луда, дала си детето на педофил!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не толерирам такива! Мястото на лудите е в психиатриите доживот!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитат
Много интересна статия на социален психолог доцент Николай Димитров за динамиката в култовете, кои признаци вижда той в обшеството около тези в ПЕтрохан и в Калушев.

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/22256406

Типични жертви са деца от уязвими семейства и интелигентни хора. Майките често са безгласна буква в подобна динамика. Не се започва със сексуална злоупотреба, а първо с емоционална зависимост.

Цитат
И аз така. И няма как да има инсценировка от държавата. Всички ли участват в нея, оперативни работници, редови полицаи, съдебна медицина, да не изброявам? Абсурдно е.

Абсурден е светът на лудите. АБСУРДЕН!!!!!!

Цитат

Много детайлна статия на 24 часа за съдържанието на сваления вече сайт на Калушев  Небесна Дарма и как самият Иво Лама се е описвал и се е възприемал:

Калушев бил шаман, използвал енергийни билки от Мексико, лекувал с хипноза, изисквал последователите да оставят всичко и да го следват.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22257814

Само да вметна, че тези енергийни разстения често са и психотропни. Статията наистина е страшно детайлна и съдържа голяма част от информацията от сайта Небесна Дарма на Калушев.
Заигравките с медитации, изолация, психотропни растения не е безобидна. А и разни тъмни окултни практики, хипнози...смахнали са се...

Това кой нормален човек го прави? Само ненормалните! На мен след първата операция не ми беше добре от силното болкоуспокояващо, имах страшни кошмари с бели страховити лица на черен фон. Денем спях, нощем будувах - от страх!!!!! И сега, когато имам много силен цикъл и ходим в спешното за болкоуспокояващо, не смея после да спя, че имам разни страховити усещания и ме е страх да не направя някоя глупост. Веднъж бях заспала от умора, бях под влиянието на това болкоуспокояващо и сънувах как скачам от терасата на втория етаж! Събудих се цялата в пот и стрес, толкова реален беше сънят!!!!!

Който ползва психотропни е луд! Чалнат! Изперкал мозък!!!!!!!

Цитат

Криминалния психолог Росен Йорданов в ефира на БНТ:
Един човек с тежки нарцистични проблеми е завел своя антураж, влияейки му чрез различни практики към един летален край.

........
"Истината е много проста - група възрастни хора, чиито деца по една или друга причина са делегирали безотговорно грижите за своите деца на хора, които към онзи момент са преценявали като особено интелигентни и духовни, но преценката им се е оказала погрешна, защото тези хора доведоха всички до един летален изход".
..........
"Това е една нарцистична интерпретация на един човек, който е решил абсолютно високомерно, че така владее космическите сили и може да въздейства на другите", смята той.

https://dnes.dir.bg/krimi/rosen-jordanov-za-sluchaya-petrohan-tezhak-nartsisist-e-zavel-anturazha-si-kam-letalen-kray

Космически сили няма. НЯМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитат
Ще използвам случая и ще пусна линк към архивирана версия на сайта му, където може да прочетете нещата за шаманизъм и хипнотерапия, защото виждам, че доста хора са в отрицание - https://web.archive.org/web/20240229041213/http://skydharma.com/other-activities

Може да прочетете също, че в представянето му пише "Ngakpa Dorje Karma Tsal, or Lama Ivo as he is called by some of his students and throughout this website, is a Buddhist teacher in the Dzogchen lineage of Buddhism and comes from the Nyingma Tradition of Tibetan Buddhism."

„Ngakpa Dorje“ се отнася до практикуващ Тайна Мантраяна (тантра) в рамките на тибетския будизъм, често по-специално в традицията Нйингма (от която знаем, че Калушев произхожда), който е известен също като носител на мантра (мантрин).
Ngakpa означава ръкоположен будистки йогин или практикуващ Тантра и Дзогчен на високо ниво. Не живеят като монаси, спазгащи безбрачие.
Dorje означава „неразрушим“ или „диамант“, отнасящ се до ваджра, ритуален инструмент, символизиращ неразрушимата, неустоима сила на просветлението. Мисля, че видяхме ритуалният инструмент на видеото от брифинга.
Karma - освен традиционното значение, може да има и общо с линията Karma Kagyu
Tsal - често се превежда като „демонстрация“, „функция“, „сила“ или „мощност“. Често се появява в имена, свързани с гневна, мощна енергия.

Всичко това сочи, че в действителност се е смятал за лама, носител на някакво познание. Предвид малката групичка хора, които сляпо го следват, за мен лично няма никакво съмнение, че това сдружение има белези на култ и секта.

Цитат
То така, ако се разсъждава, че записите са подправени, стигаме до там, че и балистичните експертизи, показващи, че само от днк-то на тримата има следи по оръжията, са подправени. После и аутопсията ще е нагласена и така до без край…
Ако някой не иска да вярва в тази версия, за него всичко ще е фейк.

За сектантите и шаренките, плюс любителите на деца е фейк!!!!!!!

Цитат

Жалко за децата и кученцата, които загубиха живота си.
Жалко за обществото, което съвсем е загубило доверие във всички институции и не вярва на нищо. Сляпото отричане, както и сляпото вярване е много характерно за нас, дива поляризация.

Виждам, че трагедията се политизира и се очаква по-голяма политизация.
Според мен умишлено и наредено се забавиха с фактите, за да могат да разгорят разни и разнообразни конспирации. Защото очевидно най-засегнати са ПП ДБ. И съм сигурна, че има още да излиза, но са ги оставили в режим на очакване. Слушах и Радан Кънев и Атанасов, които бяха много обрани в своито коментари и не си разрешиха да оспорват видяното.

За мен няма съмнение, че това е някаква секта, че тези хора са взели решение да приключат с живота си. Дали са повлияни от ръководителя - вероятно. Очевидно те не реагират рационално и адекватно, дори и да са били заплашвани или преследвани.
Мотивът не го виждаме.
Важно е да се разбере колко е голямо това общество, гуру-то има ли наследник.

Това, което се случи трябва да провокира проверки във всички училища - държавни и частни за ученици, които са излезли извън системата. Защото едва ли тези са единствени.
Хора, трябва да си пазим децата.

Сега софийският прост смет ще ги изкара предатели, лоши хора, продали се за пари на мафията. Не бих се учудила.

И Терзиев е с много високо самочувствие и се смята за непогрешим. И той, и Кирил Петков се мислят за някакви месии, за някакви носители на знание. 

Само че Атанас Атанасов и Радан Кънев са отдавна в политиката. Имат и житейски опит. 

Разглезеното кметско богаташче е имало всичко и не знае що е то да изперкаш. 

А Кирил Петков покрай съпругата си канадка има толерантно отношение към психично болните. Докато някой луд такъв не направи нещо на дъщерите му. Тогава друга песен ще запее.

Цитат

Лично аз прочетох и гледах двама от най-сериозните ни криминални психолози – доскорошен шеф на Института по психология към МВР и заместник директор на същия. И двамата казват нарцистичен психопат. Не знам кой искате още да се изкаже и защо е тази настойчивост към конспирация?

Питайте хората от опожарения вход на блок в София гот ли им е да се разправят с един луд.

Цитат

Леле, майко. Аз съм от демократичната общност, гласувала съм за Терзиев, но съм изумена, че някой може да използва термини като "най-разумни и най-достойни граждани". Демократичната общност в момента се опитва да рационализира смъртта им, а когато имаме езотерика, не виждам за какво рационализиране може да става въпрос. Единственото, което чух до момента като алтернативно доказателство са джиповете, които не е задължително да са отивали на там. От чешмата в Петрохан не можеш да видиш накъде са тръгнали, то е един гъсталак, всеки може да погледне в Гугъл. Плюс това разстоянието между хижата и чешмата е повече от километър.

И като си с безупречна репутация как срещу теб има сигнал от 2024-та година от възрастна двойка, притеснена за внучето си, мотивирана от обективни факти (липса на дете и промяна в поведението му)? Отделно и сигнал за педофилия от февруари 2025 г. ?

Цитат

Причините групата да се раздели могат да са много. Например да не се казва на момчетата, че се планира самоубийство, да се изведат от хижата, считана вече за опасно и компрометирано място и то с човека, на който имат най-голямо доверие. Той може до последно да не ги е запознал с плановете си, а те пък го следват сляпо.

От отдавна, поне от 10 години тече такъв процес, особено пък в частта образование. Всякакви либерални родителки експериментират с децата си - идентичност, хранене, дневни дейности, изумила съм се отдавна.

П.С. Прокурорката каза, че производството по сигнала е прекратено, поради липса на съдействие от семейството, което дава друг ъгъл на нещата, не е просто - няма престъпление.

Цитат

Не, изобщо не предполага това. Такъв тип самоубийства не се правят синхронно в един и същи момент. Обикновено има един, който застрелва другите, накрая убива себе си. Когато става въпрос за много хора, винаги има колебаещи се, които в последния момент няма да се гръмнат. Това изисква друг да го направи.

Цитат

А на някого не му ли се струва, че не е абсолютно нелогично ДАНС да са на терен при първоначално подадена информация за три жертви и опожарена/горяща къща? Особено предвид вече „легитимната” дейност на групата „рейнджъри”, официализирана и пред държавата?

Това е изглеждало като масово (групово) убийство, което може да е с калибър опасно за националната сигурност (тероризъм и екстремизъм), вреда спрямо учредена група за гаранция на някаква хомеостаза в този район. Ако в допълнение пък преди това е имало и противоречиви данни/сигнали, за които няма как да знаем на този етап (и с резон), свързани със самата организация на Калушев дори, пак натам върви процесът.

Не знам защо всички захапаха ДАНС, та ДАНС… сякаш се очаква да отиде на място полицейска група от районното…

Даже в любимите Ви САЩ при тероризъм се викат ФБР, не местните полицаи!!!!!!

Цитат

Да закриваме полиция, следствие, съд тогава. Никой нищо няма да разследва, защото не са познавали жертвите допреди 5 дни. Изводите им не значат нищо. Ще питаме майките на замесените какво мислят и така ще разкриваме престъпленията. Хем и пари ще се спестят.

Цитат

Ами виждат се доста белези на секта, как да кажа на черното бяло?

Имаме свръх-религиозност, човек, който се представя за учител, последователи, истински сигнал за педофилия (в който родителите са отказали съдействие), друг сигнал към ДАЗД от случайни хора, чийто внук е попаднал под опеката на рейнджърите, съобщение и публикация, която звучи предсмъртно. Всичко това са си факти.

Цитат

За мен също няма как да се прикрие такова мащабно убийство, който и какъвто и чадър да има. И то за 7 дена да успеят да изфабрикуват всичко и да се координират помежду си различните звена и институции.
Ако някой не е искал тези хора да ги има е можело да ги ликвидира по много по-тих начин. Особено щом този някой е имал капацитета да изпрати 4 джипа към тях.
Много често се споменавя, включително от майката на Николай, че това е професионално изпълнено убийство.
Професионално щеше да е, ако никой не разбере нищо и тези хора просто бяха изчезнали. А не с 4 джипа да драпаш към хижата, да убиеш 3ма души, да ги оставиш на възможно най-видното място и след това да почнеш да преследваш останалите 3ма, които междувременно знаят какво става и че те са следващите, но упорито мълчат и бягат
... с кемпер.

Цитат

А на приятелката на Ивайло Иванов името така и не го научиха. Но това да е проблемът.

Нейното изявление лично на мен също ми беше малко странно - живее във Виена, обаче точно в нощта на убийството случайно е в прохода. И въпреки че са много близки, не му звъни да каже "пич, аз съм наблизо, да се видим за по кафе?" Сякаш все има нещо недоизказано, необяснено, във всички показания досега - и официални, и свидетелски, и приятелски...

Общуват си с телепатия. 

Която е недоказана от науката и се води ПСЕВДОНАУКА!!!!!

А си направете експеримент.

Изпратете мислено съобщение до ваш близък. След 10 минути звъннете и питайте дали е получил мислено някакво съобщение от вас!

на 9.02.2026 г. в 16:23, petie1 написа:

Колко теми за тоя случай още?

Дай линк за другите, моля, че тази още от първата страница нещо ми стана ... неприятна!

Цитат

Доста е притеснително колко любители на конспирациите има и не виждат някои съвсем очевидни неща.  Група мъже, неженени живеят сами в хижа и  пазят гората с пушки. Родители са си дали децата за отглеждане на 50 годишен мъж. Много е възможно да са били добри, образовани хора, но със сигурност са били и много странни.
Трябва да се повдигне въпросът защо някой си загражда гора, защо си кръщава НПО-то агенция по нещо си, защо социалните не са проверили защо дете не ходи на училище и тн. Дори къде е била е полицията когато хората не са могли да си берат боровинки заради тези?
Майка се държа много странно също, били добри хора, правили и палачинки и сарми на Нова Година... Синът и от 3 годишен бил екстремен... Откога Ники живее с чичото лама?
Съболезнования на близките!

Майката да не е спала с ламата, да не са имали тантричен секс, че така го възхвалява??????

Цитат

Явно МВР има целия запис от онзи ден. От сбогуването, до разговора на тримата, запалването на хижата. Може би и самоубийството. Оттам може и да считат за маловажно и недоказано присъствието на четири джипа. Четири джипа и поне четири човека, които да щъкат около хижата, ако искат да убиват присъстващите.

Като гледам няколкото снимки си мисля, че са се изживявали като военни, които охраняват тяхното си местенце. Самодостатъчни, с техника, оръжие /законно/, дронове, охраняем периметър. Отделно са медитирали и живели по свои правила - контролирали са хората, които минават, разпореждали са се и от време на време са помагали на държавата-кочина да се справи с неща, с които не може.

Обаче идва един момент, в който държавата-кочина започва да се занимава с тях. Започват различни проверки, за които са знаели. Сигнали за деца. Техният военно-свободен свят е заплашен. Калушев почва да трие електронните си следи. Един от тях се оплаква на роднина, че нещата не вървят. Дали той не бе, който е споделил, че си търси нова работа?

Някой, човек или вярата, или просветление след дълги медитации и пост, ги докарва до решението да сложат край на живота си. Вече не може да са войници, не може да помагат да загубени нещастни болни деца, репутацията им може да пострада. Спонсорите им се отръпват, личните им финанси намаляват.

В губещите се часове между сбогуването и подпалването. Може би са подготвяли сцената си. Разхвърлят хартии, дървесина, палета, наслояват с течност. Или медитират, обсъждат какво как. Ако някой е дошъл в това време щеше да се види движение.

Цитат
За джиповете, които видяла някаква дама намирала се точно в ония дни на място близо до хижата.

Да предположим, че имаме някакви такива, които отиват в посока към хижата. Ами това може да са някакви хора, които да отиват наистина в хижата. Но хора, които се познават с домакините. Сърдите се, че на пресконференцията не ни показаха всички записи и не се говори изобщо за тези джипове. Ами може да се работи в тази посока да се издирват тези хора, или вече да са ги установили и разпитали какво са правили там. Но това не означава, че те са убили тримата в хижата.
Това си е моя интерпретация.

Аз вярвам на разследващите, криминалистите и всички онези, които извършват аутопсиите и съдебно-медицинските експертизи. Случаят ще бъде изяснен, но публиката много бързаме. Не стават така нещата.  

По отношение на това защо са се разделили - ами Калушев не е искал детето и младежа да видят какво ще направят другите трима. Дори мисля, че е било в пазена тайна от тях, или само от самото дете. Начина, по който детето е намерено говори, че то е било убито.

Цитат

Аз четох, че Ивайло Калушев имал страхотен бизнес с 4 къщи за гости в Мексико, много луксозни. Това лесно може да се провери от разследващите по линия на международното сътрудничество. Ако си е загубил бизнес, вследствие на коронавируса, или са го изгонили от държавата и са му национализирали къщите ( Мексико е една много дива държава), е съвсем възможно да е очаквал тук да започне начисто. Обаче тук просто няма толкова пари, а той явно е свикнал нашироко. Къщите в Мексико ги е отдавал на американски туристи, водил ги е на приключения в джунглата, било е невероятен живот. И след като е обеднял, бг си е мизерия е нормално да се е отчаял. Познавам хора, които си загубиха бизнеса и много се отчаяха, като си свикнал на един стандарт, после е много трудно да живееш в "кочината". Полека лека напълно е превъртял...има си логично обяснение всичко. Както и защо хората са му поверявали децата си...

преди 10 часа, чичо Сашо написа:

Медиите и властта по отношение на убийствата в планината натрапчиво, макар и не особено убедително, ни водят към версията "един убива другите и се самоубива"...Абе, сектанти, кво да ги прайш?!

Приказките за тежкото въоръжение например, някак изведъж се прекратиха.Било си законно въоръжението им, значи...и въобще не било пък тежко.Освен ако под "тежко" разбират пистолет, който тежи повече от 800 грама.Нямало е никакви намерени картечници, гранатомети...а защо не и танк Т 54, а? Щото кемперът трудно ще мине за бронетранспортьор, макар да долових намек, че не бил съвсем обикновен кемпер...А дотове тук-там, на възлови точки в охраняемата от тях зона, открили ли са?! С оръдия сорокапятки...и картечници Максим с преносимия боекомплект...Или злоумишлени лица са ги отмъкнали по кошарите...да се пазят от разбеснелите се безотговорни мечки, опиянени от закрилата на ЕС...

Като помислим с какви версии още ни заляха моментално, коя от коя по-тъпи, аз мисля, че просто тия хора, убитите, ходейки every day по горите, са се натъкнали на нещо, което въобще не е трябвало да виждат. Сетили са се веднага...тоест, "нещото" е било много, ама много сериозно нещо...че ще ги убият...и са се опитали нещо да направят, за да се спасят.Ама не са успели."Нещото" се оказало прекалено сериозно нещо...

С тези екзекуции според мен предупреждават и местните, които няма как да не са видели също това-онова, да си траят...щото операцията по затваряне на усти е твърде брутална...Девет човека вече са мъртви...

Помислете само около един от фактите...Даже да са решили да се самоубиват, това са хора-планинари и пещерняци, не самураи.Няма да убият кучетата си, които третират като техни деца.Просто ще ги пуснат и тогава ще правят всичко останало...Е, очаквам да чуя, че тия кучета не са обикновени кучета, а кучета-сектанти...Защо не, а?! Както е тръгнало...

Поставям оценка "много слаб 2-" на приказките на властите. Да лъжеш убедително се иска интелигентност над средната.

Оп, имало и интересен "бисер" в хубавия смисъл и смислен при това, с леки нюанси на ирония.

Въпросът обаче не е в поставянето на "оценка", а как "властите" сякаш се подиграват с клетото население, като им разказва толкова малоумни приказки, да не говорим за престъпното им бездействие и как две млади момчета можеха да са живи, ако не се правеха на много компетентно разследващи, а всъщност безумно неадекватни!
Изключително съм възмутена от "позицията" и изявленията на тези толкова смешни и безчувствени тъпанари!

Цитат

Сега обаче ИК решава да не бъде групово.
Или идва "мафията", може би командоси, застрелват ги, после тръгват с мъртвите тела за Околчица.
На камерите сигурно се виждат и поне един джип, придружаваш кемпера, защото този, който кара мъртвите трябва после да бяга.
Полиция, следователи, лекари и те всички закрилят "мафията" и лъжат. Няма камери, това са артисти или ИИ.
Имат си вярвания тези хора и мислят , че ще се преродят.

преди 9 минути, Anneliese написа:

Майката да не е спала с ламата, да не са имали тантричен секс, че така го възхвалява??????

Може ли малко по-адекватно! Имаш ли дете? Не. Чакай да позная... да не е виновен някой "лама" или майка ...която не познаваш! 
Този форум не е все пак ... тоалетна. Имай малко хигиена какво и защо пишеш. 

Сори за оффтопик-а

Цитат

Ама искаме да ни покажат как се застрелват ли? Някой спомня ли си как се показа обезглавяването на шофьорите ни? Абсурдно е това да се покаже. Това да не е филм? Измислица? Това са последните секунди живот на трима мъже. Хайде няма нужда.

Да, помня кадрите, бяха ужасни. Добре, че я нямаше либералната плява тогава, която да врещи, че видеатата са фалшификат и "Ислямска държава" не съществува!!!!:angry:

Цитат
Много задълбавате в конспирации, Ивайло Калушев си е бил един добър бизнесмен, който накрая се е провалил. От 2005 до 2012 има някаква дхарма център в София. Там си е намирал богати хора, които да му спонсорират идеите. През 2012 старира морско пътешествие. И докато се е върнал в кочината, все си е бил много добре в живота. През 2012 година започва морско пътешествие, после е направил бизнеса в Мексико, обаче короната го е съсипала. И тогава се е върнал и откакто е тук, все са на зле нещата. За това и краят му е такъв. Съвсем логично е и как Макулев и Ралица са си поверили децата на него, бил е успешен. Но сега не е . За това и този показва среден пръст на хижата, нищо не става от тая кочина...

Цитат

Като всички и аз следя темата вече седмица,гледах всички интервюта,брифинги и т.н. и за себе си не мога да определя каква е истината. За едно обаче съм сигурна-  все ми е тая дали са самоубийци или някой/мафия или какъвто ще да е ги убил. Били са възрастни индивиди ,до колко с акъла си е спорно,но са били достатъчно големи да взимат решенията си сами в какво се забъркват.
Жал ми е единствено за децата, които не са имали нормално детство  и не им е даден шанс за нормален живот.  Този шанс им е отнет още когато са ги пратили на този " лагер" продържаващ с години.
Категорично не съчувствам  на родителите, които доброволно са си дали децата за отглеждане при разни чичковци. Дори да приемем  че тези мъже са напълно невинни и  бели като сняг, тези деца нямат работа да живеят с тях.
Във всички случаи -  дали ИК е превъртял и ги избил или сами са се самоубили или пък е поръчково убийсто ,за мен лично родителите на децата са най-виновни  и абсолютно не мога да им съчувствам.

Всички здрави психически българи трябва да расъждават така!

Лудата майка я отсвирете! Тя толкова е и майка!!!!:getout:

преди 6 минути, Anneliese написа:

Да, помня кадрите, бяха ужасни. Добре, че я нямаше либералната плява тогава, която да врещи, че видеатата са фалшификат и "Ислямска държава" не съществува!!!!:angry:

:offtopic_s:заболя ме пръста да скролвам по тъпотиите ти, които цитираш! Също така те докладвах, но нямам време да нацъкам по всичките ти постове доклади, а и едва ли и модераторите имат да се занимават, за да "чистят"след теб. за това ще те поМоля възпитано: Напиши нещо адекватно, обосновано и аргументирано като мнение по тази тема. Защото (това е важно, прочети го два пъти, ако трябва!) Темата е изключително сериозна! Има хора, които са УБИТИ! За съжаление Държавата я Няма, за да разкрие убийците. Но най-лошото е как лъжат и използват хората по медиите! Толкова.

Цитат

В забележките на жената коментираща видеата, за другите неща нищо не мога да кажа, но това: "а са минали само 6 часа при много слаб снеговалеж" е типично търсене под вола теле.

На първата част ясно се вижда утъпкан и разчистен двор ( по периферията - около къщата има по-дълбоки места и натрупан сняг). На второто се вижда, че навалелия сняг е закрил по-голямата част от утъпканата част пред къщата (дълбоките следи точно пред камерата се виждат, но са като блърнати от новия сняг) и е покрил (нормално) и паркомястото.

Сори, ама такова ровене нещо да се напише и да се разобличат изнесените до момента сведения не е нищо друго освен търсене на конспирация на всяка цена.

току-що, Maleficient написа:

:offtopic_s:заболя ме пръста да скролвам по тъпотиите ти, които цитираш! Също така те докладвах, но нямам време да нацъкам по всичките ти постове доклади, а и едва ли и модераторите имат да се занимават, за да "чистят"след теб. за това ще те поМоля възпитано: Напиши нещо адекватно, обосновано и аргументирано като мнение по тази тема. Защото (това е важно, прочети го два пъти, ако трябва!) Темата е изключително сериозна! Има хора, които са УБИТИ! За съжаление Държавата я Няма, за да разкрие убийците. Но най-лошото е как лъжат и използват хората по медиите! Толкова.

Каква държава я няма????????????????????

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.