Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Случаят Петрохан

Featured Replies

преди 25 минути, (:IдioiдI:) написа:

Случаят "Петрохан". Диагнози за държавата и за обществото - психологът Росен Йорданов

Българска национална телевизия

За "маслините " и за мислите! ;) 

https://www.budnavarna.com/2026/02/12/shokirasthi-danni-ot-autopsiite-po-petrohan-otkriti-sledi-ot-semenna-technost-pri-dve-ot-zhertvite/

Буда , яка е била,май .

• Отговори 336
  • Прегледи 12,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какъв случай? Официалната версия ще е убийство и самоубийство с елементи на религиозна и сексуална основа. До десетина дни ще спре да се говори за него. Животът продължава. Какво мислим ние няма никак

• Е, не. Жени, коли, риболов... Ама докато ям хахахаахахаах

• "Случаят Петрохан"... Има хора, немалко при това, които се чувстват истински живи  само когато четат (за), слушат (за), гледат (за), обсъждат такива (или подобни) случаи.   

Публикувани изображения

преди 7 минути, nusho73 написа:

Буда , яка е била,май .

А Пеща е била мека явно?! ;) 

преди 9 часа, Търсещ истини написа:

... и пак: Има ли следи в телата на убитите, за употреба на алкохол и наркотици?

Не питаш когото трябва, отиди и задай въпросите си на следователите. 

преди 9 часа, laplandetza написа:

Точно сега преди иизборите да се удари П.П -розовите понита къпещи се с космически пари от либералната глобална печатница? дали? ...............народе !!!!

Защо мислиш, че точно П.П. с най-виновни за създалото се положение? 🙄 Все пак П.П. никога не са имали самостоятелно мнозинство, т.е. управлявали са в коалиции. 

на 13.02.2026 г. в 11:10, Търсещ истини написа:

Зовът да не се политизира случая е съпроводен със зов за засилване на намесата на държавата (комунизъм) и обвинения, че ДАНС и Прокуратурата не работят. А преди седмици политическото лице Терзиев ходил семейно на Петрохан и нищо не видял.(?)

Ами той като не е видял,
кой да пусне тоз сигнал? 

Терзиев, ПП и либерализма като цяло са политическите жертви в случая, на кого точно не ни е  ясно, но имаме някои предположения.  Първият и основен въпрос, който човек тярбва винаги да си задава, когато нещо не му е ясно,  е  кой ще спечели от цялата тази работа, кой има интерес. 🙄

преди 7 минути, Мери) написа:

Изрично изискват от Парламента ни, някакви данни да не се оповестяват. ;) Някои не знаят какво е следствена тайна.  

Покрай този случай какво забелязвам в частните медии и "мрежата".

Никои считат, че държавните служители са им слуги! 

Дами и господа, имате БНТ и БНР, ползвайте ги! Това най-много се отнася до @Търсещ истини. :)  

преди 3 часа, Мери) написа:

Не четете както трябва. Питам точно когото трябва и получих ясен отговор, че по медиите няма данни за употреба или неупотреба на наркотици и алкохол. Ще рече, Омерта.

Защо мислиш, че точно П.П. с най-виновни за създалото се положение?

Терзиев, ПП и либерализма като цяло са политическите жертви в случая, на кого точно не ни е  ясно, но имаме някои предположения.  

Мисля, че сте пристрастна и не виждате фактите, ако злепоставят конкретна партия, още от времето на следния цитат: 

на 24.11.2025 г. в 14:19, Мери) написа:

Не знам кой е Кирчо, нито Мария Габриел. 🙄 Телевизия не гледам от много отдавна.

А сега за аргумента "Кому е изгодно" или Cui bono? Използва се хипотетично, когато след разследването не са установени факти, но не и преди това. Сега, понеже сме в процес на разследване, което е показало някакви следи, е твърде рано за такава аргументация. Тя не е предпочитана от следователи, а основно от адвокати, защото не е достоверна.

Пример: Ако съседът на Иванчо убие тъщата му,в пътен инцидент, няма да затворим Иванчо, защото има изгода от тази работа, нито ще викаме "Кой има интерес? А?"

Впрочем, ако фактите уличат партия ПП., тя си има много силни закрилници и те ще подскажат "Абе, тури му пепел". 

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Мисля, че сте пристрастна и не виждате фактите, ако злепоставят конкретна партия, още от времето на следния цитат: 

Да , виждам, че сте пристрастен, от далече си личи. Затова лапвате първата възможна кукичка, която ви хвърлят кукловодите и като по поръчка почвате да плюете кмета Терзиев и П.П., които вероятно са едни от най-невинните на политическата сцена, има къде къде по-омацани от тях, но вие за тях ще гласувате, да са ни честити, щото и те все пак са хора, нищо че са духовно нечистоплътни вашите избраници. 😥

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

А сега за аргумента "Кому е изгодно" или Cui bono? 

Да, кому е изгодно? Кой ще спечели най-много от цялата тая помия, излята в средствата за масова информация? Малка подсказка - това няма да са кметът Терзиев и П.П. 😥 

• Автор

криминалният психолог Ботьо ботев настоява, че Калушев е психически нестабилен, той е извървил убийствата най вероятно, няма какво да се търси другаде.

преди 44 минути, Мери) написа:

Терзиев и П.П., които вероятно са едни от най-невинните на политическата сцена

Така е. С вероятност от 0 до 1.

МВР: Намерените гилзи в хижа „Петрохан“ не са били изстреляни от огнестрелно оръжие

Цитат

16 февруари 2026 17:19

/ NOVA
От Министерството на вътрешните работи уточниха, че намерените гилзи и куршуми в хижа „Петрохан“ не са били изстреляни от огнестрелно оръжие.

По време на огледа на хижа „Петрохан“ са установени множество гилзи в различни помещения, като същите са били деформирани, с разкъсани корпуси и липсващи капсул-възпламенители.

При огледа са установени също и куршуми, върху които не се наблюдават следи от нарези и полета на цев на оръжие, през което да са били изстреляни.

Според експерти по балистика в Научния институт по криминалистика, тези данни дават основание да се направи заключението, че намерените гилзи и куршуми не са били изстреляни от огнестрелно оръжие.

преди 16 минути, Веси Филипова написа:

криминалният психолог Ботьо ботев настоява, че Калушев е психически нестабилен, той е извървил убийствата най вероятно, няма какво да се търси другаде.

хахах, ботйо ботев от кога стана психолог..................., аз си спомням за един друг колега с това име и ако той е казал нещо - значи е така!................, но все пак погледнете нагоре дали има слънце😁

преди 8 минути, Веси Филипова написа:

той е извървил убийствата най вероятно, няма какво да се търси другаде.

Да разбира се, ма как ще има?  🙄

преди 1 час, Веси Филипова написа:

Каквото и да се търси, ще се търси след "изборите". А, как ще се търси, зависи какк ще се преброят гласовете на тези избори

Манол Генов: Членовете на НПО-то на Калушев са влизали въоръжени в МОСВ

16 февруари 2026 13:00

Няма сигнали за нарушение на екологичното законодателство от НПО-то, свързано с "Петрохан", добави той

Членове на неправителствената организация "Национална агенция за контрол на защитените територии" са влизали въоръжени в Екоминистерството. Те са минавали през портала с пистолети на кръста, заяви министърът на околната среда и водите в оставка Манол Генов. По думите му са им били връчвани документи и споразумения за прекратяване, които те отказвали да приемат поради липсата на всички отговорни лица.

Не сме получавали сигнали от неправителствената организация, свързана със случая „Петрохан“ (бел.ред. Национална агенция за контрол на защитените територии - НАКЗТ), за нарушение на екологичното законодателство, посочи той и допълни, че споразумението с неправителствената организация не е активно към момента.

Имахме разговори с Министерството на земеделието и храните, като там също не са постъпвали сигнали за незаконна сеч или дърводобив, добави той. Генов отбеляза, че неправителствените организации не трябва изцяло да разчитат на държавата да поеме на 100% тяхната издръжка.

Проверките по случая „Петрохан“ отдавна са приключили и сме изнесли данните, добави министърът. Нищо не сме крили по случая, увери той. Генов заяви също, че допълнителна информация по случая няма откъде да дойде.

Манол Генов каза, че не е търсил бившия министър на околната среда и водите Борислав Сандов по случая. Нищо ново не може да ми каже от това, което сме видели, посочи екоминистърът в оставка. Аз не бих подписал такова споразумение, което не е съгласувано с всички дирекции и звена, които биха имали отношение към него, отбеляза той. Ако Сандов има споразумението с печатите, е добре да го върне в министерството, добави той. Генов подчерта, че няма подписвани подобни споразумения с други организации.

В предаването по "Денят на живо" по NOVA NEWS Генов заяви, че е против охраняването на защитени територии от неправителствени организации или т.нар. "рейнджъри".

„Не мога да приема самото название "частни рейнджъри". Във всички национални паркове има паркова охрана, която работи за опазване на природните богатства. Това са професионалисти, които вече изпълняват тази функция“, коментира екоминистърът в оставка.

По думите му преди време е имало спор с представители на ПП-ДБ за възлагане на охраната на обекта "Петрохан" на частни рейнджъри. „Имаше дебат дали държавата да възложи охраната на тези обекти на НПО-та. Вероятно е имало идея как да се осигури финансиране, но не мога да гадая“, отбеляза Генов.

По отношение на споразумението на тогавашния министър Сандов с неправителствени организации министърът обясни, че то е било подписано едностранно и без консултация с дирекциите на МОСВ, а целта му е била НПО-та да могат да охраняват защитени територии. Според него към момента в Министерството няма активни рамкови споразумения с НПО-та. Генов обаче добави, че ведомството работи активно с тях по програмата "Околна среда", която финансира опазването на биоразнообразието и защитените зони.

Редактор: Цветина Петкова

преди 12 часа, Търсещ истини написа:

МВР: Намерените гилзи в хижа „Петрохан“ не са били изстреляни от огнестрелно оръжие

Хващали са патроните в една ръка и да чук.али по капсите с маникюра. А защо имат маникюр, чудесно се вързва с лгбт-то им. Така се е получило да не са изстреляни с оръжие. Знам че обяснението изглежда ъПсурдно.

Отчитам разликата в мащабите, но нека си припомним историята на друг духовен учител- Джим Джоунс. ТУК и ТУК. При всички различия, свързва ги желанието да са над другите и да ги употребяват като средство за своите цели, недоволството от страната и реда в нея, стигат до хомосексуални прояви, подчинени на уж-велики цели, наркотиците, които уж били забранени и груповата екзекуция накрая.

Сега пишат за това, че обществото изпитва недоверие към институциите. Не бива от една персона- Калушев да си вадят общи оценки, защото ще стигнем до Джонс, който е имал много повече последователи, които следва да са изпитвали недоверие към институциите на САЩ.

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Отчитам разликата в мащабите, но нека си припомним историята на друг духовен учител- Джим Джоунс. ТУК и ТУК. При всички различия, свързва ги желанието да са над другите и да ги употребяват като средство за своите цели, недоволството от страната и реда в нея, стигат до хомосексуални прояви, подчинени на уж-велики цели, наркотиците, които уж били забранени и груповата екзекуция накрая.

Сега пишат за това, че обществото изпитва недоверие към институциите. Не бива от една персона- Калушев да си вадят общи оценки, защото ще стигнем до Джонс, който е имал много повече последователи, които следва да са изпитвали недоверие към институциите на САЩ.

Тази логика е грешна, защото "именно малкото камъче преобръща колата". Дано разбереш метафората правилно. 

Кметът Терзиев е постъпил доста неразумно да спонсорира паравоенна организация с неустойчив лидер.Но какъвто и да е лидера, да се спонсорират въоръжени в демократична държава е двусмислено.  

на 17.02.2026 г. в 8:18, Sliderum2 написа:

чук.али по капсите с маникюра

Пишат, че не са изстрелвани, т.е. капсите нямат ударено, иначе могат да ги идентифицират.

преди 46 минути, Търсещ истини написа:

Пишат, че не са изстрелвани, т.е. капсите нямат ударено, иначе могат да ги идентифицират.

Ми тогава са заготовки за направата на патрони.

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Кметът Терзиев е постъпил доста неразумно да спонсорира паравоенна организация с неустойчив лидер.Но какъвто и да е лидера, да се спонсорират въоръжени в демократична държава е двусмислено.  

Нека се замислим логично - кой ще си изпрати детето в паравоенна организация или ако лидерът е бил неустойчив или поне, ако е изглеждал такъв? 🙄

Щом родителите са се заблудили, защо да не се заблуди кметът Терзиев или смяташ, че преди да дари пари  от лични средства, човек трябва да предприеме полицейско разследване? Веднъж аз дарих на едно семейство, търсещо помощ във фейсбук,  по банков път пари, после се оказа, че въпросното семейство се занимавало с лъжи и кражби. Виновна ли съм била аз, че не съм знаела на кого давам пари? С което не искам да кажа, че убитите хора непременно са извършили нещата, в които ги обвиняват. Нямам сведения за дейността им, не съм запозната с нея и не мога да коментирам какво са правили и какво не. Бог да ги прости! 😥

преди 4 часа, Мери) написа:

Нека се замислим логично - кой ще си изпрати детето в паравоенна организация или ако лидерът е бил неустойчив или поне, ако е изглеждал такъв? 🙄

Щом родителите са се заблудили, защо да не се заблуди кметът Терзиев или смяташ, че преди да дари пари  от лични средства, човек трябва да предприеме полицейско разследване? Веднъж аз дарих на едно семейство, търсещо помощ във фейсбук,  по банков път пари, после се оказа, че въпросното семейство се занимавало с лъжи и кражби. Виновна ли съм била аз, че не съм знаела на кого давам пари? С което не искам да кажа, че убитите хора непременно са извършили нещата, в които ги обвиняват. Нямам сведения за дейността им, не съм запозната с нея и не мога да коментирам какво са правили и какво не. Бог да ги прости! 😥

Пропускаш една малка подробност : Калушев или както там му е името и други около него са пряко свързани с ППДБ.

току-що, Bubbles написа:

Пропускаш една малка подробност : Калушев или както там му е името и други около него са пряко свързани с ППДБ.

Вероятно са още по-пряко свързани и с други политически сили, които удобно са застанали в сянка и използват случая, за да омаскарят другарчето.

Не, ПП на ДБ не са най-страшните на политическия небосклон в България, има и по-страшни, но вие си ги аресвате много, затова си ги избирате. 😥

преди 4 минути, Мери) написа:

Вероятно са още по-пряко свързани и с други политически сили, които удобно са застанали в сянка и използват случая, за да омаскарят другарчето.

Не, ПП на ДБ не са най-страшните на политическия небосклон в България, има и по-страшни, но вие си ги аресвате много, затова си ги избирате. 

😥

Идея нямам защо ме сложи при гласуващите за тоя или оня като аз огт години не гласувам всички знаят защо.

Все пам ако трябваше да гласувам ни за ппдб-та, ни за тикви още по-малко за прасета бих гласувал нито пък за псевдо националистите които са националисти мколкото аз съм китаец.

За другото съм съгласен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.