Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Системата замръзва без причина в Idle докато си браузвам

Featured Replies

Разрешен от plamen_petrov_80

току-що, Toxilicious написа:

и той е замръзнал

Замръзнал тотално или можеш да местиш курсора на мишката?

Това, че ти не си пуснал нищо, не означава, че системата не е правила нищо!

• Отговори 116
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте..! Единственото което виждам в дневника са програмите Advanced SystemCare и Driver Booster  .. Не бих държал, използвал и не препоръчвам да се използва този софтуер от типа на оптимизатори и

• От всичко което написах за АВ ли се хвана?! ДА има значение АВ каква е и колко такива може да си наблъскал и да работят заедно в конфликт една с друга. За да питам, това е от опит и натрупани знания.

• Здравейте..! А отхвърляте ли варианта за зловреден софтуер...? Защо първо не стартирате системата в Безопасен режим и да видите дали има това замръзване...ако липсва ... значи търсим софтуерен проблем

Публикувани изображения

преди 48 минути, В. Велев написа:

Свали си от тук драйвери и ги сложи.

Само че не това е модела на дъното му. Това е неговия модел b450m pro4 r2.0 и на снимката по горе го пише.

https://www.asrock.com/mb/AMD/B450M Pro4 R2.0/index.asp#Overview

Според мен най добре ако може да намери две памети същия модел да са и да пробва със тях а не със различни модели с които е в момента.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Според мен най добре ако може да намери две памети същия модел да са и да пробва със тях а не със различни модели с които е в момента.

Що? Ако пробва само с една памет и проблема се появи отново - защо да си вкарва усилието да търси памети .. още повече, че явно вече има поне 4 банки с памет.

преди 13 минути, Toxilicious написа:

Да кажем включвам го само и след час -два отивам и той е замръзнал

Спри Хибернацията и бързото стартиране от Опции на захранването.

Micro Center - How to turn off Hibernate in Windows 10

Или направо от cmd като администратор с команда  powercfg /h off

Ако искаш помощ, отговаряй на всичко което те питат, а не избирателно. Не каза какъв АВ ползваш.

преди 33 минути, vlado1985 написа:

Само че не това е модела на дъното му. Това е неговия модел b450m pro4 r2.0 и на снимката по горе го пише.

Защото зная че драйверите са едни и същи номера. Даже и за моето дъно.

Трябваше първо да провериш дали има разлики за двете дъна. 

преди 1 минута, В. Велев написа:

Защото зная че драйверите са едни и същи номера. Даже и за моето дъно.

Трябваше първо да провериш дали има разлики за двете дъна. 

За драйверите да няма разлика но за биос версиите има.

преди 8 минути, vlado1985 написа:

За драйверите да няма разлика но за биос версиите има.

За всички подобни платки (и моята) последния биос е P10.43. Вярно че е бета, но сега ще разкажа какво се случи при мен.

Не зная колко е безстрашен автора на темата или колко се оправя с компютри, затова не му препоръчвам това което направих, въпреки че то ми реши много важен проблем, а може и да му реши и на него проблема.

Имам 2 плочки по 16ГБ рам на Кингстън. Едната е 3200 а другата 3600. Не помня вече коя ми беше старата версия на биоса но тия 2 плочки с различни скорости не тръгваха и на 3200 и ги карах на 3000. След това реших да сложа бета биоса последната версия P10.43. И "чудото" стана. Сега двете плочки рам ми вървят на 3600МHz. Давам си сметка че това е така защото са маркови и стабилни. Може би станаха 3-4 месеца така.

Така че биоса оправя доста неща. Но аз не нося отговорност ;)

преди 28 минути, В. Велев написа:

За всички подобни платки (и моята) последния биос е P10.43. Вярно че е бета, но сега ще разкажа какво се случи при мен.

Не зная колко е безстрашен автора на темата или колко се оправя с компютри, затова не му препоръчвам това което направих, въпреки че то ми реши много важен проблем, а може и да му реши и на него проблема.

Имам 2 плочки по 16ГБ рам на Кингстън. Едната е 3200 а другата 3600. Не помня вече коя ми беше старата версия на биоса но тия 2 плочки с различни скорости не тръгваха и на 3200 и ги карах на 3000. След това реших да сложа бета биоса последната версия P10.43. И "чудото" стана. Сега двете плочки рам ми вървят на 3600МHz. Давам си сметка че това е така защото са маркови и стабилни. Може би станаха 3-4 месеца така.

Така че биоса оправя доста неща. Но аз не нося отговорност ;)

Аз много не се доверявам на бета версиите по добре стабилна да си дочакам и нея да кача но това ако ми се наложи и то най вече ако сменявам процесор а дъното ми е същото като на автора.

преди 19 минути, vlado1985 написа:

Аз много не се доверявам на бета версиите по добре стабилна да си дочакам и нея да кача но това ако ми се наложи и то най вече ако сменявам процесор а дъното ми е същото като на автора.

Специално за BIOS бета версиите не са като другите програми. BIOS не е обикновена програма и програмистите я пишат с много по-голямо внимание и проверки. Но за да си "вържат гащите" слагат едно "бета" и чакат дали някой ще изреве. Виж колко много номера преди последния са бета. И това от девети септември миналата година :) Явно от тогава никой не се е оплакал.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Специално за BIOS бета версиите не са като другите програми. BIOS не е обикновена програма и програмистите я пишат с много по-голямо внимание и проверки. Но за да си "вържат гащите" слагат едно "бета" и чакат дали някой ще изреве. Виж колко много номера преди последния са бета. И това от девети септември миналата година :) Явно от тогава никой не се е оплакал.

Който иска да си качва бети версии аз си чакам стабиляка и пак казвам ъпдейт на биос само ако е наложително или сменявам процесор тогава може и бета да кача ако не се появи стабиляк.

Имах същия проблем с AM4 платформата от началото (края на 2022-а я сглобих) нямаше проблеми, но започнаха (2025-а началото) да замръзва цялата система. Докато си scroll-ваш из браузъра и искаш да отвориш друг tab той се отваря, но видимо- не. 

Като натиснеш на File Explorer да го отвориш виждаш как излиза едни балончета или както му се вика да се отвори, но не иска. Нито часовник, нито Start Menu- нищо. Единствено се оправяше с бутона принудително изключване и включване

Не намерих решение. Дори с преинсталация и update на всички драйвъри (chipset,video,audio,bios) така си остана проблема

Да видим как ще е с 11 и ако ви се занимава може да бучнете линукс дистро да го пробвате живо без да го инсталирате да видим как се държи с-мата с линукс ако и там има проблем ще се почнат едни тестове. Добре щом 1та пръчка рам е различна като оставите само 1та рам има ли замръзване или няма? Изключете писи то и пробвайте само с 1 рам да видим да не мегахерците да смущават.

• Автор
преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Ако искаш помощ, отговаряй на всичко което те питат, а не избирателно. Не каза какъв АВ ползваш.

Някой път ми се задават въпроси, които съм ги описал в първия пост или по-следващи. В Първия пост съм написал, че като замръзне системата мога да местя мишката и да отварям таск мениджъра и да спирам разни процеси. 
Малко по-късно ме питат дали като забие системата мога да движа курсора на мишката? и вие ако искате да помогнете четете внимателно какво пиша.  В по-следващ въпрос ме питат дали забива само при браузване, след като съм написал по-рано, че замръзва и когато няма нищо отворено, нито браузъри, нито програми.. чисто пуснат, без дори да сме работили с него - idle
И в случая не знам какво общо има антивирусната и с какво ще ти помогне това? 
Ето тази антивирусна ползвам - на майкрософт, друга нямам, само тази вградената. И ? това  как ще реши проблема. Не вярвам това замръзване да става от антивирусна, малко несериозно ми се струва и се надявам на полезни мнения.

image.png.1bdc12d24643c0add88cb54e4b167ddc.png

преди 5 минути, Toxilicious написа:

Някой път ми се задават въпроси, които съм ги описал в първия пост или по-следващи. В Първия пост съм написал, че като замръзне системата мога да местя мишката и да отварям таск мениджъра и да спирам разни процеси. 
Малко по-късно ме питат дали като забие системата мога да движа курсора на мишката? и вие ако искате да помогнете четете внимателно какво пиша.  В по-следващ въпрос ме питат дали забива само при браузване, след като съм написал по-рано, че замръзва и когато няма нищо отворено, нито браузъри, нито програми.. чисто пуснат, без дори да сме работили с него - idle
И в случая не знам какво общо има антивирусната и с какво ще ти помогне това? 
Ето тази антивирусна ползвам - на майкрософт, друга нямам, само тази вградената. И ? това  как ще реши проблема. Не вярвам това замръзване да става от антивирусна, малко несериозно ми се струва и се надявам на полезни мнения.

image.png.1bdc12d24643c0add88cb54e4b167ddc.png

А аз по-горе ти обясних какво означават използваните от теб определения - за мен, те са подвеждащи.

Попитах дали си спирал конктерен процес и дали има ефект от това - нищо ... така, че ... изобщо не приемам оплакването ти!

Когато системата не се ползва активно от потребителя - има един куп "екстри" (боклуци) изпълняващи се на заден план - АВ е едно от тези неща.

@ToxiliciousПробвал ли си по отделно на двата xmp профила дали проблема пак се появява.

И в първия си пост си написал че си ползвал паметите от интелската машина напиши и тяхните модели да ги види.

Също така и сам можеш да видиш таймингите на старите и на новите памети и ако някоя памет от старите е със същите тайминги като на новата да ги смесиш и да тестваш.

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Също така и сам можеш да видиш таймингите на старите и на новите памети и ако някоя памет от старите е със същите тайминги като на новата да ги смесиш и да тестваш.

преди 7 часа, Toxilicious написа:

Да, обновяван е BIOS.
Това го правеше отначало с изключен XMP в последствие го включих. Предните рам плочки работеха на 2400MHz и пак го правеше този проблем. 
Тогава пусках мемтест няколко часа нямаше проблеми с рама но все пак ги смених с нови.
А видео драйверите винаги се почистват с DDU.

image.pngimage.png.3b22e07a9104f89f176e5d0b5eda2814.pngimage.png.037ee900bcef6236fcdaddb784b20c9a.png

преди 6 часа, Toxilicious написа:

и бях оставил старите рам плочки, които работеха на 2400Мхз

преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

Ако пробва само с една памет и проблема се появи отново - защо да си вкарва усилие

• Автор
преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

А аз по-горе ти обясних какво означават използваните от теб определения - за мен, те са подвеждащи.

Попитах дали си спирал конктерен процес и дали има ефект от това - нищо ... така, че ... изобщо не приемам оплакването ти!

Когато системата не се ползва активно от потребителя - има един куп "екстри" (боклуци) изпълняващи се на заден план - АВ е едно от тези неща.

Знам, че процеси на заден план не правят замръзвания без логове. Ако Антивирусната или някое приложение на заден план правеше проблеми най-вероятно щеше да има CPU спайкове, Event Viewer логове. Антивирусната едва ли може да фрийзне цялата система без логове защото Windows, почти винаги успява да запише грешка в Event Viewer, а  когато системата замръзне без никаква следа, както ви показах, че е при мен... за мен това е сигнал, че самият хардуер - процесор, рам, дъно ... е спрял да работи внезапно, та чак Windows не е имал време да реагира и да го запише.

преди 15 минути, vlado1985 написа:

@ToxiliciousПробвал ли си по отделно на двата xmp профила дали проблема пак се появява.

И в първия си пост си написал че си ползвал паметите от интелската машина напиши и тяхните модели да ги види.

От 2 дни съм на другия XMP профил, ще видя.

преди 1 минута, Toxilicious написа:

че самият хардуер - процесор, рам, дъно ... е спрял да работи внезапно

Но mp3-ката си свири без проблем, сменя песента и т.н. до безкрай .. с хардуерния си проблем и тотално крашнал Win ... 

• Автор
преди 26 минути, plamen_petrov_80 написа:

Но mp3-ката си свири без проблем, сменя песента и т.н. до безкрай .. с хардуерния си проблем и тотално крашнал Win ... 

Най-вероятно защото вече аудиото е заредено в аудио чипа.  Затова още в първия пост предположих да не е проблема в рам, bios или напрежение, което пада много ниско. Понеже се вижда, че това е частично замръзване. Но Антивирусна със сигурност не може да фрийзне системата  по този начин.

преди 34 минути, Toxilicious написа:

От 2 дни съм на другия XMP профил, ще видя.

Новите памети са различни модели и различни тайминги. Можеш да пробваш от биос да настроиш таймингите ръчно като преди това разбереш коя пмает е със по ниските тайминги и да я настроиш със същите тайминги на другата памет.

преди 6 минути, Toxilicious написа:

Най-вероятно защото вече аудиото е заредено в аудио чипа.  Затова още в първия пост предположих да не е проблема в рам, bios или напрежение, което пада много ниско. Понеже се вижда, че това е частично замръзване. Но Антивирусна със сигурност не може да фрийзне системата  по този начин.

Колко от аудиото ще заредиш още повече пък в аудио чипа?

Не ме обори, че не е mp3, не ме обори, че сменя песента ... - а никога не си казвал конкретно какъв звук остава "наличен" - на времето можех да докарам Win98 до син екран, но mp3 си свиреше ... и можех да го направя умишлено и когато пожелая. Имах и програма с която на конкретен компютър с конкретна видео карта можех да счупя драйвера така, че да останат 16 цвята ...  Какво се случва при теб - знаеш само ти. И затова диагностиката е сложно нещо, като вкараме и факта, че ти нарочно не можеш да доведеш системата до ръба - става още по интересно ... което пъл хвърля интересния казус ако си направиш *.bat файл за рестарт на системата и го стартираш при възникналия проблем - гаси ли софтуерно системата? и т.н. и т.н. ...

АВ - какви чудеса прави в световен мащаб ... 

преди 8 минути, vlado1985 написа:

Новите памети са различни модели и различни тайминги. Можеш да пробваш от биос да настроиш таймингите ръчно като преди това разбереш коя пмает е със по ниските тайминги и да я настроиш със същите тайминги на другата памет.

Според теб - колко банки памет има инсталирани в системата?

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

2 А и човека си го е написал в първия пост още че е взел 2 нови памети.

току-що, vlado1985 написа:

2 А и човека си го е написал в първия пост още че е взел 2 нови памети.

Кой са моделите на новата памет? А техните тайминги?

преди 16 минути, vlado1985 написа:

Новите памети са различни модели и различни тайминги.

• Автор
преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

Колко от аудиото ще заредиш още повече пък в аудио чипа?

Не ме обори, че не е mp3, не ме обори, че сменя песента ... - а никога не си казвал конкретно какъв звук остава "наличен" - на времето можех да докарам Win98 до син екран, но mp3 си свиреше ... и можех да го направя умишлено и когато пожелая. Имах и програма с която на конкретен компютър с конкретна видео карта можех да счупя драйвера така, че да останат 16 цвята ...  Какво се случва при теб - знаеш само ти. И затова диагностиката е сложно нещо, като вкараме и факта, че ти нарочно не можеш да доведеш системата до ръба - става още по интересно ... което пъл хвърля интересния казус ако си направиш *.bat файл за рестарт на системата и го стартираш при възникналия проблем - гаси ли софтуерно системата? и т.н. и т.н. ...

АВ - какви чудеса прави в световен мащаб ... 

Не съм тук да оборвам някого и да споря с него. Звука си продължава, когато гледам клипове в Youtube например. МП3-ки на компютъра нямам и не съм имал от 16 години. Кажи ми ти от къде е проблема и да го решим

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Кой са моделите на новата памет? А техните тайминги?

Човека е качил снимки както виждаш в един от постовете си даже не е лошо да погледне честотите и таймингите с aida64 защото cpu-z не всеки път показва вярна и точна информация.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.