Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се преброим - За кого ще гласувате на предстоящите избори?

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори на 19.04.2026? 30 гласували потребители

1. 1. За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори на 19.04.2026?

• коалиция ГЕРБ-СДС
      13%
    • партия „Има такъв народ"
      3%
    • партия „Възраждане"
      20%
    • партия „Величие"
      6%
    • коалиция „БСП - Обединена левица"
      3%
    • партия „Движение за права и свободи"
      0%
      0
    • коалиция „Прогресивна България"
      36%
    • коалиция „Алианс за права и свободи"
      0%
      0
    • коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България"
      3%
    • Друг(Моля посочете в коментарите)
      13%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 2 часа, Bubbles написа:

4. Общо 100 човека избират един депутат : И колко му е някой да си ги купи тия сто човеци или дори само 51 и да си вкара негов човек в парламента?

Отново не си разбрал. Общинските съветници наистина могат да бъдат купени, за да изберат депутат. След което обаче, редовите избиратели на купените общински съветници, ще ги сменят - до седмица а може и на следващия ден (той избрания депутат още няма да бъде стегнал куфарите). При което, новите общински съветници ще изберат друг депутат. 

И кво се случва следователно? Някой паралия дал пари и купил целия общински съвет да избере еди кой си в парламента (евентуално него). Но докато още подрежда багажа и вече е сменен с друг. Парите ги е дал, купените общински съветници са ги приели. При което дано да са си направили сметката, защото в тия условия, за които аз говоря, такива паралии, които да са по-платежоспособни от обществото и държавата не съществуват. Тези съществуват днес. Но няма проблем, при новата избирателна система, парите им бърже ще свършат. 

За да им работи корупционната практика, тия не трябва да купуват народни представители, а трябва да купуват електората. Т.е. имаме сто човека базов електорат. Някой ги купува, за да го изберат първо в Об. Съвета, а след това за да го изберат депутат той трябва да купи над 5 000. Пак повтарям -купува базовия електорат. И те го избират - няма никакъв проблем,купуването на електората не е забранено, купуването и на народните представители не е забранено. 

И ето че тоя е вече даже в парламента, но какво се случва? Електората е изхарчил парите, примерно за месец. НО може да ги е свършил и за седмица. И тогава, те отиват да избират нов народен представител. Евентуално нови общински съветници, въпреки че тая смяна, може да стане само с гласуването на референдум, че базовият електорат иска да бъде сменен депутата. 

И тогава, паралията ще трябва пак да купи електората. Тоя номер ще става до момента в който паралията свърши парите. Тогава той ще стане вече непотребен, защото е неплатежо способен. Електоратът ще си избере, някой дето ще му върши работа, а не дето ще го купува. Никой не може да купи електората - електоратът купува, назначава си наемен работник. 

А на паралията, един цигански оркестър за утеха може да му пее ето тая песен: 

• Отговори 221
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• За ГЕРБ-СДС разбира се. От всички злини, тази е най-малката.

• В. Велев
    В. Велев

Защото меч са на почивка в Дубай.

• хубавото наде ще ни вкара във война 37  години стигат ! времето е наше!   пп ако не си държавен чантажия или от строителната мафия  или пенсионер няма  смисъл да гласуваш 

Публикувани изображения

преди 2 минути, Bubbles написа:

Харесва ми че се опитваш да мислиш, в този форум е рядкост.
Конкретно по тази точка имам въпрос : Каква е идеята на това да са точно по 100? Защо не по 1000 например или повече?  Или разчиташ на това че като са малко хората ще се знаят и няма да се цакат един друг?

Да хубаво е всички да учатват в броенето но ние сме хора, един да не е читав и почваме да си играем на развален телефон, а както казах ние сме хора и повечето от хората се продават без да му мислят много много, а колкото по-малко толкова по-лесно някой ще си напазарува вот.

Като цяло за да има точен и честен вот трябва пълна прозрачност и тотална независимост на тия които броят, а не като сега парламентарно предствените партии да са тия дето организират, провеждат и броят...

той в груби черти е прав. На България и е нужна Нейна Уникална СоциалИкономическа(стопанска), финансова и политическа система. така създадена за да е съвместима , до колкото на нас ни е нужно и до колкото не дразни много „Международното Положение“ Тая сисатема трябва да бъде развита и с ИдеологоФилософско съдържание за да даде  Смислова и Исейна Плътност, кочто да  привлича и задържа дори умните хора в територията. Системата ще има за всички = от простия полуолигофрен- Присъединен към Българското и православния бог, или алаха, до средния прагматик, та чак до всестранно надарените. Как да го Направим?

• Автор
преди 12 минути, ох боже! написа:

Т.е. хора които си се поазнават, и си се харесват, си се групират. След това избират народен представител първо ниво, т.е. Общински съветник. Разписват протоколите в три екземпляра и след това, всеки един от тях вербува по още един, за да се учреди по тоя начин следващата избирателна секция, като избере следващия Общински съветник. 

Тоест събират се сто човека в кръчмата, дърпат по едно кило парцуца, учредяват ОС и избират Пешо на Пена за депутат...
Извини ме за иронията ама баш така звучи.
МОже би ако се добавят някакви изисквания на които все пак да отговарят тия люде що ша учредяват ОС и тия щу ще са кандидати за депутати.

преди 3 минути, ох боже! написа:

Отново не си разбрал. Общинските съветници наистина могат да бъдат купени, за да изберат депутат. След което обаче, редовите избиратели на купените общински съветници, ще ги сменят - до седмица а може и на следващия ден (той избрания депутат още няма да бъде стегнал куфарите). При което, новите общински съветници ще изберат друг депутат. 

И кво се случва следователно? Някой паралия дал пари и купил целия общински съвет да избере еди кой си в парламента (евентуално него). Но докато още подрежда багажа и вече е сменен с друг. Парите ги е дал, купените общински съветници са ги приели. При което дано да са си направили сметката, защото в тия условия, за които аз говоря, такива паралии, които да са по-платежоспособни от обществото и държавата не съществуват. Тези съществуват днес. Но няма проблем, при новата избирателна система, парите им бърже ще свършат. 

За да им работи корупционната практика, тия не трябва да купуват народни представители, а трябва да купуват електората. Т.е. имаме сто човека базов електорат. Някой ги купува, за да го изберат първо в Об. Съвета, а след това за да го изберат депутат той трябва да купи над 5 000. Пак повтарям -купува базовия електорат. И те го избират - няма никакъв проблем,купуването на електората не е забранено, купуването и на народните представители не е забранено. 

И ето че тоя е вече даже в парламента, но какво се случва? Електората е изхарчил парите, примерно за месец. НО може да ги е свършил и за седмица. И тогава, те отиват да избират нов народен представител. Евентуално нови общински съветници, въпреки че тая смяна, може да стане само с гласуването на референдум, че базовият електорат иска да бъде сменен депутата. 

И тогава, паралията ще трябва пак да купи електората. Тоя номер ще става до момента в който паралията свърши парите. Тогава той ще стане вече непотребен, защото е неплатежо способен. Електоратът ще си избере, някой дето ще му върши работа, а не дето ще го купува. Никой не може да купи електората - електоратът купува, назначава си наемен работник. 

Остави големите приказки, да се върнем на един от най-важните въпроси - Как  ще се организират Нелегални алтернативни избори под носа на Властта, и ако се организират къде, колко ,трябва да обхванат над половината държава, организация от стотици хиляди........ дцаваш ки си сметка Какво е това?

• Автор
преди 5 минути, ох боже! написа:

Мдаа така звучи инрересно признавам, само че тогава ще се сменят постоянно тия хора и пак ще е мазало...
...е без рискове не може да има промяна.
За всеки случай никак няма да е лесно. :) 

преди 2 часа, Bubbles написа:

6. Викаш няма да струва пари... 
...то и аз съм противник на идеята "Всичко е за пари" ама наистина ли мислиш, че някой ще се хване да прави каквото и да е безплатно? 

Ти знаеш ли колко много неща правиш безплатно? Като ходиш да пазаруваш в магазина, никой не ти плаща да се мъчиш да я правиш тая работа. Имаш един куп жизнени нужди, които постоянно ги извършваш. Вкл. имам предвид и комункация с какви ли не знайни и незнайни за тебе хора. И това е труд. Но никой не ти плаща. 

Парите имат значение, само в движение надолу по йерархията. При разделението на труда, за да се обслужва размяната. А така също, да бъдеш облаган от елита на власт, защото една от функцията на парите, която вече тотално е изместила останалите е именно тая - не Пари-Стока-Пар', не и пропускане на посредничеството на Стоката при лихвата т.е. Пари-Пари' - а направо Пари', Пари от въздуха. 

Та това което ти казвам е, че колкото и да не ти се вярва, парите имат значение единствено и само при нисхдоящото йерархическо движение. А при възходящото йерархическо движение парите нямат никакво значение. 

Това което мотивира електората да сменя властта, не е че някой ще му плати; 

а е това, че елитът на власт го облага, или го убива или му причинява някакво друго зло. И електоратът, народът вече е готов да революционира. Низините не искат. Но те и не могат, защото върховете са ги претоварили. 

И ако в днешно време ти не си виждал избори, които да стават без пари, това за тебе трябва да бъде абсолютно сигурен критерии, че избирателната система не е демократична, а е псевдодемократична. 

преди 28 минути, ох боже! написа:

задавам отново Въпроса - Каква ти е организацията, Как ще ,трогнеш и убедиш  хората да се организират и правят Нелегални, алтернативни избори? и то не в 1,2 или 10 общини ,а за да имат Тежест и д е Явление с Непреодолима сила трябва да е въвлечена повече от половин България !

• Автор

Ти знаеш ли колко много неща правиш безплатно? Като ходиш да пазаруваш в магазина, никой не ти плаща да се мъчиш да я правиш тая работа. Имаш един куп жизнени нужди, които постоянно ги извършваш. Вкл. имам предвид и комункация с какви ли не знайни и незнайни за тебе хора. И това е труд. Но никой не ти плаща. 

Парите имат значение, само в движение надолу по йерархията. При разделението на труда, за да се обслужва размяната. А така също, да бъдеш облаган от елита на власт, защото една от функцията на парите, която вече тотално е изместила останалите е именно тая - не Пари-Стока-Пар', не и пропускане на посредничеството на Стоката при лихвата т.е. Пари-Пари' - а направо Пари', Пари от въздуха. 

Та това което ти казвам е, че колкото и да не ти се вярва, парите имат значение единствено и само при нисхдоящото йерархическо движение. А при възходящото йерархическо движение парите нямат никакво значение. 

Това което мотивира електората да сменя властта, не е че някой ще му плати; 

а е това, че елитът на власт го облага, или го убива или му причинява някакво друго зло. И електоратът, народът вече е готов да революционира. Низините не искат. Но те и не могат, защото върховете са ги претоварили. 

И ако в днешно време ти не си виждал избори, които да стават без пари, това за тебе трябва да бъде абсолютно сигурен критерии, че избирателната система не е демократична, а е псевдодемократична. 

Ти на мен за безплатно не ми говори, аз такива неща съм правил за без пари, че хората ми казват, че съм ненормален, нещо повече, не смятам, че всичко на тоя свят трябва да е за пари, обаче повечето хора не са като мен, за две стотинки рипат като ужилени, та не знам кой ше се навие да работи без пари.

Т;;

народът бил готов за революция ....................... народът не е готов и за еволюция😁 ................................ ти живял ли си изобщо срфед хората последните 40 години!? , тези не са способни на никаква мисъл и организирана съпротива.

преди 1 минута, laplandetza написа:

задавам отново Въпроса - Каква ти е организацията, Как ще ,трогнеш и убедиш  хората да се организират и правят Нелегални, алтернативни избори? и то не в 1,2 или 10 общини ,а за да имат Тежест и д е Явление с Непреодолима сила трябва да е въвлечена повече от половин България !

Аз съм се отказал да ги трогвам. Само наблюдавам, какво се случва. Т.е. фундаменталните процеси - те не стоят на едно място, те се развиват. И се развиват в негативна посока. Те са тия, които ще трогнат електората. Те са тия, които ще ги накарат да питат "Ами сега, каво ще правим, кой ще ни реши проблема в който затъваме все повече?" 

И тогава, аз ще гледам, за да видя, дали ще се появи някой (социален) инженер, който да разбере инженерното съоръжение качествено (т.е. строшения обществен механизъм), да го обясни и да предложи правилно решение. И тъй като имам некои идеи и схващания, ако забележа, че човекът е сгрешил, аз ще подсказвам. Логически, само така работиме. 

Или пък, такъв не се появява, аа си седя. Т.е. това което съм сложил на масата е тука. От двадесет години! 

преди 5 минути, Bubbles написа:

Ти на мен за безплатно не ми говори, аз такива неща съм правил за без пари, че хората ми казват, че съм ненормален, нещо повече, не смятам, че всичко на тоя свят трябва да е за пари, обаче повечето хора не са като мен, за две стотинки рипат като ужилени, та не знам кой ше се навие да работи без пари.

Ма ти не си разбрал и ти не си разбрал, помисли по-внимателно. Това което аз предлагам, въобще не е трудоемко, то е лесно. Изисква някакви усилия... 

Знаеш ли, участието ти тука в тоя форум е свързано с много повече усилия за тебе - плаща ли ти някой? 

Гледам доста хора и те така правят. 

преди 1 минута, ох боже! написа:

Аз съм се отказал да ги трогвам. Само наблюдавам, какво се случва. Т.е. фундаменталните процеси - те не стоят на едно място, те се развиват. И се развиват в негативна посока. Те са тия, които ще трогнат електората. Те са тия, които ще ги накарат да питат "Ами сега, каво ще правим, кой ще ни реши проблема в който затъваме все повече?" 

И тогава, аз ще гледам, за да видя, дали ще се появи някой (социален) инженер, който да разбере инженерното съоръжение качествено (т.е. строшения обществен механизъм), да го обясни и да предложи правилно решение. И тъй като имам некои идеи и схващания, ако забележа, че човекът е сгрешил, аз ще подсказвам. Логически, само така работиме. 

Или пък, такъв не се появява, аа си седя. Т.е. това което съм сложил на масата е тука. От двадесет години! 

Нищо такова, ти не познаваш хората................. аз ги познавам, дори нещо повече, участвал съм в затъпяването и изпростяването им. местните чаикали получават „калеми“ от Световното Началство за менажиране на Стадото.............като цяло ще са доволни да има нещо за прживяне, джвакане и плякане....................вътрешно много недоволни и нещастни , но някак си нямали желание да рисковат „подаянията“ и шоколада след кръвосмучене ! Това са твоите хора............ шанс за Елкектрически Шок е при глобална космическа катастрофа- с огромни Смъртоносни последици за стотици милиони и милярди. Цивилизацията трябва да се срине и когато е въпрос буквално на Оцеляване, с Елита е Приключено! , а след това при ядра от подготвени „бойци“ и с тях Идеолози На Новия Свят = Нещата може да се случат.

Тая тема се е превърнала на кръчмарска беседа след две кила джанковица... Новия, за какво ги пише тия огромни есета... само и единствено глупости и нищо друго. Вкарвам го и него в бан листа, преди това сторих същото и с (:Iдioiд:)

Бая хора станаха вече... Има и една дузина паплач, дето съм я оставил, понеже с простотията си поне ме забавляват.
11111.jpg

преди 10 минути, ох боже! написа:

;;

Аз не се задоволявам само с „теория“  , реализирам на практика, но по този начин не намирам решения..................с тези хора и за тези хора   не се получава.

преди 8 минути, laplandetza написа:

народът бил готов за революция ....................... народът не е готов и за еволюция😁 ................................ ти живял ли си изобщо срфед хората последните 40 години!? , тези не са способни на никаква мисъл и организирана съпротива.

Аз за това се опитвам да разсъждавам как работят фундаменталните процеси -  главните обществени отношения. 

В момента имаш най-високият разцвет на степента на разделение на труда. Която е тъждествена на броя на населението на света - т.нар. "глобализация". 

Многото хора са много видове труд. Многото видове труд са много видове стоки, технологии и в крайна сметка производителна сила. 

Тоя организъм на съвкупното човечество, за да стигне до това състояние е расъл. А за да расте, това означава, че принципно извършва нещо принципно просто. Долната част на йерархията контактува с базовата природа и усвоява материя от базата (т.е. живата природа, неживата). И я трансформира в част от себе си. Човечеството е надстройка по отношение на планетата. То расте. Но планетата не расте. Т.е. човечеството пренаселва базата върху която расте. 

На днешно време, имаме голям цивилизационен, човешки организъм. Което означава високо развита производителна сила. Всички технологии базови машини са създадени и работят. Работата им по същество е да преработват усвояват с по-голяма скорост базовите природни ресурси. 

Ама те свършват. 

И от една страна имаш много моторни резачки, които стават все повече и повече; 

а от другата страна имаш дървета, които стават все по-малко и по-малко. 

И какво се случва, кво вадиш бе домине и къде го тургаш? 

Тия които управляват, от една страна, поради лесните времена (т.е. на растежа на човечеството - това се десет хиляди години), които даже напоследък станаха още по-лесни, деградират. От друга страна обаче, лесните времена се дължат на ускорителното изяждане от растящият съвкупен човешки организъм на базата върху която расте. 

Няма не само дървета. Няма и риба в океаните. А растежът и по Дарвин и по Малтус, и по Дейвид Атънбъро и по статистическите данни е в геометрична прогресия. Страшна работа. 

И тия които управляват - те знаят това. До сега, тая машина е работила и е расла. За това, електоратът не му е било зор, кой и как го управлява. Сега предстои обръщане на тренда. Казва се рецесия, депресия и такива ми ти работи. Ще видим, кой колко железен е и няма да му пука, когато го връхлети и мизерията и бандити, които крадат и убиват, а държавата я няма, и войни, и болести, биологично оръжие. 

И да ти кажа, тоя проблем с организацията на възходящото йерархическо движение, за мене не е чак толкова голям. Защото той е решим. 

Истинският проблем е тоя който иде. И койото ще принуди всички, да поискат реален и правилен контрол над държавната, т.е. законодателната власт. 

Защото тоя проблем е нерешим. Това е именно онова за което говори и Дарвин и Малтус. Верно са го казали тия хора, но те не са го видели. А ние май ще го видиме. 

преди 16 минути, laplandetza написа:

Аз не се задоволявам само с „теория“  , реализирам на практика, но по този начин не намирам решения..................с тези хора и за тези хора   не се получава.

Предложението ми е практическо. Да се надяваме, че си разбрал в общи линии. А като го прочетеш още един два пъти и помислиш, ще го разбереш напълно, защото то не е изобщо сложно. 

Аз за това се опитвам да разсъждавам как работят фундаменталните процеси -  главните обществени отношения. 

В момента имаш най-високият разцвет на степента на разделение на труда. Която е тъждествена на броя на населението на света - т.нар. "глобализация". 

Многото хора са много видове труд. Многото видове труд са много видове стоки, технологии и в крайна сметка производителна сила. 

Тоя организъм на съвкупното човечество, за да стигне до това състояние е расъл. А за да расте, това означава, че принципно извършва нещо принципно просто. Долната част на йерархията контактува с базовата природа и усвоява материя от базата (т.е. живата природа, неживата). И я трансформира в част от себе си. Човечеството е надстройка по отношение на планетата. То расте. Но планетата не расте. Т.е. човечеството пренаселва базата върху която расте. 

На днешно време, имаме голям цивилизационен, човешки организъм. Което означава високо развита производителна сила. Всички технологии базови машини са създадени и работят. Работата им по същество е да преработват усвояват с по-голяма скорост базовите природни ресурси. 

Ама те свършват. 

И от една страна имаш много моторни резачки, които стават все повече и повече; 

а от другата страна имаш дървета, които стават все по-малко и по-малко. 

И какво се случва, кво вадиш бе домине и къде го тургаш? 

Тия които управляват, от една страна, поради лесните времена (т.е. на растежа на човечеството - това се десет хиляди години), които даже напоследък станаха още по-лесни, деградират. От друга страна обаче, лесните времена се дължат на ускорителното изяждане от растящият съвкупен човешки организъм на базата върху която расте. 

Няма не само дървета. Няма и риба в океаните. А растежът и по Дарвин и по Малтус, и по Дейвид Атънбъро и по статистическите данни е в геометрична прогресия. Страшна работа. 

И тия които управляват - те знаят това. До сега, тая машина е работила и е расла. За това, електоратът не му е било зор, кой и как го управлява. Сега предстои обръщане на тренда. Казва се рецесия, депресия и такива ми ти работи. Ще видим, кой колко железен е и няма да му пука, когато го връхлети и мизерията и бандити, които крадат и убиват, а държавата я няма, и войни, и болести, биологично оръжие. 

И да ти кажа, тоя проблем с организацията на възходящото йерархическо движение, за мене не е чак толкова голям. Защото той е решим. 

Истинският проблем е тоя който иде. И койото ще принуди всички, да поискат реален и правилен контрол над държавната, т.е. законодателната власт. 

Защото тоя проблем е нерешим. Това е именно онова за което говори и Дарвин и Малтус. Верно са го казали тия хора, но те не са го видели. А ние май ще го видиме. 

сега е втасахме, провокираш ме към научно-философски-идеологическа дискусия за която ще ни трябват дни! Виждам доста по-различно, забравяш Новият Инструментариум -ИИ с огромен потенциал на Инструмент, на машинария, на терен , на база и на Цел, на еволюционна база и на човешка алтернатива- като симбиоза,като заместител и като продуцент на Играта. Нещата са много широки и много дълбоки. Вече няма да са актуални отношения работник-капитал, работочасове-производителност, работа-блага -започнала е Базова Подмяна!- не си ли забелязал. Работника е с друг статут и значение, вече не толкова производство а запълнено човековреме и Играене на Роля- производителност не е важна, по-важен става Контрола върху работника и пр.

преди 48 минути, laplandetza написа:

Остави големите приказки, да се върнем на един от най-важните въпроси - Как  ще се организират Нелегални алтернативни избори под носа на Властта, и ако се организират къде, колко ,трябва да обхванат над половината държава, организация от стотици хиляди........ дцаваш ки си сметка Какво е това?

Еми аде де - как ще изглежда цялата тая работа, ако се случи? Значи сто човека си се събират, поговорят си малко, направят си и собствен сайт ако искат (ако не искат може и без сайт). 

Та ето, уговорят се, съберат се, поговорят си. Поиграят си на тая игричка, дето съм я предложил. Резултатът от това е, че в един човек ще има един протокол с подписи с неговото име. У втори човек ще има още едно копие, а третият протокол по принцип трябва да иде у архива на Об. съвета, но това ще стане по-късно и за сега, ще го прибере някой друг. 

И тия хора, като реализират въпросния протокол и си изберат Общински съветник, просто ще си идат. И ще разкажат и обсъдят с други хора. Ще чакат и други да ги последват. Ако никой не ги последва, те нищо и не губят. Затрили са един час време, направили са си разходка и са си поговорили. 

И какво сега ще направи властта - нима ще ги изтрепе? А преди да ги изтрепе, няма ли да ги предупреди? И като ги предупреди, че ще ги бие, аз съм първият, който ще предложи да бият отбой. Ама айде да видим, дали някой ще им каже копче. 

А па междувременно, мълвата е плъзнала, нали така? И кой е застрашен ако реши да се прави на бабаит? Може би държавната власт. 

Прочее, ти не знаеш, а би трябвало да си даваш сметка, че тия дето са държавна власт днес - те са заложници на тъмни сили. На тях са им скръцнали със зъби, обяснили са им защо трябва да изпълняват какво им нареждат и как са заплашени ако не изпълняват. И че трябва да спазват омертата. 

Държавната власт на България е заложник, пленена е. 

Нали чу напоследък, че някакъв потенциален заместник на убития аятолах май беше, е отхвърлен като евентуален заместник на аятолаха, защото дъщеря му май беше живее в САЩ. Еми тя е заложник и при това положение, главата на Иран ще изпълнява, каквото му кажат американците. 

Прочее, нещо подобни ми се вижда, че се е случило с тия деца дето са били давани на Калушев. Тва е някаква мафия като че ли със странни обвързаности и отношения. Вероятно е имало условие, за да бъде верен бащата или майката при изпълняване на дейност която му е поверена, да си даде детето на Калушев. За заложник. 

преди 11 минути, laplandetza написа:

сега е втасахме, провокираш ме към научно-философски-идеологическа дискусия за която ще ни трябват дни! Виждам доста по-различно, забравяш Новият Инструментариум -ИИ с огромен потенциал на Инструмент, на машинария, на терен , на база и на Цел, на еволюционна база и на човешка алтернатива- като симбиоза,като заместител и като продуцент на Играта. Нещата са много широки и много дълбоки. Вече няма да са актуални отношения работник-капитал, работочасове-производителност, работа-блага -започнала е Базова Подмяна!- не си ли забелязал. Работника е с друг статут и значение, вече не толкова производство а запълнено човековреме и Играене на Роля- производителност не е важна, по-важен става Контрола върху работника и пр.

Новия ИИ, е по-слаб от организирания обществн интелект ако е организиран правилно и не му бият спирачки, за да се развива по-бавно, щото бързото развитие означава още по-скоростно изяждане на базата. 

А нова база няма. Базата е планетата земя. Никакъв ИИ не може да изобрети нова база. Може да помогне до някъде за по-доброто усвояване на наличната база. 

Само че, ако обществото не е организирано правилно, само от това имаш големи щети, на разточително и напълно ненужно даже изяждане на базата. 

Значи в момента Титаник потъва. И потъва зрелищно. За сега ние сме все още на завет. Ама ако светът се продъни, ние ли ще оцелеем? Не знам, може па да сме на правилното място - не го изключвам като възможност. 

преди 3 часа, Bubbles написа:
преди 4 часа, ох боже! написа:

Нима? За първи път ли ти е, да те изпитват по история? А па на мене не ми е за първи път, такива които не са държали изпит по история ни един път, да знаят всичко. 

Обикновено аз съм изпитващия, а ти дотук си за 3 на релси.

Във вашто училище, сте по много странна система - изпитващият може само да изпитва, но не и да преподава. Тука вече стигнахме до "Чукча не читатель, чукча только пистатель."

преди 16 минути, ох боже! написа:

...

Предложението ми е практическо. Да се надяваме, че си разбрал в общи линии. А като го прочетеш още един два пъти и помислиш, ще го разбереш напълно, защото то не е изобщо сложно. 

аз работя по 3 модела, които са Цялостни Идейни Пакети , даващи отговори и на простияи цна умния, даващи Смисъл, ако щеш и „религиозния смисъл“ и този свързан с реалния свят.........материалния. Правя го ,точно и единственно да послужи като Идеологическа и Житейска система за подготвени хора, способни да овладеят лидерските позиции при една Глобална Криза. Подготвям „армия“ за една Нетипична и Странна война .  Това което се цели в моделите и чрез тях е едно Управление и Ново Общество с нови „еталони“ за „капитал“ и „блага“ и пр.  един ТехноНауко-Неокомунизъм.- от политип т.е. съчетава Хуманизъм.-„свят на хората“ със Светове на Постхуманизъм-отсъствие на биологични хора и изобщо на хора , както и такива на фиксирани форми -носители - но това е сложно за нчколко часа разказ............

Още ли „вярваш“ , че си струва да Работиш за хората............ако добре анализираш..................... та те нямат останало „поле за развитие“ те са по дефиниция вече на изчерпване като носители на цивилизация. Аз ги виждам запазени само като „реликви“ като Цивилизация в застой и бавен упадък в един резерват............ не са перспективни, защо да си губим времето с тях!?

• Автор
преди 58 минути, ох боже! написа:

Ма ти не си разбрал и ти не си разбрал, помисли по-внимателно. Това което аз предлагам, въобще не е трудоемко, то е лесно. Изисква някакви усилия... 

Много добре те разбирам но ти не можеш да ме разбереш, затова ще ти го напиша в прав текст : Хората не са дорасли за такива такива неща, примитивни сме, прости сме, алчни сме, каквато и система да измислиш щя е окаляме, такава ни е породата това е.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Много добре те разбирам но ти не можеш да ме разбереш, затова ще ти го напиша в прав текст : Хората не са дорасли за такива такива неща, примитивни сме, прости сме, алчни сме, каквато и система да измислиш щя е окаляме, такава ни е породата това е.

принципно универсално чвление - всеки „интелект“ намира начин да „прескочи“, „заобиколи“ или „излъже“ правилата и законите- това е нормално и задължително. Една Наложена , но и достатъчно „справедлива“ и даваща блага система се поддържа изкуствено и на теория може да съществува „вечно-няма ограничения.............освен Реални Космически

преди 8 часа, Banesc написа:

едно време боко беше казал и магаре да сложа ще го изберат за президент...

радев беше магарето....

Тцъ....Плевню беше магарето.

image.jpeg.b47ecb7d9c157e770f7122c3d9d89986.jpeg

преди 5 часа, Bubbles написа:

Какъв е шанса да не го продължат?

50 на 50

преди 1 час, M.Николов написа:

Тцъ....Плевню беше магарето.

image.jpeg.b47ecb7d9c157e770f7122c3d9d89986.jpeg

тц радеф е скрит гербажия

бойко му сложи слаби кандидате за да спечели и  уж се карат за пред хората  а са от едно евроатлантическо котило 

преди 3 часа, communismatic написа:

Тая тема се е превърнала на кръчмарска беседа след две кила джанковица... Новия, за какво ги пише тия огромни есета... само и единствено глупости и нищо друго. Вкарвам го и него в бан листа, преди това сторих същото и с (:Iдioiд:)

Бая хора станаха вече... Има и една дузина паплач, дето съм я оставил, понеже с простотията си поне ме забавляват.
11111.jpg

ти не си нормален как ще ме блокираш  аз съм най- читав  в това сайтче 

Копейките голяма подкрепа заявиха за Доналд Тръмп и сега съжаляват!

Да не се повтори това съжаление и с Радев? 😆

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 22 минути, "Саша" написа:

Алоу,ти ще престанеш ли да ръсиш простотии ? Гледай си геврека, не ставаш за политика .

току-що, nusho73 написа:

Алоу,ти ще престанеш ли да ръсиш простотии ? Гледай си геврека, не ставаш за политика .

Ръсените от мен простотии изненадващо след време се превръщат в реалност..... 😆

преди 36 минути, "Саша" написа:

Що, какво му е на Тръмп? Бори се срещу тероризъма, нелегалната имиграция в страната. И спря кранчето на НПО в България. И още, и още хубави неща... Махна се от СЗО и от Парижкото споразумение за климата... Обяви, че има само 2 пола.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.