Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми удароустойчив телефон

Featured Replies

• Администратор

Здравейте,

С приятели търсим за подарък на наш приятел удароустойчив телефон. Някой има ли опит с такива телефони. Решили сме да му вземем нещо около 1000-1200 лв. Има всякакви китайски марки но не знам към коя да се насоча. Предпочитам е да с поне Андройд 15, за да не остарее много бързо операционната му система. Той понякога играе някаква игра с Танкове, но не е някаква супер тежка защото я играе и на стари телефони. Занимава се със строителство и за това му търсим надежден телефон.

Гледам всякакви марки, но не знам какво да избера вече: AGM, Blackview, Cubot, Doogee, Oukitel, Ulefone, Unihertz.

Моля помагайте ако имате опит )

Аз бих заложил на Ulefone Armor 26 Ultra,цената е около 900лв....иначе харесах Ulefone Armor 29 Ultra ,но цената надвишава посочения лимит,този модел е към 1400..

Конкретна марка и модел не мога да ти препоръчам, но знам, че има смартфони, които освен, че са удароустойчиви, имат и термокамера. Щом е в строителния бранш предполагам термокамерата ще му е от голяма полза. Та може да включите и нея като must have характеристиката като търсите

ПП. Ulefone Armor 27T Pro влиза в бюджета, но колко е ударо и прахоустойчив не зная. Има и термокамера. Аз преди време също се интересувах от удароустойчиви телефони, но за жалост не намерих нещо с по-изчистен дизайн. Общо взето дизайна на всички ми идва малко прекалено "тинейджърски", но то си е въпрос на вкус

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 43 минути, Kalin Karaboychev написа:

Гледам всякакви марки, но не знам какво да избера вече: AGM, Blackview, Cubot, Doogee, Oukitel, Ulefone, Unihertz.

Тези всичките са боклуци.

Влезте в GSMArena.com, и гледайте характеристиките на модели от по-добрите марки. Търсете къде пише "Drop resistant up to 1.5m", и в долната част "Free fall Class A (270 falls)". Това не ви дава гаранция за здравина при удар, но е показател, че телефонът е с по-здрава конструкция. Допълнете го с протектор от здраво стъкло и някакъв такъв кейс, и можете да сте спокойни:

res_a3965987cbdf51c92d4a0ce072a67068.jpg

ПП. Просто пример, първото, което ми попадна пред очите - Xiaomi Redmi Note 15 Pro+ 5G

преди 29 минути, Kalin Karaboychev написа:

Занимава се със строителство

Чувал съм историята за един уж водоустойчив Siemens ME45 (ако не го бъркам модела), та човека го беще изпуснал в кофа с боя ...

За тези пари - по-добре вижте какво точно ми трябва на човека - стройтелство е много общо понятие - трябва ли да гледа чертежи на него или просто е телефон за отморяване след зидане ... харесайте добър модел с базови защити (вода, прах - колкото повече толкова повече) и му вземете добър калъф и протектор за екрана, може и застраховка на апарата.

Китайските хубаво, но първо не са много масови тук, второ ъпдейтите им ... теглото им ... време за зареждане - аз лично предпочитам да не мъкна огромна батерия ако за 40 мин. мога да го заредя от 0-100 :)

По-добре нещо утвърдено на пазара при нас, само с нещата които наистина ще ползва, а не само да ги разнася и да ги има на хартия.

• Автор
  • Администратор

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Чувал съм историята за един уж водоустойчив Siemens ME45 (ако не го бъркам модела), та човека го беще изпуснал в кофа с боя ...

За тези пари - по-добре вижте какво точно ми трябва на човека - стройтелство е много общо понятие - трябва ли да гледа чертежи на него или просто е телефон за отморяване след зидане ... харесайте добър модел с базови защити (вода, прах - колкото повече толкова повече) и му вземете добър калъф и протектор за екрана, може и застраховка на апарата.

Китайските хубаво, но първо не са много масови тук, второ ъпдейтите им ... теглото им ... време за зареждане - аз лично предпочитам да не мъкна огромна батерия ако за 40 мин. мога да го заредя от 0-100 :)

По-добре нещо утвърдено на пазара при нас, само с нещата които наистина ще ползва, а не само да ги разнася и да ги има на хартия.

Няма да го ползва за разглеждане на чертежи. Ползва го за говорене и някаква игра с Танкове, дори фейсбук няма. Преди 10 години му бях подарил някакъв китаец POCO май беше ползва го 7 години и беше супер доволен, просто късмет, оказа се надежден и батерията му държеше 5-6 дни. Сега до ползва за будилник само и го зарежда един път в месеца )

Та искаме да му вземем някакъв приличен телефон да си го ползва със здраве, че има юбилей и правим партия на цената с приятели.

Poco by Xiaomi - между китаец и китаец има разлика.

Може да видите какво предлагат в момента от Poco.

Ако имате стария модел - колкото по-близък като физически данни е новия - толкова по-добре - разбира се - процесор, памети и OS се надграждат, но ако преди е имал 5,5" сега телефон 6,9" усеща се разликата, теглото също - а и не е телевизор в хола за да го оставиш просто там и да не ти пука за размера му, носиш го винаги. И като казах носене - ако се спрете на нещо от Xiaomi - може да се помисли и за някаква гривна или часовник съвместим с апарата - така изглежда по-завършен подарък, може и слушалки - но само ако мислите, че би ползвал тези неща.

Едно предложение и от мен. Този AGM G3 PRO не е лош аз преди време ползвах един Cubot издържаше на падане но андроида бързо му се скапа. А този като гледам е и по добър от Ulefon.

https://eu.agmmobile.com/products/agm-g3-pro/

No image preview

Здрав телефон AGM G3 PRO 5G, 12GB RAM, 512GB ROM, термока...

Избери Здрав телефон AGM G3 PRO 5G, 12GB RAM, 512GB ROM, термокамера 512x384, 10000mAh батерия, IP68/IP69K от широката гама продукти на eMAG.Поръчай онлайн и вземи с доставка до твоята врата или кури

Бих разгледал тези знаейки точно какво търся в телефона:

Xiaomi Poco M8

https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_m8_5g-14391.php

Xiaomi Redmi Note 15 Pro

https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_15_pro_5g_(global)-14327.php

Honor Magic7 Lite

https://www.gsmarena.com/honor_magic7_lite-13581.php

Samsung Galaxy A56

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a56-13603.php

• Автор
  • Администратор
преди 12 минути, plamen_petrov_80 написа:

Бих разгледал тези знаейки точно какво търся в телефона:

Xiaomi Poco M8

https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_m8_5g-14391.php

Xiaomi Redmi Note 15 Pro

https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_15_pro_5g_(global)-14327.php

Honor Magic7 Lite

https://www.gsmarena.com/honor_magic7_lite-13581.php

Samsung Galaxy A56

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a56-13603.php

Благодаря, но тези са доста нежнички за неговите ръце, идеята ни беше нещо от типа на Hammer такъв тип телефони, а размерът най-много 6.9 инча и по-малък от това става, да не е като телевизор.

Слага се един хубав кейс и става като Хамъра, че даже и по-добре - имаш защитата на телефона - единия го дават - Drop resistant up to 2.5m + защитата на кейса - като там имаш много и различни видове - цяло море от технологии (ако не бъркам имаше някакви с хидро .. мидро гелове и т.н. тоест търдия корпус на кейса поема удъра, а гела от вътрешната страна убира енергията така, че телефона да не усети това, мислиш ли че Хамъра има такава защита?), като освен всичко останало можеш да си избереш финалната визия на телефона - токато хамъра си е каквото са ти направили.

В нета имаше ревю, българско - как дори готвят с него - Honor Magic7 Lite.

Не знам ти как ги определяш на нежност, но визията не прави здравината, а теглото на всеки предмет + земното ускорение - имаш по-голяма сила на удър.

В София, на бул. Христо Ботев 57 има магазин за такива телефони. Ако имате възможност отидете и разгледайте на живо какво предлагат.

https://www.pcsales.eu/smartfoni

преди 8 часа, Gaming_Solutions написа:

колко е ударо и прахоустойчив не зная.

А аз зная - от опит. Ползвах тази марка телефон над 6 години - просто не мръдна. Поръчах го от АЛИ. Първия му тест беше да го пусна в дълбок басейн и стоя там над 2 часа. Последствие с него снимах дори и под вода, попадал е до гореща ютия - не мръдна по никакъв начин и не ме предаде където и да било.

Изведнъж падна батерията и това беше причината да го оставя.

Няма никакво съмнение в тестовете му - не са само реклама и си е точно по всички сертификати, вкл и т.н. "милитари".

• Автор
  • Администратор

Вдигнахме малко бюджета и почти поръчахме Ulefone Armor 29 Ultra Dual Sim 1TB 16GB за към 749 €, но като го видях на видео той е дебел 10 сантиметра, това не е нормално. Как може да е толкова дебел един телефон. Няма ли нещо добро с що горе нормална дебелина. То да си е ръмбав нали няма проблем ама толкова дебел колкото тухла това е абсурд.

• Автор
  • Администратор

Ужас, кой ги купува тези телефон за какво са им. Това не е телефон, то трябва да го носиш в куфар.

Има си достатъчно модели и с по-малки батерии, респективно и по-тънки. Тия модели батериите им принципно са с много по-голяма мощност от на останалите телефони. Предназначението на такъв телефон не е да е фин, лек и да е камерофон. Обикновено в него има инструменти и опции за оцеляване - оттам идва например и термовизията. Някои са със специални опционални сензори, други са с модифицирани такива от тия на другите телефони, но са без филтрите, които режат инфрачервения диапазон.

преди 6 минути, Rudy M. написа:

small.1200196709_.gif.62f6cfb9a7bd78801b

Размери в сантиметри?...

Едва ли. Копирал съм в сайта каквото пише и някак си не върви да променям това. В клипа си пише 33.8 мм

Ulefone Armor 29 Pro 16GB+512GB: 120Hz AMOLED, 21200mAh батерия, 120W зареждане, IP68/IP69K/MIL-STD-810H - Smartfonix | Смартфони на супер цени

Сега добре ли е?

преди 1 час, Kalin Karaboychev написа:

Вдигнахме малко бюджета и почти поръчахме Ulefone Armor 29 Ultra Dual Sim 1TB 16GB за към 749 €, но като го видях на видео той е дебел 10 сантиметра, това не е нормално. Как може да е толкова дебел един телефон. Няма ли нещо добро с що горе нормална дебелина. То да си е ръмбав нали няма проблем ама толкова дебел колкото тухла това е абсурд.

https://mobivil.com/product/oukitel-wp200-pro-gray/

Какво е MIL-STD-810H? (Удароустойчивост)

Това е американски военен стандарт за издръжливост. За да го получи, телефонът е преминал през серия от жестоки тестове в лаборатория:

• Падане: Устройството е изпускано многократно (обикновено от 1.2 до 1.5 метра) върху твърда повърхност (бетон или стомана) под различни ъгли.

• Вибрации: Издържа на силни тресения (например ако е закрепен на мотор или трактор, работещ в пресечен терен).

• Температурен шок: Може да работи при екстремен студ (до -20°C) и голяма жега (до +55°C).

Накратко: Ако го изпуснете от джоба си на плочките или на камениста пътека, телефонът е проектиран да оцелее без счупен екран или повредена електроника.

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

Blackview и Oukitel са също читави като ударо и водоустойчивост. Имаше едно видео някъде забиваха пирони с Oukitel-a естествено като за реклама 😅Иначе аз имах Oukitel с 10000 mAh батерия и без да искам съм го бухнал в пералнията с чаршафите. 20 минути се беше прал на 60 градуса докато се усетя и го извадя. Работеше си без проблем след това 😂 Иначе като го сложа в джоба и ми сваля панталона 🤣

г-н сергеев каза че ще помогне на 11ти април когато му изтече бана

изкуствения интелект бил му казал какъв телефон да се купи

каза и че народа е бил дебилизиран от тия телефони

могло и да се купи обикновен телефон с протектор

преди 8 часа, stoy@n написа:

като го сложа в джоба и ми сваля панталона 🤣

сложете си колан господине

ако колана не може да захване - гащеризон - тиранти

на 6.04.2026 г. в 22:19, Kalin Karaboychev написа:

10 сантиметра, това не е нормално

това е заради батерията и цената е заради батерията

по евтините са по -леки и с по-малка батерия

10000 ампера 200 евро

20000 ампера 300 евро

30000 ампера 500 евро ....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.