Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите са по-толерантни към имигрантите

Featured Replies

Това сочат данните от национално представително проучване на Галъп Интернешънъл, информира БНР. Едва 12% от българските граждани имат ксенофобски нагласи.Увеличава се обаче броят на хората , които смятат, че дори законно пребиваващите в страната чужденци не трябва да имат същите граждански права, каквито имат българите.

Източник: БНР

Толерантни ли сме наистина?

Засега сме толерантни.Засега.Просто нямаме достатъчно чужденци за да се настроим ксенофобски.

Засега.

А утре ще видим колко процента ще са гласували за "Атака".Рано е.Засега си помразваме родните "братя роми".Нямaме достатъчно чужденци,които да мразим.като станат повече-ще говорим пак.А може би от засилването на ксенофобията ще спечелят ромите ни.Нали няма да ги мразим само тях.......

Ще видим колко сме толерантни като заприиждат негрите cool.gif

Мисля, че думата толератност не е точната. Забелязала съм, че когато има чужденец наоколо, някакси всички искат да му се харесат. Опитват се да говорят на Неговия език, маниерничат, въртят се около него. Вярно е, че е по-интересен / все пак е от друга общност, култура и т.н./, ама чак пък толкова. От една страна това ме забавлява, но от друга ми е болно. Как се променя българина пред един чужденец - трябва на всяка цена да бъде харесан. Не знам какви очквания имат, но смятам, че трябва да се държим по-достойно. Щом са дошли в Нашата страна, да говорят на Нашия език. Да бъдем толерантни, но не и прекалени угодници.

А утре ще видим колко процента ще са гласували за "Атака".

Здрасти Trichocephalus, не съм съгласна с теб, защото едва ли не казваш, че всички малцинства в страната са гласували за Сидеров, а то е точно обратното - почти всички турци и роми, които са дали гласа си, са го дали за Първанов! (това не са догадки, а съобщени резултати от проучвания, съобщени в националните телевизии). И това според мен е съвсем логично - все пак Първанов се обявява за президент на всички :wors:

А по въпроса с толерантноста, едни са по-толерантни, други по-малко.Нормално... Аз лично обожавам да се срещам с хора от други страни - първо след разговор с чужденец малко или много придобиваш самочувствието, че можеш спокойно да контактуваш въпреки езиковата бариера, второ се сблъскваш с един съвсем друг начин на мислене и ако си достатъчно благоразумен да се вслушаш внимателно, се дообогатяваш, въобще светогледът ти се изменя, започваш да мислиш по друг начин, виждаш повече алтернативи. :wors: Принципно контактът с хората е голямо нещо :wors:

Аз лично обожавам да се срещам с хора от други страни

И на мен ми харесва да контактувам с хора от други държави,но как ще реагираш когато някой емигрант вземе работата на член от твоето семейство?

Влизаме в европейския съюз и след 10-20-50 години българите ще вземат доста високи заплати в сравнение с развиащите се държави.

Засега сме толерантни.Засега.Просто нямаме достатъчно чужденци за да се настроим ксенофобски.

Засега.

А утре ще видим колко процента ще са гласували за "Атака".Рано е.Засега си помразваме родните "братя роми".Нямaме достатъчно чужденци,които да мразим.като станат повече-ще говорим пак.А може би от засилването на ксенофобията ще спечелят ромите ни.Нали няма да ги мразим само тях.......

Айде ся, аз гласувах за Сидеров, майка ми също, но не мразим чужденците! Бъркате ги малко тия работи, но е нормално, след като гледате БТВ и тем подобни помии...Бих казал само едно: Не съм срещал досега Българин, който да не мрази циганите! Обаче над 2/3 сте гласували за Първанов! Това не е ли прикрита КСЕНОФОБИЯ?

ПП Извинявай Trichocephalus, но не разбрах кого защитаваш :baby:

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Българина е гостоприемен, но е националист.И ако един ден реши, че някой заплашва "да го завземе"...няма да остане и грам толерантност.Такива са моите наблюдения.

И съм съгласна с Trichocephalus - всичко е засега.

Нито на чужденците в Студентски Град им лесно, нито на тия по битака и Илиянци... Отдавна е почнала тази работа. Още едно време когато виетнамците бачкаха ангария в България...

Здрасти Trichocephalus, не съм съгласна с теб, защото едва ли не казваш, че всички малцинства в страната са гласували за Сидеров, а то е точно обратното - почти всички турци и роми, които са дали гласа си, са го дали за Първанов! (това не са догадки, а съобщени резултати от проучвания, съобщени в националните телевизии). И това според мен е съвсем логично - все пак Първанов се обявява за президент на всички :)

Само не разбирам къде съм казал,че малцинствата ще гласуват за Сидеров???! angry.gif

Трябва съвсем да съм изкукал за да твърдя нещо от този сорт.

А резултатите вече са ясни- 25 % от българите вече са готови.Гласуват за човека,който издига лозунги и чете речи против всички,които не българи( в това число:цигани,турци,евреи,арменци,руснаци,американци и целия европейски съюз).

Думата ксенофобия (гр.xenos-чужд и phobos-страх) означава "страх от чужденците и омараз към всичко чуждо.

Страх-от окололо 10-15 години се води полемика как не трябва да продаваме земя на чужденци,защото щели да ни превърнат в "роби" (това ако не е страх,здраве му кажи)

Омраза-писанията по джамиите и синагогите,митингите на "Атака",дипутът около високоговорителите на джамията в София,отношението към китайците на Илиянци,всичко което се говори и върши против циганите си е чиста проба омраза.

Омраза против всичко,що не е българин........

Лично аз не правя изключение от гореописаното.И аз съм българин.Живея в България.И виждам всичко това.Не ми харесва,но всички сме в кюпа.

bildera_,не защитавам и не не порицавам никого.Просто констатирам факта.А той е,че все повече ще се засилват ксенофобските чувства у българите.И това се видя по изборните резултати.Сега в неделя ще си проличи още по-ясно.....

Погрешно съм схванала думите ти. Извинявам се! :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.