Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уникална кутия

Featured Replies

Чудех се къде да пусна тази тема, но сметнах,че това което искам да покажа заслужава сериозно отношение, заради уникалността и доброто изпълнение!

Източник: metku.net

Нещо малко, което може да се направи с празна бутилка.

Въведение

Имах вече мощна компютърна система, но ми се искаше нещо по-тихо, малко и консумиращо по-малко ел.енергия и да функционира като домашен сървър. Обичам да ровичкам хардуеъра и ми се искаше да си направя нещо уникално. Виждал съм много красиви кутии преди, но нито една не беше направена от бутилка. Бях си купил 3,5” SBC board (сокет 370). За проекта избрах 1,5 л ботилка от Балантайнс за кутията.

b1.jpg

Подготовка на бутилката

b2.jpg

Опитвах се да режа и пробивам няколко бутилки в къщи, но направеното с моите инструменти, не беше достатъчно добро и затова накрая стъклар ми подготви бутилката. Той направи 2 отвора: единия на гърба на бутилката за охладителя на процесора, а другия от лявата страна за поставяне на нещата.

Хардуер

b3.jpg

Купих процесор Intel P3 733EB. 256 МБ RAM за лаптоп, 40 ГБ харддиск за лаптоп и захранване 60W mini-ITX. РАМ-модула е поставен в задната част на дънната платка. Слота за флаш-памет също се намира там – щях да го използвам вместо IDE HDD.

b4.jpg

След това направих нов страничен панел от плексиглас и фиксирах дънната платка към него, заедно с захранващия кънектор и захранващия ключ. Малкото парче от плексигласа изпълнява функцията на ”ключалка”. Може да бъде закрепена с два малки винта.

b5.jpg

Направих нови кабели за захранващия ключ, лампичката на харддиска и 12 V кънектор.

b6.jpg

Докато инсталирах ОС, използвах нормален IDE кабел за връзка на гарда със CD-ROM. При нормална работа, свързах харда с 44 pin mini-IDE кабел.

Монтиране

b7.jpg

Харда и захранването вече бяха инсталирани в бутилката. Идва момента, как да поставим всички части вътре.

b8.jpg

Харда и захранването бяха закрепени с двоина самозалепваща се лепенка.

Включване

b9.jpg

b11.jpg

По-добро охлаждане

На този етап охлаждането не беше достатъчно добро. След час и половина работа, бутилката ставаше гореща и аз я разглобих и сложих на старата жидеокарта охладител в гърлото на бутилката, да подпомага изхвърлянето на горещия въздух. Освен това пробих 6 допълнителни отвора на задния панел, за да може свежият въздух да влиза през тези малки отвори. Пробих и капачка на бутилката, так че на пръв поглед изглежда недокосната. Тези малки доработки, подобриха охлаждането и темепратурата падна.

b12.jpg

b13.jpg

Заключение

От тогава моето Уиски РС работи добре и тихо в ъгъла на дневната. Сложих го до други бутилки с хубаво уиски и стана добра колекция...:angry:

b14.jpg

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

:angry: Да ПИЕМ за това,както казва Kid Shaleen в Cat Ballou!Макар и слаба машина,авторът заслужава поздравления заради идеята,дори и никой друг да не я приложи.

Лол. Поздравления за уникалната идея. Много е добро!

Брей!

Сега остава да сложи охлаждане с уиски :)

Много интересно измислено. Поздравявам те за уникалната идея. cool.gif Пожелавам успех с компа за напред. :)

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Хахаха Е това е Върха . Наистина Гениална идея и Гениялно изпълнение . БРАВО :clap::clap::clap::P:)

Много красиво изпълнено и страшно компактно.Поздравявам те за идеята. cool.gif

Представям си ако това чудо го види някоя блондинка как ще се пули. :wors:

п/с

Наздраве!

Щях да падна от смях и удивление от това наистина гениално и уникално изобретение! ohmy.gif

Браво, ти си гений, наистина страхотно си го измислил и направил! :):wors::)

А поръчки приемаш ли вече? :help:

За неразбралите:

Източник: metku.net

Ето и линк към оригиналната статия - клик. И към модинг сайта - Metku.net

Eто го и моят любим мод- Half Life

• 2 месеца по-късно...

Много хубаво - трябва да направя такова за баща ми - много ще и се кефи

• 2 месеца по-късно...

имаше един мод - комп в контейнер, то контейнерче малко, ама супер яко изглежда... ама нямам линк.. ще потърся и ще пратя евентуално по-късно :wors:

• 4 седмици по-късно...

Еййй тва изглежда много оргинално!Аз съм виждал в тостер за печене на филийки! biggrin.gif

Уважам много модовете - всеки да може да има уникален компютър.

Но забележете - руснаците точно със шишета са се занимавали.

Този (не ми се копваше името.. не го запомних) или е пияница или лут маняк по модинг :clap:

Междодругото аз обмислям проект да навра компа си в кутийка от кола :angry:

пожелайте ми успех

Този (не ми се копваше името.. не го запомних) или е пияница или лут маняк по модинг

Междодругото аз обмислям проект да навра компа си в кутийка от кола

пожелайте ми успех

Пожелавам ти успех в изучаването на Българския език, че си много зле сега ... нищо лично. Не сме литературен форум, ама се старайте малко. ( Последното изречение беше цитат, може би на Йови )

• 1 месец по-късно...

Браво за идеята много оригинално :) апък и това с тостера също Хубавото е ,че някой където незнае за компа ще гледа и ще се чуди каде е стига да не види кабелите :P

като начало искам да се извиня на автора че поствам в неговата тема ама това найстина е уникална кутия http://www.modding.ru/view.php?cat=article...em=parallel_hex като цяло мене повече ме радва водното но и кутията е доста доре замислена cool.gif

Съжелявам предварително че ще си навлека гнева на алкохолиците ама за мене е абсолютна простотия. Които и да е лаптоп върши 1000 пъти по добра работа, ама хора без работа и с поглед към бутилката резултата е налице. Няма ли някой и в цигарена кутия да внедри нещо и да го сложи към колекцията с кутии.

Съжелявам предварително че ще си навлека гнева на алкохолиците ама за мене е абсолютна простотия. Които и да е лаптоп върши 1000 пъти по добра работа, ама хора без работа и с поглед към бутилката резултата е налице. Няма ли някой и в цигарена кутия да внедри нещо и да го сложи към колекцията с кутии.

ЪЪЪ човек тука се гони външен вид теи да се каже гъзария не производителност

п.п. и я земи провери в речника какво значи алкохолик

• 2 седмици по-късно...

Много ще ми бъде интересно к'во ще стане като термометъра през юли покаже 40 градуса на сянка...и ти си ръгнал пц-то в бутилката...Айде ако успееш и климатик да наръгаш бъди сигурен - ще си по-известен и по-богат от Бил Гейтс!Иначе идейката не е лоша, но като гледам на другите линкове за халф-лайф кутията и там другата в някакъф ХЕКс цилиндър - те са с по големи охладители!Айде правете опити със цигарена кутия от Арда - че без филтър и така успеха ще е по-голям :super:

Браво!Поздравления за уникалната идея и най-вече за доброто и изпълнение biggrin.gif

• 1 месец по-късно...

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение.

Редактирано от pit (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.