Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"300" се очертава като филма на 2007!

Featured Replies

300poster1tk3.jpg300_l200605121512.jpg

http://300themovie.warnerbros.com/

Година 2007

Режисьор:Зак Снидер

Главни герой:

Джерард Бътлер - Цар Леонидас

Лена Хеди - Царица Горго

Дейвид Уенъм - Дилиос

Доминис Уест - Терон

Винсънт Реган - Капитана

Михаел Фасбендер - Стелиос

Родриго Санторо - Ксеркс

Том Уисдъм - Астинос

Андрю Плевин - Даксос

Базиран на епическата новела на Франк Милър, "300" е завладяващ нов поглед на античната битка при Термопилите в която Цар Леонидас(Джерард Бътлър) и 300 спартански войни разбиват 1 000 000 перси,водени от великият Ксеркс.

Трейлър:Сваляне

3jy5.jpg

1db9.jpg

2nu5.jpg

• Отговори 114
  • Прегледи 26,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Прекалено изкуствено изглежда мисля.Иначе много обичам исторически филми.

• Автор
Прекалено изкуствено изглежда мисля.Иначе много обичам исторически филми.

Гледах трейлър и да ти кажа,няма почти нищо общо с историята ;) освен самата фабула.

Лошото е че от толкова много ефекти се губи същината на историята,затова прекалено фантастичните филми рядко имат висока оценка.Най-обичам уестърните в които много не се говори,но имат смисъл.За съжаление вече не се произвеждат такива.

Много харесвам такива филми, очаквам го с нетърпение! ohmy.gif

До колкото си спомням съотношението не беше ли 300:50000 и тези 300 умират героиски - то ясно, че на филм всичко е възможно, но как беше според историята ?

• Автор
До колкото си спомням съотношението не беше ли 300:50000 и тези 300 умират героиски - то ясно, че на филм всичко е възможно, но как беше според историята ?

През 480 г. пр.Хр. спартанският цар Леонид,

начело на триста бойци и на не много доброволци,

задържа почти три дни в отчаяно

сражение седемстотинхилядната армия

на Ксеркс. Но се появява един грък - Ефиалтис,

който предава на персите пътят, по който те могат

да минат в гръб на Леонид. Така спартанците са победени...

Духът на врага обаче дотолкова пада, че не след дълго

огромната за времето си армия е разгромена...

Тази битка е известна като битката при Термопили.

Точният брой на армията на Персите не е ясен.Според источниците тя се състой от:

Флотиля :517 610

Пехота: 1 700 000

Кавалерия: 80 000

Араби и либиици: 20 000

Гръцки съюзници: 324 000

Според Херодот в битката Ксеркс предвожда 300 000 перси и 50 000 гръцки съюзници.

Battle_of_Thermopylae_and_movements_to_Salamis,_480_BC.gif

Говори се ,че персите загубват 50 000 души,другите избягват.

Америка се изака и върху това събитие sad.gif Дано не стане като със Троя sad.gif

Е, хайде сега - не си го гледал, DEAM :) Нека изчакаме и видим наистина за какво става въпрос. Може пък да е станало наистина добро :P

А на мен Троя ми хареса..

абе щом е американско не ми се вярва да е много историческо

те американците пускат бълг. химн на нацистки филми

бълг. народни песни на проклятието на фараона тут, троя и др

те понятие от история си нямат

но да излезе филма пък ще видим

Тоя Джерард Бътлър не беше ли оня пич ,дето игра Атила,вожда на хуните? Той май. Много яко копеле,Вин Дизел е като клето наркоманче в сравнение с тоя.

Eто и трейлър:High Bandwidth

http://movies2.nytimes.com/gst/movies/trai...tml?v_id=334031

Иха , това май ще да е някво анимационно филмче :)

Все пак ще го гледам де, падам си по историческите фимли

Понеже американците хич ги няма в историята може да оплескат нещата като добавят към оригиналната история нещо от себе си. Иначе харесвам исторически филми и дано да не го оризилят с преклено много ефекти.

Има достатъчно книги и документални филми описващи тази знаменита битка. Просто не гледайте филма с нагласата, че от него ще научите историята. ;)

• 2 седмици по-късно...

Излезнал ли е филма 300 и от каде мога да си го изтегля biggrin.gif

Редактирано от tsukata (преглед на промените)

In theaters 2007 според теб какво означава??

A по темата айде стига вече с мненията от рода на: "Америка се исра и над тази история". Това е забавен филм чиято цел е да те накара да се забавляваш докато го гледаш, да видиш ефекти, масови битки, чудовища. Който не му харесва да си пусне "изключителното" европейско кино с неговите невероятни филми или още по-добре невероятното българско кино от последните 10 години. Кога ще разберете че американците правят тези филми за забавление, а не за определен кръг хора, които се мислят за големи философи и смятат всички други за профани, които не разбират от седмото изкуство! Правелиги за пари. Ми правете и вие филми за пари! Какво му има на филма? Аз лично смятам да отида да го гледам на кино с приятели и да си взема една голяма кола и една купа пуканки и да се забавлявам. И аз много обичам исторически филми, но още повече обичам фантастични филми с исторически елементи.

Да живее американското кино! Да живее ENTERTAINMENT-а!!!!!!!!

Вижте хора,аз съм историк............ако започна да се ядосвам за всеки филм който не отговаря на историята,къде ще ми е цялото удоволствие?

Не можете ли просто да се насладите на едно по-различно,по-зрелищно и ефектно кино?

Те самите учени не са наясно и нямат идентични мнения за събитията....не говоря само за събитията във филма,вие се хващате за нечия режисьорска интерпретация.Седнете за два-три часа в кино салона и погледайте малко ефекти...пък после ако искате отидете в библиотеката и прочетете историческите книги.

Това е вид забавление,нека не го опорочаваме с прекалено мислене върху фактите.

На мен трейлъра много ми хареса.......доколкото разбрах има игра и тя е доста по старичка от филма и даже май точно играта е вдъхновила направата му.Може и да се бъркам обаче.....но ще го гледам задтлжително.:whist:

Леле този филм ще го очаквам с по-голямо нетърпение и от Хари Потър 5 филма !!! :whist:

• 1 месец по-късно...

Уха тоя филм ще е просто невероятен задължително трябва да се гледа :angry:

• 1 месец по-късно...

Година 2007

Главни герой:

Лена Хеди - Царица Горго

Дейвид Уенъм - Дилиос

Доминис Уест - Терон

Винсънт Реган - Капитана

Родриго Санторо - Ксеркс

Том Уисдъм - Астинос

Андрю Плевин - Даксос

Базиран на епическата новела на Франк Милър, "300" е завладяващ нов поглед на античната битка при Термопилите в която Цар Леонидас(Джерард Бътлър) и 300 спартански войни разбиват 1 000 000 перси,водени от великият Ксеркс.

3jy5.jpg

1db9.jpg

2nu5.jpg

:*

Година 2007

Главни герой:

Лена Хеди - Царица Горго

Дейвид Уенъм - Дилиос

Доминис Уест - Терон

Винсънт Реган - Капитана

Родриго Санторо - Ксеркс

Том Уисдъм - Астинос

Андрю Плевин - Даксос

3jy5.jpg

1db9.jpg

2nu5.jpg

[/quote

Филмът ще е итересен. Но както всяка американска продукция и тук има изцепки. Едвали в Персия е имало негри (вероятно само в най-южните части на Египет). Още по-малко пък да се издигне до ранг пратеник на Великия цар на царете!!! Самата спартанска армия е представена гола до кръста-пълни глупусти. Едвали им е ясно на авторите на филма, че Спартанските хоплити са всъщност първата истинска ТЕЖКА ПЕХОТА в историята до появата на Легионните кохорти на Рим след реформата на Гай Марий пре 108 b.c. Четох някои мнения за филма от форума и видях и някои фрапантни цифри от няколко милиона. Всъщност приятели гърците малко преувеличават, че персите са били близо два милиона. Всъщност са били около 250 000 мъже. В тази бройка трябва да се включат и обозът. Ксеркс си е мислил, че ще си направи една военна разходка с разнородната си армия, но след 6 къвави дни си променя мнението. Всички спартанци падат на осмия ден, но персите дават от 10 000 до 12 000 мъже, както и двамата братя на Ксеркас. Но все пак не искам да умаловажавам трудът на авторите, а те са се постарали доста. Ще го очаквам с нетърпение по кината, защото това трябва да се гледа на голям екран.

Хора целта на киното е да забавлява.Учили сме история и знаем че "доста" неща не са реални.Затова филмите биват научно-популярни,исторически,екшъни и т.н. аз лично искам да седна и да се насладя на един добър филм с готини кино ефекти.Че онова не било така ама другото ... Ако реша отивам в библиотеката и чета.Затова е киното-да забавлява.Той филн го чакам с нетърпение.Първо видях че излиза септември ама след това видях че март може би ще се появи.Някой знае ли точната дата.Естествено че ще бъде "украсен" то иначе няма да е интересно :rolleyes:

Със сигурност в исторически план нещата ще са оплескани, Холивуд го бива по тая част, а и щом има ефекти, то мнозинството ще е доволно.

Иначе трейлърът е доста ефектен, а анимацията си я бива. За жалост /поне за мен/ принципът е че як трейлър = тъп филм.

Не знам, по франк Милър е, което означава, че комикса ще си заслужава, но като гледам подбора на актьори и екипа като цяло....филм на 2007? Не знам. Много ефекти са вкарали, а то с многото ефекти си отива и качеството на филма. Пък идва и от Холивуд....о, не няма да се гледа :wors:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.