Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"300" се очертава като филма на 2007!

Featured Replies

Само си представете това чудо в IMAX. Мечтая да го видя.

И аз, но психологическата нагласа на повечето едва ли би издържала.. Филм с много кръв - не всеки ден имаш чувството, че те убиват.

• Отговори 114
  • Прегледи 27,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

По комикс на Милър ли е правен?

Ето още една причина за да гледам този филм на голям екран :rolleyes:

създателите признават, че почти целият филм без някоя и друга сцена е сниман пред син екран, но все пак филмът е по комикс и то на Франк Милър. А той не позволява да се променят току така нещата му.

"От общо 1500 сцени 1300 са преработени и направени със специални ефекти. Смята се , че този филм ще сложи началото на нов начин на снимане и филмиране"

създателите признават, че почти целият филм без някоя и друга сцена е сниман пред син екран, но все пак филмът е по комикс и то на Франк Милър. А той не позволява да се променят току така нещата му.

"От общо 1500 сцени 1300 са преработени и направени със специални ефекти. Смята се , че този филм ще сложи началото на нов начин на снимане и филмиране"

То и Sin City беше сниман на този принцип и беше страхотен :yanim:

Вчера гледах интервю с Милър по vh1...голям изрод е тоз ей biggrin.gif

Не можеш да очакваш непокътнати от специални ефекти сцени при положение, че филма е адаптиран по комикс на Франк Милър (Sin City е на същия принцип).

Не съм го гледала филма, но по рекламите си личи, че е много ефектен. Поне за това си заслужава.

Аз да ти кажа не съм очаквал много от този филм. В смисъл, че нищо повече от добри битки и добри ефекти. Е покриха се очакванията ми, но за съжаление целия филм е един ефект, което за мене е дефект.

Жалко за киното ако си прав :)

Филма е слаба, елементарна, безсъдържателна, евтина тъпня.

Лично аз съжелявам, че си губих времето да го гледам.

Много красноречиви мнения за този филм обаче чувам и то не само във форума ;)

Много мразя такива филми! Никакъв смисъл,само ефекти,битки,и шумотевици. Изобщо не те карат да мислиш - всичко е крайно елементарно и безсмислено. Ако киното наистина се е запътило в тази посока,жалко за него...

На мен филма много ми хареса ! ;)

Доста ще има да почакаме, докато такива филми започнат да ги дават и тук в IMAX. Още не съм го гледала този филм, но направо ми се отщя вече - от януари слушам за него, след като няколко пъти ми пратиха трейлъра, после се започнаха сравнения и очаквания спрямо Син сити (като се разбра кой ще е авторът), после като на 9ти март излезе в САЩ тук почнахме да се чудим ще го има ли на триизмерна прожекция в Мол-а, после е почна кой как го гледал, пък кой какво разбрал ... вече само като чуя "Гледа ли "300"?" лошо ми става biggrin.gif Ще си лепна една табелка: "Още не съм гледала "300"" :)

Сериозно, такава истерия за филм не помня да е имало от последната серия на "Междузвездни войни". Или наистина става въпрос за революция в киното, или просто рекламната кампания за филма е адски добра :)

Е, най-сетне и аз го гледах този филм. Първо впечатление: Едноцветен е, като аватара ми в момента. Мисля, че малко се акцентира върху червеното и бялото. Стилът на Sin City е значително по-добър с подчертаните сини очи, червени стопове, златна коса и т.н. Не ми хареса финалната сцена - прекалено много ми напомняше за "Гладиатор" с тез ми ти жита. Определено ми допаднаха битките, особенно забавените кадри преди пропастта. Харесаха ми и сцените които са представени типично като за комикс. Това беше и главния плюс на "Матрицата". Та аналогии много могат да се правят. Единственото по-различно май са актьорите. Трябва да призная, че са се справили доста добре при тези статични снимки. Гласовете им звучаха на място и придадоха на филма необходимата екстра. Сякаш бяха специално подбирани за озвучаване на ролите си.

ПП: А знаете ли, че комикса е базиран на филма The 300 Spartans (1962)? Франк Милър коментира, че го е гледал когато е бил 7 годишен и го е впечатлил.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Филма е слаба, елементарна, безсъдържателна, евтина тъпня.

Лично аз съжелявам, че си губих времето да го гледам.

Това е доста крайно мнение. Ако си гледал филма на 15 инчов монитор, съжалението ти е на място. За жанра си, още от сега мога твърдо да заявя че филмът след години ще е класика. Почти липсва актьорската игра, но липсват и типичните на холивуд лирични отклонения, а ефектите и анимацията са перфектни и доста на място. Филмът може и да не е 6то чувство (например), но и не претендира да бъде. И двата имат достойнства, но просто в съвсем различен стил.

Имдб никога не лъже, за справка оценката:

Според мен филмът си заслужава гледането особено, ако се гледа в киното :ph34r:

Имайки в предвид колко бози излязоха покрай комикс-манията, мисля че 300 трябва да бъде уважавам само заради добрата визия (между другото саунтрака р много добър).

И пак ще се повторя - такива филми се гледат или на голям екран или изобщо не се гледат.

Mдам, на фона на останалите бози излезли последно време, 300 определено хвана окото. Освен, че го гледах на кино веднъж, после и в нас го гледах още един път :laughing5:

Да филма найстина е хубав Но имам един въпрас към всички, който са гледали филма: Моментът когато царицата и синът на Леонид разбират, че той е умрял - песента, която е на фона не е ли българска?

Да филма найстина е хубав Но имам един въпрас към всички, който са гледали филма: Моментът когато царицата и синът на Леонид разбират, че той е умрял - песента, която е на фона не е ли българска?
Да, поне така се твърди. Дори намерих текста, но малко не ми се вързва с това което чувам в Message for the Queen

Zaidi mi zaidi yasno slantze,

che da izgree mesechinka,

che si imam purvo libe

pokaneno, kalesano.

Doidi mi, doidi, purvo libe,

dorde ne sme vecheriali,

vecgeriali, hleb dignali,

hleb dignali i legnali.

Doidi mi doidi, purvo libe.

И на мен ми е любопитно. Братята македонци казват ТУК, че е тяхна.

Фрагменти от Aleksandar Sarievski и Toshe Proeski + видео

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Абе и на мене ми прозвуча малко българска, ама все пак македонски - български език нямат големи разлики:)

Ох, трябва да направят един филм Македония vs. България ;)

Soundtrack has the same melody as the famous Macedonian folk song "Zajdi, zajdi jasno Sonce" [set, set bright Sun].

Май ни се иска да е наша!

Soundtrack has the same melody as the famous Macedonian folk song "Zajdi, zajdi jasno Sonce" [set, set bright Sun].

Май ни се иска да е наша!

Да между другото така е. Аз онзи ден се замислих, но просто колкото и да не се обичаме с братя македонци (то те са си виновни ако питате мен) - трябва да признаем, че и те си имат фолклор, независимо колко близък е до нашия. И на мен песента ми звучи повече македонска.

Да, поне така се твърди. Дори намерих текста, но малко не ми се вързва с това което чувам в Message for the Queen

И на мен ми е любопитно. Братята македонци казват ТУК, че е тяхна.

Фрагменти от Aleksandar Sarievski и Toshe Proeski + видео

благодаря за инфлмацията.

Аз мисля, че по-скоро песента е българска - от родопския край. Но да може и да има малко македонско. Както спомена AciDBurn доста е близък фолклора - да има малка разлика, но няма значение това. Песента е хубава и много хора ще я чуят и ще я харесат ;)

вчера бях на кино и го гледах, но честно казано останах много разочарован. първо всичко изглеждаше много изкуствено и второ тея чудовища, дето ги бяха направили от персите, ставаха по скоро за властелина, отколкото за такъв сериозен филм.

Редактирано от kanar4e (преглед на промените)

Филмът е просто уникален трябва всеки да го гледа

Филмът е просто уникален трябва всеки да го гледа

"Различни хора,различни идеали",и интереси.Честно казано предпочитам да гледам костенурките нинджа.

• 2 седмици по-късно...
"Различни хора,различни идеали",и интереси.Честно казано предпочитам да гледам костенурките нинджа.

Е айде, точно пък Костенурките нинджа (много издребняваш)- не може дори и да се сравни с тях. Филма е мн як, гледах го на HD луда работа. :angry:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.