Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв е вашия Windows Experience Index?

Featured Replies

Засега процесора разваля картинката + неклокваната РАМ.

Другото бива ;)

Публикувано изображение

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Отговори 60
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Засега процесора разваля картинката + неклокваната РАМ.

Другото бива ;)

А какви са те? Като гледам слабичка наистина е оценката ти за РАМ-а

А какви са те? Като гледам слабичка наистина е оценката ти за РАМ-а

MB: GB P35-DS3 (ех излезнаха чудесни модели на P45 с Ultra Durable 3)...

CPU: E2180 => ще мигрирам към Е8500+ или Q9550

РАМ: Досега бях с 2х1 GB Super T CL4 => тези дни сложих 2х2 GB A-data 800+ Vitesta Extreme Edition CL4.

http://www.techpowerup.com/reviews/AData/Vitesta-800-4GB

GPU: ATi HD 4850 Toxic OC (фабрично клокната)

HDD: 1 Seagate 750 GB, 32 MB Cache и 1 Seagate 250 GB, 16 MB Cache

Виста е качена на по-бързия...

Виста няма производителност , производителността е на компа , работещ с дадена о.с. .Вистата си е едно софтуерно недоразумение , така че какво се тества под нея , не е никакъв критерий за нищо.

Когато от MS пуснат нещо оптимизирано и ползващо хардуера по предназначение , би могло да правим тестове .

Толков от мен Публикувано изображение

Не мога да се съглася. Vista товари. Спор няма. Но не можете да очаквате операционна система от 2007г. да върви на същите компютри от 2001г. Предполагам си чувал за закона на Мур. Ами нормално е операционна система да ползва малко повечко ресурси от колкото имат старите машинки. На съвременен компютър Vista-та се представя повече от добре. Може да ползва малко повече РАМ, но пък и я управлява много по-добре. Стартирането на прозорците е по-бързо отколкото на XP. А с малко оптимизация, спрени услуги и класическа тема, Vista не заема много повече от колкото стандартно XP.

MB: GB P35-DS3 (ех излезнаха чудесни модели на P45 с Ultra Durable 3)...

CPU: E2180 => ще мигрирам към Е8500+ или Q9550

РАМ: Досега бях с 2х1 GB Super T CL4 => тези дни сложих 2х2 GB A-data 800+ Vitesta Extreme Edition CL4.

http://www.techpowerup.com/reviews/AData/Vitesta-800-4GB

GPU: ATi HD 4850 Toxic OC (фабрично клокната)

HDD: 1 Seagate 750 GB, 32 MB Cache и 1 Seagate 250 GB, 16 MB Cache

Виста е качена на по-бързия...

Колко пари си дал за видео картата си? За рамта, аз съм с A-data 2x1GB 1066+ Extreme Edition и работи на 800Mhz, защото дъното не позволява повече, а виж ми оценката на рамта по-горе.

Колко пари си дал за видео картата си? За рамта, аз съм с A-data 2x1GB 1066+ Extreme Edition и работи на 800Mhz, защото дъното не позволява повече, а виж ми оценката на рамта по-горе.

Ами хванах ниския долар тогава и ми излезе, ако не се лъжа около 370 лв. видеокартата...

За Рам-а, незнам откъде идва разликата. Като се прибера ще я пробвам да я клокна (според съветите на kokomil и Lyudmil) и ще видим до къде ще я докарам.

Тук също намерих интересно четиво:

www.modreactor.com/Reviews/A-Data-Vitesta-Extreme-Edition-DDR2-800MHz-review.html

Иначе и процесора не е клокван...Но в края на краищата това е просто една статистика. Иначе Вистата не се усеща...

От време на време минава само около 17 % на CPU - то и около 27 -30 % за паметта (според Vista Sidebar-a и Task Manager-a)...

Само ме дразни, че може би заради тези кеширания повече ми пристъргва хардиска...отколкото при XP-то.

Без да имам кой знае колко процеса, няма натоварване на системата, но има постоянно някаква активност... Публикувано изображение

Публикувано изображение

Обнови си оценката. Натисни бутона Refresh Now.

На лаптопа толкова Processor: 5 Memory (RAM): 5,9 Graphics: 5,4 Gaming graphics: 5,1 Primary hard disk: 5,4 Base score: 5,0

Ти пък с рам 1066 а си я оставил да работи на 800...защо въобще си купил 1066 Публикувано изображениеПубликувано изображение:eek:

Днес си сложих виста и аз да пробвам и ето какво ми излезе. Контролния панел въобще не работи, "свойства" на "компютър" също. Стигнах до контрол панела по обходни пътища. И игри няма. Всички скрийнсейвъри са неактивни защото видеокартата била стара и не поддържала 3д. Оценка на производителността също не прави, бутоните са неактивни. Май съм объркал вистата. Иначе компа е амд 5000+ 2 гб рам видео нвидеа 9500гт 500 гб твърд диск.

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

Ето моя лаптоп FUJITSU SIEMENS ESPRIMO MOBILE V5535

- CPU PENTIUM DUAL CORE T2370 1.73 GHZ

- DISPLAY 15.4" ( 40 CM ) TFT WXGA

- RAM 2 GB DDRII

- HDD 120GB SATA

- DVD SUPER MULTI

- VGA SIS MIRAGE 3 + UP TO 256MB

- WLAN B/G, LAN 10/100/1000

- AUDIO REALTEK ALC268 , 3 USB 2.0

Публикувано изображениеПубликувано изображение

ееее вече съм спокоен че не съм аз с най-ниската оценка (3,8)

Дай да я видим и твоята.

Публикувано изображение

опси...3,6 било,тццц

Foxconn 946GZ7MA/946PL7MA Series

Intel Broadwater i946GZ

Intel® Pentium® Dual CPU E2140 @ 1.60GHz, 2006 MHz

2x2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

ATI Radeon HD 2400 Series (256 MB)

Operating System Microsoft Windows Vista Ultimate SP1

"На всеки километър": "Нa...салам,...понимаеш"

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Това нали отчита и програмите които са инсталирани,не само хардуерната конфигурация.

Ето и моите резултати. Изглежда хард дискът си казва своето... старичък е, а пък и е SATA1. Конфигурацията: Motherboard: ASUS M2N-E CPU: AMD Athlon64 X2 Dual Core 5200+ AM2 @ 3.01GHz RAM: 2 x 1GB DDR2 800MHz SuperT @ 860MHz HDD: Maxtor 250GB 7200rpm SATA Video: Sapphire RADEON HD2600XT 256MB GDDR4 @ Core 850MHz; Memory 1180MHz Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic Optic Drive: DVD-RW LG GSA-H55L PSU: Fortron BlueStorm II 500W Monitor: 19" TFT BenQ FP93G post-10074-1226414114_thumb.jpg

ъъъ що пък трябва да отчита и инсталираните програми? те къде се бъркат

Обнови си оценката. Натисни бутона Refresh Now.

При всеки рестарт ми "открива" блуутута като ново устройство и затова ме кара да рефрешвам. Едва ли от един син зъб може да се промени производителността на системата. :clap:

ооо може, може - от един "син зъб", следват 2, после мост, пломба и докато се усетиш - ето те с нужда от ново изкуствено чене....хихихих сега сериозно: все пак това е програма/протоккол за трансфер на данни, което ще рече че се бърка в работата на харддиска и скоростта на пренос, евентуално достъп до паметта и централната обработваща единица (как го казах само, а?) и като програма естествено се възползува от аеро елементите на интерфейса офф: да няма проблем с драйвърчето че всеки път го смята за ново?

Ти пък с рам 1066 а си я оставил да работи на 800...защо въобще си купил 1066 Публикувано изображениеПубликувано изображение;)

За да си я ложа на новото ми дъно. Горе все пак съм написал защо е на 800.

Дънцето е тъпа издънка от Асус - прави парчета с USB портовете когато всички са запълнени (в случая са 4 - 1 за камерата, 1 за мишката, 1 за клавиатурата, 1 за фотоапарата) :mark:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.