Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за картини

Featured Replies

Цвети ми припомни за Фабиан Перез...

Любимец ти е от по-миналата година. Имам спомени, че шефката или потребител беше поместила една поза подобна на първата, която беше интересна, но не ми се рови назад.

• Отговори 819
  • Прегледи 385,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Амбър
    Амбър

Thomas M. Thomson

• proletsearch
    proletsearch

Картината ми грабна окото, докато разглеждах една галерия днес. Не успях да я снимам добре, понеже не беше позволено а и бързах да не забележат. Заглавие: "Red Dress" Художник: Ira Tsantekidou

• Българка Танц Ралица Денчева

Публикувани изображения

Любимец ти е от по-миналата година. Имам спомени, че шефката или потребител беше поместила една поза подобна на първата, която беше интересна, но не ми се рови назад.

Мда. В една галерия видях негов оригинал...ама нямаше как да го купя.

Влюбена съм в тази картина:

Публикувано изображение

Принцеса Таранкова на Кинстантин Флавитски

Ако имах възможност, бих си я окачила на стената.

Принцесата е в затвора, но погледът и според мен не изразява само страдание, а и страст. Навява ми едновременно болка и желание.

Може пък аз да съм някак извратена

Колко болни психически са децата ни, за да рисуват това?

е стига де :)

може да са има задали предварителна тема знаеш ли.. лично пък на мен ми прилича на бостанско плашило :)

• 2 месеца по-късно...

Влюбена съм в тази картина:

Публикувано изображение

Принцеса Таранкова на Кинстантин Флавитски

Ако имах възможност, бих си я окачила на стената.

Принцесата е в затвора, но погледът и според мен не изразява само страдание, а и страст. Навява ми едновременно болка и желание.

Може пък аз да съм някак извратена

Уникално! Направо не мога да спра да я гледам...

• 2 месеца по-късно...

Изложба на Димитър Казаков-Нерон

е открита в галерия "Средец" на Министерството на културата от 5 януари (сряда) до 18 януари (вторник),

София, бул. „Ал. Стамболийски” № 17. Работно време: пн-нед 10:00–19:00

Публикувано изображениеПубликувано изображение

повече инфо

• 5 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Янко Янев

• Автор

Мхм :biggrin: Умее да използва внушения - виж само на последната как роклята е като опашка на паун ? :biggrin:

• Автор

Не всеки би забелязъл между другото , въпрос на поглед.

Във втората се набива в очи часовникът.Защо според теб ?

Иначе ефектът със разливащият се блейзър, под ритъма на нотите -като течаща вода се е получил също много добре.Ама този кичозен часовник ? :biggrin:

В третата, молитвата също има неясно петно.Виж колко са ръцете, които се молят - три чифта, а ?

Да, ефектът на издигането, една над друга ти увлича погледа, което е и целта.Но защо три чифта ?

Да не говорим, че кръстчето е все едно подпряно на стена, непотребно, изхвърлено.На заден фон се вижда градски пейзаж, само силуети, все едно авторът не иска и да ги вижда тия сгради.А всичко е изпълнено с убити, безнадежни тонове.

Изводът е ясен- градът, който те смачква, разочарование, отхвърляне на живота, търсене на спасението в религията, но и тя май е непотребна.....

Ако вземем да го нищим ще се изгуби онова другото. Само за часовника се изкушавам... по скоро го виждам като пълнолунен намек, макар ще на някои не може да им се отрече любовта към кича, в кръвта им е просто. (: Тук отново е въпрос на поглед .На мен всичките картини са ми топли, аз бих ги сложила в спалнята си, не на куп де, но определено никакво тягостно усещане не ми носят. Това последното ме разсмя признавам си, не че няма доза истина,но истините са толкова много...

Редактирано от Уиш... (преглед на промените)

• Автор

Ако вземем да го нищим ще се изгуби онова другото.

А, то другото няма как да се усети чрез снимка, и то гледана от 14 инчов монитор.... ;)

За целта ти трябва оригиналната картина, и то да я гледаш, а не само да и метнеш един поглед.

Има доста приятели художници.Все от тях рисува заради различни мотиви, но повечето са единодушни относно тълкуването на картините -можеш да тълкуваш само, ако има какво да тълкуваш :biggrin::biggrin:

Иначе една картина или ти харесва или не.Спор в това няма.

на мен пък всички ми навяват тягостни чувства :

Втората - разочарование,

Третата -несрета,

Четвъртата -притворство, лъжа

Така е, спор няма , фотото не може да предаде магията на живия допир с една картина, но все пак нета ни тренира да улавяме и малкото, което ни предлага изображението. Пропусна да споменеш първата.:biggrin: Според мен не е нужно всяка творба да се тълкува.Там където има символика, вероятно да, но аз не бих правила опит да тълкувам емоция примерно...Или те докосва или не. пп тук май те повторих.:biggrin:

Редактирано от Уиш... (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Да , установих ,че вече го има. В последствие разгледах цялата тема. Извинявам се за което.

Да , установих ,че вече го има. В последствие разгледах цялата тема.

Извинявам се за което.

Хм, нямах намерение да ти обръщам внимание с цел критика. Исках да покажа различният ни поглед при избора на картините за представяне на същия автор. ;)

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Ефи, тук едва ли става въпрос за невежество. Слава богу не всички се изживяваме като критици и разбирачи.Аз поне не бих.Това, че творбата е натоварена с подобно определение е възможно лично теб да те блокира да я усетиш ( не че е задължително въобще да те грабне).Представи си, че в едната си ръка държиш речен камък , а в другата диамант. Ако успееш да разкараш всичко, което е набито в съзнанието ти като характеристика и за двата камъка ще разбереш за какво говоря. Конкретно за картината.Мен лично ме поглъща изражението на голата жена.Сякаш всичко около нея остава извън фокус, и все пак е там. Тази увереност в погледа й ми носи усещането ,че освен дрехите си в този момент е съблякла от себе си всички онези табута,които повечето от нас носят в себе си. Вероятно времето, в което е рисувана картината още повече засилва този ефект, поне за мен.

Особено ми въздейства картината. Като композиция и внушения на персонажите. Единият обяснява нещо, другият вежливо следи мисълта, това му е познато и погледа му встрани красноречиво говори. Жената! Гола и с ръка в елегантно непринудена поза. Този поглед, предизвикващ наблюдаващия като че ли с въпрос- " Е ?! " На фона на природата другата жена извън този триъгълник- тя просто е земна. Предизвикваща и надхвърляща времето си, ценна от точката ми на виждане.Емоционална! Провокираща...може би!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.