Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за картини

Featured Replies

• Автор

Не по NG,а по Viasat History :D

Публикувано изображение верно бе....

Все тая - NG, History -все хубави канали са това.

Интересна ми беше връзката между Муха и Сара Бернар и как се е развила кариерата му.

• Отговори 819
  • Прегледи 385,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Амбър
    Амбър

Thomas M. Thomson

• proletsearch
    proletsearch

Картината ми грабна окото, докато разглеждах една галерия днес. Не успях да я снимам добре, понеже не беше позволено а и бързах да не забележат. Заглавие: "Red Dress" Художник: Ira Tsantekidou

• Българка Танц Ралица Денчева

Публикувани изображения

Страшно много ми хареса, като я видях...

Публикувано изображение

"Пролет" на Божидар Чантарски

това е отлично.

И е напълно достатъчно.

• 5 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

Гари Бенфилд(Gary Benfield) е роден през 1965г.в Берменхем (Англия).След напускането на академичните среди, той създал свое собствено студио в предградие на Лондон и се съсредоточава на рисуването на човешки фигури.След няколко години неговите работи започнали да се колекционират из цяла Европа и той станал знаменитост.

Към него ме насочи Амбър, за което съм и благодарен, тъй като картините му , със своя колорит и мекота ми допадат, и някак си ухаят на полъх от един по-добър свят.....

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

официалният му сайт

Харесват ми като цяло, но носовете много ме дразнят.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

В първите топли и слънчеви дни от годината, винаги се заглеждам в подобни картини и се пренасям там...

Публикувано изображение

млад български художник - Юлиан Кръстев

• Автор

Интересен вътрешен мир има тази художничка :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Моника Кук.

Мда.

Още от картините и може да разгледате в тази галерия : или на официалната и страница тук

• 3 седмици по-късно...

Мда. На една позната са - Невена се казва. Мацката е социопат, но има невероятно въображение!

• 4 седмици по-късно...

Срещнах много прилични и такива които са изящни или красиви, но в тази има нещо мрачно и плашещо:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

yvsot: http://www.abcgallery.com/A/angelico/angelico.html

Фра Анджелико (на италиански: Fra Beato Angelico) или Фра Джовани да Фиезоле, роден като Гуидо ди Петро е италиански художник от Ранния Ренесанс, доминикански монах, описан от Джорджо Вазари като имащ "изключителен и завършен талант".[1] .

Наричали са го Беато (Благословения) Анджелико, "дарен с вдъхновение да води свят живот". Изключителното изящество и финес на неговите творби оказват значително въздействие върху италианската живопис. Най-известната му картина е "Благовещение". Фра Анжелико е учител на Беноцо Гоцоли, съвместно с когото работи в Рим и Орвието.

Умира през 1455 г, в Рим. Погребан е в църквата "Санта Мария Минерва", където неговата могила съществува и до наши дни.

• Автор
Фра Анжелико си е признат майстор на ангели от всеки вид и сорт.Свирещия на лютня обаче нещо е доста апатично изглеждащ.

Публикувано изображение

Надежда Олег Ляхова. "Храна".акварел.

Честно казано, в първия момент хвърлих един поглед, и я подминах, но след това се позамислих и се върнах.

Интересна картина е това.

Стилизирани нож и вилица.Половин кръг, който в първия момент мислиш за чиния.Всичко е аморфно, безформено.Другата половина е заета от надписа "храна".

А къде е храната ?

Няма я.

Някой я е изял ? Или в момента яде ? Ако е второто - това би трябвало да съм аз ( гледащият картината), но пък аз не фигурирам в картината.Вътре храна няма.На всичкото отгоре, стилизираните нож и вилица са с правилни пропорции, но пък "чинията" -не. Май вече не става дума за чиния ? Не са ли облаци - единият голям, сферичен, а другият -на малко разстояние от първия с издължена форма ? Не са, защото пък картината е озаглавена "храна".

Храна няма - тоест чинията се чувства самотна.

И ето - стигнахме до чувството, което ме завладя, след разглеждането на картината.Чувство на самота и безутешност.

И ето - стигнахме до чувството, което ме завладя, след разглеждането на картината.Чувство на самота и безутешност.

А мен ме подсети само да ям.

Знаеш, че не тая лоши чувства към теб, но казано искрено, това беше най-скучният коментар който съм чел от месеци.

ПП: Струва ми се, колкото по-велика е една творба, толкова по-бледи остават думите под нея. Това се опитах да обясня и на Медузата...

• Автор

ПП: Струва ми се, колкото по-велика е една творба, толкова по-бледи остават думите под нея. Това се опитах да обясня и на Медузата...

Не съм съгласен.

Първо това, което е "велико" за теб - за мен не е.

и второ - думите....думите не само, че могат да се използват двояко, ами много зависи от дар словото на този, който коментира.Синът на баща ми е скучен човек - съответно и такива коментари оставя.

Има хора, които обаче пишат така, че след тяхното писане самата картина става бледа и незврачна.

Публикувано изображение

пак ли обърках темата...

Не съм съгласен.

Винаги ли рецитираш поезия докато правиш секс.

Редактирано от am-am (преглед на промените)

• Автор

На това мир ли му викаш?

"Мир" - тук употребих в смисъл "свят" , а всъщност се получи и каламбур с "мир", тъй като наистина в нейните картини няма нищо умиротворено.

Изкуството на гротеската има дълбоки корени и е интересно за интерпретация, нали ?

...

Винаги ли рецитираш поезия докато правиш секс.

а ти винаги ли правиш секс докато рецитираш поезия ?

"Мир" - тук употребих в смисъл "свят" , а всъщност се получи и каламбур с "мир", тъй като наистина в нейните картини няма нищо умиротворено.

Изкуството на гротеската има дълбоки корени и е интересно за интерпретация, нали ?

Напомня за Бош ,на мен ми харесаха

Публикувано изображение

ако имах стихче след всеки мой пост в тази тема, въпроса ти щеше да има резон

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.