Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за картини

Featured Replies

Публикувано изображение

Pierre Auguste Renoir

Интересно ми, че винаги, когато са рисували голи жени, са били по-пълнички (ако мога така да се изразя), а не кльощавички като днесшната представа за добре изглеждаща жена. И все се чудя какво гледа, какво има там, долу?...

• Отговори 819
  • Прегледи 388k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Амбър
    Амбър

Thomas M. Thomson

• proletsearch
    proletsearch

Картината ми грабна окото, докато разглеждах една галерия днес. Не успях да я снимам добре, понеже не беше позволено а и бързах да не забележат. Заглавие: "Red Dress" Художник: Ira Tsantekidou

• Българка Танц Ралица Денчева

Публикувани изображения

• Автор

Реноар си е Реноар :)

И - да, наистина- какво ли гледа надолу ?

Колкото до кльощавите жени- че кой харесва такива ? В днешно време жени-закачалки се лансират от модните канали само.Я погледни някой брой на "Плейбой" и ще разбереш какво харесват мъжете :)

Не успях да прегледам цялата тема и затова предварително моля за извинение.

Но... първата картина, която си спомням изобщо в живота си беше репродукция на Поленов. Разбира се... много по-късно научих за Василий Поленов, но и до ден днешен ми става мило като видя някъде-нещо негово.

Няма да досаждам с поствани от мен снимки на картините му.

Направо линк.

А и споделям неговото верую: "Аз мисля, че изкуството трябва да дава щастие и радост, иначе то нищо не струва!"

Прекрасни са!

Не успях да прегледам цялата тема и затова предварително моля за извинение.

Но... първата картина, която си спомням изобщо в живота си беше репродукция на Поленов. Разбира се... много по-късно научих за Василий Поленов, но и до ден днешен ми става мило като видя някъде-нещо негово.

Няма да досаждам с поствани от мен снимки на картините му.

Направо линк.

А и споделям неговото верую: "Аз мисля, че изкуството трябва да дава щастие и радост, иначе то нищо не струва!"

Прекрасни са!

Прекрасни не, ами направо се влюбих!

На "Старата мелница" останах без "дъх".

//Дишай, Федоро, дишай Публикувано изображение

Ровех се из нета да си намеря картинка, с която да си опища настроението и попаднах на тази:

Публикувано изображение

от един форум е, публикувана от момиче с никнейм Tifaerith. Има още доста интересни картини

тук се виждат и другите. Има и портрет в профил на Алая :rolleyes: На Индиана Джоунс също. Доста добре се справя

а тук са по-абстрактните

Джованни Каналетто

Джовани Антонио Канал (на италиански Giovanni Antonio Canal), познат под името Каналето, е художник от Венеция, известен предимно със своите пейзажи от родния си град. Те са били като пощенски картички за онези, които са могли да си го позволят. Каналето е син на художника Бернардо Канал, откъдето идва умалителното му име.

Каналето учи рисуване в ателието на баща си, който изработва декори за театрални представления. Прочува се с картините си от Венеция. Те се отличават със своя много точен и винаги богат на детайли рисунък. За това той често използва камера обскура, подпомаган от своя племенник Бернардо Белото, който по-късно също използва артистичното име Каналето.

Основни клиенти на Каналето са английските туристи, предприели т.нар Гранд Тур (Grand Tour - „Голямо пътешествие“) - пътуване из Европа с познавателна цел. Един от най-големите меценати на Каналето е английският консул във Венеция Йозеф Смит, който намира клиенти-англичани за голяма част от картините му. След избухването на Войната за наследството на Австрия потокът от туристи намалява и поръчките на художника рязко спадат. Той заминава за 10 години в Англия, след като научава за условията на живот там от Джакопо Амигони (1675-1752), който работи като художник на острова в продължение на много години. Картините му стават по-тъмни, като че ли в унисон с по-облачното небе над острова. Те започват да страдат от спад в качеството, повторяемост на сюжета и известна механичност, затова художникът не намира на острова признание, съпоставимо с това в родината му.

Последните 10 години от живота си той се връща отново във Венеция, като пренася със себе си типичния за английския пейзаж по-сив, по-тъмен тон в творбите си. През 1763 г. е избран за член на Академията във Венеция. Каналето продължава да рисува до смъртта си през 1768 г.

wikipedia.org

Мостът Риалто

Публикувано изображение

Дрезден, руини на църквата Екзалтация

Публикувано изображение

Ето повече картини от него >>

• Автор

Грехопадение със шоколад.

Накрая Мъжът завлича Жената на дъното след себе си, газейки в кръв през цялото време.

На мен не ми прилича на шоколад, но, честно да си кажа, не обичам такъв тип изкуство. Нито фигурите са добре нарисувани, нито има светлосенки, нито пък са радващи окото. Има някаква идея, ама само толкоз...

На мен не ми прилича на шоколад, но, честно да си кажа, не обичам такъв тип изкуство. Нито фигурите са добре нарисувани, нито има светлосенки, нито пък са радващи окото. Има някаква идея, ама само толкоз...

И на мен не ми прилича, макар да е кръстил проекта "грешен шоколад".

А и ... ме плашат нещо. Не знам защо? Някак лицата излъчват нещо зловещо... Бррр

• Автор

А и ... ме плашат нещо. Не знам защо? Някак лицата излъчват нещо зловещо... Бррр

То това е и целта била, явно :laughing5:

p.s.и на мен не ми харесват.

Художникът е жена....Това е съвременното изкуство,важна е идеята..... Публикувано изображение
  • Автор

Художникът е жена....Това е съвременното изкуство,важна е идеята..... Публикувано изображение

Да- заради това ябълката я държи мъжът, а не жената, и заради това -накрая той завлича нея на дъното (грехопадението)....

Твърде вулгарно за жена, но вече не се учудвам на нищо.

а тези следващите са рисувани от мъж

JOHN WILLIAM WATERHOUSE

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Твърде вулгарно за жена, но вече не се учудвам на нищо.

а тези следващите са рисувани от мъж

JOHN WILLIAM WATERHOUSE

първата много ми харесва :) Напомня ми на Нарцис :)

Ммм, Амбър, David Mattingly има доста, които ми привклякоха вниманието ;)

Амбър, харесах си Джим Бърнс.

Потребителче, Нарцис е. Не излезе цялата картина, но ето я:

Публикувано изображение

а ето още един представител на предрафаелитската школа - сър Джон Еверет Миле, меланхолия сякаш дошла от друг свят... но е трудно с думи, вижте сами:

Публикувано изображение

и тази... какъв поглед само?! чупи стъкло :rolleyes:

Публикувано изображение

Portrait d’Olga daus un fauteuil (1918) - Pablo Picasso

Публикувано изображение

Lion, cheval, dormeuse invisibles - Salvador Dali

Публикувано изображение

smirena, поне можеше да преведеш имената на картините....Тъпо е така

Защо да е тъпо,нали сме франкофони.... Публикувано изображение Такъв спомен имам от президента Желев... Публикувано изображение

Портрет на Олга във фотьойл (1918) - Пабло Пикасо

/Става въпрос за портрета на една от жените на Пикасо,руската балерина Олга Хохлова,нарисувана в класистичен/Енгъровски / маниер...

Публикувано изображение

Лъв,кон и невидима спяща-Салвадор Дали около 1930 г....които се интересува за по точно =>интернет.... Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Нео (преглед на промените)

• Автор

potrebitel, карината се казва "Naked Beаutу" , част от творбите на Юни Кери :friends1:

цала гарелия с нейни неща може да видите тук

За себе си тя казва :

"

A large part of what drives me to paint is a passion to create a place I want to be. No place on earth is more inviting to me than the wine country of Northern California. The vineyards I paint become mine."

Не съм пил калифорнийско вино.

Няма ли някой да ме почерпи ? :jumping11:

potrebitel, карината се казва "Naked Beаutу" , част от творбите на Юни Кери ;)

цала гарелия с нейни неща може да видите тук

За себе си тя казва :

"

Не съм пил калифорнийско вино.

Няма ли някой да ме почерпи ? :rolleyes:

Док,имаш мистейк!Джун Кери няма пръст в тая работа!!!Тя си рисува пейзажчета....

Naked Beauty by Andrew

24x30 Oil on CanvasImage 49 of 69

На снимката си пише черно на бяло:

Гола красавица от Андрю(Андрей, ама не Райчев) 24х30 инча масло върху платно Публикувано изображение

Ще почерпя ама Мавруд,калифорнийското не е по добро,вервай ми! ;)

Редактирано от Нео (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.