Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за картини

Featured Replies

Може би няма особена връзка, но като видях темата и се сетих за нещо, на което попаднах съвсем наскоро - Top 10 most expensive paintings...

Иначе моите любими картини са ужасно много и трябва да направя отделен форум или сайт само за тях... Но тъй като става въпрос за една, днес ще се спра на тази:

http://www.ibiblio.org/wm/paint/auth/bruegel/bird-trap.jpg

"Капан за птици", Петер Брюгел

Тези руски картини са спомен от детството ми и ме унасят в мечтание! Ади

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• Отговори 819
  • Прегледи 388k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Амбър
    Амбър

Thomas M. Thomson

• proletsearch
    proletsearch

Картината ми грабна окото, докато разглеждах една галерия днес. Не успях да я снимам добре, понеже не беше позволено а и бързах да не забележат. Заглавие: "Red Dress" Художник: Ira Tsantekidou

• Българка Танц Ралица Денчева

Публикувани изображения

Преди няколко дена гледах по History един филм за Микеланджело и как по поръчка на папа Юлий 2 е рисувал свода на Сикстинската капела. Рисувал е върху мократа замаска. Ако нещо не му харесвало, махал цялата замаска, мажел наново и рисувал наново...Толкова е красиво, но не можах да намеря хубави снимки. Гледах със зяпнала уста, камерата минаваше из цялата капела...Отнело му е

Публикувано изображение

Тук

има малко повече инфо

• Автор

Ровейки се, подам на картини, които не мога да разбера Публикувано изображение

Например това :

Публикувано изображение

озаглавена е "Само за мъже" , рисувана през 1961 година,маслени бои върху платно, от Питър Филипс.Той между другото е още жив, роден е през 1939 в Бирнимгам, Англия.

Казват, че творбите му са поп-арт. хубаво де, ама нещо не мога да ги разбера......

Друга негова, още по-неразбираема за моят магарешки мозък е :

Публикувано изображение

"Лъв срещу орли" рисувана през 1962 година,маслени бои върху платно,213 Х 153 см (Може да се види в оригинал в "Музей за съвременно изкуство" Гент- Белгия)

Е добре де-ама като оставим всичко друго, заглавието на творбата е точно противоположно на съдържанието.....

Публикувано изображение

Някой тук да разбира тези творби?

Не и аз, но това ме подсети за Andy Warhol's Marilyn Monroe, макар да не е за тази тема:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

ПП: Колажът не е на Анди Уорхол. Сложих го защото ми харесва. :ph34r:

• Автор

Това второто-портретът от вестници-добре, ясно какво символизира, и какъв е подтекстът :ph34r:

....

ПП: Колажът не е на Анди Уорхол. Сложих го защото ми харесва. :whist:

мммм.

Да.Колажът е направен по неговата :

Публикувано изображение

Original- "Marilyn Monroe", Andy Warhol oт 1967.

Ровейки се, подам на картини, които не мога да разбера Публикувано изображение

Например това :

http://catalogue.magnoliasoft.net/i/popart...upersize/26.jpg

озаглавена е "Само за мъже" , рисувана през 1961 година,маслени бои върху платно, от Питър Филипс.Той между другото е още жив, роден е през 1939 в Бирнимгам, Англия.

Казват, че творбите му са поп-арт. хубаво де, ама нещо не мога да ги разбера......

Друга негова, още по-неразбираема за моят магарешки мозък е:

http://www.peterphillips.com/Work/60s/lionsvseagles2.jpg

"Лъв срещу орли" рисувана през 1962 година,маслени бои върху платно,213 Х 153 см (Може да се види в оригинал в "Музей за съвременно изкуство" Гент- Белгия)

Е добре де-ама като оставим всичко друго, заглавието на творбата е точно противоположно на съдържанието.....

Публикувано изображение

Принципно ,картините не е задължително да се разбират.Но щом така искаш,просто можеше да прочетеш това:

"

Въпреки че е смятан за най-американския от английските попхудожници , Питър Филипс създава живописните си творби в духа на европейската традиция ,връщайки се доста назад в историята , към периода преди обновяването на изкуството през ренесанса.Това определение на самият художник изглежда изненадващо ,имайки предвид формалния характер на предпочитаната от него иконография - като например съчетанието на лъв и орел -две митологични същества,събрани в един визуален контекст.Очевидно художественият език на твореца води началото си от масовата култура .Стереротипния характер на изображенията ,рисунъкът и палитрата са ярко свидетелство за това.От друга страна , той подрежда елементите на тази ранна композиция по начина ,по който средновековните художници разказват библейски истории - в отделни изчистени полета,които понякога се застъпват.Питър Филипс определя картините си като съчетания от пространствени ,иконографски и технически елементи ,изграждащи един мотив .В доренесансовата живопис ,добавя той ,има сложна визуална конструкция , в която съществува централен образ и други съпровождащи сцени ,разказващи някава история или явление.В центъра на композицията на "Лъв срещу орли" са изобразени две лъвски глави в кръг .Към тях се приближава орел с могъщи разперени криле ,нарисувани на тъмнозелен фон.Това вероятно са познати търговски знаци ,чрез които Филипс загатва за митологичното значение на животните , и за смелостта и силата ,които те символизират.Днес митологията вече не се използва за обясняването на света ,а за създаването на ефективен облик на търговските продукти.

В горнат част на композицията са изобразени стилизирани лъчи в редуващо се червено и жълто и два диска, вписани в триъгълници ,а в долната и част са нарисувани две звезди -жълта и черна-на бял фон, в средат на които има надпис "Звезда".Въпреки фигуративните елементи ,творбата има съвсем абстрактен характер .Направена е като шаблон ,но отделните изображения не са свързани помежду си .Единствено композицията ,повторенията на мотиви и тяхното съотношение им придават естетическа правдоподобност.

Творбата "Лъв срещу орли" , чието заглавие е напълно противоположно на самото изображение,Питър Филипс използва особен ,обединяващ визуален начин на "повествование",доста по-различен от този в ренесансовото изкуство .Начин ,който се свежда по-скоро до сливане и взаимно преплитане на разнородни визуални елементи ,отколкото до последователно редуване на образите."

Те така си пишат изкуствоВЕДИТЕ,който иска да разбира.Иначе попарта си е просто течение в изкуството с доста спорни качества и не си длъжен да го харесваш.

Източник

Eто нещо и от нашата форумна галерия

Дон Диего Веласкес - "Менините"

Публикувано изображение

Рембранд - "Нощна стража"

Публикувано изображение

Майката на Рембранд

Публикувано изображение

Аркадий Рилов - "В синия простор"

Публикувано изображение

Иван Крамской - Пчелар

Публикувано изображение

Vasily Perov - Troika

Публикувано изображение

Дега -Урок по танци

Публикувано изображение

Това е най-скъпата картина Публикувано изображение

Публикувано изображение

Аз пък си се връщам пак на Репин, защото от няколко дена само негови произведения гледам. Много, ама много ми допадат. Док, ако може да кажеш тук какво му правят на тоя човечец с чука, че нещо не ми е ясно? ;)

http://02varvara.files.wordpress.com/2008/...heatre-1888.jpg

А на това му се казва свобода :help:

Благодаря ти!Особено за последната!Макар че Иля Ефимович я озаглавил различно "Свобода" също подхожда!Невероятна картина!Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Уха :P

Невероятен колорит ! отивам сега да търся други негови творби !

Унес, Частна колекция - Игор Елисеев

Док, а това спомняш ли си го?! :P

Редакция, веднага ;)

Е, ти пък. Остави ме да го помъча малко чавека. Едно удоволствие имам, да го тормозя, а ми го отнемаш. Публикувано изображение

Steve Bloom тук :)

Аз и преди питах-това картини ли са?Дигиталното изкуство е хубаво нещо,но някак си не мога да го свържа с понятието картина.Сигурно грешката е в моя телевизор. Публикувано изображение

Steve Bloom тук

Ако вече ги има, моля модератор да ме редактира :P

А не е ли по-добре да разгледаш темата. Щом участваш в нея предполагам ще ти е интересна. Да, има го, на страница 23.

Здравейте!

Поздравявам ви за темата!

Ето ви линк към нашата виртуална галерия, която е доста по-бедна от тази, защото е доста по-късно открита - на 24-ти август тая година. Но пък смятам че качеството на повечето работи е неоспоримо. Надявам се да ви хареса.

Приятно разглеждане!

http://forum.musicidol.btv.bg/index.php?showtopic=11684

Редактирано от Togarm (преглед на промените)

• Автор

Здравейте!

Поздравявам ви за темата!

Ето ви линк към нашата виртуална галерия, която е доста по-бедна от тази, защото е доста по-късно открита - на 24-ти август тая година. Но пък смятам че качеството на повечето работи е неоспоримо. Надявам се да ви хареса.

Приятно разглеждане!

http://forum.musicidol.btv.bg/index.php?showtopic=11684

Отдавна сме я видели тази тема, Тогарн -не се притеснявай .Дори няколко поста там ме накарах да търся определени автори :clap:

Но си предпочитаме нашата си къщичка тук.....

Отдавна сме я видели тази тема, Тогарн -не се притеснявай .Дори няколко поста там ме накарах да търся определени автори ;)

Но си предпочитаме нашата си къщичка тук.....

Публикувано изображение Е, те нещата така се развиха, че и аз предпочетох вашата къщичка. :P

Обаче галерията я направихме добре все пак и затова ви постнах линка.

Така или иначе, радвам се за това което сте направили тук! :clap:

Публикувано изображение Е, те нещата така се развиха, че и аз предпочетох вашата къщичка. :)

Обаче галерията я направихме добре все пак и затова ви постнах линка.

Така или иначе, радвам се за това което сте направили тук! :)

Интересно ми е какво точно е станало?Галерията ви е перфектна с две малки изключения,за разлика от приказките тук. Публикувано изображение

Интересно ми е какво точно е станало?Галерията ви е перфектна с две малки изключения,за разлика от приказките тук. Публикувано изображение

Радвам се че я харесваш. :angry:

Постарах се доста да избера какво да поствам и смятам че се справих добре. Е, не мога да гарантирам за вкуса на всички останали форумци там, но общо взето са се справили. Изключенията са (както казва Раел от "The lamb lies dawn on Broadway" на Питър Гейбриъл), в рамките на предварително планирания "брак". Публикувано изображение

Останалите подробности не са интересни и не са по темата.

• Автор

Публикувано изображение

Това ми попадна на едно тайно местенце :huh:

Giuseppe Arcimboldo - "Есен" 1573г., маслени бои ......

Грабна ме от пръв поглед Публикувано изображение

По History гледах разказ за живота на Фрида Кало. Бях виждала само 2-3 нейни картини. Докато говореха, показаха доста нейни творби. Ето тази най ме впечатли

Публикувано изображение

The Suicide of Dorothy Hale 1938

Странно ми е това, че повечето й картини са автопортрети...

• Автор

По History гледах разказ за живота на Фрида Кало. Бях виждала само 2-3 нейни картини. Докато говореха, показаха доста нейни творби. Ето тази най ме впечатли

....

Странно ми е това, че повечето й картини са автопортрети...

Не е толкова странно, след като си се запознала със живота и (нали сама казваш, че си гледала филма ?)

Да не си решила да скачаш от високо ? 119 блок на Дружба е особено подходящ - ще те нарисувам след това, обещавам ... :ph34r:

Не е толкова странно, след като си се запознала със живота и (нали сама казваш, че си гледала филма ?)

Да не си решила да скачаш от високо ? 119 блок на Дружба е особено подходящ - ще те нарисувам след това, обещавам ... :P

Твърде черен хумор ,Трихо!Преди няколко дни едно момиче точно това направи.Писаха го и по вестниците.
  • Автор

Твърде черен хумор ,Трихо!Преди няколко дни едно момиче точно това направи.Писаха го и по вестниците.

За мъртвите-или добро или нищо, Angel Heart....

За какво мислиш си мисля, докато гледам горната картина ? :P

Картината на Фрида Кало е от серията, която е рисувала в болницата, докато е лежала полу-парализирана.Била е нещастна, мислела си е почти през цялото време за самоубийство.Тези и мисли са се предали и на половината от картините и.Горната картина е озаглавена "Самоубийството на Дороти Хейл", но лицето на трупа в подножието на сградата е на самата Фрида Кало.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Да не си решила да скачаш от високо ? 119 блок на Дружба е особено подходящ - ще те нарисувам след това, обещавам ... :)

Публикувано изображение Това ли ми пожелаваш?

Сега си гледкам нещичко на Клод Моне:

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

като си говорихме за Леонид Афремов, преди малко си намерих (няма пък да ви кажа къде) една презентация с негови творби -качвам я на рапида за да си я дръпнете и вие :

http://rapidshare.com/files/152600378/Leonid_Afremov.pps

Оказва се, че този човек, който е с белоруски произход, но живее и твори в САЩ има уникална техника на рисуване-не с четки, a така нареченият мастихин (palette-knife).

Експертите твърдят, че стилът му на рисуване не може да бъде копиран :speak:

Мисля, че всичките му картини отговарят на сезона сега.Който обича есента-това е май неговият художник, нали ?

Трудно е да се обхване цялото творчество на този художник, галерията е достъпна на този адрес : http://stores.afremov.com, а от там може да си купите и самите картини на цена от 200- 300 $ за репродукция, до 15,000 за оригинал.

Това пък е официалният му сайт http://www.afremov.com

А тук може да видите филмче с автора

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Мисля, че всичките му картини отговарят на сезона сега.Който обича есента-това е май неговият художник, нали ?

Хм, че то има ли човек дето обича този умиращ сезон ;)

ПП: Ще ме изненадаш ли с някой негов оригинал, за рождения ми ден примерно (уф, много далеко, я по-добре за Коледа)

или да те улесня като си избера и ти посоча точно кой искам?! :wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.