Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за картини

Featured Replies

• Автор

Пианистът и жената, седнала на пианото.Все едно картината е рисувана с рисувана с цигарения дим, който се вие в заведението.

Публикувано изображение

Хубав стил-нестандартен и въздействащ.не ги бях виждал досега.Мерси.

• Отговори 819
  • Прегледи 385,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Амбър
    Амбър

Thomas M. Thomson

• proletsearch
    proletsearch

Картината ми грабна окото, докато разглеждах една галерия днес. Не успях да я снимам добре, понеже не беше позволено а и бързах да не забележат. Заглавие: "Red Dress" Художник: Ira Tsantekidou

• Българка Танц Ралица Денчева

Публикувани изображения

Прекрасна идея, а аз някой ден ще взема да скенирам и да ви подаря луксозното издание на Ермитажа и неговото богатство. Публикувано изображение За сега му се наслаждавам във формат А 3, но се надявам един ден да отскоча и до там Публикувано изображение

Защо ти е Ермитажа когато тук и сега имаме художници на същото ниво-Защо ли не ги забелязваме,ето ти пример:Анатолий Панагонов-Варненец

Юле, тази- с жената с микрофона с бялата рокля-много ми хареса, накара ме не само да се замисля, ами и да си представя много неща...Наистина красива картина, не че и другите не са такива, но тази...

Хмм, тази със саксофона също ;)

На мен тази ми привлече вниманието:

http://img237.imageshack.us/img237/7923/45...theconvelq3.jpg

Обращение Павла. 1601. Церковь Санта Мария дель Пополо. Микела́нджело да Караваджо

Знаете ли кой български художник -съвременник-рисува само коне? Николай Д....в този кон на тази картина е добър-но трябва да видите конете на Ники Донков и ще разберете колко красиво нещо е конят.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Днес установих,колко много ми въздействат някои картини.Предполагам,че и при вас е същото.Викам си-хайде да си направим една такава темичка,в която всеки (ако има желание,разбира се) да постне някоя картина,която му е направила впечатление,да си каже какво точно е харесал в нея,какво настроение му е създала.Да поговори и да си каже мнението за картините ,които другите са постнали.....

Ей такава темичка да стане.

Тази сутрин например,много ме впечатли ето тази картина на Фёдор Александрович Васильев

Публикувано изображение

Това което гледам е прекрасно а това което ще ти покажа е превъзходно-български съвременен художник-кой ли е той,ти ми кажи.Ако незнаеш питай,,,

http://sttp.ru/images/ottepel.jpg

И мене ме впечатли този художник

Благодаря за темата и обръщането на внимание

Ето отговор на твоята зелена вълна.Бурно море-бурно небе-бурни страсти

Дам, за всеки е различно. Аз предпочитам тази с флейтата, като на нейния фон има пианист. Също харесвам и вълната, макар да предпочитах да е без делфина. А бе всички ми допаднаха малко или много.

Бурното море беше за теб

Дам, за всеки е различно. Аз предпочитам тази с флейтата, като на нейния фон има пианист. Също харесвам и вълната, макар да предпочитах да е без делфина. А бе всички ми допаднаха малко или много.

А ето такива приятни леко розовеещи вълни в мъглата допадат ли ви?

post-179382-1219678861_thumb.jpg

post-179382-1219679122_thumb.jpg

post-179382-1219679261_thumb.jpg

post-179382-1219679709_thumb.jpg

Публикувано изображение

Кой владее по-добре от Рембранд тънкостите на светлината?!

Ето какво ме грабна:

Публикувано изображение

п.п. Съжалявам, че не мога да посоча автора и името на картината.

• Автор

Публикувано изображение

Самият сайт (като web-desing) ми хареса много (флашът е на невероятно високо ниво), за разлика от картините в галерията там...

Самият сайт (като web-desing) ми хареса много (флашът е на невероятно високо ниво), за разлика от картините в галерията там...

Дам, съгласна съм и с двете. И в моя стил не е, но пък реших да покажа нещо различно. Аз бих го оценила високо като илюстрации на детски книжки. Не се съмнявам, че на дъщеря ти много ще и допаднат.

Дам, съгласна съм и с двете. И в моя стил не е, но пък реших да покажа нещо различно. Аз бих го оценила високо като илюстрации на детски книжки. Не се съмнявам, че на дъщеря ти много ще и допаднат.

Здравей :rolleyes: Би ли дала линк с информация за Steve Bloom. Картините му са страхотни и и искам да науча малко повече за него, но не откривам нищо по името Публикувано изображение

Здравей :rolleyes: Би ли дала линк с информация за Steve Bloom. Картините му са страхотни и и искам да науча малко повече за него, но не откривам нищо по името Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Artist Steve Bloom has the uniqie ability to combine his mastery of the most ancient of printmaking techniques with the most contemporay digital processes to create his internationally renowned imagery - "Sculpting with Light". Bloom received his B.A. in Art with an emphasis in illustration from California State Fullerton. During graduate studies, Bloom was hired to produce limited edition etchings and serigraphs for an international art distribution company. Within six months he had designed and set up their own in-house printmaking studio. Now, he and his equally famous wife, artist Joyce Kasprzyk, own one of the most successful printmaking companies in the country - Talon Graphics in San Clemente, California.

Не намирам официална страница, но погледни ТОВА.

ПП: ОТКРИХ :tease:

За любителите на изкуството

Открива се изложба „Балканите. Изток-Запад”

На 1 септември т. г. от 18.00 ч. в галерия „Средец” на Министерството на културата ще бъде официално открита изложбата „Балканите. Изток-Запад”с участие на художници от България, Румъния, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина.

Организатори на събитието, което се провежда в рамките на Европейската година на междукултурния диалог 2008, са Министерството на културата на Р България и представителството на Съюза на българските художници /СБХ/ в Лом. Идеята на експозицията е да представи тези балкански художници, които са вземали участие в пленерите, организирани от Представителството на СБХ – Лом в периода 2000-2007 г. Чуждестранните участници от Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина и Македония са различни по възраст и ще се представят основно с живописни произведения, но и с пластика, която ще допълни живописта. Изложбата „Балканите. Изток-Запад” ще може да се види всеки ден от 10.00 до 19.00 ч. до 8 септември в галерия „Средец” на Министерството на културата на бул. „Ал. Стамболийски” 17.

БГНЕС

• Автор

От темата за българските художници, вниманието ми се насочи към Поленов, Василий Дмитриевич.Майстор-пейзажист, живял в край на 19-ти и началото на 20-ти век, той ни е оставил доста голямо наследство.картините му "Московский дворик" ,"Бабушкин сад" , "Христос и грешница", както и многобройните пейзажи са доста известни, тъй, че няма да ви спирам вниманието на тях.

Порази ме обаче една негова "серия" портрети, а именно :

Публикувано изображение

"Глава на млад евреин"

и

Публикувано изображение

"Глава на стар евреин"

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Много ми хареса тази композиция на Илия (Иля също съм го срещала и не знам кое е по-правилно) РепинПубликувано изображение

Както и тази:

Публикувано изображение

Нямам думи просто...

• Автор

Репин си е Репин :top secret:

Групата "The White Stripes" си имат даже и албум наречен така : "Get Behind Me Satan" Публикувано изображение

Репин си е Репин :lol6:

Групата "The White Stripes" си имат даже и албум наречен така : "Get Behind Me Satan" Публикувано изображение

Малко да ви отклоня от Репин може ли, Е.Адамов руски съвременник-как виждате картината-на мене вече ми се ходи на риболов като я видях

post-179382-1220433390_thumb.jpg

Презентацията на Дали просто ме разби.....

http://images12.snimka.bg/001497081.jpg

Този човек просто е имал въображение за трима.....Момиче,което се завива с морето....Такова спокойствие лъха от картината,че вече се е запечатала в съзнанието ми.

:P Благодаря,Лили....

И на мен ми хареса. Невероятна е !!!

Браво!

Редактирано от yvsot
Замених латиницата, тук пишем на кирилица. (преглед на промените)

И на мен ми хареса. Невероятна е !!!

Браво!

Тука уцели десяткятя,много смислен сюжет много е добра

Аз пък си се връщам пак на Репин, защото от няколко дена само негови произведения гледам. Много, ама много ми допадат. Док, ако може да кажеш тук какво му правят на тоя човечец с чука, че нещо не ми е ясно? :speak:

Публикувано изображение

П.П.Добавям и тази- много успокояващо ми действа

А на това му се казва свобода :)

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

• Автор

Аз пък си се връщам пак на Репин, защото от няколко дена само негови произведения гледам. Много, ама много ми допадат. Док, ако може да кажеш тук какво му правят на тоя човечец с чука, че нещо не ми е ясно? :)

http://02varvara.files.wordpress.com/2008/...heatre-1888.jpg

Това е една от картините му, рисувани в периода 1880 - 1890 година. наречена е "Хирург Евгений Васильевич Павлов в операционном зале". Рисувана с масло. Размери 27.8 Ч 40.3 см.оригиналът се намира в Государственная Третьяковская галерея, Москва.

Репин е наблюдавал операция на шийка на бедро.По това време хирурзите са се занимавали с ортопедия.Не както сега.С чука се цепи ябълката ;)

В днешно време се използват метални чукове, а не дървени.Замахът обаче е същия, е и сега се използват упойки ;)

p.s.виж тази галерия -на буквата "Р" ще намериш Репин (интересно защо ли ?)

Благодаря много. Повечето от тях ги бях виждала вече, но тези двете не бях и мноооого ми харесаха :)

Едната

и другата

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много. Повечето от тях ги бях виждала вече, но тези двете не бях и мноооого ми харесаха :)

Едната

и другата

Eeee ;)

"Бурлаки по волге" е може би най-известната картина на Репин.

Публикувано изображение

Има и песен.....Гледай картината и си пусни

Виж и тук Публикувано изображение

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

В тази тема много не "говорим", но какви ли думи биха могли да опишат по-добре вътрешното ни усещане от самата картина. Ето какво в последните седмици ми привлече погледа: Steve Bloom

...

Всичко това е прекрасно и едно голямо мечтание!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.