Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за картини

Featured Replies

Ох, не обичам да гледам такива картини, защото прекалено се размечтавам :angry:

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 819
  • Прегледи 385,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Амбър
    Амбър

Thomas M. Thomson

• proletsearch
    proletsearch

Картината ми грабна окото, докато разглеждах една галерия днес. Не успях да я снимам добре, понеже не беше позволено а и бързах да не забележат. Заглавие: "Red Dress" Художник: Ira Tsantekidou

• Българка Танц Ралица Денчева

Публикувани изображения

• Автор

Амбър...тази картина, която ти е нйаправила впечатление ми напомни една сентенция, която използвах за подпис по едно време, а именно " Въпросът не е дали мъжът и жената са двете половини на ябълката, а в коя от тях е червеят."...... ;)

Аз попаднах случайно на нещо което ми хареса - W. Bouguereau:

http://www.2and2.net/files/48678a36a5a53.jpg

http://www.2and2.net/files/48678b0a17456.jpg

http://www.2and2.net/files/4867896548951.jpg

Супер!Попаднал си на нещо като чалгата в живописта!Без да отричам таланта на Бугро,съм леко недоволен от начина по който го е използвал....Горе долу по това време май ,Мане рисува \"Закуска на тревата\".... :P

Сложно нещо са си картините.

Лично аз съм почитетел на класиките и на Дали :)

А ето тук една...хмм..

Е,просто вижте ;)

Това трябва да е Дали?Да не бъркаш нещо?Класика със сигурност не е... Публикувано изображение

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Вече съм фен на Robert Duval!

Картина: "The last dance"

Публикувано изображение

Няма нужда от анализ / всеки ще си представи това, което виждам аз по различен начин! Публикувано изображение

Тази картина на стената в стаята ми....ммм...ще подейства много вдъхновяващо...

• 2 седмици по-късно...

Супер!Попаднал си на нещо като чалгата в живописта!Без да отричам таланта на Бугро,съм леко недоволен от начина по който го е използвал....Горе долу по това време май ,Мане рисува "Закуска на тревата".... :speak:

...

Аз не бих сравнил един творец с друг, а ти направо си открил аналогия на W. Bouguereau с музикален стил. Брат ми ме е научил, че когато човек опростява нещата прекалено много рискува да изпростее. Ако смяташ, че белези на чалгата са пошлостта и халтурата, то как точно ги приписа на този художник? Не бях привлечен нито от неподражаемият реализъм (замазал съм го малко с Photoshop), нито от квадратурата на показаната голота. Бях впечатлен от композицията. Мислех, че Купидонът, Уестсайдската история, Раят и т.н. са теми които занимават човешкото въображение и се вписват в замисълът на темата. По тази причина ги публикувах.

"По форма чалгата се родее с балканско-ориенталската популярна етномузика. В музикознанието стилът е известен под името „етнопоп“. Произходът на популярното му название е от арабски език през турското calgi — свирня, музика. Въз основа на етимологията и мотивните корелати с ориенталската по характер популярна музика може да се заключи, че стилът няма славянски корени. Етимологическото значение на думата чалга отправя към популярната развлекателна музика от времето на българското Възраждане, изпълнявана от етнически или смесени инструментални състави, наричани „чалгии“. Този процес е резултат на градския начин на живот — смяна на патриархалния обществен модел с новата градска култура. Тези малки градски оркестри добиват широка популярност с участията си в разнородни тържества — от сватби до събори. Репертоарът им е подчертано еклектичен — балканска фолклорна музика, градски песни, популярни европейски миниатюри (мазурки, полки, валсове и др.). Основният момент в тези изпълнения е импровизацията..." Къде е връзката не ми стана ясно. С удоволствие ще прочета опитите ти да се аргументираш за да те опровергая.

Поздрави.

PS: Мане не e можел това което е можел Бугро и обратното. От там нататък всичко е въпрос на вкус.

Аз не бих сравнил един творец с друг, а ти направо си открил аналогия на W. Bouguereau с музикален стил. Брат ми ме е научил, че когато човек опростява нещата прекалено много рискува да изпростее. Ако смяташ, че белези на чалгата са пошлостта и халтурата, то как точно ги приписа на този художник? Не бях привлечен нито от неподражаемият реализъм (замазал съм го малко с Photoshop), нито от квадратурата на показаната голота. Бях впечатлен от композицията. Мислех, че Купидонът, Уестсайдската история, Раят и т.н. са теми които занимават човешкото въображение и се вписват в замисълът на темата. По тази причина ги публикувах.

"По форма чалгата се родее с балканско-ориенталската популярна етномузика. В музикознанието стилът е известен под името „етнопоп“. Произходът на популярното му название е от арабски език през турското calgi — свирня, музика. Въз основа на етимологията и мотивните корелати с ориенталската по характер популярна музика може да се заключи, че стилът няма славянски корени. Етимологическото значение на думата чалга отправя към популярната развлекателна музика от времето на българското Възраждане, изпълнявана от етнически или смесени инструментални състави, наричани „чалгии“. Този процес е резултат на градския начин на живот — смяна на патриархалния обществен модел с новата градска култура. Тези малки градски оркестри добиват широка популярност с участията си в разнородни тържества — от сватби до събори. Репертоарът им е подчертано еклектичен — балканска фолклорна музика, градски песни, популярни европейски миниатюри (мазурки, полки, валсове и др.). Основният момент в тези изпълнения е импровизацията..." Къде е връзката не ми стана ясно. С удоволствие ще прочета опитите ти да се аргументираш за да те опровергая.

Поздрави.

PS: Мане не e можел това което е можел Бугро и обратното. От там нататък всичко е въпрос на вкус.

Връзката съм ти я подчертал в червено в твоя пост.Всички живописни творби с теми от гръцката митология са си БАЛКАНСКО -ОРИЕНТАЛСКИ.Еклектизма е рисуването на академични модели като богини ,нимфички и сатири,с твърдото намерение да ги нарисуваш"като истински",което ти наричаш реализъм?Тази ти фраза показва колко ти е ясно какво говориш.Предай поздрави и на брат си,но не повтаряй механично фрази които смяташ за много мъдри,рискуваш да те помислят на обратното на умен.

Не гледай само формата ,погледни по добре идеята и философията в картините и тогава ще си говорим пак.А темата е :Да говорим за картини.Това и правим.А ако си наясно какво е халтура,може да се опиташ да ми обясниш защо смяташ,че картините на Бугро не са такава.Защото точно това виждам аз,майсторска халтура.А и не само аз смятам така,затова и го казвам.Та белким някой се замисли ,имайки пред вид скромното обучение в тая насока давано от родното образование. Публикувано изображение

П.С. Не изключвам обаче възможността някой да открие в картините му неща които аз не съм видял.Та затова ето малко повече инфо и картини от него:

http://greekroman.ru/gallery/bouguereau.htm

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Връзката съм ти я подчертал в червено в твоя пост.Всички живописни творби с теми от гръцката митология са си БАЛКАНСКО -ОРИЕНТАЛСКИ.Еклектизма е рисуването на академични модели като богини ,нимфички и сатири,с твърдото намерение да ги нарисуваш"като истински",което ти наричаш реализъм?Тази ти фраза показва колко ти е ясно какво говориш.Предай поздрави и на брат си,но не повтаряй механично фрази които смяташ за много мъдри,рискуваш да те помислят на обратното на умен.

Не гледай само формата ,погледни по добре идеята и философията в картините и тогава ще си говорим пак.А темата е :Да говорим за картини.Това и правим.А ако си наясно какво е халтура,може да се опиташ да ми обясниш защо смяташ,че картините на Бугро не са такава.Защото точно това виждам аз,майсторска халтура.А и не само аз смятам така,затова и го казвам.Та белким някой се замисли ,имайки пред вид скромното обучение в тая насока давано от родното образование. Публикувано изображение

П.С. Не изключвам обаче възможността някой да открие в картините му неща които аз не съм видял.Та затова ето малко повече инфо и картини от него:

http://greekroman.ru/gallery/bouguereau.htm

Развам се, че си ми отговорил.

Не се съмнявам, че ти можеш да свържеш Бугро с чалгата. Харесвам американското кино и ако някой ден напиша книга, не искам тя да бъде оприличавана с кънтрито по тази причина. Класическата музика е била поп музиката преди 200 години. Сега кажи и че по това я оприличаваш с популярната днес. Надявам се, разбираш за какво говоря. Толкова за "балканско-ориенталската популярна".

Ако "realistic genre paintings" държиш да не превеждам като "реализъм" твоята да е.

Еликтизмът е повече от това което ти опростяваш.

На етимологията отдаваш голямо значение в описанието на чалгата. Известните ни арабски числа всъщност са с индийски произход, но употребата им не прави българите индийско настроени.

Брат ми не намесвай, аз влагам смисъл в онова което казвам или пиша. Виждам обаче, че ти си този който се влияе от настроенията към споменатият художник. Че не е най-скъпата стока днес не е ценната информация от "обучението" ти.

Докато чалгата разчита на изразни средства неприсъщи на музиката (визията примерно) и често е плод на импровизация (сватбарски изпълнения) аз няма да съм съгласен с мнението ти. Това което ме провокира да пиша е неуважението с което подхождаш към един творец и неговото творчество. За иронията ти към мен ("Супер!Попаднал си на...") не би трябвало да се пише в тази тема. Когато обаче някой е надарен свише да умее нещо което не се учи, нека не го принизяваме. Сам не отричаш таланта му.

Вече казах:

Мане не e можел това което е можел Бугро и обратното. От там нататък всичко е въпрос на вкус.

В картините на Бугро виждам страст, любов, страдание, лудост... Не харесвам Мане.

Късно обърнах внимание на изразът ти "майсторска халтура"...

Халтура: лат. “списък на умрелите, който се чете от свещеник”

1. Некачествена работа.

2. книж. Изкуство или творба с ниско качество, създадени с търговска цел.

Вече не става въпрос за изкуство...

Развам се, че си ми отговорил.

Не се съмнявам, че ти можеш да свържеш Бугро с чалгата. Харесвам американското кино и ако някой ден напиша книга, не искам тя да бъде оприличавана с кънтрито по тази причина. Класическата музика е била поп музиката преди 200 години. Сега кажи и че по това я оприличаваш с популярната днес. Надявам се, разбираш за какво говоря. Толкова за "балканско-ориенталската популярна".

Ако "realistic genre paintings" държиш да не превеждам като "реализъм" твоята да е.

Еликтизмът е повече от това което ти опростяваш.

На етимологията отдаваш голямо значение в описанието на чалгата. Известните ни арабски числа всъщност са с индийски произход, но употребата им не прави българите индийско настроени.

Брат ми не намесвай, аз влагам смисъл в онова което казвам или пиша. Виждам обаче, че ти си този който се влияе от настроенията към споменатият художник. Че не е най-скъпата стока днес не е ценната информация от "обучението" ти.

Докато чалгата разчита на изразни средства неприсъщи на музиката (визията примерно) и често е плод на импровизация (сватбарски изпълнения) аз няма да съм съгласен с мнението ти. Това което ме провокира да пиша е неуважението с което подхождаш към един творец и неговото творчество. За иронията ти към мен ("Супер!Попаднал си на...") не би трябвало да се пише в тази тема. Когато обаче някой е надарен свише да умее нещо което не се учи, нека не го принизяваме. Сам не отричаш таланта му.

Вече казах:

В картините на Бугро виждам страст, любов, страдание, лудост... Не харесвам Мане.

Късно обърнах внимание на изразът ти "майсторска халтура"...

Халтура: лат. “списък на умрелите, който се чете от свещеник”

1. Некачествена работа.

2. книж. Изкуство или творба с ниско качество, създадени с търговска цел.

Вече не става въпрос за изкуство...

Нещо пак криво ме разбра.Не всичко е публикувано в интернет ,приятел.Само търсачката на Гугъл не е достатъчна да научиш някои работи.Не говорех за моето обучение а за твоето и на всички останали ,които много бързо стават експерти в областта на изкуството и започват да се изказват наляво и надясно силно неподготвени.Посочи ми едно нещо в работите на Бугро дето не се учи,много ми е интересно къде видя нещо такова .Той си е чисто академичен художник,това го пише в всичките биографии,независимо от че има и реалистични работи,те не са тези които си показал.

Защо реши че е ирония към теб поста ,леко не ми е ясно.Явно не харесваш чалгата и сравнението с нея не ти се е понравило.Ако съблечеш необходимия брой чалга изпълнителки и ги аранжираш както трябва,с подходящо осветление и добър фотограф,ти гарантирам резултат не по лош от композициите на Бугро.После малко фотошоп и воала-имаме шедьовър! Публикувано изображение

Домашната "паста" много ми хареса :lol6:

Просто е супер шаржирано.

Чудя се кое от произведенията му :lol6: беше предназачено като подарък за нея от Len Dinerstein. :lol6:

Публикувано изображение Езеро в водни лилии

Моне ми е кюбимият худужник, много ми харесва как при него сянката се превръща в цвят, а цветът в игра на светлината. :)

• Автор

като сме заговорили за MAUREEN MULLARKEY, yvsot-оказва се, че си права :ph34r:

Публикувано изображение

кръстил е този колаж "Woman`s Constancy " :speak:

Не можах обаче да разбера коя картина е била за подарък.... Публикувано изображение

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Благодаря за следата. Публикувано изображениеТук има интересна статия, ще се радвам ако някой я преведе за по-слабо ползващите английски. Публикувано изображение

П.С. А за великия фалшификатор Хан Ван Меегерен ще ви разкажа, ако някой се интересува. :speak:

yvsot: Интересувам се :ph34r:

ето нещо интересно за начало Публикувано изображение

Ето и това което търсих

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Ето и една интересна по замисъл творба на една художничка, чийто живот е изпъстрен с болка и страдание.

Публикувано изображение

Ето и една интересна по замисъл творба на една художничка, чийто живот е изпъстрен с болка и страдание.

http://rebstein.files.wordpress.com/2007/1...amoroso1949.jpg

Исках да пусна и нещо за "бебето" което държи и написах в търсачката на 'гугъл' "Диего Ривера".Още втория резултат беше нещо"сензационно"Това ми се струват пълни глупости,злонамерено казани от пристрастен човек,но оставям вие да си прецените.Фрида Кало е даже в някои отношения по добра и модерна от Диего.Най важното е че картините и са искрени,а не нарисувани просто за да си изкарва прехраната както е по честия случай в изкуството. Публикувано изображение

Събирам поредицата "Великите художници"-горищо ви я препоръчвам!Най-после нещо стойностно на българския пазар!

Днес установих,колко много ми въздействат някои картини.Предполагам,че и при вас е същото.Викам си-хайде да си направим една такава темичка,в която всеки (ако има желание,разбира се) да постне някоя картина,която му е направила впечатление,да си каже какво точно е харесал в нея,какво настроение му е създала.Да поговори и да си каже мнението за картините ,които другите са постнали.....

Ей такава темичка да стане.

Тази сутрин например,много ме впечатли ето тази картина на Фёдор Александрович Васильев

Публикувано изображение

http://sttp.ru/images/ottepel.jpg

И мене ме впечатли този художник

Благодаря за темата и обръщането на внимание

post-155204-1217448925_thumb.jpg

post-155204-1217448971_thumb.jpg

post-155204-1217449085_thumb.jpg

• 4 седмици по-късно...

В тази тема много не "говорим", но какви ли думи биха могли да опишат по-добре вътрешното ни усещане от самата картина. Ето какво в последните седмици ми привлече погледа: Steve Bloom

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Юле, тази- с жената с микрофона с бялата рокля-много ми хареса, накара ме не само да се замисля, ами и да си представя много неща...Наистина красива картина, не че и другите не са такива, но тази...

Хмм, тази със саксофона също :)

На мен тази ми привлече вниманието:

Публикувано изображение

Обращение Павла. 1601. Церковь Санта Мария дель Пополо. Микела́нджело да Караваджо

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Юле, тази- с жената с микрофона с бялата рокля-много ми хареса, накара ме не само да се замисля, ами и да си представя много неща...Наистина красива картина, не че и другите не са такива, но тази...

Хмм, тази със саксофона също :angry:

Дам, за всеки е различно. Аз предпочитам тази с флейтата, като на нейния фон има пианист. Също харесвам и вълната, макар да предпочитах да е без делфина. А бе всички ми допаднаха малко или много.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.