Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за картини

Featured Replies

Ернст Фукс

Публикувано изображение

• Отговори 819
  • Прегледи 388k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Амбър
    Амбър

Thomas M. Thomson

• proletsearch
    proletsearch

Картината ми грабна окото, докато разглеждах една галерия днес. Не успях да я снимам добре, понеже не беше позволено а и бързах да не забележат. Заглавие: "Red Dress" Художник: Ira Tsantekidou

• Българка Танц Ралица Денчева

Публикувани изображения

Публикувано изображение

Незнам кой е автора,но много ме трогна.

да, и мен ме трогна! благодаря, че я качи! доста ровичках, но не успях да намеря автора.

моля, ако някой знае да драсне един ред. мерси!

П.С. Темата е супер!! :rolleyes:

Редактирано от rain-bow (преглед на промените)

Публикувано изображение

Arnolfini Portrait by Jan van Eyck 1434

Това е може би една от най-изящните и изпипани картини, която съм виждала!!!

Дори огледалото отзад не е безразлично и в него се виждат образите на нарисуваните, и то почти в детайли- това, ако не е майсторлък, не знам кое...

Публикувано изображение

Малко инфо за картината (на английски е, много интересни проучвания са правени за нея)

• 3 седмици по-късно...

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Позитив и съзерцание от Lаuri Вlank

Google днес ни напомня за американската художничка Mary Cassatt

На мен лично ми харесват тези нейни творби:

Публикувано изображение

Не мога да разбера и все се вглеждам- в огледало ли се е облегнала? И погледът й един такъв- леко закачлив

Публикувано изображение

Тук ми харесва това, че не виждам лицето на жената и започвам да си представям как изглежда :blink: Кученцето, разбира се, ми харесва също

Публикувано изображение

А тази си я представям как разкършва снага в belly dance :yanim:

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

• Автор

Google днес ни напомня за американската художничка Mary Cassatt

На мен лично ми харесват тези нейни творби:

Публикувано изображение

Не мога да разбера и все се вглеждам- в огледали ли се е облегнала? И погледът й един такъв- леко закачлив

Ха - наистина си е така - погледът е не само "закачлив" ами направо кокетничи - погледна ли на задния план на картината ? Тя не гледа постановката на сцената , ами се е обърнала назад - тоест обекта който предизвиква свалката се намира зад нея Публикувано изображение

Ха - наистина си е така - погледът е не само "закачлив" ами направо кокетничи - погледна ли на задния план на картината ? Тя не гледа постановката на сцената , ами се е обърнала назад - тоест обекта който предизвиква свалката се намира зад нея Публикувано изображение

Не знам. Нещо ми убягва. В началото видях, че не гледа към сцената, но все пак зад гърба й има идентичен на нейния, т.е. все едно се е облегнала в огледало- това ме обърква. В същото време единствената разлика с гърба зад нейния е, че другият няма огърлица на врата си. Но пък прическата и роклята са същите... :yanim:
  • Автор

Картината се казва нещо от сорта на "Дамата с перлите в ложа", нали ? И тя наистина се намира в ложа на театър или опера - виж балкона отзад. Не мисля, че е огледало , ами художникът нарочно я е изобразил така - за да се подчертае флирта.

Какво си намерих ;)

Fabian Perez

Невероятни картини има този човек. Имам чувството, че мога да изгубя часове тък, разглеждайки ги...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

София

Публикувано изображение

Фламенко ІІІ

Публикувано изображение

Танго

Публикувано изображение

Outside Las Bruias

Нямам думи!!!

• Автор

Какво си намерих ;)

Fabian Perez

....

Още от него можеш да намериш и тук : http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=877082 :huh:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Мдамм, на 15 страница има още от картините на Fabian Perez...

Хаха, знаех си, че съм виждала и преди негови картини и прерових цялата тема, ама нейсе...пак са ме изпреверили Публикувано изображение

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Какви сте пък и вие...Ми не съм гледала назад сега...

Тук Док също е посвторил негова картина :huh: Добър е човекът и ни е направил на всички впечатление ;)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Публикувано изображение

"Колосът" от Гоя, който може да се окаже, че не е от него.......

“Колосът”, картина, за която досега се смяташе, че е рисувана от испанския художник Франсиско Гоя, всъщност е дело на неговия ученик Асенсио Хулия, предадоха световните информационни агенции.

Новината е оповестена на пресконференция от Мануела Мена, куратор на картините на Гоя в музея “Прадо” в Мадрид, където е изложена творбата, и от Хосе Луис Диес, отговорник по съхранението на произведенията на изкуството от 19-и век.

Още през 1991 г. при подготовка на изложба на творби на Гоя възникват първите съмнения, че картината “Колосът” не е рисувана от него.

“Гоя винаги е изпипвал и най-малките детайли, независимо дали е рисува хора или животни. В “Колосът” обаче краката на конете, магаретата и биковете не са завършени. Художникът освен това никога не е проявявал колебания, докато е рисувал, винаги е знаел какво прави и какъв ще е крайният резултат. Радиографията на картината обаче разкрива някои щрихи, които свидетелстват, че нейният създател не е бил толкова уверен”, обяснява Мануела Мена.

Специалистите допълват, че са открили несъответствия в светлината и перспективите, които не са характерни за стила на Гоя.

Хосе Луис Диес обяснява, че инициалите А.Х. в долния ляв ъгъл на картината, които първоначално са били смятани за инвентарен номер, съответстват с подписа на Асенсио Хулия - приятел и ученик на Франсиско Гоя. Това кара експертите да смятат, че именно той е нарисувал “Колосът”.

Изследванията ще продължат, като предстои картината да бъде сравнена с други творби на Хулия. Очаква се заключенията да бъдат направени до няколко месеца. Мануела Мена обяснява, че какъвто и да е резултатът, той няма да повлияе върху художествената стойност на “Колосът”.

27 Юни, 2008

Да, красива е, ама само се чудя на горния й край- все едно са две различни картини, а, от друга страа, чершафът може просто да е преметнат и другото да е на заден фон... Но определено и на мен ми хареса :whist:

Обожавам Алфонсо Муха! Твърчеството му е толкова реално, красиво и извисено...чак тръпки ме побиват :angry:

И аз го харесвам :P

Kaто най ми допадат творбите му с пастели, които той е смятал, че не показват това, което е искал...

Weeping Girl

Публикувано изображение

Wrestler

Публикувано изображение

The Slavs in Their Original Homeland. 1912

Публикувано изображение

Flower

Публикувано изображение

Хайде стига толкоз, той и без това има доста ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.