Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да говорим за картини

Featured Replies

Alfred Gockel има толкова много неща които ми харесват, че нямам възможност да ги кача всичките тук. Още няколко:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Също така харесвам и работата на Rabi Khan

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение Следващият ми аватар :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение Moment Before the Kiss

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• Отговори 819
  • Прегледи 385,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Амбър
    Амбър

Thomas M. Thomson

• proletsearch
    proletsearch

Картината ми грабна окото, докато разглеждах една галерия днес. Не успях да я снимам добре, понеже не беше позволено а и бързах да не забележат. Заглавие: "Red Dress" Художник: Ira Tsantekidou

• Българка Танц Ралица Денчева

Публикувани изображения

Публикувано изображение

Уилям Търнър - Дъжд, мъгла и скорост

Общо взето това ми е любимия представител на английския романтизъм. Картините му носят един уникален колорит. Много добър маринист, дори веднъж помолил да го завържат за мачтата на един кораб, за да наблюдава морето по време на буря, за да го пресъздаде поосле по-правдиво

• Автор

Интересен стил има Rabi Khan Публикувано изображение Не бях засичал негови трорби досега-но ми харесаха.Въпреки,че абстракното изскустово не е от любимите ми ;)

Особенно ми допадна Musk 1 което yvsot си е заплюла за аватар :speak:

A с Уилям Търнър се запознах преди време (когато се бях увлякъл по маринистите) и любима ми е тази картина:

Публикувано изображение

"корабокрушение"-рисувана с масло през 1805 година :speak:

edit:леле-чак сега видях,че картината я няма вече на сървъра,където я бях намерил Публикувано изображение Съжалявам за причиненото неудобство Публикувано изображение

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Интересен стил има Rabi Khan Публикувано изображение Не бях засичал негови трорби досега-но ми харесаха.Въпреки,че абстракното изскустово не е от любимите ми ;)

Особенно ми допадна Musk 1 което yvsot си е заплюла за аватар :)

A с Уилям Търнър се запознах преди време (когато се бях увлякъл по маринистите) и любима ми е тази картина:

"корабокрушение"-рисувана с масло през 1805 година :)

Твъъъъъърде интересна картина! Черен квадрат, само че с бял надпис върху него!!!

Изключително новаторско, изпълнено с дълбок и недостижим за бедния ми ум смисъл! Гениално! Ако нещо може да ме накара да се замисля, то е точно черният квадрат с бял надпис върху него! Контрастът между цветовете направо кара сърцето ми да прескача. ПОМОЩ!!! ЛЕКАААААРРРР!!!

;)

А сега: Къде е истинската картина???

Или пък не я виждам, защото "Най-хубавото е невидимо за очите", както се твърди в една любима моя книга!

А картинката, дето е на аватара ми (нали така се казва!) на мен много ми харесва, обаче не знам от кой е!

Затруднявям се от начина по който мога да покажа картина /имидж/ в моето мнение. Моля някой да помогне. Ако се налага да публикувам първо някъде тези картини, посочете подходящо място. Ако мога да направя това от моето РС, то не виждам начина.

Темата е чудесна, разгледах я цялата с интерес!

Абсолютно се присъединявам към констатацията! Удоволствие е да разглеждаш тук.Поздравления за създателя на темата и всички,които са споделили с останалите късчетата красота!Аз харесвам импресионистите и съвсем наскоро попаднах на един техен модерен американски следовник,за чието съществуване дори не бях подозирала-Ричард Ърл Томпсън(1914-1991).Страшно ми допадна,надявам се и на вас да хареса.Ето някои линкове към творчеството му:

http://www.tfaoi.com/newsm1/n1m574.htm

http://www.miniatureartprints.com/gardens-flowers.htm

http://www.artunframed.com/richard_earl_th...on_prints_2.htm

Редактирано от fairytale (преглед на промените)

• Автор

Това със слона никога не съм можел да го разбера Публикувано изображение

По същият начин ми звучи и "Нар" :

Публикувано изображение

Само му погледнете сянката и ще разберете защо седя пред картините му в недоумение :angry:

• Автор

по-скоро е символ на плодовитост Публикувано изображение

И като погледнеш формата на самия нар на картината-познай на какво ти прилича!? :angry:

Само,че сянката на листото отгоре е малко странна....

• Автор

Не знам с какво успях да те заразя,но представи си,че това не е нар,а определена част от мъжкото тяло (намира се между пъпа и коленете) гледана отдолу. :angry:

Вашето мнение,мадемоазел? Публикувано изображение

ako не си виждала-чукни тук

• Автор

Ми...Трихо... аз от одеве го повтарям ама все заобиколно, явно с тебе направо ще я караме вече Публикувано изображение

Картината си е акт.

Направо викаш.моме Публикувано изображение

Сянката е явно спомен за ерекцията която е получавал въпросният нар едно време :speak:

Я тогава да се върнем на слона ти Публикувано изображение Аз там нищо не мога да разбера :angry:

• Автор

След твоята екзотична добавка "Тук" възприемам хобота му по - различно, и ще си трайкам.

Публикувано изображение

Няма да си трайкаш Публикувано изображение не давам.казвай бързо за слона какво мислиш! :angry:

• Автор

Слонът и аз го виждам като слон-не се притеснявай Публикувано изображение

Публикувано изображение

Кажи ми обаче какво е това над опашката му-в левият край на облака над опашката на слона-леко издължено,с форма на аспержа и цепнатина в края :angry: уж отдолу има и уста,има отдоре и око....ама

• Автор

Вечния огън, свръзката, живота, нишката.

Публикувано изображение Ега ти изватеното въображение явно имам аз,защото това ми прилиа на човешки копулативен орган (мъжки) :angry:

И не откривам никаква символика в този "жезъл на живота" носещ се над земята....

• Автор

yvsot,мерси за Celso Duazo Pepito-интересен стил има,а и не бях чувал за него :angry:

На мен днес ми припадна една колекция на Робер Гюбер (1733—1809).

Публикувано изображение

Тази картина ме изуми с внушенията си :P озаглавена е "художници",и заслужава няколко погледа върху нея Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

quote name='Trichocephalus' post='376495' date='22.11.2006г. в 12:00ч.']Публикувано изображение

"Пътят",рисувана през 50-те г. на ХХ от НАЙДЕН ПЕТКОВ (1918 - 1989)

Май когато съм махмурлия ме избива да се наслаждавам и да пиша за картини........Гледам този кален Път и се чудя на къде ли води.Дали и Найден Петков,като е рисувал тази картина е искал,като мен да изостави всичко и да поеме на някъде по този Път?Пътят е кален,ако тръгнеш по него-ще се изцапаш.Цялата картина е в унили краски,мекотата на фона и къщите около пътя допълнително вкарват една умилителна нотка в настроението.Мисля,че е есен.....Едно дърво почти без листа е застанало в началото на Пътя и сякаш бележи границата.МИлся,че поема ли този Път,няма да се върна отново при това дърво.А старият телеграфен стълб,подпрян от едната страна сякаш казва-"Ти тръгни,покрай пътя има още много мои събратя.Ти ще вървиш,вървиш,и ще си измерваш измилото разстояние по нас...".В далечината-надвиснала е някаква планина.....А може би-сянка на нещо зло?Не знам.Само който тръгне по този Път ще разбере.Аз стоя под дървото и не смея да тръгна.А може и да се престраша някога....... Публикувано изображение

Редактирано от samus (преглед на промените)

Публикувано изображение

Албрехт Дюрер

А на мен ми допадна тази

Класика в жанра!Рицарят ,смъртта и дяволът се казва гравюрата и ако погледнете само силуета на конника и кучето,ще разберете че Дюрер е ползвал древни образци за вдъхновение.Преди време не го хересвах заради прекалено детайлната му рисунка,но сега виждам че това е най -голямото му достойнство.И въпреки приказките на Кенет Кларк,виждам още една причина да уважаваме немската прецизност...
  • Автор

Публикувано изображение

Тази творба поражда толкова много въпроси...

Небето в дъното, прилично на ядрен взрив, или чаша? Дете и мъж, чия любов? Фонтанче и до него жадна птица. Влюбена двойка в далечината. Много детайли и още повече кадифе... и сянката му. Изразена мекота навсякъде.

Тициан.

лично на мен небето в дъното ми прилича на чаша ;) може би чашата на любовта?

жената е в зряла възраст.По отпоснатият и корем личи,че не е девойка,ами вероятно е раждала жена.Детето-в първия поглед може да си помислим,че е Амур,но след това се вижда,че няма крила(тоест според мен не е амурче,ами си е дете) е гушнало жената много нежно и и се радва.

Мъжът е облечен,фокусът на картината не пада върху него,а на всичкото отгоре и е нарисуван в сенките,някак далеко от центъра на композицията......

А при положение,че жената се е обърнала към детето и му дарява цялата си любов,а мъжът стои отстрани-напълно игнориран,в сенките-явно,че картината е възхвала на майчината любов.

Мъжът може би е бащата,който след като си е сършил работата (създаването на детето) вече никому не е нужен...

Това, което ме притеснява в картината ,обаче е задния план-паркът със фонтана и в далечината-на хоризонта-тази чаша (ако въобще е чаша,разбира се)

не мога да разбера какво е искал да изрази художникът с нея...може би бъдещето?Но пък бъдеще под формата на чаша?

А може би миналото?Детето да е създадено под въздействие на алкохола? Публикувано изображение

• Автор

Музиката...

Мъжът свири на пиано, вгледай се.

Музиката е духа на тази картина..

Картината е наречена "Venus-se-divertissant-avec-l-Amour-et-la-musique" ,но на сниката аз пиано не виждам Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Картината е просто чудесна, Infinity , потърсих и информация коя е била жената и защо е в това наводнение.....

Първооснова за създаването на картината е послужила историята на княжна Тараканова (между другото фамилията се превежда като "Хлебаркова" ), авантюристка, обявила себе сеза дъщеря на императрица Елизавета Петровна и за сестра Емельяна Пугачова. По заповед на императрица Екатерина II тя била арестувана и през май 1775 г. била затоврена в Петропавловската крепост (еквивалента на лондонския Тауър), и подложена на продолжително следствие и разпити от фелдмаршал княз Голицин, като през цялото време давала различи показания.Умряла от туберкулоза на 4 декември 1775 г., скривайки тайната на своето рождение даже от свещенника.

Картина била нарисувана през 1864 година, и в още същата година представена на заседанието на Художествената академия.

В.В. Стасов, известен критик от това време, високо оценил картината, и нарекъл платното на Флавицки:

<<чудесной картиной, славой нашей школы, блистательнейшим творением русской живописи>>

За сюжет на картината е послужило преданието за гибелта на Тараканова по време на голямото наводнение в Санкт-Петербург на 21 септември 1777 г. (историческите данни обаче говорят за това, че тя всущност е умряла две години по-рано от това събитие)

:angry: Чудесна е infinity, просто чудесна........

"Но не е възможно даже да ги опиша,както казваше един приятел : да обясняваш картина е все едно да се опитваш да изтанцуваш архитектура. "

Напълно съм съгласна за това, че да обясниш какво си искал да изразиш с една картина е дебилно, както и за поезията, впрочем: беше глупаво да ни карат в училище да обясним какво е искал да каже поетът. Аз самата рисувам (аматьор съм) и понякога сама не знам какво точно съм искала да изразя – нещо от вътрешния си свят. Понякога откривам, че изглеждат иначе от това, което съм съм мислела. ;)

Какво мислите за тази картина? :)

post-125078-1194955152_thumb.jpg

Редактирано от Rosamund (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.