Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на чужди езици

Featured Replies

Здравейте. Трябва ми спешно есе по Английски език на тема `Мy Home` - 150 думи .Благодаря предварително :whist:

• Отговори 179
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте. Трябва ми спешно есе по Английски език на тема `Мy Home` - 150 думи .Благодаря предварително :clap:

Например това - 177 думи:

A home is different from a house. A house is only a building while a home is a building full of love and care. Every person treasures a place of his own, a place where beautiful memories are embedded. Or it can be some area where an individual feels at ease. As for myself, there can be no place like this other than my home. I love my home. I feel safe, I am comfortable and I am loved. My home can't be a home without my parents and my loved ones. But sad to say, some are experiencing that eventhough their loved ones are in their houses, they are not loving each other. There is a big war. You can't call it a home.

I remember walking home so fast from school because I always knew that someone was waiting for me at home. My home was and always will be a place where I come to rest and leave everything behind from my long scheduled days.

My sweet home was always a sanctuary for me.

Например това - 177 думи:

A home is different from a house. A house is only a building while a home is a building full of love and care. Every person treasures a place of his own, a place where beautiful memories are embedded. Or it can be some area where an individual feels at ease. As for myself, there can be no place like this other than my home. I love my home. I feel safe, I am comfortable and I am loved. My home can't be a home without my parents and my loved ones. But sad to say, some are experiencing that eventhough their loved ones are in their houses, they are not loving each other. There is a big war. You can't call it a home.

I remember walking home so fast from school because I always knew that someone was waiting for me at home. My home was and always will be a place where I come to rest and leave everything behind from my long scheduled days.

My sweet home was always a sanctuary for me.

Идеално е ,благодаря ти отново :clap: а възможно ли е да ми дадеш и превод на това есе понеже ще ме изпитват и на превод а тук има доста непознати за мен думи и не бих могъл да си го преведа сам ,ако можеш арти ще съм ти адски благодарен (и задължен) :clap:

Идеално е ,благодаря ти отново :clap: а възможно ли е да ми дадеш и превод на това есе понеже ще ме изпитват и на превод а тук има доста непознати за мен думи и не бих могъл да си го преведа сам ,ако можеш арти ще съм ти адски благодарен (и задължен) :clap:

За непознатите думи има речник, нали все пак трябва да научиш нещо, а не да ти дам готов превод :clap: Вярвам, че ще се справиш. Ще дам жокер за някои изрази -

treasures a place of his own - цени място, което е само негово

memories are embedded - са запечатани спомени (to embed е глаголът запечатвам, гравирам)

feels at ease - се чувства спокоен

other than my home - освен моят дом

my loved ones - хората, които обичам

some are experiencing that eventhough their loved ones are in their houses - някои разбират (преживявам означава извън контекста ти to experoence), че въпреки че обичаните от тях хора са в къщата им

long scheduled - натоварен (в контекста)

За непознатите думи има речник, нали все пак трябва да научиш нещо, а не да ти дам готов превод :ph34r: Вярвам, че ще се справиш. Ще дам жокер за някои изрази -

treasures a place of his own - цени място, което е само негово

memories are embedded - са запечатани спомени (to embed е глаголът запечатвам, гравирам)

feels at ease - се чувства спокоен

other than my home - освен моят дом

my loved ones - хората, които обичам

some are experiencing that eventhough their loved ones are in their houses - някои разбират (преживявам означава извън контекста ти to experoence), че въпреки че обичаните от тях хора са в къщата им

long scheduled - натоварен (в контекста)

Да наистина имаш право, че трябва да науча нещо все пак ,така е по-добре за мен:) а то не ми е проблема до думите колкото да изразите ..но ти си ми дала необходимите жокери ,така че отново едно голямо благодаря :)

• 2 седмици по-късно...

Първо Честита Нова Година на всички! Изпуснах няколко седмици от училище(бях болен)и сега ми казват че трябва да напишем есе на тема "Европейската Нова Година" ,обаче проблема е че си нямам НИКАКВА идея какво да напиша по тази тема.Ако някои може да ми помогне ще му бъда много благодарен :clap:

Редактирано от crazy-master (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте всички, трябва ми Erörterung на тема "Deutsche EU-Ratspräsidentschaft 2007 (pro-contra)", ако може на високо литературно ниво и с добри аргументи. Предварително благодаря :angry: .

Здравейе и от мен.. :}` Искам да ви помоля, тъй като разгледах цялата тема и не видях никой да търси есе по руски.. Сега нз дали моето трябва да е есе, но няма тема за съчинения на различни езици.. Имам да пиша за "Болгарская зима". Тъй като уча в руска гимназия и съм 8 клас, руския ми е на мнооого начално ниво.... Моля ви за помощ, защото аз на български не мога да си напиша съчинението, пък камоли на руски.. Разбрах, че трябва да опишем българската зима колко е студено, какъв е снега, температурата, как играят децата, правят снежен човек и такива глупости.. Моля ви да ми помогнете, защото на този текст класната ще изпитва... Предварително мнооого благодаря на този, който ми помогне..

Здравейте всички,

трябва ми Erörterung на тема "Deutsche EU-Ratspräsidentschaft 2007 (pro-contra)", ако може на високо литературно ниво и с добри аргументи. Предварително благодаря :rolleyes:.

С удоволсвие бих ти помогнала, но немога да разбера точно темата на дискусията. Аз невиждам какви аргументи за и против може да има. Подскажи ми. Иначе ето един сайт от който можеш да добиеш обща представа какво означава немското Ratspräsidentschaft. Малко поздравителни думички от Angela Merkel
  • 2 седмици по-късно...
Страшно много ви моля за есе на английски на тема 'How I save somebody' ..много ви моля!!!! Доста е спешноо!!
  • 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

a_n_g_i, предполагам, че това не е есе, а по скоро нещо като доклад :)

Ето с това мога да ти помогна, надявам се да ти е от полза:

The British Isles is a group of islands off the north west coast of continental Europe comprising Great Britain, Ireland and a number of smaller islands. The term British Isles, whilst generally used in the United Kingdom and elsewhere in the world, is disputed, particularly in the Republic of Ireland. Some common uncertainties as to what is included in the group are discussed in British Isles.

There are two sovereign states located on the islands: the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland and the Republic of Ireland. The group also includes the Isle of Man, a United Kingdom crown dependency. Both states, but not the Isle of Man, are members of the European Union. Between 1801 and 1922, Great Britain and Ireland together formed the United Kingdom of Great Britain and Ireland. In 1922, twenty-six counties of Ireland left the jurisdiction of the United Kingdom following the Anglo-Irish War; the remaining six counties, mainly in the northeast of the island, became known as Northern Ireland.

The islands extend from Pednathise Head, Isles of Scilly in the south, to Out Stack, Shetland in the north; and from Tearaght Island, Ireland in the west, to Lowestoft Ness, England in the east. There are more than 6,000 islands, amounting to a total land area of 121,674 square miles (315,134 km²). A few sources include the Channel Isles in the British Isles although geographically they are an offshore French island group.

The British Isles are largely low lying and fertile, though with significant mountainous areas in Ireland, Scotland, Wales, and the north of England. The regional geology is complex, formed by the drifting together of separate regions and subsequent orogenic, glacial and weathering activities.

За още информация цъкни на този адрес, има много полезни неща.

Успех!:angry:

адски много ти благодаря Публикувано изображение

това нещо ми трябва за много важен изпит...след тва ще те черпя :yanim:;)

Хехе, няма проблем пак заповядай.

Успех на изпита!

П.П: Пия мартини, вино и чай с ром :)

Здравейте на мен ми трябва есе на тема your house,with everything you own,catches fire.After saving your loved ones and pets,you have time to make a final dash to save just one item.What would it be?Why it? а другата тема е- What would make a perfect evening for you?Where?Doing what?With someone? Ако е възможно в резюме от 140-170 думи и ми трябва за вторник.Много ще съм ви благодарна

Здравейте на мен ми трябва есе на тема your house,with everything you own,catches fire.After saving your loved ones and pets,you have time to make a final dash to save just one item.What would it be?Why it? а другата тема е- What would make a perfect evening for you?Where?Doing what?With someone? Ако е възможно в резюме от 140-170 думи и ми трябва за вторник.Много ще съм ви благодарна

Мисля, че и двете теми са дости индивидуални и ти самата трябва да си отговориш на въпросите. Ако не можеш да го напишеш на английски, поне го напиши на български и с удоволствие ще ти помогна :wors:

здравейте :)

пак ще ви помоля за помощ Публикувано изображение (съжалявам за което,но просто нищо не ми идва в момента на ум)

та темата е:

celebrations and festivals in Britain and Bulgaria

Много ще бъда благодарен,ако някой може да ми намери няколко разказа(или ако може да дрансе набързо 2 3 реда) на немски език (не повече от 150 думи) по следните теми : 1 - Ist der Computer notig und wichtig beim Unterricht ? Wird er den Lehrer ersetzen ? Wie sollen die Kenntnisse bewertet werden? 2 -Jeder hat sie : Plane fur die Zukunft.Veruckt oder solide - in der Fantasie ist alles moglich.Erzahe uber deine Plane. Моля омогнете,мн е важно.

Ето ти по първата тема: Im Laufe der Jahre hat der Computer viel an Einfluss im Schulsystem gewonnen, was auf das Wachstum seiner Wichtigkeit in der modernen Leistungsgesellschaft zurückzuführen ist. Der Zugang zum globalen Netz ist eine wichtige Voraussetzung für das Erwerben relevanter Kompetenzen, die nicht mehr ersetzt werden können. An erster Stelle eignet sich man beim Surfen Flexibilität, Umgang mit Technik und andere Fähigkeiten an, die zum Erfolg im Leben beitragen können. Zum Zweiten muss darauf eingegangen werden, dass viele Firmen und Konzerne auf diese Fähigkeiten beziehungsweise Fertigkeiten bestehen, um einen anzustellen. Dass der Computer eines Tages den Lehrer ersetzen wird, ist nicht nur eine umstrittene Aussage, sondern auch tatsächlich absurd, zumal es keineswegs im Sinne des Erfinders gewesen sein kann, dass das Künstliche dem Ursprünglichen den Platz wegnehmen sollte, den es "a priori" belegt, nicht wahr? Darüber hinaus muss man im Klaren darüber sein, dass der Rechner nicht was Neues ausdenken kann, um auf die bereits erworbenen Kenntnisse der Schüler aufzubauen, was der wichtigste Auftrag des Lehrers ist, denn nur dadurch werden die Kreativität, die genießbare Mitarbeit und die Cooperation gefördert, oder?

Много ти благодаря ! Свърши чудесна работа. Някой ще успее ли да намери по 2рата тема ? Или ако е възможно или по лесно по тази - Deine deutscher Brieffreund schreibt dir,dass er deine Stadt besuchen mochte.Er kommt in den Sommerferien;er interessiert sich fur Kunst;er wandert gern;er mochte eine typisch bulgarische Gaststatte kennen lernen.Was schreibtst du ihm ? Was kannst du fur ihn tun ? (150 думи)

Много ми трябва материал по темата "Ресторантите в София" -неприятното е, че ми е нужен на английски език и е по Биология.Нямам никаква представа какво да пиша, а и табло трябва да правя Публикувано изображение . Ако някой от вас може да намери такава статия, ще го помоля да ми я пусне , може и на български да е, а пък аз ще я преведа.

Много ви моля помагайте, че незнам какво да правя.Ако нямам проект оставам на изпит по Биология :) МОЛЯ МОЛЯ :):whist::)

здравейте :wors:

пак ще ви помоля за помощ Публикувано изображение (съжалявам за което,но просто нищо не ми идва в момента на ум)

та темата е:

celebrations and festivals in Britain and Bulgaria

Дадоха ли някакви инструкции? От сорта - общите и различните празници в Англия и България или просто ей така като цяло? Да знам накъде да се насоча;)

Дадоха ли някакви инструкции? От сорта - общите и различните празници в Англия и България или просто ей така като цяло? Да знам накъде да се насоча;)

благодаря ти,че се отзова :P стегнах се и си го написах самичка :wors:явно ми дойде музата..много добре стана :lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.