Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на чужди езици

Featured Replies

благодаря ти,че се отзова :lol6: стегнах се и си го написах самичка ;)явно ми дойде музата..много добре стана :wors:

Така трябва :P

• Отговори 179
  • Прегледи 180,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
Здравей те , много спешно ми трябва да напиша есе за Разума на Немски език, много ви моля , ако някой може да ми помогне да ми напише нещо ... ще ви бъда много благодарна ...... :question:
  • 2 седмици по-късно...

ЗДравейте и от мен!Отдавна не съм писала тук в КАЛДАТА,защтот някак си успявах да се справя сас съчиненията и есетата по Английски език,но сега имам малък проблем с едно от тях:трябва да напища съчинение разсъждение на тема:

Is media really necessary?

И тук госпожата иска съчинението да съдържа 200 думи.Не знам какво да правя,защото трябва да го предам днес!Моля ви се помогнете ми ;( Публикувано изображение

Професионално и бързо изготвяне на ДИПЛОМНИ, КУРСОВИ работи и всякакви ДОМАШНИ ЗАДАНИЯ на НЕМСКИ езикПрофесионални преводи от/на немски език от университетски преподавател и заклет преводач.Абонаментно фирмено обслужване (превод на бизнес-кореспонденция, техническа документация, продуктови програми, юридически текстове). Експресни преводи по мейл, без надценка за почивни и празнични дни.Обучение по немски език на фирмени служители(групово и индивидуално). Изготвяне на писмени академични разработки (дипломни и курсови работи) директно на немски език. Превод на готови дипломни и курсови работи от всички академични специалности за студенти в Германия. Превод и легализация на документи за кандидастване в Германия. Консултации. www.mlcentrum.com

Здравей те , много спешно ми трябва да напиша есе за Разума на Немски език, много ви моля , ако някой може да ми помогне да ми напише нещо ... ще ви бъда много благодарна ...... :yanim:

Der Begriff Vernunft gehört zu den wichtigsten Mitteln des menschlichen Gehirns, die den Bedarf jedes einzelnen Menschen bedienen, Ideen und Gedanken zu fabrizieren. Es ist von relevanter Bedeutung, dass es ab der Geburt des Menschen allmählig und andauernden fortschrittlichen Tendenzen unterworfen entwickelt wird, damit die sich rapide ändernden Lebensumstände und Situationen keine Lebensgefahr ausmachen und dem Menschen nicht den Weg zum Wohlstand auf finanzieller, hierarchischer und soziokultureller Ebene sperren.

Da die Menschheit, langfristig betrachtet, großen Fortschritt im Laufe der Jahrhunderte gemacht hat, ist die Entwicklung des Vernunfts bewundernswert: Wir haben als treffende Beispiele hierfür die zahlreichen Gemälde von Da Vinci, Picasso, Rembrand u.s.w., darüberhinaus sind die Monumente und Denkmäler der Kultur ein unumstrittenes Zeichen dafür, dass die Menschenrasse nicht mehr zu den Tieren gehört.

In der modernen Leistungsgesellschaft ist besonders wichtig, einigen moralischen Ansprüchen und Normen zu folgen, die vom menschlichen Vernunft her stammen und nur durch seinen Gebrauch einzuhalten und aufzubewahren sind, was aber den Erfolg des einzelnen Menschen gewährleistet: Dank der gefragten Rolle des Vernunfts sind nur noch urbane, gebildete und intelligente Personen beliebt und irgendwie im Trend, nicht wahr?

Здравейте!Спешно ми трябва помощ за едно съчинение на немски език -"Was würdest du nie unternehmen,weil es zu gefährlich ist?".Няма значение в каква област ще бъде отговора,изискването е съчинението да е от 130 до 150 думи.Ще съм много благодарна,ако някой се отзове :beer11:

Кажи на какво езиково ниво да бъде написано. Защото ще си проличи, ако си 8. клас, а нивото на съчинението е на човек с доста по-добра езикова култура :shake_puter:

Хора много спешно ми трябва есе или просто текст за някоя от темите на НЕМСКИ (около 180 думи) на ниво 8 клас: 1.Kleidung und Mode im verschiedenen Alter 2.Mein Freundeskres-Fremdschaft,Kontakte,Toleranz,Vorurteile,Streite,Liebe,Hass 3.Eltern und Kinder 4.Die Erziehung der Generation Благодаря предварително и успех на останалите,които се стремят към подобаващи оценки и одобрението на даскала :):)

Някой може ли да ми го преведе на английски,спешно ми трябва за днес.Много ще съм благодарна Всеки човек има различни разбирания за живота,за приятелите,за семейството и за това как да прекара свободното си време.Мисли по различен начин,има различни мечти и желания.В тийнейджърските години една от любимите и може да се каже най-важните теми за момичетата е за любовта,за принца от приказките,за идеалната вечер,прекарана на идеалното място с идеалния човек по идеален начин.На този етап от живота ми,моята представа за перфектна вечер е малко по-различна.Бих искала нощта да премине някъде навън спред природата,на някое красиво и интересно място,с чист въздух и с много цветя.Вечерта да е топла,небето да е ясно и от време на време да полъхва лек ветрец.Да съм с всички мои приятели,да се веселим и да се наслаждаваме на хубавата обстановка.Искам да има много музика,много танци и много забавление,за да може всички,дори и за една вечер да се оттърсим от сивото ежедневие и да забравим за проблемите.В живота на човек идеалните вечери не се повтарят често,а всяка една идеална вечер е различна сама по себе си,най-малкото защото растем и представите ни за всичко се променят.Няма нищо по-хубаво от това да си с най-обичаните ти същества и с хората,на които най-много държиш.За това за мен перфектната вечер изглежда по този начин и мисля,че така бих могла да използвам най-пълноценно времето си.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте.Трябва ми много спешно есе на английски "Story abaut a time in your life when everything went wrong" Моля ви ако можете помагайте... Публикувано изображениеПубликувано изображение;)

Спешно ми трябва помощ по английски че съм загазил здраво. Утре имам английски и ми трябва нещо за god manners ако някой може да ми помогне да помага ще съм му много благодарен.

Редактирано от Tcvetelin (преглед на промените)

Хайде сега да обясниш... :)god manners като goOd manners (добри маниери) ли?

Да речем, че съм отгатнала Публикувано изображение

----------------------------------------------

Manners, manners, manners…………Oh! We hear about them everyday, at home and at school. But have we ever sat back and thought about “The importance of good manners”.

> >

Manners are the un-enforced standards of conduct which show a person to be cultured, polite and refined. They set a standard for human behavior. What is considered to be “mannerly” is highly susceptible to change with time, geographic location, social stratum, occasion and other matters. Manners matter is evinced by the fact that large books have been written on the subject and that schools have existed for the sole purpose of teaching manners.

Good manners are he first mark of good breeding and reflects directly on a person’s upbringing; therefore learning good manners begins at home and should be taught by parents.

Good manners do not come naturally, they have to be learnt. If children were not told and shown how to behave politely they will grow up rough and rude like savages.

> >

Manners are something used every day to make a good impression on others and to feel good about oneself. Good manners are more than “opening doors” and “writing thank you notes”. While opening doors for others and writing notes is nice, true courtesy goes deeper. Being polite and courteous means considering how others are feeling.

> >

If we practice good manners, we are showing people around us that we are considerate of their feelings and respectful. We are also setting standards for other’s behavior and encouraging them to treat us with similar respect. “Treat others the way you want them to treat you”.

> >

Good manners are not the same in all countries as different nations have different customs. In England it is a mark of respect to take your hat off in another persons house or when you meet people you know in a street, but in India it is polite to keep the hat on and rude to take it off.

> >

However good manners may be different in different places, the principle of good manners is always the same everywhere – it is consideration for the feelings of others.

> >

Good manners are very important as they teach us the way to behave in society. They enable us to make favorable impressions on others, in school, at job interviews, in business and in just about every situation in life.

> >

Children who understand and practice good manners feel more self confident and become more proactive in their dealings with adults. This feeling of self confidence is very important to our future success.

> >

In the end I would like to say, Friends we can make a difference………..in our school………in our community……..in our state……….in our nation by practicing Good Manners

----------------------------------------------

@Както виждаш, това е реч на ученик. Може да я пипнеш лекичко, защото в този си вид е малко... издаващо. Например да махнеш обръщeния и нещо друго, което показва насоченост към дадена аудитория.

@Ако искаш да е нещо по-интересно, а не общи приказки, погледни това - http://www.indianchild.com/good_manners.htm - за добрите обноски в Индия - много интересно е.

@Още няколко полезни линка

Благодаря ти много. Тично Good manner е просто сам изпуснал едно о хахахахах. А да и да те питам тва нали може да стане за дискусия че аз сам малко зле с английския :)

Ами тя дискусията дали ще стане от вас зависи :) но мисля, че да. Мисля, че може да стане. Каква точно дискусия? Всеки от вас ще прочете работата си и ще обсъждате после ли? Ако е такава дискусия, добре прочети няколко пъти работата си (което от всичките избереш - прегледай и линка с многото линкове), за да не се изложиш и да се разбере, че не си я писал ти.

проблема е че от линка дето ми даде нито един линк не иска да се отвори от там. а за дискусията аз и един приятел имаме тая тема говорим по нея и после ни задават вапроси и коментират. :)

Ако ти е Нели Цветкова нема от какво да се плашиш, тя е много разбрана жена:) Абе Чейни, миличка ти страхотни есета правиш на английски бря? Аз знам, че английския ти е втори роден, ама... :lol6:

• 2 седмици по-късно...

Трябва ми есе на тема "The person you admire"

Като гледам, явно си фен на Каси,защо да не пишеш за нея, нали темата е за човека, на който се възхищаваш. Намери някаква информация за нея, есето е начин да изразиш себе си и това, което ти мислиш. Опиши защо я харесваш, защо й се възхищаваш и така...То и без това не трябва да се много дълго 2-3 страници голям формат :)

спе6но ми трябва темата "Мy home"

А за "Моят дом" мисля, че ти най-добре ще знаеш какво да напишеш в есето

"MEINE FAMILIE UND ICH" :P Много добре,но есето е на тема "Аз и моето семейство". Елементарно е! Ще ти помогна,но напиши някакъв текс на БГ,който да преведа! Трябва да съдържа най-същественото за семейството ти.(от колко души се състои,кой как се казва и с какво се занимава...) Мисля,4е ще се справиш поне на родния ни език! :)

Редактирано от iveta_ (преглед на промените)

Тряба ми есе на тема "The country which I want to live in" на английски трябва да е ако може някой ми помогне...Някъде към 20 изречения не много дълго.. :rolleyes:

Тряба ми есе на тема "The country which I want to live in" на английски трябва да е ако може някой ми помогне...Някъде към 20 изречения не много дълго.. :yanim:

Как не видя ЦЯЛА ТЕМА за есета на чужд език???

When someone asks us – Which is your country? – our answer seems to come immediately, without any hesitation. There are few things we can’t choose – our family, our country…

But is my country the country I want to live in?

The country I want to live in is my own country. I want to live in a country where I can speak my paternal language without bothering I won’t be understood. And my children will speak this language as their own. I want to live in a country where children grow freely and aren’t ashamed that they are Bulgarian.

I want to live in a country where the government takes care of me and my family no matter if I’m white or black, orthodox or muslin, rich or poor. People say it’s your country not where you were born, but where you feel it is; and there is nothing left for me but to accept this.

I want to live in a country where I can work whatever I want as far as I am qualified for this, no matter where I come from. And to have the same access to higher education as all other.

I want to live in a country where people know their history and take its lessons. Where people aren’t afraid of declaring their rights and doing their duties (obligations).

And most of all – I want to live in a country that doesn’t make me dream of moving to another one.

And I know this country is my own country. My Bulgaria.

Написах го за точно 5 минути. Прегледай го и може да ти хрумне още нещо. Вярвай ми, това е тема, на която може да се изпишат..... десетки страници.

Привет на всички ! Спешно ми трябва есе на тема "with or without computers" , някой ще може ли да ми помогне, ще съм задължен.Благодаря предварително.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.