Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Време за реклама! Абсурди и смях от ефира :)))

Featured Replies

Напишете коя според вас е най - тъпата реклама излъчвана по телевизията в България!

Редактирано от sweety_krisi (преглед на промените)

• Отговори 201
  • Прегледи 27,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Velichka Plyakova
    Velichka Plyakova

Оная с децата които искат да акат у нас, където ми я сервират всяка вечер за вечеря ... направо ми идва да изхвърля телето

• Като цяло всички реклами ме дразнят,чак ме яд, че преди две години дадох 3000лв. за телевизор.И сега какво гледам - през двадесет минути досади реклами.Е, има и полза от тях.От тях разбрах какво е нуж

• айде затваряйте прозорците и вратите

Напишете коя според вас е най - тъпата реклама излъчвана по телевизията!

По коя ТВ?

Щото има такива уникални простотии в световен мащаб,че ти е бедна фантазията.

Иначе въпроса с тъпотата е малко неадекватно поставен.

Ако знаеш какво е таргет група,то всяко рекламно послание е насочено към определена такава.

15 годишните на този въпрос биха казали "Най-тъпата реклама е на едикоя си банка..." (примерно)

40 годишните работещи хора,със средни доходи,от голям град биха пък посочили като "най-тъпа" рекламата насочена към тинейджъри-примерно на Спрайт.

Такива ми ти работи.

Е,сега вече знаеш всичко.

Съгласен съм с това, което казва algor, но едва ли е приятно на някой да си вечеря и изведнъж на екрана да му се покаже дете, което *ере в тоалетната и иска глейд...нещо си. Или пък мъж, кийто *икае защото не си е взел простамол-а. Е гадно си е. Аз поне вечерям пред компютъра :whist: Обаче най-идиотската е тази "ей котеееее......." ей т'ва вече ми бърка в здравето! Не се отчайвайте обаче - има и добри реклами (младо момче не стой на едно място...)

Редактирано от Dimitar Tabakoff (преглед на промените)

В обобщение на казаното от algor: дори "най-тъпата реклама" всъщност е не е тъпа,защото е предназначена за "тъпи" хора. Тия,които правят рекламите не са глупци. Тяхната цел не е да забавляват зрителя,а да му вземат паричките. И ако искат да ти продадат прах за пране ще ти говорят като съвестна домакиня от екрана. За някой може да е тъпо да бъде съвестна домакиня,но за други не е. Именно тези,за които не е,са тези ,които купуат прахове. Ако ти продават евтина бира - ще ти говори някой червендалест алкохолик със зачервени очички. За някои пиенето е тъпо,за други не е. Ако ти продават кремвирши - влизаш в месарски магазин. Неприятно и тъпо за вегетарианците,но рекламодателите ги боли фара за тях,те са извън таргет групата.

Нямама намерение да философствам по - въпроса за рекламите...съгласна съм и с двамата по - горе изказали се. Въпреки, че според мен има и универсално тъпи реклами при, които трябва да си свръх идиот за да ти хареса, а сигурно още по - голям да ги измислиш. Много рядко има някоя хитра идеийка, както и да е обещах, си че няма да философствам казано е достатъчно... Та ей ония ханове дето яздили и докато яздили млякото се заквасвало рекламата беше на някакво кисело мляко. Ей казвам ви по - тъпо нещо от тва не бях гледала, а ние сме гледали доста тъпи неща ама тия идиоти с тези коне дремело му на хан Аспарух за млякото абе дивотия пълна...Освен, че ми е супер безумна ми е и доста обидна... И реклемите на Лептен естествено, ей ама и те се едни простотии, абе да се чудиш що за хора биха позволили да си направят такава гавра с тях... Абе въобще по кабеларките можеш да срещнеш такива "съкровища на човешкия ум", които биха те убедили на двеста процента в Дарвиновата теория, че човека е произлязъл от маймуната. А при някои явно еволюцията е спряла на един твърде ранен етап, на други на още по - ранен щом са си дали парите за такива пародии....

Редактирано от dindi (преглед на промените)

В обобщение на казаното от algor: дори "най-тъпата реклама" всъщност е не е тъпа,защото е предназначена за "тъпи" хора.

Тия,които правят рекламите не са глупци. Тяхната цел не е да забавляват зрителя,а да му вземат паричките. И ако искат да ти продадат прах за пране ще ти говорят като съвестна домакиня от екрана.

За някой може да е тъпо да бъде съвестна домакиня,но за други не е.

Ако ти продават евтина бира - ще ти говори някой червендалест алкохолик със зачервени очички. За някои пиенето е тъпо,за други не е.

Ако ти продават кремвирши - влизаш в месарски магазин. Неприятно и тъпо за вегетарианците,но рекламодателите ги боли фара за тях,те са извън таргет групата.

Точно така, напълно съм съгласна с мнението ти! :P;)

Аз в момента се сещам за една особено тъпа реклама, освен някои тук изредени, за едно отвратително зелено нещо, дето си живее в тоалетното казанче и се рекламират после разни препарати за почистване - гррррр, отвратително, на човек наистина може да му се отще да яде, ако си хапва в момента... ;)

P.S. Все се каня да ти кажа, браво за подписа ти, много ми харесва! И не само борбената мисъл, но и целият филм "Гатака"! :P

Trapped: Мерси много:P

Най-тъпата реклама е онази на пелените Молфикс - дето е кавър на чалга,с бебенцата.... просто ужасна реклама... бих я забранила, ако можех Публикувано изображение

Най-тъпата реклама е онази на пелените Молфикс - дето е кавър на чалга,с бебенцата.... просто ужасна реклама... бих я забранила, ако можех Публикувано изображение

Когато я гледах сефте и моята реакция беше същата,но след това се замислям и стигам до този извод.

Тази реклама не е правена в България,и е използвана мелодията на оригиналната песен,която най-вероятно е гръцка (както 98% от попфолка),а в това няма нищо лошо.И понеже в България има една изгъзица на природата наречена Азис (може да бъркам,но ми казаха че тя пеела тази песен на БГ),та от тука идва и проблема,гледаш си рекламата с бебето,и докато слушаш музиката се сещаташ на някакъв циганин-гей...

Виж ако тази реклама е правена в България... ,тогава ще ви спестя думичките,които имам да кажа по адрес на тези,които са правили рекламата,щото малките деца няма да могат да спят като ми прочетат поста.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Когато я гледах сефте и моята реакция беше същата,но след това се замислям и стигам до този извод.

Тази реклама не е правена в България,и е използвана мелодията на оригиналната песен,която най-вероятно е гръцка (както 98% от попфолка),а в това няма нищо лошо.И понеже в България има една изгъзица на природата наречена Азис (може да бъркам,но ми казаха че тя пеела тази песен на БГ),та от тука идва и проблема,гледаш си рекламата с бебето,и докато слушаш музиката се сещаташ на някакъв циганин-гей...

Виж ако тази реклама е правена в България... ,тогава ще ви спестя думичките,които имам да кажа по адрес на тези,които са правили рекламата,щото малките деца няма да могат да спят като ми прочетат поста.

Ами пелените са турски, иначе песента е гръцка - "Posou Mu lipi" на Сотис Воланис. :) Самата концепция на рекламата е дразнеща - главичките на бебенцата, закачени върху някакви анимационни тела - жива гавра! Това си е направо антиреклама!

Ами пелените са турски, иначе песента е гръцка - "Posou Mu lipi" на Сотис Воланис. :) Самата концепция на рекламата е дразнеща - главичките на бебенцата, закачени върху някакви анимационни тела - жива гавра! Това си е направо антиреклама!

Аха разбирам,и към това като добавиш предния ми коментар,и ми става ясно какви емоции предизвиква и теб ... :whist:

Дааааа, идиотски реклами има доста и ето каква им е целта - тая с бебетата например. Дразни всички, който познавам и понеже ги дразни и отделят по-голямо внимание, псувайки на глас пелените, и ефекта - те знаят какви марката на пелените. Аз лично признавам, че не помня какво рекламира прословутата фраза ОООООО, ПЕПИ, но много добри знам какво се рекламира с оная идиотщина. И ето, че целта е постигната....

Отврат е,само като ги чуя да ми пеят и лошо ми става :)

Точно така, напълно съм съгласна с мнението ти! ;):)

Аз в момента се сещам за една особено тъпа реклама, освен някои тук изредени, за едно отвратително зелено нещо, дето си живее в тоалетното казанче и се рекламират после разни препарати за почистване - гррррр, отвратително, на човек наистина може да му се отще да яде, ако си хапва в момента... :help:

Ето,виждаш ли? Рекламата изобщо не е тъпа,само е гадна. Но именно това е нейната цел,да ти стане гнусно и гадно. Защото ако не ти стане гнусно и гадно ,няма да идеш да си купиш Доместос и "милиони микроби няма да умрат". ;)

Ахъм по същата логика няма и тъпи предавания. Дори когато една реклама се стреми към определена аудиторията и нейните цели са ясно поставени тя може да бъде тъпа. Това, че мразя микробите не е причина да си купя Доместос. Една лоша реклама винаги може да те отврати от даден продукт, а една добра да те привлече като клиент. Не можете да говорите, че няма отчайващи тъпизми. Това, че ти си част от целевата аудитория на даден продукт не означава, че задължително рекламата му ще ти хареса. А когато данните показват, че рекламата не е постигнала желания ефект, то тогава тя се спира. Защо? Защото е тъпа... Нещо да се харесва на 10% от планираните потребители е капка в морета в света на рекламата...

Е к'во... аз съм тъп и трябва да повярвам, че като купя на майка ми ЕХО Савекс и тя няма нужда от крем за ръце? Аре моля ви се... що според вас има различни рекламни агенции? Може би щото едните са по-добри, а другите не са. Що една реклама ти хваща окото и примерно музичката или някоя реплика от нея ти се върти в главата, а други реклами въобще не ги забелязваш?

Е к'во... аз съм тъп и трябва да повярвам, че като купя на майка ми ЕХО Савекс и тя няма нужда от крем за ръце?

Аре моля ви се... що според вас има различни рекламни агенции? Може би щото едните са по-добри, а другите не са. Що една реклама ти хваща окото и примерно музичката или някоя реплика от нея ти се върти в главата, а други реклами въобще не ги забелязваш?

О,да и ЕХО Савекс също-тъпо,тъпо,писна ми да я гледам тая изрусената,че и лъжат.

Нищо от тия ЕХО-та не става-ни прах,ни веро :wors:

Не стават и пода да си измиеш Публикувано изображение

По коя ТВ?

Щото има такива уникални простотии в световен мащаб,че ти е бедна фантазията.

Иначе въпроса с тъпотата е малко неадекватно поставен.

Ако знаеш какво е таргет група,то всяко рекламно послание е насочено към определена такава.

15 годишните на този въпрос биха казали "Най-тъпата реклама е на едикоя си банка..." (примерно)

40 годишните работещи хора,със средни доходи,от голям град биха пък посочили като "най-тъпа" рекламата насочена към тинейджъри-примерно на Спрайт.

Такива ми ти работи.

Е,сега вече знаеш всичко.

Най-тъпо е ето това мнение пък според мене.

А за реклама ще посоча една безумна - разфокусираната на Евроком Кабел, нямам идея как се допуска подобна вредна за очите реклама

Самата реклама е въпрос на възможности(финансови) за съответното юридическо лице. Ако има пари ще се свърже с хора,които да му направят нещо качествено. Ако няма - ще е по-посредствена. Самите хора,които се занимават с рекламата не са тъпаци и дори да могат за 10 000 лв да ти направят нещо хубаво,те няма да го направят,защото ако искаш хубаво - плащаш 20 000. Няма тъпа реклама. Аз лично мразя реклами и изобщо не гледам ТВ. Има реклами,които се гледат с кеф,но не може всеки да отделя от бюджета си толкова,колкото Кока Кола например. И най-тъпата рекламна агенция ще ти направи реклами с анимационни бели мечки ,хубава музика и коледно настроени ако извадиш нужната сума. Тая тема стана интересна и сериозна и напуска "Празни приказки"

Няма тъпа реклама. Аз лично мразя реклами и изобщо не гледам ТВ. Има реклами,които се гледат с кеф,но не може всеки да отделя от бюджета си толкова,колкото Кока Кола например. И най-тъпата рекламна агенция ще ти направи реклами с анимационни бели мечки ,хубава музика и коледно настроени ако извадиш нужната сума.

Стига глупости бе!

Нямало тъпа реклама и това зависило от бюджета. Мене като клиент рекламата трябва да ме впечатли. Все ми е тая колко хиляди е дала фирмата за тая реклама. Резултатът от рекламата е важен. И честно да ти кажа от рекламна агенция до рекламна агенция има разлика. Щото понякога и със съвсем проста реклама, където няма анимирани мечки, милиони ефекти и тем подобни 'скъпи' работи ме впечатляват. Въпросът е как е представена рекламата. Ако те прави да се чувстваш идиот - е не мерси!

Ловим ли бас, че ако дадеш на няколко агенции да ти направят визитки примерно (щото е най-евтино) и резултатът ще е различен, макар че си им дал по Х лв на всяка. На теб една от всичките визитки ще ти хареса най-много. Що? Щото имаш лично мнение... каквото има всеки потребител.

Самите хора,които се занимават с рекламата не са тъпаци и дори да могат за 10 000 лв да ти направят нещо хубаво,те няма да го направят,защото ако искаш хубаво - плащаш 20 000.

Нима искаш да кажеш, че всеки е добър в професията си която си е избрал? Че всеки адвокат е добър, че всеки журналист е добър,че всеки PR е добър, че всеки политик е добър?!??? Това, че работиш в дадена сфера не те прави автоматично професионалист...Да не кажа, че повечето хора в България не си разбират от работата....Не били тъпаци...алоуууууу...погледайте малко повече телевизия да видите колко тъпаци има там? После кажете че си разбирали от работата....дрън - дрън...

Стига глупости бе!

Нямало тъпа реклама и това зависило от бюджета. Мене като клиент рекламата трябва да ме впечатли. Все ми е тая колко хиляди е дала фирмата за тая реклама. Резултатът от рекламата е важен. И честно да ти кажа от рекламна агенция до рекламна агенция има разлика. Щото понякога и със съвсем проста реклама, където няма анимирани мечки, милиони ефекти и тем подобни 'скъпи' работи ме впечатляват. Въпросът е как е представена рекламата. Ако те прави да се чувстваш идиот - е не мерси!

АД ХХХ не прави никаква разлика между парите на Умния Фифа и парите на тъпия УЕФА. Парите са си пари.

Оттук и въпросът:кои са повече на земята: умниците ,или тъпаците?

Ловим ли бас, че ако дадеш на няколко агенции да ти направят визитки примерно (щото е най-евтино) и резултатът ще е различен, макар че си им дал по Х лв на всяка. На теб една от всичките визитки ще ти хареса най-много. Що? Щото имаш лично мнение... каквото има всеки потребител.

Всяка що годе нормална рекламна агенция ще ти предложи различни продукти според джоба ти. Те не са като на пазара: "нашите домати пресни,па на оня до мене вкиснали".

Ако искаш визитки с качество екстра от една скапана фирма може да получиш срещу парите си всъщност визитки от средно качество,но те биха ти стрували точно толкова,колкото визитки от средно качество в друга,по-развита фирма. Там пък би получил като екстра качество това,което в другата фирма би получил за Супер качество. Но материалите са на едни цени. Самите идеи са си твои,не на рекламната агенция,ти им казваш какво искаш. Ако ти си тъп и искаш визитки с лайнян цвят,това не е повод някой да анатемоса тоя,който ти ги е направил за невежа. Ако една рекламна агенция са бездарници,никой не те кара да одобряваш изработеното от тях.

Идва някой тъпак и ти казва ,че иска рекламата си еди как си. Според агенцията това е тъпо,но щом си плаща човека - правят му каквото иска.

Не е тъпа рекламата,виж тези зад рекламата - може.

Всяка що годе нормална рекламна агенция ще ти предложи различни продукти според джоба ти. Те не са като на пазара: "нашите домати пресни,па на оня до мене вкиснали".

Ако искаш визитки с качество екстра от една скапана фирма може да получиш срещу парите си всъщност визитки от средно качество,но те биха ти стрували точно толкова,колкото визитки от средно качество в друга,по-развита фирма. Там пък би получил като екстра качество това,което в другата фирма би получил за Супер качество. Но материалите са на едни цени. Самите идеи са си твои,не на рекламната агенция,ти им казваш какво искаш.

Сам се опровергаваш. Нали уж всички фирми бяха едва ли не еднакви и 'дай им пари' и те ще ти направят мечките на Кока-кола? Къде се появиха сега тия скапани фирми?

Ми сори, но аз не съм тъп и не си купувам ЕХО Савекс, щото като топна в разтвора с верото за 1 мин чинията дето съм я оставил от снощи със засъхналата мазниа и всичко ще блесне все едно е нова чинията и също така... ръцете ми ще са меки, нежни и т.н.

Е к'во... аз съм тъп и трябва да повярвам, че като купя на майка ми ЕХО Савекс и тя няма нужда от крем за ръце?

За Ехо савекс ли беше тази гениалност, че е нежен към ръцете и безмилостен към мръсотията.

Много ми е чудно как "разяжда" (така казват в рекламата) и най-упоритите петна : и кристално чиста капка препарат се стича по тиган, в който сякаш да прегорили свинска мас и мляко наведнъж, но в същото време, е нежен за ръцете като балсам Публикувано изображение

Но по-любима ми е друга реклама:някакъв ароматизатор, който "разтваря молекулите :angry: на миризмите :help: ".

Сам се опровергаваш. Нали уж всички фирми бяха едва ли не еднакви и 'дай им пари' и те ще ти направят мечките на Кока-кола? Къде се появиха сега тия скапани фирми?

Скапаната фирма си е скапана. Естествено,че има хора с талант,има и бездарници.

Само,че има една тънка разлика,която още не усещаш:

Не е луд тоя,дето яде баницата,а тоя дето му я дава.

Ако една фирма е бездарна и не ти направи каквото искаш,ти не си задължен да купуваш продукта.

Ако го купиш и го пуснеш,ти си тъпака,а не фирмата.

И тогава казваме:

"АД ХХХ,производител на ЕХО Савекс са тъпаци"

...а не:

"АД YYY,рекламна егенция,страна по договор с АД ХХХ са тъпаци".

Защото АД YYY ако имаха за клиент Кока Кола нямаше да са работодател на бездарниците X,Y,Z,които работят там,а на специалистите Н,Ъ,З,които обаче взимат 10 пъти по-голяма заплата. Следователно в тази агенция не са тъпаци,защото ако отиде предтсавител на Кока кола с оферта към тях,те най-вероятно ще си сменят екипа и ще си увеличат капитала за да изпълнят договора.

Малко по-сложно е,отколкото го мислиш:angry:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.