Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Време за реклама! Абсурди и смях от ефира :)))

Featured Replies

Ма кой ти говори за рекламни агенции и АД-та бе човек? Ние тука говорим за рекламите - за крайния продукт? Мислиш ли, че знам кой прави рекламите на Кока-Кола или Germanos? Все ми е тая. Не казвам, че рекламната агенция е тъпа и не става за нищо. Казвам че еди коя си реклама е тъпа и те кара да се чувстваш, че те правят на идиот! Сложно било... всичко е сложно. Мене ме интересува какво дават по телевизията, а не колко човека са дали колко лева на еди колко си други човеци да направят нещо за еди колко си време.

• Отговори 201
  • Прегледи 27,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Velichka Plyakova
    Velichka Plyakova

Оная с децата които искат да акат у нас, където ми я сервират всяка вечер за вечеря ... направо ми идва да изхвърля телето

• Като цяло всички реклами ме дразнят,чак ме яд, че преди две години дадох 3000лв. за телевизор.И сега какво гледам - през двадесет минути досади реклами.Е, има и полза от тях.От тях разбрах какво е нуж

• айде затваряйте прозорците и вратите

В случая си имаш дистанционно и никой не те кара да гледаш. А и както казах вече: по света идиотите са повече от умниците. Така че въртим в кръг. В пост номер едно си е казано: индивидуално е. Това,което ти се струва тъпо на теб,на някоя домакиня с Ай киу под средното И се струва много смешно и яко се кефи на рекламата на Ехо Савекс.

Дааааа, идиотски реклами има доста и ето каква им е целта - тая с бебетата например. Дразни всички, който познавам и понеже ги дразни и отделят по-голямо внимание, псувайки на глас пелените, и ефекта - те знаят какви марката на пелените. Аз лично признавам, че не помня какво рекламира прословутата фраза ОООООО, ПЕПИ, но много добри знам какво се рекламира с оная идиотщина. И ето, че целта е постигната....

Има доза истина в това изказване,НО! това не означава че утре ако тръгна да си купя на бебето пелени,ще си купя от тези точно,защото аз много добре знам какво да НЕ си купя благодарение на тази реклама.

Поне с мен е така,за другите не гарантирам,в случая това за мен е анти-реклама.

В случая си имаш дистанционно и никой не те кара да гледаш.

А и както казах вече: по света идиотите са повече от умниците.

Така че въртим в кръг. В пост номер едно си е казано: индивидуално е.

Това,което ти се струва тъпо на теб,на някоя домакиня с Ай киу под средното И се струва много смешно и яко се кефи на рекламата на Ехо Савекс.

Даммм всичко е лично. Аз харесвам едно, а ти си домакиня примерно и харесваш друго.

Но нали за т'ва е темата? Да си кажем личното мнение. Всеки минава и си казва какво е тъпо за него. Не видях какъв беше проблема за вас? Ако нещо не ви харесва темата - тука няма дистанционно, но има горе линкчета бол.

Клиентите си заслужават рекламата. И да - вярно е че научавам имената на продуктите покрай отвратителните им реклами. Затова и никога не ги купувам.

Аз харесвам темата,затова и я преместих в този раздел. А от спора ни може да се извлече нещо доста важно за темата. Дори някой да сметне еди-коя си реклама за тъпа,това не е основание да смятаме хората,изработили рекламата за тъпаци. Доста по-в сърцето на темата,отколкото всеки да си казва кое на него му се струва тъпо(което си е даже безсмислено).

Най-тъпо е ето това мнение пък според мене.

Добре Пеньо.

А много ли ще е нахално ако попитам ще се аргументираш ли или автоматично и този въпрос отива в графата тъпи?

Ето,виждаш ли? Рекламата изобщо не е тъпа,само е гадна. Но именно това е нейната цел,да ти стане гнусно и гадно. Защото ако не ти стане гнусно и гадно ,няма да идеш да си купиш Доместос и "милиони микроби няма да умрат". :)

Хах, не се бях замисляла за това, само се отвращавах от рекламата! Публикувано изображение:wors:

Ама, аз си купувам препарати за банята, и без да гледам разни тресящи се зелени неща, дето се смеят като психопати! Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Но, прав си - целта на рекламата е да въздейства, това е нейното предназначение, така че, нищо не е случайно, както изглежда... Все пак, някои реклами наистина могат да се направят значително по-добре, защото, на някои хорица им въздейства обратно, например, и аз, вместо да слушам за ползата от "Доместос", просто, като видя въпросното зелено нещо да се точи из екрана, сменям канала или намалям звука и се извръщам, толкова ми е гадно, така че трябва да се помисли и за зрители като мен, как ще ме примамят да купя точно "Доместос", не, че не съм купувала, разбира се, и тази марка... :)Публикувано изображение

;)

Добре Пеньо.

А много ли ще е нахално ако попитам ще се аргументираш ли или автоматично и този въпрос отива в графата тъпи?

"Добре Пеньо" обезсмисля каквото и да е аргументиране от моя страна, считай въпроса за приключен

Специално на Доместос рекламата мене яко ме кефи. Смял съм се доста на онова зеленото беззъбо микробче,дето обяснява с прегракнал глас как: "Бяха велики времена,владеехме цялата територия от великата фаянсова стена до дълбините на канала. Сеехме боелсти,еди-кво си и миризми зловонни...Но сега...разправят,че дошъл е края. Не мисля да отстъпваааам" И тогава настава някакъв апокалипскис и следва краткия коментар: "Доместос - милиони микроби ще умрат". Според мене си е доста добре направено,зеленото човече си е хем гадно,хем анимирано... не е много по-гнусно от Шрек,но не е и някое симпатично. рекламата се запомня и ако не си гнуслив и не си правиш веднага асоциация с кенеф си е направо яка...Имам предвид откъм идея и изработка. Много по-оригинална е в сравнение с останалите реклами на такива препарати с разни анимационни герои,дето за 5 минути ти правят банята да свети и прибляскват някакви флашове,демек колко е чисто. (МистърПропър)

о тази реклама първия път ме разби след това сменях канала, след което успях да й свикна, определено много силна и постигаща целта си, макар и с груби средства Публикувано изображение

Специално на Доместос рекламата мене яко ме кефи. Смял съм се доста на онова зеленото беззъбо микробче,дето обяснява с прегракнал глас как:

"Бяха велики времена,владеехме цялата територия от великата фаянсова стена до дълбините на канала. Сеехме боелсти,еди-кво си и миризми зловонни...Но сега...разправят,че дошъл е края. Не мисля да отстъпваааам"

И тогава настава някакъв апокалипскис и следва краткия коментар:

"Доместос - милиони микроби ще умрат".

Според мене си е доста добре направено,зеленото човече си е хем гадно,хем анимирано... не е много по-гнусно от Шрек,но не е и някое симпатично. рекламата се запомня и ако не си гнуслив и не си правиш веднага асоциация с кенеф си е направо яка...Имам предвид откъм идея и изработка. Много по-оригинална е в сравнение с останалите реклами на такива препарати с разни анимационни герои,дето за 5 минути ти правят банята да свети и прибляскват някакви флашове,демек колко е чисто. (МистърПропър)

Хех, признавам те!!! ;)Публикувано изображениеПубликувано изображение

Почти успя да ми обърнеш представата за рекламата; може и да започна да гледам с други очи на нея...! ;);)

Замислял ли си се да заработваш допълнително като рекламен агент?! :):PПубликувано изображение

Напишете коя според вас е най - тъпата реклама излъчвана по телевизията в България!

определено всички реклами за перилни препарати се конкурерат жестоко за по-голяма простотия!

Метал и стомана

За мен безспорен фаворит в класацията най-тъпа реклама беше тази на "Колекция Лептен". Мисля по диемите я въртяха. Вече има голяма конкуренция, като тази на цифровите телевизии(и двете), бебенцата дето танцуват на чалгийка(на някакви пелени), вафли Кредо и т.н. Тези хора как не им е поне малко кофти като дават луди пари на медиите да им излъчат толкова тъпи реклами.

Хех, признавам те!!! :speak:Публикувано изображениеПубликувано изображение

Почти успя да ми обърнеш представата за рекламата; може и да започна да гледам с други очи на нея...! :wors::wors:

Сега като чета поста за тая реклама се сещам и друго. В послението "Милиони микроби ще умрат" има не една,ами цели 2 фрапантни фактологически грешки. Това,естествено се знае от издателите,но е умишлено пренебрегнато,защото "Милиони микроби ще умрат!" си звучи апокалиптично и убедително.

Фактите,които са заобиколени са:

1. Става дума не за милиони,а за милиарди,трилиони...не,четирилиони...Не знам - огромни числа микроби,които една опаковка препарат може да премахне.

2. Те не ги убиват,т.е няма да умрат. Те само ги измиват - отделят ги от повърхността,към която са се прикрепили.

Но това не е важно,важното е да звучи добре - и затова е казано така.

най-тъпата реклама за мен беше на някакъв чипс... действието беше нещо подобно на: разговор по телефона: момчето: Ало ще излезем ли тази вечер? момичето: А не мога сега съм заета... и си хрупа чипса... ...след Х минути... момичето: Ало, вече съм свободна. момчето: Аа, сега аз съм зает... и той си хрупа чипса... ..... толкова бездарна реклама не бях виждал ...

За мен най-тъпата реклама е онази на Евтерпа ли беше..."Котеееее Мяуууууу" е такава тъпня не бях виждал, много я мразя тази реклама. Няма никакъв смисъл, абе да- най-точното определение е тъпа!!

хехехе е хора помислете тая за "мистър мускул гел водопроводчик" сега наистина си е за определени хора ама мисля 4е рекламата и за тях трябва да е мн тапа,а това "мисю Бриколаж" не знам за вас но при мен доста време мина докато разбера ваобще какво е,винаги се 4уваше за вашия дом и градина ,ама какво саксии ли или ...,не всяка реклама отговоря като качество за групата към която е насочена,те еи такива са си чиста обида

Най-много ме дразнеше рекламата на "Карнобатска мастика", на която някакви мъртви риби се люлееха и пееха: Мастика, мастиика, карнобатска мастика. Лелее, направо ми късаше нервите! Или тази на Глейд Микроспрей с онова хлапе в кенефа - голямо попадение е ако се храниш. Иначе тъпи реклами колкото щеш. Само си пусни телевизора в праймтайма и се умней...

За мен безспорен фаворит в класацията най-тъпа реклама беше тази на "Колекция Лептен". Мисля по диемите я въртяха. Вече има голяма конкуренция, като тази на цифровите телевизии(и двете), бебенцата дето танцуват на чалгийка(на някакви пелени), вафли Кредо и т.н. Тези хора как не им е поне малко кофти като дават луди пари на медиите да им излъчат толкова тъпи реклами.

Къде ги намериха толкова пъпчиви за тая колекция Лептен :eek: малииии Публикувано изображение

Абе вече каточели няма тъпи реклами ... ама тея за космодиска и наколенките на др - Ливаинчев , според мене могат да се определят като тъпи :clap:

Не знам, ама току що гледах една - май на Вивател, не очень сигурна, обаче по-долно плагиатстване от "Смело Сърце" не бях виждала :clap:

И тия всичките,които пискат като че ли някой ги коли Публикувано изображение

Белина върху дрехата ми :clap:

-рекламата на Вениш

Ама ми действат много дразнещо и ме шашкат Публикувано изображение

Не знам, ама току що гледах една - май на Вивател, не очень сигурна, обаче по-долно плагиатстване от "Смело Сърце" не бях виждала :help:

Съгласен.То ще се чуе дали колегите от Парамаунт няма да ревнат.

Иначе идеята не е толкова лоша,но изпълнението е под всякаква критика.Да не говорим,че най запомнящия се свеж момент е кат се надупи армията към врага.Тук очаквах да се случи същото,но уви.

Също не може да се казваш БТК (нищо че тук става дума за Жицател) и да се опитваш да се позиционираш като различен,клиентски различен и срещу монопола.Смешно и противоречиво е.

А за малоумието-средновековна армия с мобилни телефони,няма кво да говорим изобщо.Друго малоумие-обръщението "армия от потребители",слагане под общ знаменател на всички потребители и причисляването му към стадо въодушевени и омацани кретени.Ако рекламата е насочена към футболни лумпени (без значение левскари,цесекари или квито и да е) или привърженици на Атака (заради термина,не за друго),иди-доди би ми се вързала като успешна рекламата.Ама кой/какво/къде атакува накрая...

Ами пелените са турски, иначе песента е гръцка - "Posou Mu lipi" на Сотис Воланис. :help: Самата концепция на рекламата е дразнеща - главичките на бебенцата, закачени върху някакви анимационни тела - жива гавра! Това си е направо антиреклама!

Може ли ад се обади един човек с бебе тука за Молфикс Публикувано изображение

Ние със съпруга ми разбира се не можехме да я понасяме, но в един момент Лизи (дъщеря ни беше на около годинка, когато я чу за първи път) в такава бурна разост изпадна и така се разскача като ги чу да пеят с тия тънички гласчета и като ги гледаше на тв-то, че аз започнах дори да харесвам рекламата и всеки път тримата дружно й се радваме, когато върви. Явно това е била целта й, да привлече вниманието на бебето и родителите да са благодарни, че някой е накарал бебето им да се усмихне, да запомнят марката и да ги пробват хахаха е аз не съм ги пробвала, но все пак карат детето ми да се радва Публикувано изображение

За мен дадена реклама е тъпа, когато няма никаква идея вложена за рекламата на този продукт, просто се взима една домакиня и тя разправя колко готин бил този препарат, как пере този прах, как светва еди кво си от тоя гел - т.е. директната реклама на продукта, а когато нито има и свястна музика, нито нещо друго ефектно, а тая ми ти лелка извади шишето от дамската си чанта, вече се заливам от смях или псувам според настроението и втори път гледам да не задържам на тази реклама, аз обикновено гледам да не задържам на гледани тъпи реклами, ако дистанционното ми е под ръка, веднага превключвам на някой музиклен канал и даже не гледам готини реклами заради една тъпа.

Има най-различни фактори, които правят една реклама хубава - хумора в нея, страхотната идея, реализилана с впечатляващи средства, развижваща музика. За мен една от най-добрите реклами, които текат в момента е тази на един джип, Нисан май беше, дето става крокодил, паяк и т.н., за да преминава през различните терени. Просто страхотна!

А най-тъпа - ми не мога да определя коя точно от многото директни реклами на почистващи средства ме дразни най-много, ааааа сетих се - една на Lotto Pizza - е тая реклама ме вбесява, няма дори опит за някаква идея и още един тип сега тръгва - снаксовете били толкова хубави, че вече нямаш нужда от мъжа до себе си - пфу

Но най-интересното е, че обичам Лото пица преди тъпата му реклама, дори и тъпа реклама би ме накарала да опитам някой нов продукт, щом го гледам постоянно и ми се дояжда хаха тая реклама на Кубети например не е нищо особено, но като ми звуча в ушите Кубети,кубети две седмици и накрая си купих, и взеха, че ми харесаха. А Нисан така или иначе няма да си купя Публикувано изображение

Всъщност освен тези за яденето, единствените други реклами, които ме накараха да си купя продукта бяха рекламата на спиралата, дето една жена предизвикваше почти буреносни пориви с миглите си на един покрив.

И другото беше Пронто, ама него просто отдавна исках да го пробвам и рекламата без да е нищо особено, просто ме подсети какво искам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.