Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Време за реклама! Абсурди и смях от ефира :)))

Featured Replies

Публикувано изображение

Скоро и с вкус на имамбаялдъ....

• Отговори 201
  • Прегледи 27,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Velichka Plyakova
    Velichka Plyakova

Оная с децата които искат да акат у нас, където ми я сервират всяка вечер за вечеря ... направо ми идва да изхвърля телето

• Като цяло всички реклами ме дразнят,чак ме яд, че преди две години дадох 3000лв. за телевизор.И сега какво гледам - през двадесет минути досади реклами.Е, има и полза от тях.От тях разбрах какво е нуж

• айде затваряйте прозорците и вратите

Спрете за миг и вижте тази затрогваща реклама

Известно е, че най-добрите реклами са тези, които въздействат върху емоциите на зрителите. Понякога това е дразнещо за нас като потребители, заради усещането, че се опитват да ни манипулират с комерсиална цел. Друг път обаче сме до такава степен истински трогнати от посланието на рекламата, че нямаме нищо против очевидната манипулация.

Разликата е в това колко майсторски и деликатно е направена рекламата и колко автентични са емоциите, които предизвиква. От този по-добър вид бе изключителната тайландска реклама, която през миналата година размекна сърцата на милиони хора по света с просто човешко послание.

От този вид е и видеото, което ви представяме сега. Рекламата отново е тайландска, а темата отново докосва същността на това да си човек. Посланието е разбираемо без думи за всеки и е за смисъла от това да правим добро, без да очакваме никаква полза за себе си.

Просто трябва да видите това:

http://www.obekti.bg/chovek/12712-%D0%A1%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%B3-%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%28%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE%29

Не всички реклами са абсурдни и смешни!

https://www.youtube.com/watch?v=XnvQzbjm5Yc&list=PL706F75D8493B0CE7&index=5Най тъпата реклама измисляна някога ако мога да я блокирам да не я виждам на телевизора както си блокирах рекламите в хрома ще съм много доволен. :D

Редактирано от helis (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Поредния жалък опит за реклама, лишен от какъвто и да е криейтив, но по-лесно е да откраднеш идейка, отколкото да я измислиш и е качествена.

Публикувано изображение

Тия нещастници щом и на Митсубиши посегнаха...

ама пък е въздействаща рекламата , не ли ? :giggle1:

Лично аз не намирам логика в подобен тип реклами. Нерде банката, нерде поезията, ама карай...

Лично аз не намирам логика в подобен тип реклами. Нерде банката, нерде поезията, ама карай...

Tози тип реклама не показва достойнствата на продукта, а на бранда - в оригинала UBS , а побългарения вариант : FiBank.

И в двата клипа ( всъщност те са до толкова еднакви, че можем да не ги разделяме изобщо)  от една страна имаме стихотворение, което е достатъчно познато на публиката, изучава се в училище, буди различни, и то дълбоки чувства у зрителите , от втора стана - достатъчно известен и обичан актьор ( актриса) с ясно разпознаваем глас, който директно при чуването да накара публиката да насочи вниманието си към телевизора, а от трета страна - ясно брандиране в края с логото на банката. Осветлението, миманса, патоса в дикцията на актьора - допринасят за внушаването на сигурността и традиционните ценности изповядвани от обществото, което от малко слуша тези думи и ги свързва именно с тези ценности.

Линията е ясна :

1.)привличане на вниманието ( чрез гласа на познатия и уважаван актьор)

2.)задържане на вниманието върху екрана - чрез фокуса от стиховете и обстановката , будещи чувства

3.)фиксиране на ефекта като снимка  чрез неочаквания финал - банда, изписан в края, задържащ се не много дълго на екрана , само колкото мозъкът да осъзнае че има нещо написано, но не и да има време да осмисли и отхвърли.

Общо в съзнанието се запечатва логото на банката, свързано вече със стиха и чувството.

И като се повтаря по няколко пъти дневно по различните телвизии, банери в нета, печатни материали , по билбордове, метрото, и стените на трамваите - след известно време,  като чуеш стихове на Вазов или чуеш гласа на Васил Михайлов - би трябвало на подсъзнателно ниво да ти изникне FiBank.

НО.....

По-скоро ще ти изникне гафът със крадения клип от швейцарската банка ми се струва :ph34r:

На мен лично ще ми изниква образа на некадърен маркетингов отдел в който всички - от този, който е предложил идеята, през тези, които са я осъществили, та чак до шефът на отдела са за директно уволнение.

Едни пари хвърлени на вятъра след този гаф.

То бива творческо безсилие, бива , ама .....

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Откачили ли сте? Това съдистично! Не стига че заем ни натрапват, че и рекламните им стратегии да обсъжда ме.

Tози тип реклама не показва достойнствата на продукта, а на бранда - в оригинала UBS , а побългарения вариант : FiBank.

И в двата клипа ( всъщност те са до толкова еднакви, че можем да не ги разделяме изобщо)  от една страна имаме стихотворение, което е достатъчно познато на публиката, изучава се в училище, буди различни, и то дълбоки чувства у зрителите , от втора стана - достатъчно известен и обичан актьор ( актриса) с ясно разпознаваем глас, който директно при чуването да накара публиката да насочи вниманието си към телевизора, а от трета страна - ясно брандиране в края с логото на банката. Осветлението, миманса, патоса в дикцията на актьора - допринасят за внушаването на сигурността и традиционните ценности изповядвани от обществото, което от малко слуша тези думи и ги свързва именно с тези ценности.

Линията е ясна :

1.)привличане на вниманието ( чрез гласа на познатия и уважаван актьор)

2.)задържане на вниманието върху екрана - чрез фокуса от стиховете и обстановката , будещи чувства

3.)фиксиране на ефекта като снимка  чрез неочаквания финал - банда, изписан в края, задържащ се не много дълго на екрана , само колкото мозъкът да осъзнае че има нещо написано, но не и да има време да осмисли и отхвърли.

Общо в съзнанието се запечатва логото на банката, свързано вече със стиха и чувството.

И като се повтаря по няколко пъти дневно по различните телвизии, банери в нета, печатни материали , по билбордове, метрото, и стените на трамваите - след известно време,  като чуеш стихове на Вазов или чуеш гласа на Васил Михайлов - би трябвало на подсъзнателно ниво да ти изникне FiBank.

НО.....

По-скоро ще ти изникне гафът със крадения клип от швейцарската банка ми се струва :ph34r:

На мен лично ще ми изниква образа на некадърен маркетингов отдел в който всички - от този, който е предложил идеята, през тези, които са я осъществили, та чак до шефът на отдела са за директно уволнение.

Едни пари хвърлени на вятъра след този гаф.

То бива творческо безсилие, бива , ама .....

То е така, но на мен ми се струва, че е безочие да посягат и на подобни класически произведения, само за да си направят рекламата. Какъв е следващият ход - може би как Левски тегли пари от клона на ФиБанк в Къкринското ханче? :D  Да си измислят и направят някаква оригинална кампания - това с известните личности, рецитиращи известни стихове, е безвкусно и непочтително към българската история и култура.

Поредния жалък опит за реклама, лишен от какъвто и да е криейтив, но по-лесно е да откраднеш идейка, отколкото да я измислиш и е качествена.

Публикувано изображение

Тия нещастници щом и на Митсубиши посегнаха...

Представителството на Mitsubishi за България ще сигнализира европейския офис на компанията за плагиатството на "Атака", при което партията открадна изображение от реклама на автомобилната марка.

В официалния Фейсбук профил на Mitsubishi България бе публикувана позицията на представителството на марката у нас:

"Във връзка с разпространена пропагандна визия от предизборната кампания на партия „Атака", която е изградена изцяло върху рекламна визия на MITSUBISHI MOTORS, ние от Балкан Стар Мотърс - Генерален дистрибутор на марката за България, категорично се разграничаваме от каквито и да било съвместни действия с партия "Атака". Визията е публикувана на Facebook страницата на партия "Атака".

За нея бяхме информирани от почитатели и клиенти на MITSUBISHI, както и от материали за случая в електронните медии.

Представителството на MITSUBISHI MOTORS в България и неговите дилърства в страната не са били запитвани за евентуално разрешение за ползване на рекламната визия нито от страна на партия "Атака", нито от нейни контрагенти, осъществяващи предизборната й кампания.

Авторските права на изображението, което е реклама на MITSUBISHI ASX, принадлежат на MMC Automotores do Brasil LTDA. В качеството си на генерален дистрибутор на марката за България ние сме длъжни и ще осведомим за случая MITSUBISHI MOTORS EUROPE."

https://www.facebook.com/MITSUBISHIMOTORSINBULGARIA?ref=ts&fref=ts

А бе не е въпроса в сезирането - в най-лошия случай Волен ще прати 10 000 евро на Митсубиши и въпроса ще приключи.

Генералния въпрос е, че тия трябва да бъдат спряни по някакъв начин да крадат безнаказано и да се държат с всичко и всички все едно им е бащиния.

А бе не е въпроса в сезирането - в най-лошия случай Волен ще прати 10 000 евро на Митсубиши и въпроса ще приключи.

Генералния въпрос е, че тия трябва да бъдат спряни по някакъв начин да крадат безнаказано и да се държат с всичко и всички все едно им е бащиния.

ами то друг начин, освен да ги удариш по джоба май няма.

иначе трябва да хващаме пушките и ..

• 1 година по-късно...

Британската верига супермаркети  Sainsbury's (На Сейнсбъри). определено може да се похвали с най-забавната, сладка и мила коледна реклама на 2015 г.

Тази година в центъра на рекламата им, която за втори път е с мотото "Коледата е да споделиш" (#ChristmasIsForSharing), е палавият котарак Мог (Mog), който (не)волно предизвиква истинско бедствие у дома.

Сценарист на късометражния филм (3,30 минути) е известната писателка и илюстраторка Джудит Кър, която е на 92 години и играе старицата в клипа.

мерси Жорка, мноо ви знам аз ингилизките фантастико :wink12:

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

тоя явно обяснява че нема сестра :lol6:

• 2 седмици по-късно...

• 2 месеца по-късно...

• 4 седмици по-късно...

Благодарение на рекламите по телевизията научихме:

1. Всяко момиче с ярка рокля носи в чантата си двулитрова бутилка с препарат за цветно пране.
2. Хората, живеещи в огромни, луксозно обзаведени апартаменти, се хранят с най-евтиния салам и маргарин.
3. Крайно време е да се създадат банкноти с номинал 9,99 лева!
4. Добрата домакиня винаги има в дома си безобразно мръсни плочки, ръждиви кранове на чешмите и бъкаща от микроби тоалетна.
5. Мармотите, прекалили с алпийската трева, обичат да се возят на гърба на мечки.
6. Напълно е възможно в хладилника ви да се засели огромен говорещ кренвирш.
7. Основният проблем на човечеството е пърхотът.
8. Ако на една жена й е дошъл цикълът, тя ще се облече непременно с най-късата си и развяваща се пола или с тесни, чисто бели панталони и ще отиде на купон.
9. Ако две деца злобно мърсят омразните си бели тениски, ще дойде не татко с шамарите, а някаква лелка с прах за пране.
10. При подходящото настроение хората могат да разговарят с маргарина.
11. Ако добре сте си измили косата, тя ще започне да се движи на забавен каданс. С музикален съпровод.
12. Бирата кара мъжете да скачат с парашут, да се бият с мечове и други интелигентни неща.
13. Известните хора нямат пари за храна и ще дойдат да ядат от вашия хладилник.
14. Шоколадът решава всички проблеми.

• 1 месец по-късно...

Тва с кренвиршите  е гадно и противно и ти се повръща и не е ретро и е некадърно и е гадно

• 3 месеца по-късно...

• 3 седмици по-късно...

• 4 седмици по-късно...

• 2 седмици по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.