Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ:Програма за слагане на парола на папка (merged)

Featured Replies

искам помощ Публикувано изображение заключих си папки с EncryptOnClick и сестра ми е изтрила програмата.......сега всички папки са заключени Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение мога ли по някакъв начин да ги отключа???

искам помощ Публикувано изображение заключих си папки с EncryptOnClick и сестра ми е изтрила програмата.......сега всички папки са заключени Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение мога ли по някакъв начин да ги отключа???

Ами че инсталирай я на ново

Искам да попитам относно програмата "Hide files and folders". Може да се избере като метод на защита Hide или Hide name only. При втория метод пише, че папката или файлът остават скрити, но достъпни. Не ми е ясно по какъв начин са достъпни (с каква програма)?

С директен линк (шорткът/препратка) са достъпни. Например, правиш на 1 файл/директория shortcut и после защитаваш файла с "Hide name only". Тогава, въпреки че е невидим, чрез създаденият шорткът, файла може да се отвори и редактира. Аз предпочитам варианта на защита "Password with Auto-popup" така че когато аз или друг се опита да отвори защитеният файл, да бъде запитан за коректна парола. Ако я знае, ще получи достъп, пък ако не, няма да получи. Така няма нужда да се стартира всеки път "Hide..." или да се използва контекстното меню (десния миши бутон) за отключване/заключване.

нестава Публикувано изображение пробвах Публикувано изображение какво да правя Публикувано изображение загубих си всички снимки

Какво пробва??? Тая пародия на програма я изтеглих току що от download.bg само от любопитство, инсталирах я и криптирах папка с нея и след това я деинсталирах с Your Uninstaller! 2006 и папката остана кодирана. После си я инсталирах на ново и си разкодирах папката , естествено със същата парола.

За безплатна програма е що годе .... за хора които си нямат работа , да криптират и декриптират всеки път. За мене най добрата е BestCrypt .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Да, добра е BestCrypt, но цифрите за купуване на програмата са също добри. Аз не мога да си обясня защо е необходимо да се криптира само папка, при положение че има хубав софт за криптиране на дял*. Пример: TrueCrypt (Open Source). Вяра на Бил Гейтс не съм имал, нямам и няма да имам. Според мен криптирането на папка е лош избор. Лично горчиво от многото неуспешни проби мнение.

*Обяснение какво е дял:

Дялът, който понякога се нарича и том, представлява място на твърдия диск, което може да се форматира с файлова система и да се идентифицира с буква от азбуката. Например, устройство C на повечето компютри с Windows е дял.

благодаря ти че се отзова :wors: още миналия път пробвах да я инсталирам пък и да се опитам да ги отключа.сега пак опитах обаче пак нестава.даже не ми иска и парола...показва че папката е недостъпна.има ли друг начин?

Да, добра е BestCrypt, но цифрите за купуване на програмата са също добри. Аз не мога да си обясня защо е необходимо да се криптира само папка, при положение че има хубав софт за криптиране на дял*. Пример: TrueCrypt (Open Source). Вяра на Бил Гейтс не съм имал, нямам и няма да имам. Според мен криптирането на папка е лош избор. Лично горчиво от многото неуспешни проби мнение.

*Обяснение какво е дял:

BestCrypt има своя пазар по-скоро в областта на корпоративни системи, докато функционалността на TrueCrypt както Mithu спомена е напулно достатъчна и СИГУРНА за домашна употреба

благодаря ти че се отзова ;) още миналия път пробвах да я инсталирам пък и да се опитам да ги отключа.сега пак опитах обаче пак нестава.даже не ми иска и парола...показва че папката е недостъпна.има ли друг начин?

Погледни в тази тема какво ме сполетя при експерименти със заключване на папки и дялове, и как съм решил проблема - може да помогне и на теб :)

http://www.kaldata.c...showtopic=71626 :lighter:

Пробвай това:...

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

благодаря ти че се отзова :) още миналия път пробвах да я инсталирам пък и да се опитам да ги отключа.сега пак опитах обаче пак нестава.даже не ми иска и парола...показва че папката е недостъпна.има ли друг начин?

Не знам каква версия на програмата ползваш но тази която изтеглих аз е EncryptOnClick v.1.2.0.8 тая версия като гледам няма опция да заключи папка

,тоест винаги имаш достъп до папката но файловете в нея са кодирани (незползваеми). Така че след изтриването на програмата пак имаш достъп до папката, поне при мене , и с инсталирана и неинсталирана папката и фаиловете ги виждам. Ако ти нямаш достъп може проблема да е друг.

Аз лично бих направил така, ще вляза с някои Live Cd ще си направя някоя нова папка с друго име ще отида до папката дето си нямала достъп и ще изкопирам всички фаилове в новата папка. После ще си вляза в win-а нормално ще си инсталирам програмата и ще пробвам да ги разкодирам.

И накрая ще забравя за тая програма .

Edit: Тука някой е докладвал за линка дето постнах към програмата BestCrypt ,не са хубави тия работи, програмата е със 30 дена пробен период и нямаше нищо лошо да се пробва от желаещите и ако им хареса да си я закупят от производителя , но явно вече и това е в разрез с правилата.

Съжалявам че не можах да помогна с нещо по добро.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Аз ползвам Hide Files And Folders. Програмата не променя по никакъв начин файла или папката, която заключваш. Ако искаш да прочетеш даден текстов файл първо трябва да го отключиш и след това да го прочетеш. По същия начин става и с папките и с каквито и да било файлове. Програмата я има в www.data.bg. След като заключиш даден файл или папка няма да можеш да го/ги променяш (триеш, презаписваш и всичко останало) нито от твоя нито от някой друг компютър ако преди това не ги отключиш. :)

Току що я тествах. Заключих един документ с разширение.doc. Приопит да го отворя Word ми изписа, че няма разрешение да отвори този файл. Иконата на файла си остана същата както преди заключването, разширението също се запази. Според мен това е програмата, която търсиш. :down:

Баце тая програма ми иска няква парола като цъкна на програмата и за Uninstall и за всичко друго,пък не съм създал никва парола...каква е тая парола подяволите...Моля те помогни ми...не мога и да я махна тая програма...

Re:Hide Files And Folders

Баце тая програма ми иска няква парола като цъкна на програмата и за Uninstall и за всичко друго,пък не съм създал никва парола...каква е тая парола подяволите...Моля те помогни ми...не мога и да я махна тая програма...

Писал е преди 3 години и половина, може би няма да ти отговори. Да не би някой друг да е (пре)инсталирал програмата, че има парола?

• 2 седмици по-късно...

да вярно,не погледнах датата...

Отдавна не ползвам програмата. Ако не ме лъже паметта имаше парола по подразбиране - Admin или нещо такова. Като си я инсатлирал я е пишело, ама... може и Administrator да е била. Ако намериш сайта на програмата може и да попаднеш на решение на проблема си :)

• 10 месеца по-късно...

Отдавна не ползвам програмата. Ако не ме лъже паметта имаше парола по подразбиране - Admin или нещо такова. Като си я инсатлирал я е пишело, ама... може и Administrator да е била. Ако намериш сайта на програмата може и да попаднеш на решение на проблема си :)

паролата е admin

миналата вечер я инсталирах тази програма но понеже незнаех каква е паролата неможах нито да работя с нея нито да я премахна ...

благодарности за а.ком че след толкова време не го лъже паметта и написа вярната парола та успях поне да я премахна ... :ph34r::yanim:

От програми като Folder Guard съм си патил много. За това от известно време използвам тази програма. Тя има безплатна и платена(PRO) версия. Използвал съм и двете. Разликата между двете е, че с безплатната можеш да защитиш само една папка, а с PRO можеш да защитиш колкото си искаш папки. Действието на програмата е следното: добавяш папката, която искаш да бъде защитена; от ADVANCED намираш раздела, където се задава парола; задаваш парола и натискаш бутон LOCK. След натискането на бутона LOCK папката/ите, която/които си избрал изчезват(скриват се). Тези папки ще се появят само след като се стартира програмата и се въведе зададената от потребителя парола. Скритите папки не могат да бъдат разкрити с опцията на Windows за разкриване на файлове и папки. От доста време я ползвам и съм много доволен от тази програма.

От програми като Folder Guard съм си патил много. За това от известно време използвам тази програма. Тя има безплатна и платена(PRO) версия. Използвал съм и двете. Разликата между двете е, че с безплатната можеш да защитиш само една папка, а с PRO можеш да защитиш колкото си искаш папки. Действието на програмата е следното: добавяш папката, която искаш да бъде защитена; от ADVANCED намираш раздела, където се задава парола; задаваш парола и натискаш бутон LOCK. След натискането на бутона LOCK папката/ите, която/които си избрал изчезват(скриват се). Тези папки ще се появят само след като се стартира програмата и се въведе зададената от потребителя парола. Скритите папки не могат да бъдат разкрити с опцията на Windows за разкриване на файлове и папки. От доста време я ползвам и съм много доволен от тази програма.

По какво се различава от FolderGuard ? Какво става със защитените папки след преинсталация на Windows ? Могат ли да бъдат отключени с нова инсталация на програмата ?

Ще се опитам да отговоря на въпросите ти до колкото мога.

"По какво се различава от FolderGuard ?"

По мои наблюдения разликите са:

1) до сега(поне при мен) след написване на паролата и натискане на бутона UNLOCK не съм имал проблем с отключване на съответната папка, а с Folder Guard съм имал проблем с достъпа до папката даже и след правилно написване на паролата. Едвам се справих с този проблем.

2) My Lockbox крие добавените в нея папки, а Folder Guard ограничава достъпа до папките с парола(папката е видима, но за да влезеш в нея трябва да напишеш паролата, зададена от собственика на папката). И както казах и в предишния си пост "Скритите от My Lockbox папки не могат да бъдат разкрити с опцията на Windows за разкриване на файлове и папки(ттова се отнася за безплатната и за PRO версията).

3) С риск някой да ме нахока, че нарушавам някое от правилата на форума ще дам и тази разлика между двете програми. Folder Guard е само платена, а както казах и преди My Lockbox има платена и безплатна версия. Плюс това Folder Guard се лекува по-трудно от платената версия на My Lockbox. Обаче платената версия на My Lockbox с лекарство трудно се намира, а Folder Guard с лекарство се намира лесно.

"Какво става със защитените папки след преинсталация на Windows ?"

След преинсталация на Windows защитената папка е достъпна за всички(демек е незащитена). За да я защитиш трябва да си инсталираш програмата My Lockbox отново, да си въведеш папката/ите, която/които искаш да защитиш и да зададеш парола.

"Могат ли да бъдат отключени с нова инсталация на програмата ?"

Предполагам, че имаш предвид да изтриеш и инсталираш на ново само програмата(без ОС). Ако това имаш предвид SORRY не мога да ти отговоря, защото никога не ми се е налагало да си преинсталирам

My Lockbox. Тя винаги ми е работила без грешка(безплатната и платената версия).

И накрая бих искал да напиша един личен коментар за това, защо предпочитам My Lockbox:

Тя крие папките, а когато една папка е скрита никой не знае, че я има на съответния компютър(освен нейния собственик), а ако папката е защитена с парола и компютъра се ползва от членовете на семейството ви или от ваши колеги на работа веднага възникват въпроси от рода:

Защо е заключена тази папка ?

Каво има в нея ?

и т.н.

Аз много мразя да ми задават такива въпроси и да ми пипат нещата по които работя и за това си крия частните папки с My Lockbox, че плюс това имам и любопитни колеги с големи усти, които обичат да ровчат из чуждите компютри когато имат възможност и да говорят различни глупости. За това аз препоръчвам My Lockbox.

Все пак човекът, който търси програма за защита на личните папки да си прецени дали ще използва или не предложената от мен програма. Аз само изказах впечатленията си от нея, с което се надявам да съм помогнал при избора.

"Какво става със защитените папки след преинсталация на Windows ?"

След преинсталация на Windows защитената папка е достъпна за всички(демек е незащитена). За да я защитиш трябва да си инсталираш програмата My Lockbox отново, да си въведеш папката/ите, която/които искаш да защитиш и да зададеш парола.

Следователно, тази програма не става за криене на информация.

Защо ли ?

Излиза, че ако заредиш с едно Live CD ще може да изкопираш/изтриеш "защитената" информация.

И както съм писал и преди:

Като цяло тези програми са безмислени...защо ?

- Дори скрити папките за Windows API, в повечето случаи те са видни за LiveCD инструментите...както и позволяват да се извършва манипулацията с тях.

- Някои програми след заключване на папката (освен че не я скриват), не питат за парола при опит за отваряне на папката...а само казват, че достъпа е отрязан...Windows обаче предлага да си вземете права от Security Tab-a и ако го направите преодолявате защитата на програмата, която продължава да си мисли, че ви защитава. (такива програми са Secure Folder 4.8 и WinGuard Pro 2011 7.8).

- Някои програми без проблеми могат да се килнат от Task Manager-a (или друг подобен инструмент) и даже да се деинсталират (нищо, че са защитени с пароли)...и това каква защита е ?

Има и други начини за защита...но аз лично ви съветвам да се придържате към по-простите неща (един архив с парола би бил достатъчен в повечето случаи)...не ми мислете да криптирате данни, ако не сте наясно как и дали можете после да ги възстановите при евентуален проблем..и отделно ще ви трябва доста голям хардиск за да криптирате папка с много файлове. А и после като решиш да използваш файла трябва да чакаш и да се декриптира. Не е за работа с ежедневни файлове...Толкова ! :cool:

....

Има и други начини за защита...но аз лично ви съветвам да се придържате към по-простите неща (един архив с парола би бил достатъчен в повечето случаи)...не ми мислете да криптирате данни, ако не сте наясно как и дали можете после да ги възстановите при евентуален проблем..и отделно ще ви трябва доста голям хардиск за да криптирате папка с много файлове. А и после като решиш да използваш файла трябва да чакаш и да се декриптира. Не е за работа с ежедневни файлове...Толкова ! :eek:

Личния ми опит с truecrypt покзва че е удобра даже и за ежедневна употреба, освен това идеята е че защитения архив се появява като диск в машината и това помага човек да се ориентира по-лесно. А относно броя на файловете - зависи от файловата система с която е форматирам диска на truecrypt, при мен е ntfs и нямам особени проблеми с примерно десетки хиляди файлове на един такъв диск

За параноиците : с TrueCript е възможно в един виртуален и криптиран диск, да създадете друг - скрит, съдържанието на който е достъпно с друга парола. Така, ако някой все пак научи паролата за нормалния, няма да разбере, че всъщност котката е закопана по-дълбоко.

За параноиците : с TrueCript е възможно в един виртуален и криптиран диск, да създадете друг - скрит, съдържанието на който е достъпно с друга парола. Така, ако някой все пак научи паролата за нормалния, няма да разбере, че всъщност котката е закопана по-дълбоко.

Да, и като кратоко допълнение: втория диск не може да бъде открип по никакъв начин

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.