Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете автомобила си, но кажете и недостатъците му!

Featured Replies

Та по темата...Пускам си мнението,което съм писал и в друг форум, като се надявам да бъде полезно..

-----

Имам книжка от 4-5 години някъде и съм сменил няколко автомобила.

Ще се опитам да напиша нещо за всеки досега.

1. Peugeot 205 1.4 GT

Много хора се бяха изредили преди мен на тази кола и малко вече не приличаше на автомобил, но пък я взех супер евтино, че и на изплащане.

Карах я няколко месеца.

Като цяло икономична беше, но тази имаше сума ти проблеми. Най - големия беше че нещо беше прецакана охладителната система и постоянно прегряваше. Налагаше се да правя ръчно обезвъздушване на една бензиностанция там...Един път се прецака нещо скоростната кутия и имах 5-та и само 5-та скорост. Така се прибрах до Казанлък. Абе проблеми, ама беше голям фън с количката

2. След това я продадох и карах около година един служебен Opel Kadet(t) хечбек 1,6 моно инжекцийка

Ето мнението за него, което писах за един сайт там... :

---------

Колата е придобита като втора употреба преди 1 година. Сега, когато пиша обявата колата е на 260'000км, от които аз съм направил(a) 16'000 км. Преди купуването на тази кола се имаха предвид като алтернативни варианти и Peugeot 205. Карам автомобила, за който пиша целогодишно. Колата е с предно предаване и ръчна скоростна кутия.

Основните ми изисквания към един автомобил са:

Здрав, лесен за поддръжка, евтини части

Причини, поради които купих именно този автомобил:

Много здрав за българските пътища, издръжлив, икономичен и евтина поддръжка

Подробности за автомобила:

Купе: Хечбек 5 вр.

Двигател: бензинов

Впечатления за купето:

Лесно за ползване. Просто и семпло. Малко "дървено" оборудване. Седалките са малко твърди.

Купето е достатъчно голямо, за повечето нужди . Видимост от купето - безпроблем, огледалото за обратно вуждане леко скрива, но не е фатално. Чистачки - без забележки.

Фаровете са много добри, само препоръчително е да се ползват по-хубави крушки, има много

фалшиви на пазара, издържащи по седмица, две. Багажника побира доста неща също така.

Впечатления за двигателя/трансмисията, мощност, еластичност, разход на гориво

Много стегнат режим на каране, без забежки за 1600 сс. Леко шум на ниски обороти (под 1500 об/мин) Бензин - градско 7-8 л/100 км извънградско - 6 л/100 км В момента с газовата уредба - градско около 12л /100 км Извънградско - 6(шест литра на 100 км газ!!!)-7,5 л/100 км, в зависимост от карането и пътя. Разбира се, на газ губи част от мощността, за сметка на икономията.

Впечатления за управлението/окачването, стабилност, возия:

Кормилна уредба - малко тръдно завива, поради липсата на хидравлика, но се справям

Окачване - твърдо, което е и недостатък на тези коли. Гуми... втора употреба, поради разбираеми финансови причини. Като цяло упралението и поведението на колата е без забележки.

Основни недостатъци:

Твърдо окачване, Гниене на купето

Основни предимства:

Много евтина поддръжка, Много икономична, Много здрава за Българските пътища

Особености при поддръжката:

Никакви по-сериозни проблеми и ремонти. Редовните профилактики и козметики - смяна на масло, смяна на въздушен и маслен филтър, една крушка на къси/дълги.

Друго:

Горещо го препоръчвам на хората, които искат добър превоз за малко пари и малко поддръжка.

Далеч е от луксозен автомобил, но за сметка на това неговата поддръжка е достатъчно евтина, за да го изтъкне.

3. Та този автомобил беше служебен, както споменах и фирмата малко го продаде...та остнаах без кола . Огледах се аз и си харесах следващата - Опел Кадет Комби. 1989 г, 1.3 карбуратор.

Не знам защо, но ми харесваше доста - може би с това че беше една такава простичка, работно фургонче и някак си много непретенциозна. Имах я точно за около 2 седмици, дори не успях да и се нарадвам. На края на 2-та седмица, един от "по-известните " хора тука от Казанлък се беше напил здраво, отне ми предимство и почти челен удар - предната гума влезе почти при мен, купето се усука от удара и други гърчави истории ...Аз се оттървах само със стрес. Колата я продадох така блъсната, без газовата уредба. Между другото голяма

моя грешка, щото купувача изчезна сега някъде из Харманли и ... имам една кола да ми виси...

4. След тази случка се чудех вече кво да си взема...То за малка сума кво ще си вземеш хубаво де... и се оглеждах тук там... И видях една кола и се зарибих - Мерцедес W115 1974 г. 2200 кубика, 65 коня, дизел.

old3.JPG

old4.JPG

Много си ме кефеше, возеше...абе лодка е меко казано. 2 тона. Едната подгряваща свещ зимата беше нещо сдала багажа, но това не пречеше да си пали при -15о. Лошото беше, че както винаги нямах пари, за да я поддържам, доста неща и липсваха, а за да се поддръжа точно такава кола в състояние без забележки си трябват доста средства... След няколко месеца както си карах скъса ангренажна верига, може и да не е била сменяна. Лошото е, че ние не разбрахме че е това и я бутахме напред назад няколко пъти....дори запали за няколко секунди, колкото да замине всичко там из двигателя...

Да дотук с тази кола

5. Останах без кола и се насочих към колата на баща ми - Жигула, бяла, 4 гуми, и врати си имаше ))

Много безгрижна кола, квото и да се развали, лесно се прави и много евтино. Лошото е, че се разваля, колкото и да се грижиш за нея и ремонтите бяха често явление, станах приятел с майсторите. Беше с 4 различни гуми, спукан радиатор, който си течеше, нещо и водната помпа май не беше както трябва. ама имаше газова уредба, италиянска. Майка я блъсна малко отпред вдясно и леко смачка фара и калника, ама аз като чух колко ми искат за да ги оправят казах че така ще си я карам. Та в това състояние с нея съм ходил на сватба във

Варна, шоу си беше. На връщане минахме през Сл.Бряг с нея...вдигна ми я паяка и 43 лв платих за да си я взема. Немам думи Иначе където и да спреш, оставяш я без да я заключваш - никакъв проблем. Където и да е, ама се оказа не и пред нашия блок - Малко я поокрадоха и така и тя си замина евтинко...

6. Посъбрах малко пари и си взех Фолксваген Пасат - комби. 1,6 карбуратор, 1989, без никакви екстри, нов внос.

Много непретенциозна кола...дори и маслото не гледах. Здрав Двигател. Ама горката нямаше дори и серво. Скъсах пружина, задна дясна. Друго по нея не съм правил. Доволен съм като цяло. Покарах я 9 месеца и нещо и пак ме досърбя да я сменям...Много бързо и падна цената...

7. Направих бартер и сега имам още малко да доплащам и си взех Мерцедес, този път W124 , широката лайсна, комби. Най-малкия двигател за модела - 2000 кубика, механична инжекция.

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

Ами... хубаво вози. Имам го от няколко месеца, смених му каретата отдолу до скоростната кутия и до диференциала. Напълниха ми кормилните накрайници, смених и някакви втулки на паразитения хебел или там както го наричат... Ремонтираха ми и автоматичната антена и сега пускаш касетофона (то един касетофон ) и джжж излиза и после спираш и се прибира . Сега ще сменя и шарнирите и ще си е перфектна. Има си малко забележки - там едното махагонче се отлепило, това онова, ама дреболиики. Има една страница екстри, аз дори си ги писах, че не помня толкова много неща наистина много като за човек като мен и хич не се усещат разстоянията с тази кола. Едно такова мазно се движи, че дори и взеха да ме заглеждат с нея .Само много гори, ей това ме гложди

доста. Ама.. заедно с колата и мен и газовата уредба.. сигурно 1700+ кг. няма начин.. Лошото е, че ми трябват пари и не знам колко ще издържа без да я продам и тази...

Това от мен засега...

• Отговори 111
  • Прегледи 87,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахахахахаха... пич изкърти сички пернишки печки барабар с кюнците... мухахаха...

• ами аз автомобил нямам и не смятам скоро да си взимам, та търсех тема за велосипеди... обаче - нъцки! та хайде тук да си го похваля моето добиче, което сам завърших преди около седмица - 21 скорости S

• Браво за мнението, абсолютно съм съгласен с всичко, което си написал Относно голфчето - именно високата цена бе причината да не карам този автомобил.. с какъв мотор е? А, ето на пежака малко сн

Публикувани изображения

Иначе където и да спреш, оставяш я без да я заключваш - никакъв проблем. Където и да е, ама се оказа не и пред нашия блок - Малко я поокрадоха и така и тя си замина евтинко...

Имам едно приятелче и той кара Жигулата на дядо си. Веднъж бяхме излязли с него и той беше я паркирал в една забутана и тъмна уличка. Като се върнахме след няколко часа гледаме колата отворена. Почнахме да проверяваме дали всичко е наред и кво да ти кажа... ами бяха откраднали огледалото за задно виждане :wors:

Сега се сетих за още един недостатък на мойта лъвица. Резервната гума се намира в нещо като кошница под багажника. Изваждането е горе долу лесно ама да я върнеш обратно на мястото й е невъзможно без да легнеш под колата. Ама аз вече свикнах да се търкалям под нея, в багажника си нося една пътечка, постилам си я и всичко е ток и жици.

Веднъж бях опънал Пежото на 2ра и минавам засилен през една гърбица (доста висока се оказа) и тази кошница се откачи и почна да се сурка по земята.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Попрочетох мненията, но не видях и един голфаджия ( пасатаджия) да се изкаже. Това означава ли, че тия колички не заслужават вниманието ни ? Все пак пне 30 % от населението на България се придвижват с Фолксваген. Тогава аз ще почна с впечатленията ми за Поло и Голф. Карах малко Поло 1991, колкото да се каже че не е без хич. После доста се и повозих. Ако питате приятелката ми, то това е супер количка, колкото да ме ядоса разбира се. Абе това Поло може ли да катери баири? Не, бих казал аз. Каруцата на дядо ми возеше почти като него. Бих ли дал 2000 лева за него? Да, бих дал, ама 200! В моргата и 350 може да ми дадат. Единственото дето признавам в него е CD-то :clap: Ама и то се ебава. Че то ако е така, да си карам аз Запорожеца - хем по-малко разходи ще имам. Кофтито е, че за Запорожец вече трудно ще намериш части, а за Поло бол. Е, да, ама моя Запорожец си го карах и без части! Имаше си спирачки, дори при угасен мотор( само на контакт да е, че да не му се залючи волана :wub: ) Кво му плащаш? Гори доста, но за сметка на това можеш да си го оправиш и на пътя! Научаваш ако не знаеш устройството на ДВГ, Връзваш му тръбичката на съединителя с тел ако е необходимо. Карбуратор? Що е това? Що ли има толкова ненужни части? Ами той и без тях си върви! Зима? Няма проблеми и със сликове 175... Включваш на първа, пускаш съединителя, излизаш и буташ! Само внимание, да не ти избяга :) Супер екшън беше с тоя ЗАЗ, жалко, че нямах парички да го поддържам. То със 130 лева заплата какво ще поддържаш? Даже не можеш и да нахраниш и магарето на дядо си! Полото е друга история. Вземаш го за 3500 без прехвърлянето, правиш му постоянно ремонти и накрая го продаваш за 2000 лева с прехвърлянето! И това ако не е далавера...Е, аз ЗАЗ-а го харизах за 100 лева, а се набутах с 300!Направо ми се плаче sad.gif Сега само номерата ми останахаsad.gif Поне се успокоявам, че новите ми гуми все още се търкалят под някоя каруца:clap:))) Еххх, като си спомня... купих му ново гърне, нови колекторни тръби, а той като замлъкна, гласеца му не можах да чуя! Даваш газ, а той мълчи и мълчи!!! Мамито им лапета - седнаха на гърнето ми и... Една седмица само бе трая радостта миsad.gif Това беше най-щастливия ми момент с кола! Една седмица, но бях на осмото или деветото небе!

Така, стигнах и до Голф II , Пълна инжекция, п...тки му майни. И кво? Караш месец и... няма инжекцияяяя. И сега? Ами няма! Обикаляш сервизи, майстори, а никой и не се наема да я отвори даже. Една буквичка само бе :clap: Оказва се, че си заредил от Shaell вода вместо бензин и... Ами изхода е карбуратор, щото филтъра бил сложен след помпата а не преди нея! Айде пак 3500 лева на вятъра + 400 лева за карбуратор и така нататък...

Ся и за Форда. Върви, върви, ама... 10000 км, а все нещо ме дразни. Онова свирене, минавайки през неравности. Монтьора ми каза, че не е от окачването, ама аз трябва да проверя. Нещо разхлабено , ама какво? Четох за разхлабена изолация на гърнето при C-Max- дано и моето да е това! Иначе машинката си върви чудесно, гори нормално, обаче личи си, че е евтина кола. Пластмасите скърцат при минусови температури, седалката и тя , изобщо има проблеми с качеството на сглобката и материалите. Е, поне не съм чул за Форд Фиеста да се преобърне като Дачията на Иван от 'Сблъсък'. Тая набедена за кола каруца ( Дачия) е най-голямата недомислица според мен!!! Фирмата ни има няколко Дачии и направо не мога да ги гледам! Сега и тоя инцидент с Дачията на БТВ само доказва едно - евтиното е опасно! Няма хидравлика, няма стабилност, няма... Това са пълни глупости, дето се опитват да ни внушават от БТВ!!!! Не може една кола да се преобръща толкова лесно! Това не е грешка на Иван, а грешка на РЕНО!!! В лосовия тест единствено са се проваляли доколкото ми е известно Мерцедес А-класа и Фолксваген Голф 4! Само, че Мерцедес веднага взеха мерки с първото си поколение А-класа. На времето имаше една статия в Auto Bild- " там, където Мерцедес А-клас се преобърна с 60 км/ч, Трабант премина без да се заклати с 80! " Дачия повтарят май тоя сценарий. Ако това се беше случило при изпитание на Auto Bild представям си какво щяха да чуят ушите на Рено! Каквото чуха и на Лада Калина. " Тоя автомобил трябва да се изтегли от германския пазар..." и то само заради това, че ладата имала спирачен път над 50 метра!! А кво да кажем за преобъщаща се Дачия? Ами аз бих казал - " Тоя автомобил няма място по нашите пътища!". Както нямат място и турските тирове! Нямат място и 20 годишните трошки! Лично мое мнение е, че нямат място и 10-годишните трошки!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Та за голфовете....След една Лада 1500, си взех Голф 2, 1.6 карбуратор. Минах с нея към 60 000 км - невероятно здрав се оказа а беше набор 84. Не се сещам да съм сменял нещо значимо, освен няколко тампона на четвъртата година, когато го продадох. Харчеше около 10 газ градско, 7.5 извън ама аз си го натисках доста. Още го карат - върви си.Сега минах на Голф 3, 1.6 101 коня , АЕК. Карам го от около 7 месеца - никакви проблеми. Купих го с газова уредба от италия, да чукна на дърво няма пролеми. Смених радиатор на парното щото който не гледа си плаща - така си го бях купил с изолиран радиатор, сигурно в италия не им трябва. Лошото е че багажника нещо малък ми се вижда, пък да махна бутилката и да я сменя с по-малка не ми се занимава. Върви доста прилично, особено на бензин. Пак газ е около 10 и нещо в софия. Дразни ме например, че няма регулиране на фаровете отвътре. Пък и малко по-нисък идва като че ли от 2 - ката. Малко късничко му идва въртящия момент, та в началото ми беше тегаво ама се свиква.

• 3 седмици по-късно...
bmw318coupe.jpg

BMW 318 is Coupe

Много съм доволен от колата даже понеже ме радва и сложих и музика Axton ;)

Иначе и аз както повечето съм минал през коли , като Лада 2105 , Пежо 205 и 405, Форд Сиера 2,3 Дизел (Ужас ..Повече няма се кача на такова нещо ) Опел Омега , Сеат Ибиза, Опел Корса (голямо дърво) , VW Джета (беше на 22 години biggrin.gif )

Минусите на това което карам сега ... ами може би само високата застраховка ... ама сам съм виновен хахахах

П.П. Снимката не е на моята кола ...не можах да я кача , но се постарах да намеря такава която прилича

Брао готино BMW Аз съм фен на BMW .

Но бих казъл че е скъпа кола за поддържане!!!

ето го и моето

bmw318iscg9.jpg

image042de2.jpg

сега като пристигнат и Angel Eyes няма какео повече да правя по колата

Колата ми не е нов , стар или къвто и да е внос. От първа ръка съм я купил на 76 хил км е. Карана е само лятото от непушач. Човек , който си е пазил колата ... никви забележки няма

• Автор

Ааааа, виждали сме ги такива, дето са карани от майки с деца само до детската градина и от пенсионери, дето са ги държели в гаража :cheers: Иамм доста такива заблудени колеги . Единия си взе Ескорт, каран от майка, дето возила детето си само до детската градина. Ама не ми стана ясно това дете аджаба как така не порасна за 12 години? Все на детска градина ли ходи? Другия пък си взе Пежо 406 за около 5000 лева, 2000 кубика, всички екстри, ала бала и... Къде се видяло такова чудо? Сега му бере гайлето. Само след 2 месеца двигателя му се скапа, щото е бил пълен с присадки. На времето даваха един филм на Дойче Веле, в който със скрита камера снимаха как за 200 марки връщат километража със 100 000 километра назад на Голф 3 . Интересна работа. Ние балъците тук в България изкупихме моргите в Европа. Няма нищо лошо в това, но поне да бяхме дали реалната цена!!! Има ли още рибки, които вярват, че 10 годишна кола в Германия може да бъде под 100 000 километра? Такова животно нема и още по-малко на такава цена!

А, и да попитам. Как така колата не е стар или нов внос, след като не е с български номер? Или може би не си от България? И това за лятото от непушач за първи път го чувам . Явно вече майките с деца и пенсионерите са добре известни ;) Ако не е тайна колко пари даде за нея?

Не живея в България човече. Че само лято я е карал така е . Човека живее в съседен до мен град , така че нищо не ми пречеше да поразпитам малко. Пича има още 2 автомобила , което никак не му пречи да затвори някоя в гаража за 3 или 4 месеца. Тук всяка кола си има книжка в която се вписват датите на ремонтите от сервиза. Няма никакви разминавки. Сега не ми казвай , че това е нова книжка , която е подменена. В Швейцария хората не са , като в България да гледат да те прецакат по всякакъв възможен начин. Иначе съм виждал коли за експорт , които са за по 200 , 300 .. 400 франка . Това са колите които се карат в источна европа. Друг е въпроса , че твоите колеги се връзват на приказките на вноситела за майката с детето или за бабата , която ходела на пазар.

Ааааа, виждали сме ги такива, дето са карани от майки с деца само до детската градина и от пенсионери, дето са ги държели в гаража ;)

Намират се такива коли, но и никак не са евтини. И все пак всеки сам си решава какво иска - КОЛА или ЦЕНА ;) Миналта година по това време на един приятел му докараха от Италия един Seat Toledo 2001.

6787_1.jpg (снимка от google)

Доста скъпо го взе, но колата е просто страшна - 5годишна и е на по-малко от 50 000км ohmy.gif И въобще няма никакви съмнения за пренавиване на километража. Колата си е още с оригиналните гуми. И по двигателя нищо не е пипано, седи си капсулован и няма никакви драскотини по лака на болтовете - т.е. не са махани. За тази една година от както я има колата единствено му се наложи да смени ламбда сондата (не съм сигурен дали точно така се казва, но вие се сещате за какво става въпрос - датчика който определя колко гориво да подава). Но както казах човека си взе доста скъпо тази кола.

Има ли още рибки, които вярват, че 10 годишна кола в Германия може да бъде под 100 000 километра? Такова животно нема и още по-малко на такава цена!

Има само една разлика, че това обикновено са магистрални километри, а не като тука втора трета пак втора.

• Автор

Е, като не вярвам на скритата камера на Дойче Веле на кого да вярвам? Там са по-големи хайдуци и от нас. Вади си човека лаптопа и никакъв проблем. Плащаш си 200 марки ( преди да влезе еврото) и си продаваш колата вмесо на 220 000, на 120 000 километра. Трудно е да се определи от неспециалист дали е на 220 000 или на 120 000 км. Да не говорим за други дивотии на кенефмайстори в Германия, дето ти одират кожата за да ти отпушат незапушения кенеф . ( пак скрита камера) Така, че не ми говорете, че хората на запад били примерни и така нататък. Там си играят на едро, не като тук. А и съдейки по себе си, за 7 месеца минах 10 000 километра и то без да се напрягам много. Най-вече до работа и няколко курса из страната. Какво остава за Германия тогава, дето няма градски транспорт и къщичките им са пръснати на майната си? Това ли е магистралата? Или и те си джиткат на 2-3 в задръстванията, че и на 1-ва. Е, да, поне дупки няма, но доскоро нямаше ограничение на скоростта по магистралите в Германия!!! Така, че и малките неравности ебават мамата на окачването. Да не говорим за двигателя. като сложиш и гадната зима...

Пиша тия работи, защото много познати през последната година си купиха автомобили на старо и нито един не мина без сериозни ремонти!! Затова и казвам, че кола за 5000 лева не е никаква кола! Реалната и цена е поне с 1000 лева надолу. Ако питате мен, даже и 5 годишната кола не е кола. Вземайте си нещо ново, та ако ще и Дачия да е.

Сега и аз да се оплача.

Имам FIAT Punto 1993, произведен според мен ноември 1993, според Auto Italia- септември 1994. Двигател 1249сс, 60 кончета, и няма нищичко по него - ама нищичко. На 135 000 км е. Закупен е от втори собственик, внесен си е във България от Auto Italia и имам известна вяра на километража.

Сега да почна сериозните оплаквания - ЕЛЕКТРОНИКАТА ЗДАВА БАГАЖА ЧЕСТО. И не само електрониката - всичко което е на ток в тази кола съм го оправял - двигатели на чистачките горят, контактите не са изчислени за такъв ток който минава през тях и си топят цоклите, динамото е с пласмасов държач на четките и се разхлабва, ламбда сондата я сменях 3 пъти, и имам някъкъв проблем с електрониката за запалването на горивната смес който никой не може да ми оправи, а съм обходил всички знайни и незнайни сервизи. Направо в някои моменти се радвам че нямам някои електронни глезотии, че и с тях ще бера ядове сигурно. Колата ми е гола като пушка. Няма: нищо което почва с централно, електрическо, стерео, и т.н. Даже и оборотомер(заради което мисля че е производство 93).

Сега доброто- като ми я харизаха на връх 18-тата ми годишнина бях единственият, на който колата отговаря на "потребностите" му. Харчише малко(не помня вече колко, но беше прилично). След премерване на кантар тежеше 890 кг(без мен, и половин резервоар). Двигателя е достатъчно пъргав и осигурява предостатъчно динамика за градска кола. Извънградските пътища из които се возя са с доста завойчета, на които коли с по дълга база и меко окачване (и какъвто и да е двигател:) въртят задници. Ама моята барака - не. Не си спомням да съм се возил на кола(от тези години) с по твърдо окачване. Просто ако стила ви на каране е по-груб, стискайте зъби на лежащите полицаи. Ама е железна - колко дупки, бурдюри, лежащи полицаи съм препаткал с голяма скорост - окачването не мърда, не хлопа. Не мога да кажа същото за кормилната уредба, която майка ми незнайно как успя да изкриви, и сега дясната ми гума е с 0,4мм по на майната си.

Мога още много да пиша(особенно за субектовни фактори като дизайн), но това ще е друг път.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Еееее, доживях най-сетне да ми се обадят от Мото Пфое и да ме питат как е колата ;) И то не кой да е, а една мноо готина мацка ;) Е бре, де бре... Тая Фиеста яка машина излезе. Минах през 2 последователни дупки от по поне 15 сантиметра всяка и то с големичка скорост и само ми изтръпна сърцета! В същата тая дупка един колега с Хонда окриви джанти, един друг пък със Сиера, но в друга дупка също, а трети с жигули направо ни е*а мамата. пред нас имаше още един, дето сменяше гума, а след нас мминаха още няколко през нея. Всеки ден имаше по един пуснал аварийните след тая дупка :yanim: Така, здрава работа засега. С пломбите не е толкова страшно. 150 си ги лепи одма и не помръдва от пътя. Сняг? Стабилна работа, 100-110 не са проблем в киша. Спирачки? Де ли са ми оставили ABS-a ;) Невероятно точни спирачки с много добро дозиране на спирачното усилие. Все едно карам бившия си ЗАЗ 968 М, но в много по добра светлина! Двигател-чакрък. -10 градуса- едно превъртане на маховика. Жалко, че нямаше температури около -20. Искам да пробвам системата за студено палене. Карам и се чудя кога тая кола може да ми изневери. Не ми се иска много да пробвам, че още не съм и се нарадвал ;) Парното-хубава работа, но незнайно защо стъклото ми почва да се запотява понякога, когато обърна превключвателя да ми духа по-надолу ( не от пъпа ;) ) Нещо май вентилационните отвори за страничното ми стъкло не си вършат добре работата, та трябва да си пренасочвам топлото от лявата ми ръка ;) Чистачки - ужас, искам автоматични! Как да се оправя с 8-те степени? Малко скреж и грешно движение с ръката и нямам лява чистачка! Чисти все едно е на 1 сантиметър от стъклото. Стопли се, та се оправи, ама чак като пристигнах. Спирах 2 пъти да си чистя ръчно стъклото. ИСКАМ ПОДГРЯВАНЕ НА ПРЕДНОТО СТЪКЛО!! И това тракане ли, свирене ли отзад в дясно! При всеки дъжд се усилва, после седмица след като не е валяло изчезва! Е кого ли не питах какво е. Мнения от колан( което не ми се вярва) до топлоизолация на изпускателната система. Ама там всичко стегнато! Сега се замислям да ходя в сервиз, белким намерят какво е. Е тва тракане, което е сякаш от разхлабен болт на нещо си ако се оправи, забележки нямам. Абе карам си вече 5000 километра така. Ей тва червеното ми аватарче може да бъде следващата ми Фиеста 2008 ;) Няма да забравя ABS, ESP, ел.огледала и едно радио мамка му ;) А, да, да не забравя и за нагревателя на предното стъкло. Ще ми спести сумати и бензин и мръзнене докато загрее парното . Разход зимата: 6.9-7.1 на разстояние 14 километра до работа и обратно още толкова + малко градско каране. Това до работа не го броя много за градско, защото няма светофари, макар, че турски тирове, полиция и какво ли не още доста ;) Незнайно защо напоследък и крака ми стана тежък, та не минава ден да не се изкефя със 150 км/ч.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор
BMW

Това е ясно! А какво? Честно да ти кажа, BMW 318 1994 в отлично състояние, купено на добра цена хич не беше BMW ;) Ford му е майката, другите духат праха му ;) Качество, цена, удоволствие... Пукате ли се заради новото Mondeo? Ха, за една 116-ка ще си взема 2 като моята! Една ще подаря на приятелката си, а ти си чупи зъбите и давай луди пари за зъболекар със 116-ката ;)

Тука освен да добавя лафа:

Хубавата кола винаги е моята, а хубавата жена винаги е чуждата :)

• Автор
Особено на резервните части.....няма да ти стигнат парите...

П.С.Пожелавам ти да нямаш никакви проблеми с твойто форд-че....

Цените си ги бива да. Макар, че досега не съм се сблъсквал с тях, защото имам повече от година гаранция още. Е, говорех за нова цена, а не за цена на резервни части. Влизаме в Европа и все повече хора ще си купуват нови автомобили. Може би трябваше темата да се раздели за нови и употребявани автомобили. Съгласен съм, че Форд до преди 7-8 години имаха проблеми с качеството, но последните модели са на много добро ниво, даже и втора ръка!Ето и нещо от Ауто Билд. Това е класация на автомобили, които списанието е тествало до сега . 100 000 километра:

DSC01946.jpg

Мисля, че коментарите са излишни.

И като казах за цената, Форд за мен предлагат най-добрите цени и условия за лизинг. Можеш да си вземеш нова кола само с лична карта и свидетелство за съдимост и то на много добра цена! Кой друг вносител предлага това? Сега затегнаха положението и с кредитите. Това беше и една от причините да си взема точно Форд. Другата беше прочетеното от мен в пресата и то германската. Третата причина беше, че колата е произведена в Кьолн, а не някъде в Турция, Иран или не знам си къде. За мен съществуваха още 2 алтернативи. Тойота Ярис и Шкода Фабия. На първата цената е много солена, а и не ми харесва вътрешното оформление, особено приборното табло. Втората имаше по-голям шанс, но на същата цена като моята се предлага гол автомобил с 20-тина конски сили по-малка мощност!!!!! Освен това, както се вижда и от снимката горе, Фолксваген и Шкода са някъде назад в класацията по надеждност. За корейските фъшкии не говоря, щото и те вдигнаха цените вече, а постоянно се убеждавам, возейки се в таксита, че не си заслужават парите. Малки са, а и окачването не ми харесва. френските аристократчета са с надути цени, а единственото нещо, дето ми хвана окото напоследък бе Пежо 207 седан, което в момента се рекламира. Цената е подобна на моята със същите екстри, но... каручката е произведена в Иран!!!10х. Дачия? Може би, но базовия модел е даже без хидроусилвател на волана! А и не беше на дневен ред, когато си вземах моята. Дачията е кола за фирми. Нашата фирма има няколко. Всичко в нея е евтино и противно. Даже се и преобръща! Такава кола не ми трябва. За класа си Фиестата е най-добра в момента според мен. Дори по-новите алтернативи като Пежо 207, Опел Корса, Тойота Ярис, Рено Клио ги бие с цена. А това не е малко за нашия пазар. Тук както винаги се намесват и пристрастията. Аз никога не съм бил голям привърженик на Форд преди. Много хора купувайки кола се водят от пристрастията си. Така пропускат да вземат наистина нещо хубаво на по-ниска цена.

Здравейте. Карала съм пет мои и доста чужди коли.

1. Опел Аскона 1.6 модел ,с тунинг тип /Флинстоун/ ,произведена 1985г. , постигната максимална скорост лично от мен 180км. при състазание с Голф2 на Околовръстен път , една неделя сутринтта. Голфът 2 модел Селски тунниг се отказа при скорост 160км.Претърпяла е пет катастрофи/включително и с патрулка/,някои умишлени и все още е в движение, по последни данни я управлява лице от Ромски произход.Продадена на Балък от София /полицай/.

2. Голф 2 1,6 1991г.- Кратък живот,три седмици след като я получих като подарък беэ повод , я размазах симетрично отпред и отэад на надлеэ Надежда.Беше въстановена в не съвсем приличен вид и продадена на Балък от провинцията. Недостатък-каруца.

3. Мерцедес 190 2,0 1990г. ширака лайсна, цвят червен. Карах я шест месеца след което имаше среща от "Третия Вид " с такси Опел Вектра. При удара с таксито последва и челен удар с неправилно пресичащо дърво.Поправена в приличен външен вид и неприличен механичен вид и продадена на Балък /месар/ от София, който е много доволен от нея/предполагам эащото преди това караше Жигула/. Недостатъци-не са и заложени фабрично.

4. Рено 19 1,7 1990г.-Кратко сътрудничество, най скапаната кола на света. Беше продадена на един от най големите балъци/кабелен техник/. По последнни дани се намира в град Пловдив в този си вид-http:257758.jpgПредлагам на производитела на тези боклуци да смени името от Рено на Лайно. Пример-Лайно 19!!!

5. Опел Вектра 2,0 1990г.-Много добра кола, беше тествана на състезание тип ластик с Голф 2 GTI, и завърши на равно с същия. Недостатък - фабричен туннинг тип Флинстоун.

В момента карам само чужди коли, така ми е по ефтино! :yanim:

Редактирано от Эомбюлка (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Искам само още веднъж да благодаря на Форд, че осъществи мечтите ми. Тук намесвам и Мото Пфое, които ме недолюбват, но и те к акто съфорумците ми не винаги виждат положителното в мен ! :rolleyes:

• Автор
Изключително доволен съм от служебният ми Хюндай Гетц. Здрава машина.

Ами като е служебен, как няма да си доволен :rolleyes: Предполагам не обръщаш внимание на някоя тракаща пластмаса или разлепено уплътнение ;)

• Автор
Хахахаа, забавляваш ме.

Как ти текват такива глупости и аз чак се учудвам понякога.

Ами убивам времето, точно това се старая да правя - да те забавлявам, а и себа си ;)

Карам и един служебен Санта Фе... , както и една Киа, ама със сигурност не може да се сравняват с фиестата, много им тракат пластмасите и им се разлепиха уплътненията. icon_evil2.gif

Интересно ми е като смениш колата някога, каква песен ще запееш? :yanim:

• Автор
Карам и един служебен Санта Фе... , както и една Киа, ама със сигурност не може да се сравняват с фиестата, много им тракат пластмасите и им се разлепиха уплътненията. icon_evil2.gif

Интересно ми е като смениш колата някога, каква песен ще запееш? ;)

Ако я сменя, значи нещо ще ме е разочаровала или обстоятелствата ще са такива. Няма нищо вечно. Утре най-добрата кола може да бъде и Лада, знае ли човек. Не винаги можем да нацелим най-доброто, а най-добро не означава само най-качествено и на ниски цени. Има още много други фактори, които биха определили най-доброто за един човек или едно семейство.

Някой някога беше казал,че преди да кажеш на една жена "Ти си най-красива на света",трябва или първо да си опознал всички други жени,или да гледаш само нея :ph34r:

Та така и с колите-за да кажеш-"Ето тази кола е най-добрата на света,трябва или да си опознал всички други коли",или да се возиш само на нея laugh.gifcool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.