Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Похвалете автомобила си, но кажете и недостатъците му!

Featured Replies

Най-нова кола:

Опел Манта

Впечетления:

750 к.с

Споилери брони крила немски боди-тунинг

Недостатъци

Разход: 16/100

Принципно е 2/3 врати но на мен това не ми е проблем.

Получил съм го в много лошо састояние и в момента е в период на стягане

• Отговори 111
  • Прегледи 87,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахахахахаха... пич изкърти сички пернишки печки барабар с кюнците... мухахаха...

• ами аз автомобил нямам и не смятам скоро да си взимам, та търсех тема за велосипеди... обаче - нъцки! та хайде тук да си го похваля моето добиче, което сам завърших преди около седмица - 21 скорости S

• Браво за мнението, абсолютно съм съгласен с всичко, което си написал Относно голфчето - именно високата цена бе причината да не карам този автомобил.. с какъв мотор е? А, ето на пежака малко сн

Публикувани изображения

Начи ние имаме Рено Клио 1995 година, мъничко, симпатично, иконимично ... единственото нещо дето ме дразни и го смятам за недостатък е това, че няма хидравлика :)biggrin.gif

Най-нова кола:

Опел Манта

Впечетления:

750 к.с

Споилери брони крила немски боди-тунинг

Недостатъци

Разход: 16/100

Принципно е 2/3 врати но на мен това не ми е проблем.

Получил съм го в много лошо састояние и в момента е в период на стягане

КкОлкО коня 750 ли видях, че пише. biggrin.gif БУхахахахахххХАХаххххха. Невъзможно откъдето и да го погледнеш някой те е прекарал пич, с конете. Едвам се закрепих на стола честно biggrin.gif

Редактирано от iordanoff (преглед на промените)

КкОлкО коня 750 ли видях, че пише. biggrin.gif БУхахахахахххХАХаххххха. Невъзможно откъдето и да го погледнеш някой те е прекарал пич, с конете. Едвам се закрепих на стола честно biggrin.gif

Оле, верно biggrin.gifbiggrin.gif Ей да не би да искал да каже 75? biggrin.gif Лелееееее biggrin.gif

някаква звезда от Чехия, която е със име, което ми е непосилно да запомня :computer2:

на мен ми прилича от Канада...

http://en.wikipedia.org/wiki/Lanny_Barby

Golf 4 1.9 TDI-

предимства:

тр. да има база за сравнения

недостатъци:

не е Голф 5

не е Голф 6

• 4 седмици по-късно...

ами да кажа и аз зна4и от 1995 до сега и все още москви4 21412 страхотия много товарене за купони по 11 4овека сьм ка4вал пове4е от 100 000км абсолютно никви повреди един руснак ми попрепипа някои нещица разход не пове4е от 7 газ не пове4е от 6 бензин

от 1 г. карам хюндаи аксент 1.3 2003г. ами и от него засега сьм много доволен за около 10 000 км. не сьм сменял нищо е що годе го пазя разхода ме изненада средно градско дьлго от капа4ка до капа4ка 5.05 бензин като от време на време и климатика би4и единствен недостатьк при скорост над 150 км става доста нестабилен :)

• 3 месеца по-късно...

Golf 4 1.9 TDI-

предимства:

тр. да има база за сравнения

недостатъци:

не е Голф 5

не е Голф 6

Точно тая кошница ли?

Ами за 10-те години, откакто съм шофьор, смених три полски фиатчета 126р, един ситроен сх 2.5 бензин комби, а за момента съм със ситроен ах 1.1 моно, и ситроен сх 2.2 бензин, фастбек. Впечатления за фиатките: много добре замислена количка по отношение на возене и устройство, супер елементарна за ремонт, доста евтина поддръжка. Недостатъци - ами на първите две проблема беше ръждата. На последното проблема бяха барабанните спирачки - така и не можах да науча тази колика да спира хубаво със оригиналните спирачки, а бях сменил съвършено всичко, което може да има отношение към спирачките. Иначе я карах три години, през които мина и профилактична смяна на лагерите на двигателя, и немога да се сетя за нещо, което да е било сложно или да ме е зарязала на пътя заради него. Взех я на 50000, точно време за профилактики, беше изключително запазена като купе и ходова част. Продадох я на 85000, със никакви проблеми, дори имаше доста монтирани от мен екстри (ел.стъкла, аларма, имобилайзер, чистачка задно стъкло) и т.н. Идеална колица за до двама души. За повече просто се задъхва. Иначе като бях сам,съм я пържил до повече от 140км...идеално си седеше на пътя количката. Пак бих си взел такава за всекидневно ходене на работа!

Следващата кола - първата ми истинска любов - Citroen CX 25 Break - тогава се видях във возия - все още си пазя колата, но ръждата просто изяде купето - беше набор 79, и едва на 68000км, седяла 20 години на улицата в прах - така я и взех. Двигателя дори сега при завъртане не се чуди, а пали моментално и вдига хидрото. 168 магарета груба сила - яда ми с нея беше че доста трудно се паркирах в центъра на София, и че нямаше къде да изръчкам двигателя в градски условия. Съвършени спирачки, съвършена возия, евтини части, лесно приспособими от други коли, и ненамираеми оригинални такива! РАзхода и във града беше 12/100 а извън - 9/100.

Сдобих се след известен застой със Ситроен АХ 1.1 моно - едната от сегашните ми коли. Ами първата една година - супер доволен, разход градско 6.5 извън -4.5. Обаче последната една година просто ми ходи по нервната система - разхода и в града е 10/100 , а извън градско не виждам особена промяна - гледах правих струвах - не открих причина за висок разход и я карам така сега. Иначе на първата година - заден мост, рейка, серво на спирачките - и се промени значително, макар да е ситроен без хидро. Количката е много луксозна за размерите си, много добре вози и много хубаво седи на пътя - изобщо усещането е много по -добро отколкото в повечето нови коли. Карам си я и си ме вози доволно, но все още е много жадна.

Последната придобивка - Citroen CX 22 TRS Serie II - 2.2 мотор, карбураторен, глезотийки, луксове - ами за мен това е върхът на колите за момента. Купих го БРАКУВАН, съсипан, изпотрошен и разбит, с блокирал двигател, изпуснали всички сфери, окайващо изрисуван със спрейове, на 388000км, още в гаранция по пробег!. За точно 6 месеца, колата се възстанови, изправи на крака, регистрира се в кат, издържа си технотеста със отличен! След възстановяването - цяло лято не спрях да го карам, а за зимата го прибрах да не ръждясва купето. Основният проблем на двигателя, така оплют от хора с подобни коли (25гти например), е че студена трябва да си виртуоз, за да можеш да я нагласиш да работи без да и падат оборотите. Всичко това е първата една-две минути, след което задължително трябва да изключи поне автоматичната газ, за да караш спокойно. Иначе е много тиха, много бърза, и с невероятно ускорение - доста коли наказа по пътя, докато я карах. Един ден отивах към Вакарел, и се лепнах на една С-класа със 180 за задника, пича се изряза, но пак го настигнах и ме пусна. Разхода на 2.2 - във града 10-11/100. Извън града със до 100 - 6.6/100, до 130 - 8.8, а когато карах със 200, не съм го засичал дори, но сигурно е двоен. Двигателя е ужасно темпераментен - с лекота вдига 7500 оборота на скорост, не е претенциозен, много лесно се обслужва за смяна на ремъци, масла и т.н. ДИРАВИ - управлението на волана си върши перфектно работата, хидро-спирачките са мощни и навременни, изобщо много добра кола за всекидневно градско и извънградско пътуване. Известен недостатък е че на градско каране лесно почерня свещите, но това са бели кахъри. Много важно нещо за тази кола - никога не слагайте евтини и/или стари гуми - много лесно поднася дори на завой със 50! Идеалното, на което засега съм се спрял за нея е Семперит - не мърда от пътя, буквално е като на релси. Също така скороста и изобщо не се усеща - със 170 вътре седи все едно е със 30. За некаралите такава машина, много лесно може да се пребият - волана е много директен, спирачките също. тапицериите са слабото място на този параход - за 24 години дунапрените са позагнили и имат нужда от обновяване вътрешните елементи. Окачването е сравнително евтино за ремонт и поддръжка - дори и тази кола страда чат пат от дупки - ти не ги усещаш, тя обаче ги усеща, макар и доста трудно. Мненито ми за нея е че за хора с по-ограничен бюджет, които искат да се возят на нещо хубаво, оригинално и стойностно, тази кола е идеалният избор. Само дето много рядко се срещат живи съучеици на 2.2 варианта, особено във добро състояние.

Имах фиеста 2006та, която едвам издържах цели две години. Нямаше и два месеца откак си я бях купил и вече съжалявах само като я погледна. За жалост бях се обременил да я изплащам. Като изключим ниския и разход на гориво , други нейни предимства не мога да посоча. Това беше първия ми нов автомобил и като си го купувах бях силно заслепен от цената и вобще не забелязах интериора, който силно наподобява дачия логан, който от своя страна много прилича на жигули от 82-ра. Е ... все пак си говорим за форд и то фиеста. Като най-голям недостатък ше посоча, че едвам се оттървах от него за 9000 лв. За двете години каране наистина разбрах какво са искали да кажат със "Тези които карали опел се утешавали, че има такива дето карат форд.

Сега карам голф 5. Kaто цяло е невероятен автомобил. Като недостатък ще посоча високата му цена.

Силно ме съмнява да си имал такава кола. Първо, ако е била Фиеста, не е била фейслифт 2006, защото от тая година таблото е меко в горната си част, за разлика от модел 2002. За сравнение, дори последното Поло, което излезе преди няколко месеца, се предлага в базовата си версия само с твърди пластмаси и това за 20 000 лева! Второ, разходът на гориво не е нисък и не може да бъде предимство. При мен е 6.7 литра на сто за 50 000 км, но напоследък взех да я жаля, та затова падна доста. И трето, доста пари си взел за тоя автомобил ( ако наистина си ги взел), радвай се! Та като си говорим за Фиеста и Голф, ето и някои нещица за качеството на автомобилите. От прикачения файл ще видиш, че в първата петица по качество при 2-3 годишните автомобили за тая година, има 2 Форда и 2 Мазди, които споделят общи платформи. Това са Форд Фюжън, Форд Фиеста, Мазда 2( обща платформа с Фиеста и Фюжън) и Мазда 3( Обща платформа с Фокус). Това е статистика на немската организация TuV, която инспектира автомобилите в Германия. Мога да предоставя доста статистики и доста впечатления, но не е нужно да отварям очите на хората. Голф наистина е добра кола, но за жалост с не по-малко дафекти от средностатистически автомобил. Дори според нещастната статистика на най-големите голфаджии - Ауто Билд, автомобилите на Фолксваген са окупирали долната половина на таблицата по качество при 100 000 км тестове. Никога не бих заменил Фиеста за Голф или Поло, още повече, че съществува най-добрия малък автомобил - Фиеста от 2008 година. Който не вярва, че е добър, нека направи тестдрайв. А и пич, не е логично да сраваняваш Фиеста с Голф. По-добре я сравнявай с Поло. Наистина Фиеста 2002/2006 има по-твърда возия, но за сметка на това е със сигурно пътно поведения, голяма пъргавина в планината, достатъчно място и маневреност в града. Фиеста 2008 е невероятен малък автомобил, който е с класа, че и две над Фиеста 2006. Превъзходно окачване - най-комфортното в класа си и с най-добро поведение на пътя, достатъчно много поставки за вещи, включително за бутилки от 1,5 литра във вратите. Невероятно кормилно управление, седалки, спирачки...Недостатъците са няколко наистина - лош обзор назад, сравнително слаб базов мотор от 82 к.с. и твърде малки цифри на уредите. Цената почваше от 17 500, но оборудването е базово, макар и по-добро от Фиеста 2006. Ако се сложат необходимите ми неща, ще се получи сумичка около и над 27 000 лева, включително и по-мощен мотор. Това разбира се е без никакви отстъпки, но аз съм сигурен, че в скоро време ще се появят и по-добри оферти за тоя модел.Подобни цени са валидни за абсолютно всички вносители на автомобили. Завиждам на някои хора, които тая година успяха да хванат отстъпки от по 25-30 % за нов автомобил от класа на Фокус, Голф... Тия, дето спят, нека си карат трошките на по +10 години. Така ще си и останат цял живот.

Форд Фиеста 2006

Форд Фиеста 2006 срещу Форд Фиеста 2008

TuV-Report 2009 Mangelliste 2-3.pdf

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.