Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Overclock на Sempron s754 на дъно Epox

Featured Replies

• Автор

Готово тествах го този път 1час и 30мин. този път следих температурите с двете програми които ми каза.

Температури на еверест:

процесор-41*

диод на процесора-48*

графичен процесор-50*

обкръжение на графичния процесор-43*

твърд диск-38*

Самоче този път ми излезна пак тази температура :

дънна платка- 11*

Температури на Speed Fan:

Temp1:-18*

Temp2:41*

Temp3:32*

HDO:38* тук защо е HDO а не е HDD ?

Temp1:22*

Ето и шота http://store3.data.bg/djboom/CPU-Z%20test%20260Mhz.jpg

Само да ти кажа че тоя път парното в нас го спрях че много топло става не мога да дишам само по къс ръкав ходя :) затова сега е нормална температура но сравнение с преди е малко по студено затова ми се струва че и температурите на компа са така.

Още ще го тормозим ли комапа или тва пак е само началото, да не зема да остана и бес него :)

• Отговори 94
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Още ще го тормозим ли компа или тва пак е само началото, да не зема да остана и без него

Хе ,ти на това тормоз ли му викаш :)

Работата си върви както е планирано - разбира се ,когато кажеш можеш да спреш - Тъкмо сме стигнали средата - сега продължаваш на по-малки стъпки -от по 5 МХц ( т.е. увеличаваш в Power BIOS Features - менюто CPU Overclock in MHz с по 5МХц -не както досега с по 10 ) . Вдигаш с 5 МХц -тестваш ,после пак 5 и пак тестваш ( гледаш си и температурите де) . Като стигнеш до 280 ,пусни пак един шот .Ако се случи след поредното покачване с 5 МХц компа да не запали -няма да се притесняваш -връщаш предните стойности и той ще тръгне . Ако някой от тестовете даде грешка , постваш тук да видим какво пише .

Сега можеш да почваш с по 5 -не е казано ,че още тая вечер трябва да стигнеш 280 -полека и когато ти се занимава .

Успех

• Автор

По първия ти въпрос, за това че сме стигнали до средата има един лаф "щом съм се хванал на хорото ще го играя".

По втория да се занимая когато мога, още тая вечер го мятам на неуморния :)

kokomil много мери десега супер си също така и на другите които се включиха нищо че са малко :)

Редактирано от djboom (преглед на промените)

По първия ти въпрос, за това че сме стигнали до средата има един лаф "щом съм се хванал на хорото ще го играя".

По втория да се занимая когато мога, още тая вечер го мятам на неуморния :)

kokomil много мерси досега супер си също така и на другите които се включиха нищо че са малко :)

Давай смело и безотговорно - и такъв лаф има :)

Чакам шотовете от 280 :hush:

• Автор

Здравеи пуснах го на 270 беше добре но на 275 Prime 95 ми искара грешка и автоматично програмата спря преписах грешката:

FATAL ERROR:Rounding was 0.5 , expected less than 0.4

Hardware failute detected, consult stress.txt file.

Execution halted

А сега? Какво означава това?

даваш малко ток на процесора и пак тест

Така , tzavti е прав - в менюто Power BIOS Features намери къде се повишава напрежението на процесора - трябва да е VCORE - местиш една стъпка нагоре волтажа и пак пускаш теста .

Между другото ,програмката записва грешката - виж къде е тоя stress.txt file. и виж к,во пише в него.

• Автор

Пробвах за волтажа но не ми дава да го местя включвах и исключвах всичко от нея страница последователно да видя дали ще се отключат но нестава само видях какъве : Chiset voltage -1.63V

А относно stress.txt file погледнах го не че разбрах нещо, но е нещо като упътване има и линкове на нещо, нищо интересно според мен ако искаш ще ти го кача фаила някаде?

в такав случай си до тук

освен ако не се хванеш да префлашнеш биос и да ти се "появи "възможността да пипаш напрежението на процесора

ако не флашнеш :

сваляш с 1 шината и пак тест

докато не ти мине гладко теста

след това смятай че си успял да си клокнеш пц то успешно предвид условията

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

Разходи се из целия Биос и виж някъде дали няма да намериш това Vcore ,което да можеш да променяш - ако наистина липсва - е ,спираш на 270 -поне докато не се престрашиш да си флашнеш Биос-а ( както и tzavti каза.

Колкото до файла -понеже е текстов ,отвори го ,копирай съдържанието и го пейстни тук да поразгледаме.

• Автор

А сега мисля да го оставя на 270 да не рискувам с флашване на биос пък и аз не искам да го гоня до дупка и тва си мисля че е добре.

Сега с какво продължаваме?

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

ОК , поразгледай Биос-а дали няма да намериш Vcore ,с което да промениш напрежението , ако наистина няма (за всеки случай ще разгледам книжката на дъното ) -тогава тестваш дали е стабилен компа . Ако е стабилен ,оставяме го така и ще пипнем тук-там Рам паметта . Но ,първо разглеждаш Биос-а , после тестваш за стабилност и чак тогава -паметта.

Добавено -не се притеснявай за текста -прочетох го и го изтрих :)

• Автор

kokomil търсех за тва дето каза в биоса но не намерих нищо сходно, така че му направих уш последен тест на 270 с продължителност около 3часа 30мин всичко спорем мен е окей, но като запаля парното ще стане малко по топло затова пак ще му направя тест края на седмицата окончателен да знам дали е добре, защото сега температурите са ми:

процесор-42*

диод на процесора-48*

графичен процесор-52*

обкръжение на графичния процесор-45*

твърд диск-40*

дънна платка- 14*

Ето и шота: http://store3.data.bg/djboom/CRU-Z%20270Mhz.jpg

Според мен като стопля малко ще повлияе малко на тия температури но незнам до колко се разбира нормални?

Ако може да кажеш колко е тва нормалното че ако случаино вдигна градусите да намаля малко херцовете да не зема да го испържа.

Та така ся от каде ще я похвашаме ??? :)

Температурите са добре ,обаче - гледам още по предните постове с температурите и ми прави впечатление,че харда ти държи 40-41 градуса (като имам предвид к,во беше писал ,че си си взел 320 ГБ 16 МБ кеш -това ми напомня за Сийгейт ) -та за тоя диск темп. е висока ( слагай една 80мм перка вътре в кутията да го обдухва ).

Сега -отиваш в Advanced Chipset Features > Enter

captured1xj7.jpg

Влизаш после с Enter в DRAM Configuration и ти се показва това

captured2fq0.jpg

втория ред - 1T/2T Memory Timing - влизаш в него и го променяш на -всички други ги оставяш на Ауто (както са сега ) -запазваш настройките и после ,като влезеш в Уиндоус направи един шот с CPU-Z само на това меню от програмката -Memory

capturedxo4.jpg

Това е от последната ти снимка - направи такава след като промениш настройката на паметта и чакам да я покажеш .

Ето снимката от CPU-Z http://store3.data.bg/djboom/cru-z.jpg

Браво - тая Рам (здравата ) не е зле . :yanim:

По въпроса за харда нищо не каза ! Четох,четох ,ама не разбрах каква ти е видеокартата ! ( да я клокнем и нея cool.gif )

Преди малко питаше ..-ама забравих -не се притеснявай за температурата на процесора - ако стигне 55 градуса ,тогава ще го мислим .

Сега пускай теста пак , остава още малко да пипнем по Рам-а и си готов ( много ми се искаше да го пуснем на 300х8= 2400 MHz -ама няма да стане без допълнително ток на проца - сега остава на 270х8 = 2160 MHz ) .

Така че , тествай и утре ще довършваме с настройките по Рам паметта (ако теста е в ред ).

• Автор

Ами какво да ти кажа за харда скоро няма да види перка, или ще вида кои знаи кога ще имам път към някои готин магазин които да има нешо от сорта ас отдавна си мисля за вентилация ама...... исках да направя нещо от сорта една да вкарва въздуха а друга да го вади, поне да мога за си затворя кутията че сега е отворена щото се пак 5* пада t*.

А за видеото засега си ми е добре Radion X1300 256mb-128bit аз на игри рядко играя, ее понякога но не играя нещо тежко аз си падам по нещо като tomb raider или от тоя жанр а те са лекички, поне някои :yanim:

А относно процесора и тва си е добре се пак не е 1,6 като преди 2,16 си е друго,не че ас забелязвам голяма разлика но накрая ще вида какво ще ми покаже евереста за производителността, записал съм си всички резултати самоче преди да сме почнали когато си беше гол като пушка, та сега след клока ми е дерт да скивам какво е станало, аиде лека за днеска cool.gif

• Автор

kokomil даде ми грешка на 57мин. пак като предната и теста автоматично е спрял, какво да направя сега?

• Автор

kokomil върнах го това което каза на авто, а не както каза 1Т дава грешки, и незнам какво да правя затова го върнах.

Това ли е всичко с настроиките или има още, защото засега поне пак ми се струва бавен?

Това ти е шота ,както беше на 1Т -

captured0my.jpg

Влизаш пак тук -

captured2fq0.jpg

Поставяш настройките на ръчни настройки и променяш стойностите така - гледаш по-горе на шота и започваш отгоре надолу - 2.5 > 3 / 3>4 /3>4 / 6>7 / 9=9 / 16 > 14 и пак 2T > 1T

Променяш ги ,запазваш ги и и тестваш .

• Автор

kokomil супер си обаче тази последната настроика немога да я направя на 14 да тествам така както си е на 16?

kokomil сега преписах от менюто единственото което с 16 е IdleCycle Limit а в него мога да избирам:avto,4,8,16,32,64,128,256

kokomil супер си обаче тази последната настроика немога да я направя на 14 да тествам така както си е на 16?

kokomil сега преписах от менюто единственото което с 16 е IdleCycle Limit а в него мога да избирам:avto,4,8,16,32,64,128,256

Всъщност остави я на 16 -промени другите , ако мине теста ,ще я местиш на 8 . Направи така ,да видим -пък може и на Ауто да я оставиш -но това , по-късно .

• Автор

kokomil тествах 2 часа добре беше но температурите са по големи :

процесор-47*

диод на процесора-53*

графичен процесор-55*

обкръжение на графичния процесор-48*

твърд диск-42*

дънна платка- 14*

И за хард диска замислих се много за охлаждане, но се сетих че има някаква програма която забавя малко скороста на главите, ако го забавя ще намаля ли температурата засега докато си зема някакви вентилатори, и ще може ли да ми предложиш някакви вентилатори за охлаждане на хард дика и също така вентилатори които да монтирам един да вкарва и един да искарва въздуха, ако може и да ме ориентираш за цена "цена няма да имаш" :wors:

А относно оварклока има ли още?

IdleCycle Limit го остави на 16 и теста мина ,така ли ? Има нещо ,което не ми харесва - това е шота от секцията за настройка на Рам-а -

captured2fq0.jpg

При тебе в Биос-а по същия начин ли са подредени редовете (без първия де,каза че го няма ) - ще направим друго - 1T/2t Memory Timing го оставяш на , всички останали на Ауто -после качваш още един шот от Memory на CPU-Z .

За вентовете ще говорим после .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.