Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Overclock на Sempron s754 на дъно Epox

Featured Replies

• Автор

Нали знаеш че на 1Т ми дава грешка?

Щом казваш еи сега идва шота.

• Отговори 94
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Аз бях направил шот на CPU-Z с 1Т но сега ти направих нов но е същия като другия според мен :

http://store3.data.bg/djboom/CPU-Z%20%20T1%20new.jpg

Редактирано от djboom (преглед на промените)

Аз бях направил шот на CPU-Z с 1Т но сега ти направих нов но е ъщи като другия според мен :

http://store3.data.bg/djboom/CPU-Z%20%20T1%20new.jpg

Тъй , при тези стойности Рам-а се дъни .

Променяш ги така

Cas Latency - 3

TRCD - 4

TRP -4

TRAS - 9

Написал съм ти съкращенията след надписчето .

Тези ги променяш така , всичко останало го оставяш както е - и го оставяш на .

Добавено - при тези стойности трябва да мине теста - утре ще го мъдрим повече.

• Автор

kokomil добре ще го оставя теста за утре, но само да ти кажа че сега паметта при тест с евереста е много бавна преди, тоест преди да поискам помощ от този форум бях с двете плочки памет, тоест и дефектната настроих ги да работят на 200Мхз х2=400Мхз незанм дали добре съм го обяснил, а процесора му сложих малко защото все пак аз искам бързо но 10мхз увеличих 210мхз без да пипам нито таиминги нищо при теста с еверест скороста със сегащната ми е 1/3 пъти близо по-голяма.

Но все пак ти си знаеш работат утре след теста чакай шота.

Хайде и лека вечер. :wors:

• Автор

kokomil до сега го тествах няма проблем температурите сякаш се заковаха като последните, сложих таимингите на :

Cas Latency - 2

TRCD - 3

TRP -3

TRAS - 7

Да тествам и другите ако искаш?

Да тествам и другите ако искаш?

Не,няма нужда -остават тези последните -по-добри от тях ....... едва ли !

Сега вече можеш да засечеш при тестовете бързината и да я сравниш с тази ,която си записал преди да "разбутаме " компа cool.gif

Интересно е да видим какво ще покаже теста като бързина .

• Автор

Ето и теста за бързина на еверест:

Четене на паметта: 2357мбаита/с ,сега 2795мбаита/с

Запис на паметта: 1907мбаита/с , сега 2806мбаита/с

Копиране на паметта: 2111мбаита/с , сега 2786мбаита/с

Закаъснение на паметта: 67,8ns ,сега 47,4ns

CPU Queen: 1546 , сега 2076

CPU PhotoWorxx: 7367 , сега 10864

CPU Zlib: 9200кбаита/с , сега 12361кбаита/с

FPU Julia: 1362 , сега 1821

FPU Mandel: 773 ,сега 1035

FPU SinJulia: 2130 , сега 2862

А kokomil сега мога ли да сложа дефекната рам памет да видим дали ще мине теста, че ми е интересно?

И още един въпрос можем ли да вдигнем производителноста на паметта а да намалим примерно процесора?

А и да не забравя щеше да ми кажеш какви вентилатори ще ми трябвад за по добра вентилация и най вече за харда, и за харда ако може временно да ми кажеш някои програма да ми забави примерно главите на харда, надявам се така да падне малко температурата, ако може и приблизителни цени да кажеш за вентилацията?

Благодаря ти за помоща :clap:

Доста добро повишение на производителността се е получило ,поздравления :yanim:

Ако сложиш и другата платка Рам има вероятност настройките да се върнат пак на Ауто или другата пръчка да не може да работи с тях (тъй като и без това си дава грешки) . След време като се снабдиш с онази Супер Т СL 2 ,за която говорихме ,ще можем да я клокнем повече - ако в момента бяхме сложили делителя на Рам паметта на 166 в началото (сега бяхме я сложили на 133 ) - сегашната ти памет щеше да опита да работи на честота около 450-460 МХц при настоящия клок,което за нея смятам,че е невъзможно , а СуперТ вероятно ще го може .

Няма смисъл да намаляме процесора,той в момента не е чак толкова натоварен с клок,та да се притесняваш.Все пак продължава да си работи на напрежението по подразбиране .

Колкото до вентилаторите -отиди в първия магазин за електрочасти ,вземи си оттам два 80 мм вентове (предполагам че са ти такива отворите на кутията -ако са 92 мм ,си взимаш 92 мм) .Обикновените вентилатори са с цена между 1.80 и 2.20лв. на парче .Монтираш си един отпред на кутията от вътрешната страна и поставяш харда пред вентилатора,така че да се обдухва от него (предния вент духа навътре) ,отзад на кутията вента духа навън .Закачаш ги на свободен молекс от захранването ,и то ги закачаш на 5 волта ,за да не шумят , и си готов с охлаждането .

Моя клокнат AMD Athlon 1800+ 1.5 GHz който сега е 2200+ и 1.8GHz с DRR400 на 199.9 MHz има най-малко закъснение при Cas Latency - 2

TRCD - 3 TRP -3 TRAS - 6 като на Auto e съответно Cas Latency - 2.5 TRCD - 5 TRP -5 TRAS - 9.

Моя клокнат AMD Athlon 1800+ 1.5 GHz който сега е 2200+ и 1.8GHz с DRR400 на 199.9 MHz има най-малко закъснение при Cas Latency - 2

TRCD - 3 TRP -3 TRAS - 6 като на Auto e съответно Cas Latency - 2.5 TRCD - 5 TRP -5 TRAS - 9.

виж това без волт мод и без да пипам рам (kingston ddr 400 )

P.S. това атлом 1800+ като твоя на asus a 7n8x-e deluxe

междо другото не му е мястото тук

извинявам се

Редактирано от tzavti (преглед на промените)

Мисълта ми беше djboom да си тества машината при 2 3 3 6, за да види дали е стабилна. При мен няма проблем за сега.

• Автор

kokomil най накрая си земах вентилатори но не са на такива цени каквито ми каза занчи за 26лв. си земах 2броя 80мм вентилатори и една специално за харда която се поставя отдолу и е с две перки с тия перчици свалих градусите на харда на 33* не е като преди 42* , голяма работа е охлажането :wors:

kokomil най накрая си земах вентилатори но не са на такива цени каквито ми каза занчи за 26лв. си земах 2броя 80мм вентилатори и една специално за харда която се поставя отдолу и е с две перки с тия перчици свалих градусите на харда на 33* не е като преди 42* , голяма работа е охлажането :wors:

Хвърли един поглед тук ( имай предвид ,че все пак са маркови вентове,затова и цената им е толкова висока ) cool.gif

file_801_bg.jpg1.15$ file_800_bg.jpg 3.45$ и т.н.

Добавено -да не си помисли ,че се шегувам като ти казах какви са цените на обикновенните вентилатори ?

• Автор

А kokomil да та питам още нещо тоя вентилатор които го сложих да вкарва въздуха в кутията ми се видя че не върши никаква работа и затова го махнах, но го сложих вурху процесора сега там има два вентилатора един върху друг градусите наистина паднаха но защо, според мен пада защото еверест показва че вентилатора се движи с 2800 оборота а преди беше с 2300 оборота това е заради този винт които го сложих върху него той завихря по голяма струя въздух на парвия и за това се движи и по бързо но това добре ли е колко ще издържи или няма проблем ?

Този пост го бях пропуснал :rolleyes:

но го сложих вурху процесора сега там има два вентилатора един върху друг градусите наистина паднаха но защо, според мен пада защото еверест показва че вентилатора се движи с 2800 оборота а преди беше с 2300 оборота това е заради този винт които го сложих върху него той завихря по голяма струя въздух на парвия и за това се движи и по бързо но това добре ли е колко ще издържи или няма проблем ?
От тази "маневра " полза нямаш - наистина Евереста ти показва по-високи обороти ,защото вента се върти по-бързо (заради другия отгоре му) .

тоя вентилатор които го сложих да вкарва въздуха в кутията ми се видя че не върши никаква работа и затова го махнах

Само така ти се струва - виж каква хубава скица е приложил Conroe в една друга тема , но ще си позволя да я използвам за онагледяване :wors:

imageviewwm7.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.