Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Overclock на Sempron s754 на дъно Epox

Featured Replies

Значи проблема ми се състои в следното : опитах се да си клокна компа гледах някои съвети стана долу горе не е нещо осебенно но като за парви пат ,маи само разбутах настроиките ,та реших да тествам тос моя опасек клок пък и ми беше интересно да видя какво ще ми покаже теста с еверес добре се държеше всичко но реших да напрая тоя мемтест 86 обаче ми намира много грешки попитах тук там из форумите казаха да искарам барерията на даното да исчакам извесно време и то щяло да се опраи ако не пак да я искарам и да дам на касо съответно + и - (при исключен комп става всичко това) и като последно ми казаха да му дам от биоса да си варне стандартните настроики .Опитах всичко ното едно не помага след всяко едно от изброените неща направих тест с мемтест 86 v3.2 и мемтест86+ v1.65 снощи ми беше последния тест даржах го около 7 часа и имаше 2000-2100 грешки .Това проблем ли е като ги има , какво означава че ги има тоест на кое ми вреди и мога ли да ги премахна по някакъв начин с програма или нещо ако пречат . Благодаря ви предварително.

• Отговори 94
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Наличието на грешки в подобен тест по всяка вероятност означава, че банката рам е малко или много дефектна. Не е гаранция обаче. Възможно е да се дължи от по-високо или по-ниско от нормалното напрежение. Казваш, че си нулирал настройките на BIOS-а, но кои си заредил? Fail-safe или optimized?

Не каза:

- с какво дъно разполагаш;

- с каква марка RAM разполагаш;

- колко банки като бройка RAM имаш;

- захранването ти какво е;

- какви точно грешки;

П.С.: правописът, структурата и пунктуацията ти са ужасни. Ако искаш да бъдеш приет на сериозно и да ти се помогне, моля те, постарай се поне малко и ти.

• Автор

По първия ти въпрос с фаиловете кои съм заредил : и с двата пробвах парво optimized после Fail-safe

За даното и рам-та имам снимка от програма CPU-Z http://store3.data.bg/djboom/komp.jpg

А относно захранването незнам точно отзад на кутията пише model:LC-B350ATX

Грешките сам ги преписал или поне някои от тях :

WallTime Cached RsvdMem MemMap Cache ECC Test Pass Errors ECC Errorss

1024m 1116k e820-Std on off std 0 0

Tst Pass Failing Address Good Bad Err-Bits Count Chan

5 0 0002a13fc50-673.9mb ff7dffff ff7fffff 00020000 1

П.С.:Извинявам се но тъкмо си преглеждам отговора преписах таблицата с грешките но на прегледа не излизат точно както сам ги написал едно под друго и незнам как да го направя дано разбереш .Пак ти благодаря за помоща.

Редактирано от djboom (преглед на промените)

Значи може да е от няколко неща:

1-во за МемТест се знае че дава грешки ако процесорът с който разполагаш е на AMD (чел съм го в един брой на PC WORLD а статията май се казваше Хардуерен тест от А до Я и можеш да ги игнорораш...)

2-ро ако имаш възможност тествай РАМ-та на друг компютър или ако е в гаранция направо я носи...

3-то мисля си че можеш да изключиш тестването с включен ECC (защото грешките ти според съобщението, което си дал са точно оттам)

4-то виж тази тема и пробвай да тестваш РАМ-та с другите програмки:

Инструменти за тестване на хардуера за грешки!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=34723&hl=

• Автор

Първо благодаря за линка с програмките много ми харесаха.

С RightMark Memory Analyzer няма проблем нищо не показа ,поне нямаше червени точки а само жалти.

СWindows Memory Diagnostic тук оба4е ми излезна:

WMATS+ failed

WINVC failed

MATS+ failed

INVC failed

LRAND failed

Stride6 failed

Сега какво да направя или то така трябва да баде.

Само да не забравя намерих програма и да дефрагментиране на паметта и пробвах и с нея с надеждата да оправи нещо.

Първо благодаря за линка с програмките много ми харесаха.

С RightMark Memory Analyzer няма проблем нищо не показа ,поне нямаше червени точки а само жалти.

СWindows Memory Diagnostic тук оба4е ми излезна:

WMATS+ failed

WINVC failed

MATS+ failed

INVC failed

LRAND failed

Stride6 failed

Сега какво да направя или то така трябва да баде.

Само да не забравя намерих програма и да дефрагментиране на паметта и пробвах и с нея с надеждата да оправи нещо.

Мисля си че проблемът тогава е доста сериозен и РАМ-а ти е дефектен.По възможност ако е в гаранция го смени или купи нов иначе рискуваш със стабилността на системата си.Ако си клоквал (както казваш в началото махни клока с LOAD OPTIMIZED DEFAULTS или LOAD FAIL-SAFE DEFAULTS) или направо задай на РАМА да се контролира от by SPD...

• Автор

Еи ся я фтасах значи много здраво ас тоя копютър го имам от лятото и до ся се чудих какво му има защо е толкова бавен даже от тоя дето ми го зглоби си земах нов хард 320гб 16мб кеш само и само да стане по бърс пак не видях ефект затова прибегнах до клокване наистина като го клокна малко по барзичко зарежда но пак е слаба работа .Ами ще видя какво ще ми каже тоя "майстор" дето ми го зглобява да видим какво ще ми каже .А всички, вие които ми обърнахте такова внимание много ви благодаря :baby: страшно много съм ви задължен.

П.С.:Дано не се срещаме по такива лоши работи.

Както казах обърни внимание на това :

SDRAM Configuration - * by SPD*

Advanced_Chip.gif

Дават тази опция за най-стабилната при работа с РАМ памет...но kokomil, iovi ще кажат :baby:

малко съм офтопик, но да не отварям нова тема за глупавото ми питане. как може да се разбере рама на колко работи - 533/667/800. Благодаря предварително!

• Автор

Самоче тука не мога да схвана много доста е различен биоса ти моят е :

Award BIOS Phoenix - AwardBIOS v6.00PG

Някои от настроиките долу горе се повтарят .

Имаш ли го тази оптимизация на рам-та самоче да е от моята версия биос?

Пусни Биос да зареди Default settings ( или както е при тебе) , после за по-сигурно провери това,което ти е написал B-boy[styLe] - Рам да е By SPD - след това си пусни Мемтеста и ако даде и една грешка само ,пробвай с платка от някой приятел например -като му я вземеш за пробата само .Ако с другата Рам теста не дава грешки носи твоята да ти е сменят ( щом компа е от лятото значи и паметта е в гаранция .)

kanar4e ,можеш да разбереш на каква честота ти работи Рам паметта или с Еверест ,или с CPU-Z ( и двете програмки ще ти покажат ).

• Автор

Ами това SPD не ми го казват за парви път но ас не мога да го намеря незнам нещо от биоса ли .

А по втория въпрос ако даде грешки да я върна нестава щото тоя ...... ме е прецакал с договора преди малко го погледнах гаранция 12 месеца за процесор и памет 3 месеца под него има и още за клавиатури мишки и много други неща пак 3 месеца закво е писал 12 месеца отпред изглежда за заблуда.

Ако може да обясниш за моя биос каде се намира тва SPD много ще сам ти благодарен: Award BIOS Phoenix - AwardBIOS v6.00PG

Ами това SPD не ми го казват за парви път но ас не мога да го намеря незнам нещо от биоса ли .

А по втория въпрос ако даде грешки да я върна нестава щото тоя ...... ме е прецакал с договора преди малко го погледнах гаранция 12 месеца за процесор и памет 3 месеца под него има и още за клавиатури мишки и много други неща пак 3 месеца закво е писал 12 месеца отпред изглежда за заблуда.

Ако може да обясниш за моя биос каде се намира тва SPD много ще сам ти благодарен: Award BIOS Phoenix - AwardBIOS v6.00PG

В секцията Advanced Chipset Configuration ( ако не е точно така при тебе , е нещо подобно ) . Просто поразгледай всички настройки по различните редове и търси нещо подобно Configure Ram - там имаш опции - Auto , By SPD и т.н Избери го това By SPD ,после Save ,Restart .

• Автор

Е вече втори път ровя в биоса минавам всичките менюта подред но SPD никаде няма има на едно място SPP,EPP,ECP .

Ако искате ще ви сканирам книгата която върви с дъното там има картинки за менютата в биоса ,не заради друго ами защото незнам как правите снимки на биоса.

Е вече втори път ровя в биоса минавам всичките менюта подред но SPD никаде няма има на едно място SPP,EPP,ECP .

Ако искате ще ви сканирам книгата която върви с дъното там има картинки за менютата в биоса ,не заради друго ами защото незнам как правите снимки на биоса.

Сега ще сваля мануала на дъното ти и ще го поразгледам къде точно са тези опции при тебе .Като гледам шота от втория ти пост от CPU-Z ,и в момента Рам паметта ти трябва да е By SPD .

• Автор

Тази снимка от CPU-Z ми е преди да се опитам да направя клок .

Сега изглежда по различно защото заредих LOAD OPTIMIZED DEFAULTS и LOAD FAIL-SAFE DEFAULTS и настроиките малко се промениха.

Много мерси че се зае чак толкова с моя проблем .

Така ,изгледа на началната страница на Биос-а ти е такъв -

capturedzu6.jpg

Влизаш в Биос ,отиваш на третото меню - Advanced Chipset Features > Enter и ти излиза това -

captured1xj7.jpg

Докато си в това меню - отиди на AGP Fast Write и го постави на Disabled ,останалите настройки трябва да са същите като на шота .Влизаш после с Enter в DRAM Configuration и ти се показва това -

captured2fq0.jpg

Оставяш или правиш настройките така ,както са показани на шота . После запазваш промените и рестартираш .Пускаш теста и ако пак даде грешки .... вземи пробвай с друга Рам памет или премести твоята на другия слот и пак - тест .Ако изкараш теста без грешки ,тогава можеш да помислиш и за клок - като преди това изчетеш важната тема отгоре на раздела за клок на АМД ( и по-точно вътре има пост с описание за клок на с.754 -твоя е такъв ) - после в твоето меню на Биос основното меню за клок е Power Bios Features ( първото в лявата колонка )- но преди да започнеш да клокваш трябва да имаш стабилна Рам памет и да си изчел всичко,което ти показах .

• Автор

Да разбеах че е Power Bios Features то няма от каде другаде и само да те поправя, първото от дясната колона :)

Значи това меню кадето ми го показваш е сащото като това от книгата ми но деиствително тази настроика Max Memclock(Mhz) при мен я няма незнам защо така и незнам за какво е .

Значи виш ся аз какво сам наумил мисля да сложа както казваш AGP Fast Write ще поставя Disabled после тест ако не стане мисля да сваля всичко от даното ще го разглобя и долу в нас имам компресор лекичко ще го поиздухам надали ще му пречи нещо и после пак тест, тъи като имам само два слота да рам ще пробвам и с размяна и пак тест ако не стане и така ще махна едната и ще ги тествам по отделно може само едната да е гадна памет и да ми праи мизерии но ако покаже че и двете не са хубави за да съм сигурен че не е нещо от конфигурацията ще я взема с мен и ще я пробвам да стария си компютар които е на село (може да е стар K7Upgrade-600 , 2300+,512mb ram ,128mb видео но върви по барзо от тоя боклук дето уш ми е по нов )

Много ти благодаря на теб за супер помоща ,и още не мога да та разбера как правиш снимки на биоса.

Добавено:

Така значи исчистих компа единственото което стана е че падна около 5-10 градуса температурата на процесора това ми хареса но паметта пак си беше така.

Преди малко пробвах една по една:

Първата е тествах с (мемтест 86) около 10 мин и излезнаха грешки затова я прях и ги размених

Втората я тествах около 20 мин нищо не излезе после реших и с memory diagnostic и там всичко си вървеше като по ноти

Но компютара пак е бавен по бавен отколкото като е сложена и дефектната защо?

Има ли някакво голямо значение като са две?

и само да те поправя, първото от дясната колона
Да,в бързината съм написал лявата (ама то се вижда ясно къде е менюто ).

но деиствително тази настроика Max Memclock(Mhz) при мен я няма незнам защо така и незнам за какво е .
Ако флашнеш Биос-а с по-нов ще се появи ;)

Има ли някакво голямо значение като са две?
При тебе (с.754 ) няма значение дали се две или една -дори ако е само една платката ще е най-добре,защото при тебе двуканален режим на паметта няма .

Това,че си изчистил компа е много добре :angry: Махаш дефектната Рам памет и оставяш само тази,която не дава грешки (струва ти се ,че компа е по-бавен ,защото все пак сега си само с 256 МБ Рам -чудно ми е обаче,защо на този сокет са ти сложили две пръчки Рам вместо една 512 МБ angry.gif ) Щом като имаш и друг комп ,вземи от него Рам за този (и там ли са две пръчки или е една 512 МБ-ако е само една ,направо я взимай и я слагай при тебе - ако пък е и ДДР400 ,печелиш тъй като няма да си купуваш нова памет, а на стария ти комп ще му оставиш здравата 256 МБ .) Но така или иначе нямаш никаква полза от паметта,дето дава грешки .

• Автор

Да та поправя пак изглежда отговаряш на много въпроси и почва да ти исключва "паметта" значи по горе нали дадох снимка на компа си от програма CPU-Z там сащо пише че имам 2х512мб тоест 1024мб :)

Значи незнам какво значи какво пише на картите има някакво стикерче DDR400(3) -какво означава това?

В момента сложих и дефектната обаче на втория слот малко по барзо варви отколкото с една карта направих тест с memory diagnostic и не излиза всичко на failed излиза и зелени надписи с нещо se....... незнам точно какво беше.

А за флашване на биос четох тук там ама ми се видя много сложно ,да не зема хептен да го скапам .

Да та поправя пак изглежда отговаряш на много въпроси и почва да ти исключва "паметта" значи по горе нали дадох снимка на компа си от програма CPU-Z там сащо пише че имам 2х512мб тоест 1024мб :)

Значи незнам какво значи какво пише на картите има някакво стикерче DDR400(3) -какво означава това?

В момента сложих и дефектната обаче на втория слот малко по барзо варви отколкото с една карта направих тест с memory diagnostic и не излиза всичко на failed излиза и зелени надписи с нещо se....... незнам точно какво беше.

А за флашване на биос четох тук там ама ми се видя много сложно ,да не зема хептен да го скапам .

Хе-хе,вярно е -в момента "шетам" по един скапан комп ,та затова съм малко разсеян ( другото,обаче което съм написал е вярно-проверих го). DDR400(3) -това ти е скоростта на Рам -ако и твоята от стария комп е такава,спокойно можеш да я сложиш на този -обаче въпроса защо са ти сложили две пръчки памет вместо една остава отворен :) Ако оставиш паметта,която дава грешки -забрави за клок .Що се отнася до флаш на Биос ,по-добре не го прави ,защото наистина можеш да останеш без компютър ! И със сегашния ти Биос дъното ще се клокне идеално .

• Автор

kokomil неска ми казаха че тоя от които сам земал компа щял уш да ми смени паметта :wors:

Аре като я сменя ще може ли да ми помогнеш да клокнем мойта "кошница"

Че ти имам доверие и знам че ги разбираш тия работи ;):clap:

kokomil неска ми казаха че тоя от които сам земал компа щял уш да ми смени паметта :)

Аре като я сменя ще може ли да ми помогнеш да клокнем мойта "кошница"

Че ти имам доверие и знам че ги разбираш тия работи :clap::wors:

Ха дано я смени -иначе - няма проблем ,ще го позасилим ;)

• Автор

Здравеи kokomil знам че пак ти ще ми отговориш та да та питам нещо:

тоя от сервиза излезе голям мързел отидох аз при него и му расказах за поблема пък тои ми вика да съм тествал компютъра пак обаче с няква програма AIDA самоче намерих статиика кадето пише че тази програма е спряна от разработка и на неино място е EVEREST и никаде немога да я намеря тая програма AIDA пък искам с нея да тествам щом тоя от сервиза иска с нея.Ако може някои линк мноо ще съм ти благодарен :hush:

Здравеи kokomil знам че пак ти ще ми отговориш та да та питам нещо:

тоя от сервиза излезе голям мързел отидох аз при него и му расказах за поблема пък тои ми вика да съм тествал компютъра пак обаче с няква програма AIDA самоче намерих статиика кадето пише че тази програма е спряна от разработка и на неино място е EVEREST и никаде немога да я намеря тая програма AIDA пък искам с нея да тествам щом тоя от сервиза иска с нея.Ако може някои линк мноо ще съм ти благодарен :hush:

AIDA32 Enterprise Edition 3.94.2 :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.