Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Overclock на Sempron s754 на дъно Epox

Featured Replies

• Автор

Тази и аз я намерих самоче това сащото като еверест даже има по малко неща от евереста .

Аз очаквах нещо за тестване на паметта под дос като мемтест 86,защо тоя техник ми препорача тази програма за тестване на паметта аз до ся се рових и намерих само за барзината но не намерих никаде за тест на грешки, ако има такъв тест за грешки може ли да ми кажеш къде е по точно?

• Отговори 94
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Нормално е АИДА да е по-орязана от Еверест - това е и предшественика . Като иска да тества с АИДА ,занеси му компа да си го тества с АИДА-та ,щом смята че е по-добра от Мемтест .

• Автор

kokomil не можеш да познаиш ония кво ми каза, нали ме накара да му направя тест с тая програма аида занесах му го нека и му казах пак дадох му всички програми за тестване мемтест 86, мемтест 86+ , еверест ,аида и тази мемори диагностик да си ги тества с квото му душа иска пък тои ми вика ама сега не мога имам много работа някои друг път като се освободя еи таквис работи хубаво му викам даи тогава ще си платя сложи ми уиндоус настрои го защото тои ме обеждаваше че този мои проблем е от уиндоуса обаче сега нямало да може да го настрои да сам му се обадил по касно и аз му викам ся кога да са обадя и тои амии февруари, март да се поосвободил баси ас тогава незнам дали още ще съм с тоя комп тои тогава да съм го носел на ремонт, заминах си и му казах че повече няма да му се обадя щото няма смисъл а уш съм имал гаранция!!!

Та по въпроса може ли да го клокнем моя комп така ?

Само кажи каква информация ти трябва. :clap:

• Автор

Ами какво да направим по добре да остане с една няма да ти описвам как варви ас ме съмнява че нещо и със съвмвстимоста имма проблем ама нищо не мога да направя надали само от една дефектна памет да дава такива резултати с една пробвах и то с тази която не дава грешки влачи здраво пък как сече даже започва да трепти с двете малко по бива колкото и да е дефекна поне малко да помага на първата,това е според мен аз не че разбирам де ти си "баш маистора" :) така че ти кажи ?

Аз обаче мисля да преинстална че почна да ми прави грешки тука даже нещо принтера немога да ползвам и то изведнъж до сега не ми се беше случвало имам и огледален диск които си направих с акронис ама нещо нестава нищо ще преинстална набарзо и пак се вращам ти до тогава помисли и кажи какво да направя от там нататък? :ph34r:

Изчетох цялата тема и за пореден път се възмутих как може да има такива търговци, асемблатори или както искате го наречете.

Пич, не ми стана ясно само, защо му правиш евала на тоя пишман майстор?!!?

Очевидно плочката е дефектна, нормално е, ако са те навили да си купиш евтина памет от рода на V-data, Blitz или която и да е друга noname.

Кво правим тогава?!!?

Имаш компютър, имаш гаранция, имаш дефект - следователно носиш му "чадото", което ти е сглобил и му го оставяш да го оправи! Какви са тия "ама зает съм", "ама не мога сега"! Няма такива филми! Проблем с памет се оправя от 10 мин до ден, два, максимум 3, ако далече от София. Вдигаш скандала и това е! Не може да се взимат пари, да се продават боклуци и да се казва после "абе мързи ме".

Виж, ако продажбата е на приятелски начала, или нямаш гаранционна карта, или си скъсал гарнционни лепенки, или видимо си счупил компонент.....тогава в действие влизат шишета ракия, водка, уиски и други такива методи за да си получиш гаранцията :-) (това последното на майтап, но понякога действа)

П.П. Отностно идеята ти да караш с двете плочки понеже втората (прецаканата) можело да помага, ще кажа - няма такава опция. Откачаш дефектната задължително понеже, ако не знаеш какво значат понятието "физическа грешка", и как влияе на процеса "write back", какво е "син екран" и "dead boot", предполагам, че ще започнеш да се досещаш преди да си успял да ги намериш в google поради многоброините забивки. С две думи скапаната памет скапва Windows, понеже пречи на правилното протичане на процесите четене запис. Айде спирам се, че много се престарах с разсъждения :-)

Редактирано от qip (преглед на промените)

• Автор

Наистина паметта сега погледнах е както казваш Blitz не бях обърнал внимание че даже ималомо марка но подчертавам досега, незнам колко струва иначе една плочка 512мб рам но тои я продава 90лв.-Blitz незанм тои друга може и да няма, абе аиде исплющяха ма те ама вече сваршело то нали знаете мажко дупе един пат се е... :)

Събота ще ходя до варна ще пробвам да я продам някаде тази моя рам памет и ще купя друга какво ще ме посъветвате каква рам да взема и колко ще ми струва и двете плочки ли да ги продам защото едната не ми дава грешки но съвмвстимоста незнам ще стане ли ?

А и kokomil ти нали каза че дъното ми не е двуканално, питах го тоя и тои ми вика кои ма е излагал двуканалко е и затова е сложил две плочки по 512 рам а не както каза ти една 1гб - офф вече незанм какво да правя един ти казва така друг така какво да правя посъветваите ме нещо?

А иkokomil ти нали каза че дъното ми не е двуканално, питах го тоя и тои ми вика кои ма е излагал двуканалко е и затова е сложил две плочки по 512 рам angry.gif:):) ( емотиконките са добавени от мене - kokomil ) а не както каза ти една 1гб
-

Брех ,цъ-цъ-цъ - с.754 и двуканален режим на паметта ...... :) Ето ти два линка за твоето дъно (и двата са официалната страница на Епокс -единия е за руска версия,другия за английска - който език го владее повече) - руска версия на линка ---- английска версия на линка - Та,вземи му дай на тоя твоя "майстор" тези линкове да се просвети къде пише,че дъното поддържа двуканален режим на Рам паметта ( това че има два слота за Рам не означава ,че работи в двуканален режим .. и не означава ,че където види празен слот ,трябва да бучне платка в него ) .

Що се отнася до тебе - продай твоята рам памет (и двете плочки,ако можеш ) и си вземи 1GB DDR400 SUPER T CL2 - 132 $ .

• Автор

kokomil сега сложих евереста на брат ми на неговия комп неговата рам памет е такава както казваш ти 1GB DDR400 SUPER T CL2

Пък за двуканалния режим и аз му обяснявах тва дето ти ми каза ама тои е като жената "то да е х.. да му го набииш, пък то акъл"

А можеш ли да ми кажеш колко ще мога да и взема на моита рам?

Редактирано от djboom (преглед на промените)

А можеш ли да ми кажеш колко ще мога да и взема на моита рам?

Можеш да пробваш между 60 и 70 лв. за здравата пръчка ( "болната" пък можеш да я подариш на този,който вземе здравата ).

Ей,т,ва за двуканалния режим на с.754 трябва да го сложим между бисерите ....

• Автор

Абе kokomil аз разбрах че не ги тествали за гршки ами само я пробвали дали работи(незнам така ли е ) така че махам и двете за 120-140лв отивам в друг магазин доплашам разликата да зема както казваш 1GB DDR400 SUPER T CL2 след това пеи сърце :)

• Автор

Здравеите отново, опитах да я продам тая моя памет обаче тия от магазините направо си праят маитап искат да ми я купят за 30лв на плочка тоест за 1гб - 2 плочки по 512мб за 60лв тва си е направо гавра.

Та реших ако можете да помогнете да клокна компа малко колкото да издържи от 6 до 12 месеца че точно сега не ми се дават още пари по компютара пак вече след лятото ще посъбера малко пари и ще си взема нов :wors:

Така , оставяш компа само със здравата памет . Не си пипал настройките в Биос след като последния път настройваше Рам паметта ,нали ?

Първото,което трябва да направиш е -влизаш в Биос - ако не си променял нищо по настройките откак говорихме тук -отиваш в менюто Power BIOS Features - менюто AGP Overclock im MHz - в момената трябва да е на 66 -ако е на Ауто или нещо различно ,влизаш в менюто и ръчно го поставяш на 66 ,после първото меню -System Performance -в момента трябва да ти показва Normal -местиш го на Fastest и докладваш тук какво се променя надолу по менютата -също виж дали има опция Manual

Не забравяй първо да сложиш AGP Overclock im MHz на 66 - след това правиш другото !

• Автор

AGP Overclock im MHz - това си е на 66 него никога не сам бутал пак и незнам за какво е имам само съмнения че е за видео картата но не сам сигурен.

А за System Performance тази настроика и аз та бях питал преди защо я нямам и ти ми каза че трябва да си сложа нов биос но ме предопреди да не пипам да не остана бес нищо.

Друго за настроиване?

Редактирано от djboom (преглед на промените)

Друго за настроиване?
- Хе, още не сме почнали :wors:

Сега, първо отиваш в менюто Advanced Chipset Features > DRam Configuration > Max Memclock / MHz/ - поставяш го на 133 . (Същото меню дето гледаше настройките на Рам паметта и дето ти бях постнал шотове от Биос)

После отиваш в Power BIOS Features -менюто CPU Overclock in MHz - в момента ти показва 200 -правиш го 220 , запазваш настройката и пускаш компа .След като тръгне правиш шотове с CPU-Z ( както в началото) и ги пускаш тука да видим как върви .

• Автор

Добре обаче и това Max Memclock и него го нямам нали и за него каза че трябва нов биос за другото няма проблем?

Добре обаче и това Max Memclock и него го нямам нали и за него каза че трябва нов биос за другото няма проблем?

Добре ,като го нямаш -виж в същото меню трябва да има някоя опция ,която ти позволява да местиш на 133 -166 - 200 и Ауто .Виж къде е тая опция и сложи стойност 133 .

• Автор

Aми в това меню което каза няма нищо от тоя сорт,та поразрових както аз си знам и намерих в Power BIOS Features - Memory Frequency(Mhz) в това меню като влезан мога да избирам Auto, DDR200(100Mhz),DDR266(133Mhz),DDR333(166Mhz),DDR400(200Mhz),DDR433(216Mhz),DDR46

(233Mhz),DDR500(250Mhz) според мен това което е DDR266(133Mhz) това ли трябва да е?

В момента е DDR400(200Mhz).

Aми в това меню което каза няма нищо от тоя сорт,та поразрових както аз си знам и намерих в Power BIOS Features - Memory Frequency(Mhz) в това меню като влезан мога да избирам Auto, DDR200(100Mhz),DDR266(133Mhz),DDR333(166Mhz),DDR400(200Mhz),DDR433(216Mhz),DDR46

(233Mhz),DDR500(250Mhz) според мен това което е DDR266(133Mhz) това ли трябва да е?

В момента е DDR400(200Mhz).

Точно за него ти говори kokomil. Целта е да намалиш честотата на рамта, за да може да намериш максимума на процесора и да си сигурен, че евентуална нестабилност не се дължи на рамта.

Добре , сега отиваш в менюто Advanced Chipset Features - HT Frequency - в момента ти стои на ( както е на шота ) - правиш го на

capturedra2.jpg

След това отиваш пак в Power BIOS Features - менюто CPU Overclock in MHz - там в момента е на 220 - местиш го на 240

Запазваш настройките и рестартираш - след като тръгне компа ,отиваш във важната тема за овърклок на АМД ( намира се в раздел Общи хардуерни въпроси ) - сваляш си програмката Prime 95 (ще я намериш ,там има линкове ) и пускаш компютъра да върти тестове ( колкото часа повече го оставиш -толкова по-добре ) .Това е тест,с който се тества системата за стабилност след направения клок .Започваш да следиш температурите ( дали с Еверест или Speed Fan - каkто искаш ) -че ,предполагам си с боксовото охлаждане.

Като приключиш с теста ,пак правиш шот от CPU-Z и пак го качваш тук .

Успех !

• Автор

Малко ми беше странно да тествам с тази програма Prime 95 защото незнаех как работи но когато натиснах Torture test и като видях в таск мениджара че всичко е на 100% разбрах че съм го пуснал тоя тест после пуснах както каза еверест:

процесор-44*

диод на процесора-50*

графичен процесор-53*

обкръжение на графичния процесор-47*

твърд диск-41*

Това са максималните стоиности иначе по време на теста те падаха с по един два градуса.

Нямах време да го държа много че трябва да си лягам че утре съм на работа но все пак тествах 1-1,5 часа.

Относно новата снимка с CPU-Z http://store3.data.bg/djboom/CPU-Z%20%20new.jpg

Засега всичко е ОК :wors: В Power BIOS Features - менюто CPU Overclock in MHz - сега ти показва 240 - качвай го на 250 и пак пускай теста и следи температурите ! ( Друго нищо не пипаш ) Като приключиш -пусни пак шота .

( Докога ли ще издържи захранването и бокса ... :speak: )

• Автор

Здравеи, нещо странно става с тоя тест уш му вдигаме херцовете пак температурата даже малко пада този път имах малко повече време за тест така че го тествах 2часа и 30мин. сичко е ток, температури:

процесор-43*

диод на процесора-50*

графичен процесор-53*

обкръжение на графичния процесор-46*

твърд диск-41*

Самоче този път ми излезна и друга тепература:

дънна платка- 14*

Това 14* не е ли малко или тая програма нешо греши.

И искам да те питам какво означава AUX защото то ми е 32*

Съжалявам че тоя път неможах да сложа снимка от CPU-Z но нещо сървара на датата невърви но тои не е нещо особенно същия е като другия само дето херцоветена процесора са 250 но показва 251 но ако много ти е нужна при парва възможност ще я сложа само да оправят сървара.

Бреи тия от дататат много бързо го оправиха ето го и шота както ти му казваш :)

http://store3.data.bg/djboom/CPU-Z%20test.jpg

Щом теста минава без проблем ,няма да се притесняваш . Скачай на 260 , свали си един SpeedFan и гледай температурите с него - А като можеш, качи шота от 260 МХц направо . Като вдигнеш на 260 -пак тест .

Успех

Добавено -разгледах снимката - всичко е наред - движим се "по план " ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.