Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

И в САЩ се чудят какво ще прави ЕС с циганите ни

Featured Replies

Европейският съюз увеличи гражданите си с 28 млн. души.

Приемането на България и Румъния в ЕС бе повод за тържества по улиците на София и Букурещ.

Еврочленството на двете бедни страни им носи безброй ползи - субсидии, отворени граници, раздяла със съветското минало и т. н., пише Los Angeles Times.

За мнозина европейци обаче - в Париж, Дъблин и Брюксел, и може би дори в Букурещ и София - присъединяването на двете държави означава още 3 милиона потенциални проблема: още повече "цигани", отбелязва изданието.

В седмицата, в която 2007 г. бе обявена за "Европейската година на равните възможности за всички" думата "циганин" все още е натоварена с негативизъм дори и за хората, за които се отнася - ромите. Техните културни и етнически корени тръгват от Древна Индия, а като диаспора те могат да се мерят с ирландците и евреите.

Общият им брой по света е между 12 и 14 милиона, като близо 10 милиона от тях живеят в Европа.

Европейските вестници са объркани как да се обръщат към най-голямото малцинство на континента.

Ако обществото се самоосъзнава и самокритикува угнетените си членове, то със сигурност най-тежкият тест за ЕС е начинът, по който блокът се отнася към ромите.

Ромите могат да бъдат открити да живеят в строителни обекти в Париж, в обори в стари полски градчета, на полета в Дъблин, но общото между всички тях е мизерията.

Учени като Иън Ханкок призовават правителствата, поетите, журналистите, активистите и обществото като цяло да не забравят, че ромите са били в робство в Централна Европа само преди 150 години.

Холокоста ги изпраща в газовите камери. Именно този исторически акт трябва да ни напомни, че ромите от България и Румъния не трябва да бъдат считани просто за „цигани".

Източник: www.news.bg

Ами надявам се Евросъюза първо да се справи с Ромите, тоест да им намери работа, жени и така нататък :) после да погледне и нас. Понеже сме си горди Българи, ние не искаме помощ от никого, а само да не ни пречат! Спрат ли да ни се пречат разни европейци, цигани, турци и така нататък, ние сами ще се оправим и то по-скоро отколкото предполагат всички!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Спрат ли да ни се пречат разни европейци, цигани, турци и така нататък, ние сами ще се оправим и то по-скоро отколкото предполагат всички!

Абе то не точно те са ни проблема. Има на едно място в един град една сграда, която е по-празна и от пещера Леденика, когато трябва да е пълничка. Тази сграда се обитава от т.нар. нагликус продажникус лицемерикус политикус булгарикус. Много интересна форма на живот е тя - има всички характерни черти на паразитните форми на живот, може би с изключение на една - паразитите често водят до смъртта на гостоприемника си, докато гореспоменатата уникална форма на живот не убива, тя измъчва и се гаври! Там се корени проблемът според мен. Поне в по-голяма си част.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Не разбирам защо се притесняват?Който искаше да емигрира го направи.Ние сме в България защото така ни харесва.Ако съм искал да си замина да съм го направил отдавна.Нашите цигани са в Европа.

има всички характерни черти на паразитните форми на живот, може би с изключение на една - паразитите често водят до смъртта на гостоприемника си, докато гореспоменатата уникална форма на живот не убива

Всъщност убива, и то много ефикасно. И при това го прави постепенно, като ти дава и достатъчно време за да свикнеш с мисълта...

Всъщност убива, и то много ефикасно. И при това го прави постепенно, като ти дава и достатъчно време за да свикнеш с мисълта...

Е, така де, исках да кажа, че убива доста по-бавно и мъчително.

Аз нямам нищо против циганите като етническа група, не съм расист. Но като личности преобладаващата част от тях са на еволюционно равнище от преди 300-400 хиляди години (все пак познавам и такива, които са много по-напред от нас). Но най-лошото е, че властта ги толерира. Сключват сделки с полицията, която получава част от печалбата им. В замяна полицаите или не се отзовават на сигналите на гражданите, или ги прибират в ареста за 20-30 секунди, колкото да отбият номер, и ги пускат като им казват къде какво има за крадене. Също така не плащат ток, вода и т. н., опрощават им различни нарушения... А мен ме глобиха за неправилно пресичане.

Редактирано от suvorov88 (преглед на промените)

Тук нещата стоят много интересно... Аз по принцип също не съм расист но има индивиди от ромски и един друг произход ( на вторите местото не им е тук а малко по надоло но както и да е :) )които пораждат в галвата ми расистки помисли понякога :angel19: Но има и такива "Роми" с които съм бил приятел и съм ставал свидетел на психическото им израстване към един по разумен и преспективен лично съкровен -техен свят! Свят в който те имат планове , имат цели и имат мисли как да усъществят тези си цели и то с честен труд и прехрана... Ето това е достойно за уважение и тук идва момента на истината че понякога цветът на кожата няма значение... Не отричам " нахалното авантаджийство на повечето от тях и мисля че то може да бъде овладяно единствено с някакви дръзтични мярки , мярки които ще стреснат повечето хора и ще се явят като "изненада"

censored.gif

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.
:clap: Тва не е начинът момче...По горе споменах за по- дръстични мерки но нямах предвид геноцид. Това не е решение, а и само се замисли какво говориш! Добре - нека да си представим че геноцид наистина се случи? После какво ще правиш? Какво си мислиш че ще стане? Спомняш ли си със "съседите' какво стана и кой за какво ги нападна? Ако тук стане какъвто и да е геноцид или престъпление срещу човечеството имай предвид че ще живееш като клошар , а това ти го гарантирам!!!! angry.gif Решаването на тоя проблем става по друг начин и си има определени служби за това , но просто още не му е дошло времето :clap:

След разчистването държа да обясня че не съм имал за цел да обидя хора от друга раса.Беше просто сравнение и исках да докажа че хамериканците са се загрижили много за нашите малцинства,а не си гледат техните.Ако съм обидил някого се извинявам най-искрено.

Драгозов , за жалост един от проблемите с циганското малцинство е това че както и да стане дума за тях , винаги се появява негативизъм и дори омраза - и при мен е така ( не ги защитавам, просто анализирам ). Мисля си че този проблем е още от комунистическо време защото тогава , за разлика от помаците циганите не ги образоваха и ги държаха много стегнато. Пример : Сигурен съм че повечето от вас си спомнят че едно време по плажовете на морето нямаше цигани , просто полицаите ги гонеха и не им даваха да припарят... И като настъпи демокрацията , депутатите естествено не се погрижиха за този проблем и съвсем ги забравиха и по този начин ги оставиха да правят каквото искат или по скоро ги принудиха да не се плашат от закона , защото човек като е гладен и мн му дреме на *уя за закони и полицаи а да не говориме когато е озверял от глад и в къщи група малчугани го питат какво ще ядат. Казах го по горе , пак го казвам - познавам и съм виждал цигани които си скъсват *ъза от бачкане и живеят по-честно от много братя Българи... Например всеки път когато ми се наложи да пътувам до Габрово и истината лъсва пред очите ми : В седем часа сутринта "циганите" работят с под на челото като за последно докато габровеца сънува как да спести от акумулатора на колата и тем подобни сметки :rolleyes: такаче проблема до голяма степен го създадоха Българи а не роми и сега и аз и вие се сблъскваме с едно малцинство което живее на гърба на държавата и съответно и на наш гръб но това си е факт :nono: Трябва да се вземат дръзтични мерки и да се изненада света с едно изненадващо решение от тези които взимат решенията и да им се покаже на ромите кой каде е и защо е там.... Подробности няма да давам за това какво трябва да се направи за да не ви развалям изненадата :ph34r:

Редактирано от AXL (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.