Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Kaкво сега?

Ти като на бавните ли - по няколко пъти трябва да им се казва..?!

<{POST_SNAPBACK}>

Ти нищо не си казал. Първия ти пост беше след няколко страници, чист спам - табелка на Kill Firefox, водещ към линк към сайта на опера. После се включи за кл. комбинации, които така и така не научихме. Дефакто ти нищо не си казал по поста ми на 8-ма страница, от който почна всичко. Така че на мен един път ми е достатъчно.

djagi, изразих какво има в IE, кое няма в другите браузери и защо ползвам точно IE. Съветвам те да прочетеш поста на 8-ма страница там си пише какво нямат другите браузери. Дали на вас ви трябват - не ми пука. Важното е, че на мен ми трябват и затова ползвам експлорера. Все пак темата е "според вас"

ЕДИТ: Night_Raven, грешката е наЙ. Защо да не съм прав за обективността? Трябва човек да се влияе от фактори, точно в тази тема трябва, в това е същността на темата : своите нужди и кой може да ги осигури. Това са факторите.

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 137,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ghostface Killah

Ти па набара баш с кво да извърташ темата правописните грешки в залгавието. Много добре ги знам кои са и това Наи съм го писал защото при мене така е направена фонетиката че нямам Й.

EDIT: Всъщност аз си имам всичко но аз пожелах да нямам Й знам че е голяма грешка но кои е безгрешн Публикувано изображение .

Редактирано от Lorenzo (преглед на промените)

Ghostface Killah

Ти па набара баш с кво да извърташ темата правописните грешки в залгавието. Много добре ги знам кои са и това Наи съм го писал защото при мене така е направена фонетиката че нямам Й.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз не съм я извъртял, казах го между другото, после какво съм виновен, че Night_Raven не може да я открие. А че нямаш фонетика - еми има кирилизатори (даже някои и онлайн) които ще ти свършат работа. Но както ти каза - това не е важно.

http://www.opera.com/docs/screenshots/

http://www.opera.com/support/tutorials/flash/

http://www.opera.com/features/

по-рано в темата и аз се аргументирах с какво Опера е по-добра, но горните линкове го демонстрират най-добре... Съветвам би, където видите бутонче DEMO, да го натискате. Това ще направи много обяснения какво има и какво няма Опера, излишни.

Ghostface Killah, Night_Raven имам един въпрос към вас, а той е именно: Защо не вземете да прочетете ето този мой пост: http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...ndpost&p=157612 и да спрете с този абсолютно тъп и безпочвен спор, защото наистина е такъв и въпреки предупреждението от модератора вие продължавате като куче и котка да се карате, това аз немога да го разбера, ако внимателно прочетете горепосочения ми пост можеби ще се убедите, че през цялото това време спорите за глупости, както казах и преди има по-удобен за даден човек и за дадена работа браузър, но няма най-добър това е самата истина и колкото по-скоро го разберете толкова по-добре, както забелязах в последните няколко поста на Night_Raven, той вече го е разбрал това, остава само ти Ghostface Killah да го разбереш браточка, хайде от мен стига ви толкова критика, просто се надявам да спрете да се карате, защото наистина темата на спора ви е смешна за някой, а за такива като мен просто лишена от смисъл.

Ghostface Killah еми ползвай си ИЕ немаш проблем, кефи те ползвай го със здраве, Night_Raven - ти пък си ползвай Опера (за което имаш една бира от мен, ако някога се засечем) и не се хващай на нападките, всеки си има персонален избор, но няма смисъл да се плюе, ту по единия, ту по другия браузър, аз лично не виждам смисъла от това и според мен най-добре ще е да се сдобрите и да спрете да нападате с критики използвания от другия браузър.

Хайде това е от мен и респект приятели!!! :)

Аз от доста отдавна съм на мнение, че няма най-добър браузър. Поне от моята гледна точка, не се карам с него, макар да изглежда така. Просто ми се трува доста пристрастен, за което може и да греша, разбира се. Може само на мен да ми се струва така. Извинявам се ако съм обидил някого. Колкото до оплюването, аз мисля, че никъде не съм оплюл нито един от браузърите. Критикувал - да, но не и оплюл. :)

Хора, бих ви казал че Интернет Експлоръра си е най добрата браузърка! Пробвал съм доста и само от нея най съм доволен.

Mozilla Fire Fox Rulez ... само това ше кажа :)

Тази тема се превърна в тема от рода - Firefox - Оpera ! Престанете да спорите нека всеки сам да си реши кое е по добре за него. Важното е едно да накараме хората - да НЕ ползват IE - това е важно за тяхната сигурност анонимност и всичко останало! :)

Важното е едно да накараме хората - да НЕ ползват IE - това е важно за тяхната сигурност анонимност и всичко останало!  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Недай си Боже такива като теб да карат хората...

EDIT: ето заради такива изцепки започнах дискусията, не защото съм фанатизиран по отношение на IE

xaxa като те гледам си голем фен IE - явно още не ти се е случило да прочистваш тая помия от всевъзможни spyware и подoбnи. Пожелавам ти го от сърце и явно само по този начин ще разбереш що за помия е творението на Microsoft!

Мерси за пожеланието, но явно си чел-недочел и затова ти пожелавам всичко най-добро каквото и да е то.

Моля запазете благоприличен етикет и не обиждаите броузърите,защото различни хора различни желания. Някои искат ИЕ други ОПЕРА отделни Лиско и така. Ако секои обижда другия броузър и ще стане ........ Затова се въздържаите от такива просташки изказвания всеки с неговото си мнение.

xaxa като те гледам си голем фен IE - явно още не ти се е случило да прочистваш тая помия от всевъзможни spyware и подoбnи. Пожелавам ти го от сърце и явно само по този начин ще разбереш що за помия е творението на Microsoft!

<{POST_SNAPBACK}>

пробвал съм какво ли не и накрая си останах с IE6 поради простата причина че товати най-малко! Ako комютърът ми беше малко по-бърз сигурно щях да съм с Firefox, но колкото и пъти да съм го пробвал в тая ми хардуерна конфигурация , все се държи по-зле каквото и да правя! Рамта не му стига..аз съм с 129МБ!

Инъче имам опасения относно IE6 защото който повечето злонамерени приложения са насочени към браузъра ма Миктософт! Но смятам ,че имам стабилна антивисусна програма в лицето на NOD32 и не сум имал кой знае какви проблеми!

Ako IE6 се комбинира с Windows AntiSpyware (Beta) става доста стабилен

Не съм фен на Микрософт, но ме дразнят хората които ги плюят без основание! Замислете се какво са дали те и ще видите колко е важно че ги има(хората от MS)! Това че въртят монопол ми се струва доста грозна картинка но с времето всичко си идва на мястото...конкуренцията ще убие слабите и ще даде пут на силните! А силните ще имат сила да правят добри продукти!!!

Обективността не е попречила на никой......

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

С горните си постове не съм имал за цел да обиждам никого! просто искам да споределя мнението си относно Microsoft-окото чудо и неговите проблеми.Всеки знае че IE-тo e номер 1 по атаки и заобикаляне. За Опера и Firefox има значително по-малко атаки и различни видове "боклуци" което логично ги прави по безопастни. Това е мое мнение и не е с цел реклама! Въпрос на вкус при всеки.

Който е най-известен =>най-изестни са му бъговете и опитите за атаки. Какво странно има в това не мога да разбера. Това, че е по-уязвим, не значи, че който го ползва е пълен със спайуер.

Който е най-известен =>най-изестни са му бъговете и опитите за атаки. Какво странно има в това не мога да разбера. Това, че е по-уязвим, не значи, че който го ползва е пълен със спайуер.

<{POST_SNAPBACK}>

Прави си(само няма се съглася това за бъговете). Ти сам каза че са му наи-известни атаките значи и са наи-ного,поради тази причина тои трябва да има и наи-добра защита не мислиш ли?! Ама тои защо няма!

Има и това са ъпдейтите. За разлиак от други той не си сменя всеки месец версиите, а по-културно.

Има и това са ъпдейтите. За разлиак от други той не си сменя всеки месец версиите, а по-културно.

<{POST_SNAPBACK}>

Това какво значеше че може да се защитава или не може? Защото аз например го разберах че може да се защитава но през няколко месеца,защото е по-културно! Един месец излиза ъпдаиет пази еди колко си време и трябва да чакаш няколко месеца за нов ъпдаит с риск да те нападнат вируси.

Когато някой открие пролука, тя бива закърпена. Това е като с антивирусните програми. Чакаш дефиниции за да си защитен.

Това не е кой-знае какво предимство. Ако има няколко ъпдейта и се преинсталира Windows, после тези ъпдейти тярбва да се слагат поотделно. При другите браузъри просто слагаш най-новата версия и готово. Ако има 1 ъпдейт, който съдържа всички обновления и кръпки, той пак ще трябва да се инсталира след преинсталация на Windows. Дали ще се слага 1 ъпдейт или ще се инсталира отделен браузър, си е все същото. Още повече, че инсталацията на подобен ъпдейт за IE иска рестарт. Честно казано не виждам къде е голямата разлика между теглене на ъпдейт и инсталирането му и тегленето на нова версия на друг браузър и инсталирането й. Освен ако не е включен Auto Update, но тогава Уинодоуса си тегли каквото му падне, а това хич не ми харесва. Предпочитам ръчно, да знам аз какво се инсталира.

Публикувано изображение

Ето ви малко храна за размисъл: това е статистика на това с какъв браузър най-често се посещава форума. Закономерно е IE да е на първо място. Под "други" най-вероятно се има в предвид Firefox/Mozilla.

IE е толкова разпространен благодарение на факта, че повечето хора дори не знаят за съществуването на програма наречена браузър. За тях иконата на синьото "е" е просто мястото откъдето влизат в Интернет. Факт е, че повечето потребители на алтернативните браузъри, са от потребителите, които търсят повече възможности и имат по-голяма компютърна грамотност:

1. За да знаят, че има приложение, което се нарича браузър

2. Да могат да ползват приложение с различен от IE интерфейс, който да не е неразрешима пречка за ползването на нови приложения (чувал съм следния въпрос, като пусна Firefox на човек, който е ползвал само IE: И къде сега да напиша, че искам да ползвам пощата си?)

3. Имат нужното любопитство и имат нужда от нови функции

4. Не се страхуват от нови и непознати настройки

5. Могат да преодолеят предразсъдъците и навиците си

Щом само с това си обяснявате защо е на първо място - добре. Но аз смятам, че вече голяма част от потребителите знаят за съществуването на алтернативи. Още повече, че ако това е статистиката на калдата, то тук все пак ни посещават главно просветени личности, малко или много.

Opera 8.xx и IE 7 липсват. Статистиката да не е стара?

Opera 8.xx и IE 7 липсват. Статистиката да не е стара?

<{POST_SNAPBACK}>

В долния десен ъгъл на страницата има иконка на която пише WebCounter. Кликаш и гледаш.:)

Въпроса е как се идентифицират посочените от теб браузъри? Графата "Други" ми се струва за неразпознати. А IE7 се ползва твърде малко струва ми се.

Щом само с това си обяснявате защо е на първо място - добре. Но аз смятам, че вече голяма част от потребителите знаят за съществуването на алтернативи. Още повече, че ако това е статистиката на калдата, то тук все пак ни посещават главно просветени личности, малко или много.

<{POST_SNAPBACK}>

1. Относно потребители и какво знаят, могат и ползват - грешиш. Това че има теми за Firefox и за Opera, не значи че много хора ги четат, а още по-малко пробват.

2. "Просветените" :)хехе са малко. Колко от регистрираните имат повече от 100 поста и колко от тях се интересуват от това какъв браузър ползват? Малко!

Редактирано от observer (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.