Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Това е форум за интернет технологии, не за лафче. Сигурен съм, че голяма част от потребителите знаят.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 137,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е форум за интернет технологии, не за лафче. Сигурен съм, че голяма част от потребителите знаят.

<{POST_SNAPBACK}>

Грешна ти е формулировката: за Интернет има само един подраздел. А основните раздели се наричат: Софтуер, Хардуер, Мултимедия.

Пък погледни темите и заглавията им и пак ми кажи колко са образовани потребителите: ....търся програма за картинки.... не мога да преинсталирам...нямам звук.... IE se skapa.....

В което няма нищо лошо, аз не съм по-грамотен от повечето потребители, признавам си. А голямата част от потребителите са на ниво - щом аз го ползвам, значи е най-добро. И така даже не пробват други алтернативи, защото сами си затварят възможностите. Е има и такива, които през ден менят софтуера, защото чули от някой, че има и по-добро от тяхното....те също нищо не разбират; пробвах ама не ми хареса, защото не може еди какво си, а то може, ама трябва да се поровят.

От друга страна хората, които знаят и помагат са все едни и същи и не са много. Това беше малко отклонение.

Та за пореден път: Всеки браузър си има предимства.

Firefox: без екстенжъни може да се направи достатъчно близко до ИЕ. Можеш да го разширяваш с каквито си искаш функции, но пък има още какво да се желае от него...

Опера: - много бърза и с много вградени функции. Много е добра. Но най ми харесва, че тръгна в правилна посока: безплатна.

ИЕ: или само хубаво или нищо. Затова от мен нищо :)

Да - раздели за софтуер, хардуер мултимедия...това е място, виж и заглавието "Kaldata", не "kefche". Тук повечето редовни потребители не влизат заради лафчето. Тези, които не знаят, научават. Това е смисъла на форума. Затова и ако статса беше за кефче.ком тогава разбирам да се обосноваваш с незнанието...а има хиляди постове, които гласят "не ползвайте IE" Трябва да си или сляп или слабоумен да не забележиш нито един такъв.

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Да - раздели за софтуер, хардуер мултимедия...това е място, виж и заглавието "Kaldata", не "kefche". Тук повечето редовни потребители не влизат заради лафчето. Тези, които не знаят, научават. Това е смисъла на форума. Затова и ако статса беше за кефче.ком тогава разбирам да се обосноваваш с незнанието...а има хиляди постове, които гласят "не ползвайте IE" Трябва да си или сляп или слабоумен да не забележиш нито един такъв.

<{POST_SNAPBACK}>

На теб явно ти омръзна да се дърпаш по темата и почна за други неща. Ама лаф да става/ то хубаво, че не е за лафче де!/.

...а има хиляди постове, които гласят "не ползвайте IE"

Погледни статистиката няколко поста по-нагоре и пак ми говори за хиляди поста с "не ползвайте IE". Хората ползват и хич не им дреме. Знаеш ли колко потребители не са чували за firewall и антивирусна? А колко не знаят за spy/adware? Пък и да са чували - само толкова. Ако имат познат, който разбира и има желание, ще им инсталира. Щото има такива дето не знаят какво е ОС, коя ОС ползват, как се инсталира. А и програми не могат да си инсталират. Това, че аз или ти можем да правим нещо криво-ляво, не значи, че всички ползват.

Нека ти дам един пример: Знаеш ли къде са хората с най-голяма комп. грамотност? нека ти помогна: скандинавските страни - там ползват и най-много Интернет. А знаеш ли къде е най-разпространен Firefox? ....точно така - скандинавските страни. Ха сега да направим връзка между грамотност и право на избор. Точно така! То не е само да имаш избор, а да можеш да го използваш и да знаеш, че има алтернатива. Питай някоя твоя съученичка какво е Опера и...щрак Марийке на портрет... хайде сега да спинкаш, че утре си на училище и трябва рано да ставаш! Пък има време кога 1000000 поста да направиш :)

Редактирано от observer (преглед на промените)

Значи аз съм с ИЕ, майка ми, баща и сестра ми също, от моя клас 2/3 с ие..ние всички сме неграмотници от България и това обяснява всичко. Значи нека обобщя: Ако правилно съм разбрал, си дал статистика на калдата? Ако да, то ти така наричаш преобладаващата част от него неграмотни, при това със солидна преднина.

Значи аз съм с ИЕ, майка ми, баща и сестра ми също, от моя клас 2/3 с ие..ние всички сме неграмотници от България и това обяснява всичко.

Значи нека обобщя: Ако правилно съм разбрал, си дал статистика на калдата? Ако да, то ти така наричаш преобладаващата част от него неграмотни, при това със солидна преднина.

<{POST_SNAPBACK}>

Опитваш се да се скриеш зад колективната безотговорност, а това е лошо, твърде лошо... Никой не може да оправдае избора ти, пък било той и на браузър. Искаш да ме изкараш лошия Кумчо Вълчо, който никой не обича, защото казваш че обиждам българите, семейството ти, форума и т.н. Дай малко повече с чест и гордост. То да се криеш зад полата на мама е за малките деца.

И след всичко това - не, не си ме разбрал. То е очеизвадно. Просто си твърдоглав и извърташ нещата. Някой да ти е казал да не ползваш ИЕ? НЕ! Някой да те е карал да ползваш друго освен ИЕ? НЕ!

А защо се дърпаш? И ти не знаеш - за теб това е лафче, в което с нищо на никого не помагаш, а просто се намираш на приказка.

Защо не се хванеш и не обясниш с доводи, с какво е по-добър ИЕ в сравнение с другите браузъри. Обясни го на хората, които спомена. Те едва ли си имат понятие за разликите, предимствата, недостатъците....Колко време си ползвал алтернативи, че да можеш да спориш аргументирано?

Ето ти малко храна за размисъл:

1. *пиша sa(от SA Dictionary)+дума(ENG) и имам превод на думата

Публикувано изображение -> Публикувано изображение

*пиша sub + име на филм и имам резултатите от sub.unacs.bg

Публикувано изображение -> Публикувано изображение

2. Искам да си редактирам облика на Opera - мога да го направя направо от страницата на браузъра. просто си има skin editor.

Публикувано изображение

Спирам дотук, че да можеш да спиш тази нощ :) И да сънуваш как ИЕ има тези функции, а ти се фукаш, че ползваш най-добрия браузър, а хората като нас се пукат от яд и те молят за прошка, че са били толкова глупави и арогантни. Или нещо такова....

observer, съгласен съм с теб за повечето неща. Тези функции, които изтъкваш и за мен са безценни. За други хора, обаче, може да са ненужни. Това, според мен би казал Ghostface Killah, само че би го казал по-остро и може би надменно.

Той все пак изтъкна някои предимства на IE, макар те също да са доста относителни (като това, че онлайн антивирусните поддържат само IE, например е една от тях). Факт е наистина, обаче, че момчето е доста твърдоглаво и не приема особено много (да не кажа никак) чуждо мнение. Аз също се опитах да му го кажа, но мен не ме разбра. Дано ти се разбереш с него, макар да ме съмнява.

Истината е, повтарям за амнайсти път, е, че най-добър браузър НЯМА. Всеки браузър си има предимства и недостатъци. Да, звучи клиширано, но е истината. Всичко е въпрос на вкус и предпочитания. Аз уважавам и трите продукта, но харесвам истински само един. Нищо лошо, нищо нередно.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

@Night_Raven въпроса не е в това кой е по-твърдоглав, нито в това да се вразумява който и да било. За това си има семейство, училище....

Лично аз харесвам хора, които отстояват мнението си...обаче не на всяка цена. Човек трябва да се пробва, да събере най-доброто от себе си, най-силните си доводи и да се пробва, пък било и в един безсмислен спор като тоя. Хубаво е да се учиш и за това ти трябва любопитство и смирение, защото когато човек реши, че знае много и всичко, то той спира да се развива. по тази причина съм пробвал много браузъри - за да имам различна гледна точка и право на избор.

Зная колко ми беше трудно да пробвам Avant (който се казваше тогава IE Opera), после ми беше много трудно да мина на Firefox и да свикна, после ми беше трудно с Opera. Не твърдя, че познавам в дълбочина който и да било от тези браузъри, но пък успях да си направя живота с тях по-лесен. С всеки от тях съм имал проблеми и ми е идело да ги зарежа.

Та разбирам колко е трудно да се премине от нещо познато, към нещо непознато.

Тези функции, които изтъкваш и за мен са безценни. За други хора, обаче, може да са ненужни

Ами ако не ползват компютъра си за да гледат филми или пък не ползват английски, в което се съмнявам...Вярно е, мога да извърша всичко това и с ИЕ с малко повече кликания и за малко повече време, но именно времето е това, което никой от нас няма. А скиновете са си излишна работа, но пък е хубаво да ги има като функция, отколкото да ги няма. Ако работата беше да използваме всичко без въображение, то нямаше да е измислено колелото, а щяхме да придвижваме всичко върху дървени трупи.

Разнообразието е в основата на еволюцията :)

Кой ще наричате твърдоглав(даже преди няколко страници бях "консервативен" ) бре? Все едно не знам аз какво може опера, какво може лисицата, какво могат още дузина браузери. Еми нека си могат, аз пък не ги искам. Това прави ли ме твърдоглав? Има си някои неща, които не ми допадат и предпочитам експлорера, толкова ли е лошо човек да предпочита едно, ти (в случая двамата) друго? Кой си ти че да ми казваш твърдоглав, като си ми плеснал три скрийншота с функции, които ни най-малко ме интересуват? Ползвай си ги със здраве, аз не се интересувам от това ТИ какво ползваш, аз не бъркам в ничия паница. Статистиките сами говорят, не ми се оправдавай скандинавците какво ползвали, какво ползвали африканците. Тия тъпи изказвания ориниха престижа на калдата, моят и този на приятелите ми. (някои от тях) А, да, аз чак на сутринта прочетох драсканиците ти, така че много добре си спах (не че иначе нямаше) ЕДИТ: Това е тема кой според мен е най-добрия; това не е тема, в която да има свободни съчинения с цел да се помага на потребител в избора му. Обвиниха ме в обективност, о, извинете, че съм прочел заглавието, а именно "според вас". Затуй аз написах IE, какво има той и другите нямат. Това си е личен избор и не се месете в него. Може да направи някой тема - "алтернативните браузери -дискусии, коментари и оценки"Нека да сме наясно, защото вече няколко се правят на Майка Тереза на фона на големия лош вълк, демек аз.

Ghostface Killah изумителен си! Неповторим! Добре си овладял изразните средства на Цеко Сифоня и MC Фараоня :P Браво!

Освен, че не четеш какво ти пиша, или по скоро си го нагласяш както ти хареса, то изумително започваш да подражаваш:

observer:

Искаш да ме изкараш лошия Кумчо Вълчо...

Ghostface Killah:

...на фона на големия лош вълк, демек аз.

Голям си и си лош! ;)

Обвиниха ме в обективност...

Този който те е обвинил явно е бил доста субективен :) Мен пък ме обвиняват, че съм красив и умен :P Хвала на такива "обвинители". Мисля, че си сбъркал какво си искал да кажеш.

Пак шА завторя: Ползвай това, което искаш, което ти харесва и което смяташ за най-удобно!

Никой няма да дойде да ти сменя браузъра. И защо се палиш?

Кой си ти че да ми казваш твърдоглав...?

Цеко - леко маце леко, Цекооо - леко маце леко!

Ръцете горе всички Аз съм Цеко Сифоня

И от сутрин до вечер гаджета гоня

После ги качвам на баща ми на москвича

Щото Цеко Сифоня е еб**и пича!

Ето дадох ти повод да ми намалиш репутацията! Действай баце...леко...леко....

Щом съм единствен и неповторим, какво ме свързваш с 'бацова маала?

Ползвай това, което искаш, което ти харесва и което смяташ за най-удобно!

Браво! Нали първия пост, в който изразявам плюсовете на експлорера исках да покажа, че той е удобен за мен и ако гледаме статистиката 2/3 и отгоре потребители, за да няма нападки по негов адрес. Не се справих със задачата, но поне опитах.

EDIT: Някой беше казал, че IE не бил най-лекия браузер. Освен най-малката товараемост на процесора, заема и малко памет. Иначе че по-бавно прозорец отваря от таб -да (личи си ако върви тежко приложение), но в ие 7 не :P:

Публикувано изображение

EDIT: Това е веднага след свиването на прозорците, след време расте до 20-на мегабайта.

Ghostface Killah, никой не ти казва кой браузър да ползваш. Консервативността не е заъдължително лошо нещо. Ако го приемаш отрицателно, то това е твой избор. Това, че не искаш да ползваш други браузъри не те прави твърдоглав. Твърдоглав си, защото не приемаш чуждо мнение и отговаряш агресивно на почти всеки пост по темата, дори и да не е срещу IE. Не помня някой да те е обвинявал в обективизъм, помня, че аз те обвиних в краен субективизъм. А и не мога да разбера какво лошо има да те "обвинят" в обективизъм. То това е хубаво. Всеки разумен човек се стреми да е обективен. За теб явно това е лошо. Странно. Ще го повторя: това, че в заглавието на темата присъства "според вас" в никакъв случай не елиминира нуждата от обективност. Човек може да си изкаже мнението/предпочитанието без да изпада в карен субективизъм и пристрастност. Това, че ти и над 2/3 ползвате IE не значи, че е най-удобен за всички ви. Това не е оплюване или критика, моля те, не разбирай погрешно. Просто към тази група спадат хора, които знаят за другите браузъри, но не им се изпробват и си стоят на IE; хора, които знаят за други браузъри и са ги ползвали, но не са им харесали и са се върнали на IE; хора, които не знаят що е то друг браузър и следователно не са ползвали. Не се наемам да определям коя група какъв дял е от общото цяло, но последната група СЪЩЕСТВУВА, колкото и да не вярваш. За тях НЕ МОЖЕШ да кажеш, че им е най-удобен. Освен това има и хора, които ползват основно един браузър, но понякога отварят форума с друг. Тези неща правят статистиката много относително нещо. Не е зле за ориентироване, но В НИКАКЪВ случай не бива да се приема като нещо абсолютно.

Чак сега обърнах внимание на резултатите от анкетата: 1 място за Firefox 2 място за Opera 3 място за IE Това показва кой как се интересува от браузъри, теми за браузъри, дискусии, възможности, предимства недостатъци... Това са главно потребителите на алтернативните браузъри. Защо ли? :)

Ghostface Killah, никой не ти казва кой браузър да ползваш. Консервативността не е заъдължително лошо нещо. Ако го приемаш отрицателно, то това е твой избор. Това, че не искаш да ползваш други браузъри не те прави твърдоглав. Твърдоглав си, защото не приемаш чуждо мнение и отговаряш агресивно на почти всеки пост по темата, дори и да не е срещу IE. Не помня някой да те е обвинявал в обективизъм, помня, че аз те обвиних в краен субективизъм. А и не мога да разбера какво лошо има да те "обвинят" в обективизъм. То това е хубаво. Всеки разумен човек се стреми да е обективен. За теб явно това е лошо. Странно. Ще го повторя: това, че в заглавието на темата присъства "според вас" в никакъв случай не елиминира нуждата от обективност. Човек може да си изкаже мнението/предпочитанието без да изпада в карен субективизъм и пристрастност.

Това, че ти и над 2/3 ползвате IE не значи, че е най-удобен за всички ви. Това не е оплюване или критика, моля те, не разбирай погрешно. Просто към тази група спадат хора, които знаят за другите браузъри, но не им се изпробват и си стоят на IE; хора, които знаят за други браузъри и са ги ползвали, но не са им харесали и са се върнали на IE; хора, които не знаят що е то друг браузър и следователно не са ползвали.

Не се наемам да определям коя група какъв дял е от общото цяло, но последната група СЪЩЕСТВУВА, колкото и да не вярваш. За тях НЕ МОЖЕШ да кажеш, че им е най-удобен. Освен това има и хора, които ползват основно един браузър, но понякога отварят форума с друг.

Тези неща правят статистиката много относително нещо. Не е зле за ориентироване, но В НИКАКЪВ случай не бива да се приема като нещо абсолютно.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами отговарям по-агресивно, защото съвсем точно написах в първия си пост какво мисля и ако ти се занимава виж какво се пишеше след него. Как да запази човек нормалния тон...един ме обвинява в едно, друг в друго и накрая не е ясно кой какво разбира под едно понятие.

Хора - всякакви. Има такива, които едвам-едвам са отворили kaldata.com да не говорим да инсталират браузер, има такива, които изпробват 20 такива и накрая теглят чоп на кой да гласуват доверие, трети са се фанатизирали в някой, изобщо картинката е шарена. Аз не казвам, че IE е перфектен само че ми върши идеална работа и друг толкова идеално на мен не може на този етап да я свърши. Има си и недостатъци, но щом съм решил да ползвам него, значи плюсовете надделяват. Такъв пост не е имало досега (не знам за такъв) и затова всички се нахвърлят като гладни кучета сурово месо. Затова така се получи. Peace.

Ghostface Killah, трябва ли да ти казвам че дейността на IE далеч, не се изчерпва с ползването на процеса iexplorer? Мога да ти дам много шотове, където Opera с 30 отворени сайта е под 3MB... а дали е вярно? При всяко минимизиране Opera e така добра да се разкара от оперативната памет, така че да имаш възможност да ползваш спокойно пълния си капацитет на машината)

Такъв процес iexplorer не съществува.

Firefox - предимства според ме: табовете, добавките, от както го ползвам adaware са ми намалели с 90%. просто вече НЕ искам да ползвам IE, ако ще и 11-та версия да пуснат!

Всъщност мисля, че табовете не са предимство на Firefox, защото се поддържат и от Opera и от IE7 (доколкото знам). :)

След като минах на Опера, разбрах, че 90% от функционалността на FF, която се постига чрез многобройни екстенжъни, е не само вградена в норвежкия браузър, но е създадена от екипа на Опера: 1.Табове 2.Вградено поле за търсене - Google и т.н 3.Жестове с мишката 4.Разширения статус бар 5.Отваряне на затворени по погрешка табове В Опера 9 има и още доста малки неща, които правят живота доста по-лесен и приятен. Не съм се отказал от ФФ, но за сега съм на Опера. Когато вградят някои от задължителните функции във ФФ, оптимизират работата с прокапките на паметта и работата с кешираните страници, да ми се обадят пак :wors:

Сега, нека не забравим, че лиско има много екстенжъни, които опера не може да осигури като функции, например наистина стабилната адблок защита, както и гмайл-уеб пощата, което е по-удобно от мейл клиент (за мен) А за кеширането на страниците. Препоръчвам го за тези, които имат малко хардуерна памет. Иначе не. Защото когато човек иска да даде бак към предишни страници, те му се отварят моментално от кеша, иначе ще се зареждат наново, не благодаря. По-добре да заема повече памет, но да борави с кеша както трябва. Успех!

Adblock защита има и за Opera. Не се наемам да кажа колко е стабилна, но засега си върши работата. Откакто я сложих, не съм срещал онези досатни "постове" от Google с реклами в тях, например. А иначе, да, наистина има МНОГО разширения за Firefox, но много от тях, които са хубави, са вече интегрирани в Опера, а много, които не са, поне за мен са абсолютно ненужни (игрички и разни други). Напълно е възможно да има хубави, които да ги няма интегрирани, но ще да са малко.

Я снимай абв-то да видим колко си върши работата, по мои спомени хич не се справяше (даже ми се скараха че не било адблок а content blocker)

Предполагам имаш предвид флаш рекламите там.

Същите. Пробвай и в калдата.

Отварят се. Не е ли редно първо да се добавят към списъка за блокиране за да се блокират после?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.