Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Според мен няма най-добър браузър (то може да има но за момента) всички са добри и всички си имат недостатъци :clap: ,но аз си я карам на ИЕ свикнал съм си със нея и тя си ми харесва,бил съм и със Мозилата става малка разлика в меютата нищо по-особено,но това си е мое мнение айде от мен толкова сега сте вие

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

firefox-a :) просто другите браузъри са бози :)

Ще те помоля да се въздържаш от подобни обобщения занапред.
  • 3 седмици по-късно...
Firefox Ползвам го от много време и не ми е правил никакви проблеми мисля че е по надежден и по сигурен но по моя "преценка" :)

Ползвам Firefox и гласувам за него, но има два недостатъка: 1. Липсва ми онова "Reload on every x min." на Opera; 2. Има сайтове несъвместими с него - визирам най-вече тези за онлайн проверка за вируси - всички искат ИЕ Така че в крайна сметка имам и трите браузъра и си пускам този който е подходащ в момента. За съжаление така са нещата, че само с един единствен браузър не става.

Ползвам Firefox и гласувам за него, но има два недостатъка:

1. Липсва ми онова "Reload on every x min." на Opera;

Да но има екстеншън "Reload on every x min." за Firefox:)

Между другото в новата версия 11 на Avant Browser я има тази функция за Auto Refresh Публикувано изображение.

От около две години позвам само Mozilla Firefox. Днес свалих шумно рекламираният Internet Explorer 7. Искам просто да го тествам.

Първи впечатления - интерфейсът е 1:1 с този на Firefox. Кой от кой е копирал не се знае...

Добре се държи - малко по-бързо ми зарежда страниците, но това е нормално. Аз съм си попретруфил "лисицата".

Нещо обаче не мога да се оправя с табовете в Explorer-а.

Например - отварям първа страница http://www.kaldata.com/. Когато кликна на тема от форума ми отваря нов прозорец, а не нов таб, както е при Mozilla-та. Прегледах опциите, но не открих как да се справя с това.

Опера също съм тествал, но доста малко време бях с нея, за да напиша впеатления.

Засега май ще ги ползвам паралелно, с предимство за Mozilla Firefox.

Това е Публикувано изображение

Алоха Публикувано изображение

Аз ползвам опера от 2 години и съм изключително доволен.

Бърз, лек, удобен, лесен за употреба.

Зарежда ми страниците много по бързо от лисицата и IE.

:)

На Mozilla Firefox съм само защото съм свикнал с него и заради AdBlock Plus. Иначе по бързина в повечето случаи IE не може да бъде победен.

Относно адблок плюс - паянтови са - плюс дефакто взема списък с филтри, който не може да се равнява на адблок+g updater (мисля така се казваше) като втория обновява огромни списъци с филтри ежеседмично. Но всички когато зареждат табовете са причина за краткотрайно зацепване на браузера, примерно скролваш един таб и зареждаш втори. Лично мен ме дразни!

Донякъде съм съгласен, но съм забелязал забавяне на скоростта на зареждане на уеб страниците при комбинация от AdBlock Standart и Filterset G Updater. И без това, AdBlock Plus ми върши същата работа, тъй като не посещавам огромно количество от сайтове в и-нет.

Иначе ако Internet Explorer 6 притежаваше табулирано браузване също с такава лекота бих преминал на него. Но като вече съм привикнал към табовете какво да се прави, струват ми се по-удобни.

Firefox, защото съчетава сигурност и много възможности. Много от липсващите в сравнение с Opera функции са налични, но като екстеншън. Сега ми хрумна - ако инсталаторът на лиско предлагаше веднага заедно с инстсалацията списък с популярни екстеншъни, хората щяха по-бързо да се ориентират в множеството възможни подобрения. Относно невъзможността за ползване на онлайн вирус скенери на браузър, различен от IE, причината е, че само IE поддържа ActiveX контроли, това са програмки, инсталиращи се и стартиращи се автоматично, като се пита преди това и потребителят (ако секюрити е поне "медиум"). Тази възможност обаче е малко опасничка и аз не съжалявам за тази липса.

Firefox - с двете ръце. Ползвам го от февруари и колкото повече време минава толкова съм по-доволен. Изключително сигурен и достатъчно бърз, за да не го изоставя. Пробвах 2.0Beta, но засега я свалих - нека да поработят още върху нея. Като видя финалната версия ще я кача веднага.

Е, вече има табове :beer11: Вярно е, RC, но скоро ще излезе надявам се официално и тогава, както казвам отдавна, ще има сериозен спад в даунлодите на алтернативните браузери. :singer:

То и сега има хора, които са свикнали да работят с осакатения начин на работа (без табове) на IE6 и все пак са преминали към алтернативни браузъри и продължават да ползват многопрозоречния режим.

Ако някой е минал на FF или Опера само заради табовете, то много съжалявам за него, тъй като те са само върхът на айсберга от благинки, които могат да предложат алтернативните браузъри.

Напротив, седмицата предлага предостатъчно благинки, сами ще видите догодина какво ще е положението. Да видим колко хора ще си свалят опера, защото предлага джаджи.

Ами и джаджите далеч не са всичко, аз имам една-две. Тао ти поне знаеш къде и коя тема да четеш за Опера, за да седна да те убеждавам какво може тя. Иначе си прав за отлива от алтернативните браузъри. Първоначално ще има интерес към IE 7, но това е така със всяко ново нещо. Ще се върнат към IE и потребителите, които "просто са пробвали" FF или Опера.

Тия няколко месеца през които ползвам Опера, така свикнах с нея, че когато реша да видя какво ново има при FF, то по навик натискам F4 или ctr + F11, или пиша в адрес бара "sub" (в Опера знаеш че могат да си присъединяваш търсачки, в случая със sub, това е търсачката на subs.unacs.bg).

Нека всеки да ползва каквото му харесва, както и да има разнообразие от браузъри - това само е в полза на потребителите.

Да, знам къде да чета за опера! Не отричам това нейно предимство, но ти знаеш добре, че не всеки може да си я направи както ти и не всеки иска да отделя толкова много време, нали така? Всеки си има свои плюсове и минуси, но представи си сега какво е положението с IE6 и процентите, пък представи си с IE7 какво ще се случи...помисли обективно върху това.

Прав си - настройването на Опера отнема време. Както отнема време настройването на ОС, на Огнената стена... Но после предимствата при работа си струват труда. Но за друго говорим в момента.

Освен това, напоследък виждам доста секретарки, които ползват FF, поради факта, че на системния му е омръзнало да чисти ад- и спайуеър. Без екстенжъни, без глезотийки. Просто заради сигурността.

Въпросът с IE и неговото монополно положение е точно такъв, какъвто е случаят със всеки един монопол - съществува елемент на принуда. IE е толкова разпространен не заради достойнствата си, които на даден етап са били неоспорими, но към настоящия момент такива липсват, а на монополното положение на Windows като ОС и на липсата на конкуренция от страна на други браузъри (Опера беше с банери и се плащаше за да ги махнеш).

А за развитието на IE 7 може само да си благодарен на алтернативните браузъри и то най-вече на FF, защото ако не беше FF IE 7 щеше да е продължение на IE 6, само със сменена икона и с рекламата на Майкрософт, че това е поредната версия със "вълнуващи нови функции, по-лесна за работа, по-сигурна" и т.н. глупости дето ги пише при инсталацията на всеки Windows.

Нека изчакаме официалната поява на IE7 и тогава да преценим какво ще представлява, дали ще е по-сигурен от предшественика си или ще е същата работа като него.

Редактирано от kayovas (преглед на промените)

Не съм съгласен => аз лично, както и много други, нищо не настройваме почти по ОС, както и стената (вградената) Инсталирам уиндоус, и директно програмите, какво има да му настройвам.

Казваш, че почти нищо не настройваш. Аз правя ред неща, които правят работата с ОС по-ефективна, без да се ровя по регистите или да спирам сървиси. Настройвам интерфейса така, както ми е приятно и удобно да работя. Както и със всяка една програма. Ако всички потребители бяха като теб, простя щеше да липсва меню с настройки. :) А масовия потребител не прави настройки, защото не знае как и какви. Иначе всеки би искал да може да персонализира софтуера, с който работи.

А спайуера не се лови от ие-то, това, че спайуера поразява ие, не значи, че секретарката е отворила сайт и всичко само я поразила :down: Ако се е случило така, то този браузер не е бил актуализиран няколко години ;)

Ами то IE в момента има 17 дупки в сигурността, за които няма излязъл пач. И като заговорихме за ИЕ и сигурност - тук беше преписана една статия за настройки на IE относно сигурността. От една страна ти казваш, че ползваш без настройки, а от друга, за да стане що годе сигурен IE има нужда от толкова много настройки по сигурността, колкото FF и Опера взети заедно нямат. Ето за Опера мога да кажа, че не съм направил и една настройка по сигурността. С една дума две противоположни изказвания :)

Не съм много убеден че нещата опират само до монопол, защото WMP нямам информация да се ползва от 90 процента потребители...или Windows messenger пред ICQ...но okaзва влияние монопола, разбира се.

Ами по времето когато IE е изместил Нетскейп, той е имал някакви достойнства, такива, които WMP ама и помен е нямало от тях. Ако си виждал стари версии на WMP ще знаеш за какво говоря - грозно и нефункционално нещо, което не може да стъпи и на част от нокътя на тогавашния WinAmp. В този случай си прав - дори и монопола не може да накара един потребител да ползва нещо толкова недодялано като старите версии на WMP.

Относно 17-те дупки - мисля, беше отдавна това и излязоха много кръпки наведнъж по експлорера. Ако са пресни, дай инфо да ги видим.

Ето ти малко графика за дупките, които е цитирал stewie. Той ти е дал и линк. Това много пъти сме го казвали - Майкрософт не кърпят софта си навреме.

Публикувано изображение

Ти явно не четеш това, което ти пишат, а?Говорих ти за настройки по интерфейса. И ти дадох този пример, защото ти каза, че не правиш никакви настойки по програмите. Което не ми се вярва да е така. Поне си настройваш интерфейса. Това имах в предвид.

ЕДИТ: уинамп обаче сега къде е? Никъде. Въпреки че още много хора го ползват. Медията, особено 11бета2, е дооста по-напред с материала.

Чакай! На теб като не ти изнася нещо и веднага се извърташ и започваш да говориш в посока, която няма нищо общо с досегашния разговор. Ние говорихме за браузъри и монопол, който е довел до сегашното положение. Ти намеси съвсем безпричинно WMP и аз се опитах да ти дам причина защо не са съпоставими случаят с IE и WMP. А това, че ти или аз ползваме WMP, не значи че WinAmp е вън от играта. Той се използва пъти повече от WMP. Край на офтопика.

За браузерите - да не ползва някой ие защото липсват табове и други благини в момента в навечерито на 7-цата разбирам, но защото ще си напълни човек машинката със спайуер - по-добре да търси другаде проблема. Например в даунлоудите си. Доста неща се промениха от времето на 2к и хпсп1. Все едно да не сме с МС Офис, защото имало вируси по него, а да сме с опенофис.

Ти прехвърляш проблема от болната глава на здравата. Ами щом Интернет е опасе, хайде да отрежем кабелите и да запалим един огън и да вземе една черга, а? Да, обаче с други браузъри е по-безопасно. Така че проблема не е в телевизора на потребителите, а точно в IE.

Примера ти с офис пакетите не е удачен - сравнението не е доказателство - развитието на офис пакетите е минало по коренно различен път, който е несъпоставим с развитието на браузърите. Най-малкото ти сравняваш комерсиален с некомерсиален продукт. А при браузърите всички са безплатни.

:)

Разбирам твоето желание да изкараш IE и WMP най-добри. И още офтопик - кажи ми като WMP e толкова добър, с кой клавиш се превърта напред/назад, къде се наглася покадрово превъртане и т.н. функции, които ги има във всеки един останал плеър? И защо звука се усилва/намаля с F9 и F10?(много малоумни неща има в тоя плеър) :):)

Уф... Кога успяха да се напълнят толкова страници в тази тема... Как да е... ползвам и опера и лисица... Само дето за лисицата загубих 2-3 дена за да я направя като опера... да не говоря за размера... при лисицата е 4 пъти повече от опера. аз, като потребител от няколко години на опера, мога да заявя, че едва преди месец-два разбрах за множество допълнителни настройки... разбира се, не от бг блога/сайта/форума на опера... не че е лош, просто няма никаква информация там!

Уф... Кога успяха да се напълнят толкова страници в тази тема...

Как да е... ползвам и опера и лисица... Само дето за лисицата загубих 2-3 дена за да я направя като опера... да не говоря за размера... при лисицата е 4 пъти повече от опера.

аз, като потребител от няколко години на опера, мога да заявя, че едва преди месец-два разбрах за множество допълнителни настройки... разбира се, не от бг блога/сайта/форума на опера... не че е лош, просто няма никаква информация там!

За да придобие същата функционалност като Опера, на Fierfox му са необходими близо 50 екстенжъна. В интерес на истината част от тях имат по-разширена функционалност от вградената в Опера. Сравнителна таблица можете да видите ТУК

Да ви кажа честно, аз съм по-доволна от Mozilla, отколкото Opera! Просто "лисицата" ми рендира страниците много по-бързо и по-качествено, а уж Операта била най-бързия браузър! Операта ми отваря страницата с едни големи шрифтове, и докато всичко се нормализира, както трябва да бъде, "лисичката" вече е "забравила", кога е отворела страницата. Ето затова, аз работя повече с лисицата и много, много рядко с Операта! :)

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Да ви кажа честно, аз съм по-доволна от Mozilla, отколкото Opera!

Просто "лисицата" ми рендира страниците много по-бързо и по-качествено,

а уж Операта била най-бързия браузър! Операта ми отваря страницата с едни големи шрифтове, и докато всичко се нормализира, както трябва да бъде, "лисичката" вече е "забравила", кога е отворела страницата.

Ето затова, аз работя повече с лисицата и много, много рядко с Операта! :angry:

Причината, поради която Opera отначало изкарва кофти страница, е самият и принцип на работа и рендерването на дадена страница. Opera, по подразбиране, е настроена на всяка секунда да изобразява каквото е изтеглила от сървъра. В твоя случай явно не е успяла да дръпне повече и показва само това, до което се е докопала. Най-вероятно след настройка ще има подобрение. Наистина не мога да разбера защо хората се оплакват след като не са погледнали настройките. Един познат ми се оплакваше, че Opera ползвала кеша, а той иначе бил свикнал всеки път да се проверява дали има промяна в сайта и щеше да се връща на IE. Аз му казах, че това е негов избор, но и че Opera може да проверява всеки път за промяна в сайта, стига да се настрои.

MELL, следващия път пооглеждай настройките преди да се впускаш в оплаквания.

Колкото до бързина, ето едно тестче, което си е доста прясно. :help:

Причината, поради която Opera отначало изкарва кофти страница, е самият и принцип на работа и рендерването на дадена страница. Opera, по подразбиране, е настроена на всяка секунда да изобразява каквото е изтеглила от сървъра. В твоя случай явно не е успяла да дръпне повече и показва само това, до което се е докопала. Най-вероятно след настройка ще има подобрение. Наистина не мога да разбера защо хората се оплакват след като не са погледнали настройките. Един познат ми се оплакваше, че Opera ползвала кеша, а той иначе бил свикнал всеки път да се проверява дали има промяна в сайта и щеше да се връща на IE. Аз му казах, че това е негов избор, но и че Opera може да проверява всеки път за промяна в сайта, стига да се настрои.

MELL, следващия път пооглеждай настройките преди да се впускаш в оплаквания.

Колкото до бързина, ето едно тестче, което си е доста прясно. :nono:

Не си прав да обвиняваш потребителите, че не гледат настройките. Браузърът е такъв тип програма, която 99,99% от потребителите искат да инсталират и да забравят за настройки. Някои даже не знаят къде са те, ако не се появи някакъв проблем. Затова и в Опера повечето функции са 'скрити". можеш да ползваш Опера с години и да не разбереш, че има жестове с мишката примерно. Ако не ти трябват, те не се натрапват.

А и не може всички да ползват Опера, както и да я харесват. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.