Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Firefox не е без такива проблеми. Дори и да са по-редки.

Ами то в това е смисъла - няма софтуер без проблеми, ама е важно да са по-редки. Виж форумите на Опера - има си стикната тема за сайтове, които не се отварят коректно под Опера. Като под коректно имам в предвид не разлики във визуализирането, а направо нарушение във функционалността на сайта. Учудващо е, че при по-стари версии на Опера са липсвали подобни проблеми. Примерно при imageshak не можеше да се ъплоудват картинки без да извършиш едно и също действие поне 2-3 пъти. Това е документиран и отстранен бъг във версия 9.01

Да, това е проблем. За 2-ката не знам, но с по-стари версии на Firefox и аз съм имал същия проблем.

Случва се при ФФ2, не мога да си изкривя душата. Обаче основния проблем е, че ако си интегрирам даунлоуд мениджър и искам да си изтегля примерно субтитри, то като кликна на линка, ще трябва да изчакам стартирането на мениджъра, което общо взето е по дълго от самото сваляне. Има вариант с десен бутон и "Save link as..." обаче е тъпо и изнервящо. Можеха от Опера да се поучат от FlashGot...

Като изключим функции като "изключи компа след теглене" и други по-специфични такива, не виждам за какво бих инсталирал download manager. Opera поддържа resume, което и реално ми трябва.

Това че на теб не ти трябва, не значи че не е необходим на други хора! Вградения даунлоуд мениджър в Опера има съвсем базова функционалност, която не е достатъчна в много случаи. За справка отвори форума на Опера и напиши 'FlashGet'... Ще се заринеш от теми с няколко годишна давност! Писах няколко пъти до екипа на опера и във форума им, и знаеш ли какво получих? - Ами това не би било полезно на много потребители!!! Бе как ФФ2 дръпна, въпреки че чисто като браузър е по зле от Опера? Определено не с такива отговори...

Да, това може да е досадно, но за 2-3 минути се намира решението чрез Google.

А защо Google да замазва нещо, което очевидно не работи и не е удобно за повечето потребители? Все пак Опера не е направена за група маниаци, които искат да пишат скриптове и да си настройват браузъра, нали? Има едно правило в бизнеса - когато нещо не дава резултат не го прави! Обаче хората още продължават да се инатят и Опера е доста слабо популярна за съжаление. Само като видя код за добавяне на някой бутон за опера и лошо ми става - това не е политика на лесен за използване браузър...

Баш "мега" не са. То ако става въпрос и аз гледам разни безсмислени (за мен) разширения за Firefox и те не са малко. А много от известните и използвани разширения са вдъхновени от Opera. То си пише на страницата на даденото разширение.

Има и полезни джаджи, ама колко от тях са такива? А относно адоните - като изключим тези, които копират функции измислени от Опера, то има много, които въобще няма и помен да се реализират в Опера скоро. За съжаление от новатор, Опера се превърна в догонващ браузър. Повечето джаджи, които са полезни са аналог на разширения от ФФ. Дори и функцията за блокиране на банери и реклами е заимствано от Адблок. А неща, които във Опера се правят с потребителски скриптове, при ФФ се правят с няколко кликвания за инсталиране на съответното разширение. :wors:

Като изключим ftp клиента, който може и да е полезен, другите не ми се виждат чак толкова нужни. Не ми казвай, че даденото преносимо устройство няма органайзър или калкулатор.

Ами влез на сайта на разширението и виж колко пъти е било изтеглено. Пак казвам, че щом нещо не ти е полезно на теб, това не значи че е така за много други хора. И флаша ми няма органайзер и калкулатор. Органайзер мога да си кача - Sinbird portable, обаче с калкулатор ще ми е трудно. А когато имам полезни приложения под един интерфейс, предпочитам така, отколкото да качвам допълнителни програми.

Възможно е. Но то така или иначе много малко хора го ползват.

Не знам колко потребители на ФФ ползват тая функция и ти от къде имаш наблюдения за това, но има анкета във форума на Опера и там много юзъри искат подобна фунция. Нищо, че по думите ти тя не е полезна за потребителите на ФФ.

Ни най-малко не ме притеснява. Мразя автоматични работи. А и Opera уведомява ако има нова версия.

Пак анкета от форума на Опера. И пак нищо че не ти е полезна на теб - много потребители на Опера го искат. А колкото до автоматичните работи - има си функция, която позволява да избираш какво да качваш. особено когато се касае за дупки във сигурността - добре е да има автоматичен ъпдейт. За джаджите - явно не ти липсва, защото не ползваш. Аз обичам когато има подобрение по джаджата да използвам новата версия, с отстранение бъгове. За целта обаче трябва да отделя време да проверя коя версия ползвам и дали има нова такава. Което е глупаво и хаби време...

Не бих се съгласил с теб. Не зная доколко хората се оплакват от липсата на перфектна интеграция на download manager, но те хората се оплакваха и от memory leak-овете на Firefox и този проблем стоеше неоправен толкова много време, че не знам коя от думите "смешно" или "трагично" описва по-добре ситуацията. Казвам "стоеше неоправен", защото приемам, че вече трябва да е във версия 2. Ако не е, ами no comment.

Мемори лийка не е бъг, а функция на ФФ. Една лошо направена функция за кеширане на сайтове. Има си начин, и то от доста време, да се намали разхищението на памет, когато браузъра е минимизиран. Друг е въпроса, че това трябва да се управи по подразбиране. Опера е перфектна в това отношение - при минимизиране ми е заемала само 3 МБ памет. Не си затварям очите за Предимствата на Опера, но има недомислици, които отблъскват потребителите. Постоянната смяна на интерфейса, смяната на шорткътите, липсата на развитие по функции, които се искат от потребителите, защото улесняват браузването - нещо в което Опера беше лидер, но в момента имам чувство, че са се съсредоточили в развиването на мобилни и конзолни варианти, които носят пари, а не в десктоп варианта.
  • Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всики браузъри си имат недостатъци, но за сега Firefox работи най-добре.

забрави да добавиш "според мен" или "при мен"

Аз ползвам Internet Explorer, защото за мен браузера е браузер, а не калкулатор. Има всичко необходимо, което ми трябва - да отваря страници и да не товари излишно. Друго не ми трябва, въпреки че сега има табове, не ми е кой знае колко по-удобно, да не кажа същото ми е. RSS също има, но не го ползвам. Важното е, че попъп блокера е по-добър спрямо 6-та версия и мога лесно да променя аутосърч-енджина. Друго не ми е от полза.

забрави да добавиш "според мен" или "при мен"

Аз ползвам Internet Explorer, защото за мен браузера е браузер, а не калкулатор. Има всичко необходимо, което ми трябва - да отваря страници и да не товари излишно. Друго не ми трябва, въпреки че сега има табове, не ми е кой знае колко по-удобно, да не кажа същото ми е. RSS също има, но не го ползвам. Важното е, че попъп блокера е по-добър спрямо 6-та версия и мога лесно да променя аутосърч-енджина. Друго не ми е от полза.

IE7 е перфектен за хора, които единствено цъкат в нета и за тях Интернет = IE т.е. от там се пуска интернет. Чистия ФФ също може да се настрои да няма екстри като IE и на много места секретарките вече го ползват така.

IE7 е перфектен за хора, които единствено цъкат в нета и за тях Интернет = IE т.е. от там се пуска интернет. Чистия ФФ също може да се настрои да няма екстри като IE и на много места секретарките вече го ползват така.

Ми те секретарките го ползват, защото в много случай им е наложен от тамошния администратор.

А защо Google да замазва нещо, което очевидно не работи и не е удобно за повечето потребители? Все пак Опера не е направена за група маниаци, които искат да пишат скриптове и да си настройват браузъра, нали? Има едно правило в бизнеса - когато нещо не дава резултат не го прави! Обаче хората още продължават да се инатят и Опера е доста слабо популярна за съжаление. Само като видя код за добавяне на някой бутон за опера и лошо ми става - това не е политика на лесен за използване браузър...

А нима инсталация и настройка на разширения е политика на лесен за използване браузър?

Мемори лийка не е бъг, а функция на ФФ. Една лошо направена функция за кеширане на сайтове. Има си начин, и то от доста време, да се намали разхищението на памет, когато браузъра е минимизиран. Друг е въпроса, че това трябва да се управи по подразбиране. Опера е перфектна в това отношение - при минимизиране ми е заемала само 3 МБ памет. Не си затварям очите за Предимствата на Опера, но има недомислици, които отблъскват потребителите. Постоянната смяна на интерфейса, смяната на шорткътите, липсата на развитие по функции, които се искат от потребителите, защото улесняват браузването - нещо в което Опера беше лидер, но в момента имам чувство, че са се съсредоточили в развиването на мобилни и конзолни варианти, които носят пари, а не в десктоп варианта.

Тази "функция" е така от много време. Има толкова много оплаквания за нея, че не може да бъде. Бъг или функция (макар, че неработеща функция си донякъде, ако не и изцяло, бъг), не е ли редно да се оправи? Това за мен също е безхаберие от страна на разработчиците. И за каква смяна на интерфейса и шорткъти става въпрос? Аз такова нещо не съм забелязал.

Ми те секретарките го ползват, защото в много случай им е наложен от тамошния администратор.

Хехе, явно не си виждал секретарка, която гледа браузър различен от IE 6.

А нима инсталация и настройка на разширения е политика на лесен за използване браузър?

Ами за съжаление няма все още софтуер, който да чете мисли и да се самонастройва според желанията на потребителя. Човек който има нужда от съответните функции, в повечето случаи знае и как да ги настрои. Хубавото в случая е, че си качваш само това от което имаш нужда :cheers:

Междувпрочем, скоро след нашия малък дебат тук, гледах, че пак разяснява за торента при Опера. Та да питам: защо са ти вградени функции, които пак да се настройват? :line dance: Настройките дават възможност да направиш браузъра по свой вкус. Друг е въпроса дали имаш вкус :cheers:

Тази "функция" е така от много време. Има толкова много оплаквания за нея, че не може да бъде. Бъг или функция (макар, че неработеща функция си донякъде, ако не и изцяло, бъг), не е ли редно да се оправи? Това за мен също е безхаберие от страна на разработчиците. И за каква смяна на интерфейса и шорткъти става въпрос? Аз такова нещо не съм забелязал.

Ще се оправи със следващата версия на Gecko във ФФ3. Все пак ФФ е доста по-млад браузър от Опера. И въпреки всичко е доста по-популярен... Защо?

И за каква смяна на интерфейса и шорткъти става въпрос? Аз такова нещо не съм забелязал.

Ами не си забелязал, защото не си ползвал Опера от достатъчно дълго време. Виж в Google как е изглеждал браузъра във всяка една нова версия и как интерфейса се е променял драстично. Има си скинове вярно, ама тия постоянни залитания и експерименти... А и шорткътите се промениха от версия 9 на Опера, за да се нагласят донякъде с тия при ФФ, а и с IE7.

За много години!

Това, че предпочитам IE, не съм към тази група хора.

Относно мемори лийка - ами изключете го, но като цъкнете Back Няма да се отвори веднага от кеша

Според мен и след излизането на последните версии на IE, Opera и Mozilla Firefox, Firefox си остава най-предпочитания и добър браузър, който ми допада най-много. Има разлики м/у Mozilla Firefox и другите браузъри, но няма да ги изреждам сега само ще кажа, че ми е по-лесно сърфирането в Интернет с Firefox, от колкото с някой от другите браузъри. Подчертавам, това е лично мнение и не искам да споря с никой. Честита Нова Година! :line dance: Поздрави на всички!

Лично според мен Firefox е най-бърз побе при мен имам и опера и интернет ехпл 7, но те са ми по мудни нз защо е така например имам приятели при които операта по бързо зарежда ама като че ли при секи си е различно.Общо взето най добри са фирефокса и опера за експлорера не знам имам го ама си е леко бъгав 7. АРЕ ЧНГ :line dance::cheers: :cheers:

Има разлики м/у Mozilla Firefox и другите браузъри, но няма да ги изреждам сега само ще кажа, че ми е по-лесно сърфирането в Интернет с Firefox, от колкото с някой от другите браузъри.

Определено Лисицата може да бъде по-удобен при нормална работа от който и да е друг браузър, заради допълнителнните възможности, които дават многото разширения (При мен например решаващи са FoxyProxy, Greasemonkey и Firebug. Също и удобството на Adblock Plus не може да се сравнява с крачно редактираните филтри на Opera.).

За съжаление Лисицата има и няколко сериозни недостатъка. Преди всичко - от Mozilla Foundation са ми забранили да използвам името (Не само на мен, но и на всички, които работят с Debian GNU/Linux или друга операционна система, която държи да е свободна - Ubuntu, Fedora и т.н.). За това ми се налага да го наричам Iceweasel.

Освен това когато проучвам нещо конкретно Opera все още се оказва по-удобна. Поблема е, че обикновненно ми се налага да търся кръстосано по няколко неща и да отварям едновременно много връзки за всяко търсене. В такива случаи Iceweasel просто не може да се ползва - реагира бавно, прави по 5-20 секунди пауза, в която не възприема никакви команди при отваряне на нов таб, и т.н. Да не говорим какво става когато на 2-3 от неактивните страници падат снежинки и святкат лампички... Не мога да разбера защо е толкова критично да се рисуват страници, които никой не гледа в момента.

Другият сериозен проблем при Iceweasel са дупките в паметта. Понеже често ми се налага да зарежа каквото правя и да изляза, трябваше да си сложа 2GB RAM. С 1GB просто не можех да разчитам, че ако се върна след няколко дни ще намеря това, което съм оставил отворено.

Така че по принцип ползвам Iceweasel, но когато ми трябва браузър за работа Opera за сега е без алтернетива. И понеже именно благодарение на работата имам достатъчно добър компютър, на който Iceweasel все пак може да се ползва гласувах за Opera.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Също и удобството на Adblock Plus не може да се сравнява с крачно редактираните филтри на Opera.)

Е какво крачно има в "Блокиране на нежелано съдържание в Opera"? Може да не е перфектно, но не е и крачно. Все пак за първи път се появи в девятката, а до момента има само 9.1 излезнала официално.

Е какво крачно има в "Блокиране на нежелано съдържание в Opera"? Може да не е перфектно, но не е и крачно. Все пак за първи път се появи в девятката, а до момента има само 9.1 излезнала официално.

Това, което най ме дразни при контент блокирането на Опера е, че искаш да блокираш някой конкретен банер, а тя блокира половината страница - примерно бутони. Т.е. тя не блокира обекти(отделни банери и реклами), а по разширение - всичко до което се 'докопа'. Поне така беше в 9.02. А тук в kaldata редовно го правеше този номер. При Адблок-а положението е различно.

По мое скромно мнение,по добър от Avant - няма! С уточнение,че трябва и да знаеш как да го настроиш. P.S. http://www.picvalley.net/v.php?p=u/70/69458_993.PNG + SpywareBlaster + Sophos Anti Virus 6.5.1 + BlackICE PC Protection + Windows Defender + SafeXP и периодична проверка с AVG Anti-Spyware,Ad-Aware SE Professional,Sophos Anti-Rootkit,RogueRemover 1.06,F-Secure BlackLight,RootkitBuster,AVG Anti-Rootkit Beta,eTrust PestPatrol Anti-Spyware и премахване на всички ненужни Services с XPlite и т.н. При положение,че някой изпълни всичко това и хване някаква "гадинка",да се обади!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! P.S. М/у другото това е само една малка част от това което трябва да се направи...

Редактирано от rogero (преглед на промените)

Да се налага да гледам сорса на страницата и на скриптовете, които вика, после да редактирам списъка на филтрите с външен редактор и да го записвам задължително когато Opera не е пусната - това ми е трудно да го нарека "ръчно". Иначе трябва да се задоволявам само с орязването на някоя друга картинка, което просто не ме устройва. Да не говорим че не само не мога да използвам регулярни изрази, но съм ограничен само до * и ? - не приема примерно []. Това меко казано никак не облекчава работата.

По мое скромно мнение,по добър от Avant - няма! С уточнение,че трябва и да знаеш как да го настроиш. P.S. http://www.picvalley.net/v.php?p=u/70/69458_993.PNG + SpywareBlaster + Sophos Anti Virus 6.5.1 + BlackICE PC Protection + Windows Defender + SafeXP и периодична проверка с AVG Anti-Spyware,Ad-Aware SE Professional,Sophos Anti-Rootkit,RogueRemover 1.06,F-Secure BlackLight,RootkitBuster,AVG Anti-Rootkit Beta,eTrust PestPatrol Anti-Spyware и премахване на всички ненужни Services с XPlite и т.н. При положение,че някой изпълни всичко това и хване някаква "гадинка",да се обади!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! P.S. М/у другото това е само една малка част от това което трябва да се направи...

А не е ло по-лесно да не ползвам Windows и да си спестя todo листата ти? Или поне да не ползвам експлодер базирани бози и да си спестя три четвърти от нея? Питам не за друго, ами от приртеснение, че може да не ми остане време да си ползвам браузъра.

Да не говорим, че с която и да е версия на IE много от сайтовете, които не са флеш имат различни проблеми.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Да се налага да гледам сорса на страницата и на скриптовете, които вика, после да редактирам списъка на филтрите с външен редактор и да го записвам задължително когато Opera не е пусната - това ми е трудно да го нарека "ръчно". Иначе трябва да се задоволявам само с орязването на някоя друга картинка, което просто не ме устройва. Да не говорим че не само не мога да използвам регулярни изрази, но съм ограничен само до * и ? - не приема примерно []. Това меко казано никак не облекчава работата.

А не е ло по-лесно да не ползвам Windows и да си спестя todo листата ти? Или поне да не ползвам експлодер базирани бози и да си спестя три четвърти от нея? Питам не за друго, ами от приртеснение, че може да не ми остане време да си ползвам браузъра.

Да не говорим, че с която и да е версия на IE много от сайтовете, които не са флеш имат различни проблеми.

Мисля,че не си прав когато всичко е настроено майсторски -забравяш за всичко.P.S. Ако искаш мога ти го докажа нагледно М/у другото забравих най важната програма - Ad Muncher 4.7 Final

Това, което най ме дразни при контент блокирането на Опера е, че искаш да блокираш някой конкретен банер, а тя блокира половината страница - примерно бутони. Т.е. тя не блокира обекти(отделни банери и реклами), а по разширение - всичко до което се 'докопа'. Поне така беше в 9.02. А тук в kaldata редовно го правеше този номер. При Адблок-а положението е различно.

Opera може и само конкретен обект да блокира, просто трябва да се зададе ръчно.

Със сигурност върши работа, обаче не е там идеята. Дето се вика и картофите се режат ръчно на чипс, ама друго е с ренде Вьорнер. :rolleyes:

Прекалено много общността на Опера е свикнала, че този браузър е за "напреднали потребители" и нека да е така. Обаче като браузъра не се използва толкова масово, никой не се съобразява с него и почват разни сайтове да се отварят с ФФ, а с Опера да имат проблеми. Наскоро четох, че дори Сафари е минал Опера по използваемост. Твърде жалко според мен, тоя прекрасен браузър нещо не може да намери правилния път...

А не мислиш ли че така списъка ще стане малко дългичък, все пак "конкретните обекти" в интернет са малко много, за да ги описваш един по един :baby: . Хората именно за това са измислили регулярните изрази...

Мисля,че не си прав когато всичко е настроено майсторски -забравяш за всичко.P.S. Ако искаш мога ти го докажа нагледно

Не е нужно да ми доказваш, въпросът не е в това, а във времето, което отнема всичко, което си изредил - както при инсталиране, така и при работа.

А не мислиш ли че така списъка ще стане малко дългичък, все пак "конкретните обекти" в интернет са малко много, за да ги описваш един по един :baby: . Хората именно за това са измислили регулярните изрази...

Но сайтовете, които слагат рекламни и нормални обекти (картинки) в една папка (и се блокират едновременно) не са всички. Разбрахме, че Opera е тъпкана с недостатъци, IE и всичко базирано на него е за ламери и е боза, а само Firefox е правата вяра. Няма по-лек, стабилен, лесен за употреба, професионален, удобен, бърз и т.н. браузър от Firefox.

Да, Opera си има недостатъци, нормално е, но Firefox също има, макар, че не искате да си ги признаете.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Но сайтовете, които слагат рекламни и нормални обекти (картинки) в една папка (и се блокират едновременно) не са всички. Разбрахме, че Opera е тъпкана с недостатъци, IE и всичко базирано на него е за ламери и е боза, а само Firefox е правата вяра. Няма по-лек, стабилен, лесен за употреба, професионален, удобен, бърз и т.н. браузър от Firefox.

Да, Opera си има недостатъци, нормално е, но Firefox също има, макар, че не искате да си ги признаете.

Бе ти май не четеш или така ти харесва? Поне аз казах много неща за ФФ, пред които не мога да си затворя очите. Специално ще ги повторя за пред теб:

- Стартира бавно

- Персонализацията е по-малко(в сравнение с Опера)

- Лийчва РАМ - ще се оправи в 3.0

- Работи по-зле с кеша(поне при мен)

- Липсва му истинско зумиране на страниците - ще го има в 3.0

- smooth скролинга не е добър

- и др.

Като цяло обаче ФФ ми предлага много повече екстри и по-малко неща, с които да се примирявам.

Ай сега, като си отворен пич опиши недостатъците на Опера... :help:

- джаджите са все още "зелени" - управлението им е неудобно, количеството им не е толкова голямо, разнообразието им куца - в настоящото си състояние това е доста непотребна функция.

- някой даунлоуди ги обръща на html, докато IE тегли, а някои ги обръща на текстов документ с много йероглифи (споделят си го с Firefox) . Трябва да се използва Save Target As... или Quick Download функцията.

- при отваряне на затворен таб не помни написания текст в него ако е писан от потребителя;

- torrent клиентът е активиран по подразбиране и е сравнително сложен за изключване.

- неудобна интеграция на Download Manager-и;

- няма AutoComplete;

- за Opera няма Kredor и WebTrance.

Някои от тези ги споменавам, защото ги считам за недостатъци като цяло, но на мен не ми липсват ни най-малко (последните три).

- джаджите са все още "зелени" - управлението им е неудобно, количеството им не е толкова голямо, разнообразието им куца - в настоящото си състояние това е доста непотребна функция.

- някой даунлоуди ги обръща на html, докато IE тегли, а някои ги обръща на текстов документ с много йероглифи (споделят си го с Firefox) . Трябва да се използва Save Target As... или Quick Download функцията.

- при отваряне на затворен таб не помни написания текст в него ако е писан от потребителя;

- torrent клиентът е активиран по подразбиране и е сравнително сложен за изключване.

- неудобна интеграция на Download Manager-и;

- няма AutoComplete;

- за Opera няма Kredor и WebTrance.

Някои от тези ги споменавам, защото ги считам за недостатъци като цяло, но на мен не ми липсват ни най-малко (последните три).

:help:

Бе ти май не четеш или така ти харесва? Поне аз казах много неща за ФФ, пред които не мога да си затворя очите. Специално ще ги повторя за пред теб:

- Стартира бавно

- Персонализацията е по-малко(в сравнение с Опера)

- Лийчва РАМ - ще се оправи в 3.0

- Работи по-зле с кеша(поне при мен)

- Липсва му истинско зумиране на страниците - ще го има в 3.0

- smooth скролинга не е добър

- и др.

Като цяло обаче ФФ ми предлага много повече екстри и по-малко неща, с които да се примирявам.

Това, което казваш, че стартира бавно, не е при всеки. При мен Firefox стартира много бързо, при това със седем таба. А когато го пусна без нито един таб и на празна страница, тогава вече просто за секунда.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.