Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Това, което казваш, че стартира бавно, не е при всеки. При мен Firefox стартира много бързо, при това със седем таба. А когато го пусна без нито един таб и на празна страница, тогава вече просто за секунда.

Казвам, че стартира бавно в сравнение с Опера.

Пък и зависи на какъв компютър ползваш ФФ, зависи какви и колко екстенжъни ползваш... но си е по-бавен от Операта дори и без нито един екстенжън. Дори и на мощен компютър се усеща разликата.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Разбрахме, че Opera е тъпкана с недостатъци, IE и всичко базирано на него е за ламери и е боза, а само Firefox е правата вяра.

Аз не го разбрах, обясни ми пак ако може :)

- Лийчва РАМ - ще се оправи в 3.0

Опитвам се да се сетя за поне една работна версия на FF, която да е минала без това обещание. Не успявам обаче, както и не се сещам за такава, която го е изпълнила.

- някой даунлоуди ги обръща на html, докато IE тегли, а някои ги обръща на текстов документ с много йероглифи (споделят си го с Firefox) . Трябва да се използва Save Target As... или Quick Download функцията.

И правилно прави. Щом от сървъра и се казва, че типът съдържание е text/html или че е text/plain той трябва по подразбиране да се обработва като такъв. Разбира се ако искаш и само ако искаш, може да и кажеш да определя типа по съдържанието.

- неудобна интеграция на Download Manager-и;

А ето това твърдение е вече направо идиотско (без извинение). Не знам друг браузър по-лесен за интеграция не само с мениджери на свалянията, но въобще с каквото и да е. Съжалявам, но дори FlashGot зорлем ми заменя 10-20% от функционалността на простия чекбокс "Pass URL directly to program" в операта.

Опитвам се да се сетя за поне една работна версия на FF, която да е минала без това обещание. Не успявам обаче, както и не се сещам за такава, която го е изпълнила.

А би ли ми припомнил коя версия е ФФ и коя Опера? Никой не пропуска да отчете споменатия от теб факт. Както и че в момента ФФ не спазва стриктно стандартите и не може да мине ACID теста. Обаче нещата се развиват. Ще поживеем и ще видим дали следващия Геко ще се справи с проблема с паметта.

И правилно прави. Щом от сървъра и се казва, че типът съдържание е text/html или че е text/plain той трябва по подразбиране да се обработва като такъв. Разбира се ако искаш и само ако искаш, може да и кажеш да определя типа по съдържанието.

Може и правилно да прави, но дали е удобно за потребителя? Всеки иска като цъкне на линк да си свали файлчето, за което е цъкнал, а не да се налага пак да отива на страницата, на линка и да дава десен бутон, 'save as' и т.н. Ама никой потребител не се интересува, че това било проблем на сървъра. Интересува се, че при същия линк и сървър, и със ФФ, цъка и нещата стават. :go ahead:

А ето това твърдение е вече направо идиотско (без извинение). Не знам друг браузър по-лесен за интеграция не само с мениджери на свалянията, но въобще с каквото и да е. Съжалявам, но дори FlashGot зорлем ми заменя 10-20% от функционалността на простия чекбокс "Pass URL directly to program" в операта.

Ами предлагам ти да влезеш във форумите на Опера и да кажеш на многото потребители, които твърдят, че интеграцията на мениджъри в Опера е лоша, че са в грешка. Успокой хорицата и им кажи, че си въобразяват, че имат проблеми.

Пак ще отбележа 2 неща:

1. Защо ФФ натрупа толкова голяма популярност?

2. Нека не изхождаме от позицията, че щом нещо на мен ми е удбно или не ми трябва, то със всички е така.

Ако съберете т. 1+2 и мисля лесно ще се стигне до извода, че ФФ е толкова популярен защото отговаря на нуждите на най-голям кръг от потребители. Че адоните правят нещата да се случват така, както на мен ми е удобно, а не така както някой е решил, че трябва да бъде и упорства, че именно така трябва да бъде. За пример ще дам FlashGot, който ти не харесваш, обаче е най-сваления адон за ФФ. Част от потребителите на Опера искат подобна улесняваща функционалност. Другите примери ги дадох по-горе - спелчек при писане и система за автоматично обновяване.

Всички потребители на Опера се гордеят, че останалите браузъри копират неща открити от Опера. Но не мога да проумея защо сами хора от Опера отказват вземат неща, които другите браузъри са открили и е очеизвадно, че направиха ФФ втория по използване браузър, въпреки сериозните му недостатъци като млад браузър???

Аз не го разбрах, обясни ми пак ако може :wors:

Ами то не бяха хвалби на Firefox и критики към Opera. А и ти нарече IE и другите, базирани на него, боза. Колко по-ясно?

Аз разбирам, че е правилно, но в интерес на истината практиката е по-важна в случая, а тя показва, че това не е удобно. Колкото и да е правилно иначе на теория. Е, това поне за мен не е чак такъв голям недостатък.

Да го тълкувам ли като обида на потребител? :)

Аз го казах, защото интеграцията (поне при мен) с FlashGet премина много трудно преди време, а интеграцията на IDA беше по-неудобна от тази при IE например. Не съм се занимавал много, защото не ползвам мениджъри.

Относно тази точка се разберете с observer. Спецове - много и всичките - на различни мнения. Публикувано изображение

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Относно тази точка се разберете с observer. Спецове - много и всичките - на различни мнения. Публикувано изображение

Колкото и твърдолинейно да ми звучат мненията, не съм нито специалист, нито пък си затварям очите пред недостатъците, нито пък съм твърд привърженик и браузърен маниак. :wors: Преди версия 2 на ФФ, дълго време ползвах Опера и изпитвам много добри чувства към браузъра. Всъщност причината да поема страната на ФФ е твое мнение, което звучеше като неоспоримо - Опера и само Опера. Предполагам, че извън тия безсмислени спорове тип "VS" и ти използваш това, което ти е най-удобно, а не робуваш на 'фенщина'.

Все пак в спора се ражда истината! :)

Това е краят! В две последователни мнения ме обвиниха, че съм пристрастен по отношение на Firefox и че съм пристрастен по отношение на Opera. Сега остава само да се появи някой фанат на бозата и да ми се скара, че я сравнявам с Internet Explorer :)

Ами вчера си сложи мозила ФФ,и съм много доволен,даже предоволен.Отваря ми страниците 10 пъти по-бързо от ИЕ,при положение ,че съм на 2048-адсл,ИЕ едва ми зареждаше страниците,докато с новият браузър страници се отварят все едно си отварям папки в компа.Бях голям фен на ИЕ,но с това бавене се пренудих да го оставя на заден план,няма да го махам,но засега работя с мозила ФФ.

Проблем имаш. IE може да отваря по-бавно заради кеша, но не и в такъв диапазон. Можеш да направиш един Panda Active scan да не би да си лепнал нещо.

Проблем имаш. IE може да отваря по-бавно заради кеша, но не и в такъв диапазон. Можеш да направиш един Panda Active scan да не би да си лепнал нещо.

Ами направил съм скан с НОД32,спайбуут сърч& дистрой,и нямам проблеми,вярно че като преисталирах Уина?преди 8 месеца?ИЕ беше доста бърз,но сега уви не е,и съм сканирал и със касперски и с нортън,и с спайуеър терминатор,та ако има проблем може да е от друго естество,а не вируси и буболечки,за това се пренудих да го сменя.

Всъщност причината да поема страната на ФФ е твое мнение, което звучеше като неоспоримо - Опера и само Опера. Предполагам, че извън тия безсмислени спорове тип "VS" и ти използваш това, което ти е най-удобно, а не робуваш на 'фенщина'.

Все пак в спора се ражда истината! :)

О, не. Избягвам да боготворя софтуерни продукти. Просто писва да слушам как Firefox издухвал всичко и бил не знам си какъв. Всеки браузър си има предимства и недостатъци и заслужава уважение. Разбира се, че ползвам това, което ми е удобно. Кой знае, някой ден ако имам търпение да тествам доста обстойно Firefox, мога да мина и на него, но просто не се фанатизирам.

Това е краят! В две последователни мнения ме обвиниха, че съм пристрастен по отношение на Firefox и че съм пристрастен по отношение на Opera. Сега остава само да се появи някой фанат на бозата и да ми се скара, че я сравнявам с Internet Explorer :)

С това си мнение не успяваш никак добре да разсеяш обвиненията. Самото използване на "бозата" говори достатъчно. Ако нещо не тълкувам правилно, моля, дообясни.

Ами вчера си сложи мозила ФФ,и съм много доволен,даже предоволен.Отваря ми страниците 10 пъти по-бързо от ИЕ,при положение ,че съм на 2048-адсл,ИЕ едва ми зареждаше страниците,докато с новият браузър страници се отварят все едно си отварям папки в компа.Бях голям фен на ИЕ,но с това бавене се пренудих да го оставя на заден план,няма да го махам,но засега работя с мозила ФФ.

Е, чак пък 10 пъти. prwvu е прав в случая. Дори и IE да е по-бавен, то в никакъв случай не е толкова по-бавен. При мен IE отваря НЕкеширана страница може би около 2-3 секунди по-бавно от Opera, която се справя за около 6-7 секунди. След кеширане Opera стана около 2 пъти по-бърза. Проблемът е в твоя телевизор. :)

А как да се реши този проблем?и аз не боготворя никой софтуер,просто така се наложи.

При браузерите всичко опира до навика на потребителя да ползва някой от тях. Не мисля, че може да се отличи "Най-добър". Аз лично съм си свикнал с "Firefox" и съм с него заради навика. Не бих го сменил.

Отварям тази тема поради "възрастта" на предишната и зачестилите мнения за нейното освежаване. В анкетата са посочени само 10 отговора, тъй като такава е техническата възможност. Отговорите са подредени по азбучен ред. Моля, когато посочвате Вашето предпочитание, то да бъде придружено с кратка аргументация!

Преди се осланях на Maxthon-a, но новата версия на Internet Explorer 7 ми върна доверието в този браузър...за който се смята за нещо средно между Mozilla и Opera + допълнителни нещица които за момента са само негов патент.Доста по-сигурено е ядрото му...Вземайки под вниманието критиките за предшественика си тази версия предназначена за Windows VISTA е доста "по-укрепене" а и с подходящите настройки не се притеснявам че може да ми навлече неприятности.Също така доста се поддържа от доста по-голям % софтуер от своите конкуренти а и нямам проблеми с отварянето на страници с които други браузъри са имали проблеми...

Гласувах за Internet Explorer 7 :wors:

Mozilla Firefox има достатъчно много на брой plug-ins за да се настрои за всеки вкус (особено тoзи от рода на DownloadHelper)...И друга приятна функция е RESTORE SESSIONS, когато примерно поради една или друга причина ви се затвори браузъра не губите темите си и това което сте търсили!Версия 3 харчи по-малко рам сравнение с 2-ката - имайте го предвид!

PS: Наистина понякога при продължителна работа "забозва" и има проблем с отварянето на изображения примерно в Google Images...много се бави там направо откачам и ги отварям с I.E.7.Липва ми и функцията ZOOM като на I.E.7 долу вдясно!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Файрфокс,заради бързината и възможността за неограничена персонализация.Заради интуитивния интерфейс и сигурността.Бих могъл да напиша още две страници с аргументация ама толкова засега.Иначе съм ползвам всички известни браузъри под Уиндоус и някои под Линукс.

В момента съм с Mozila Fire Fox, но съм гласувал за Inrernet Explorer. Преди бях с него. И да си презная седмата версия на I.E е много по-добра от Fire Fox-a 2.хх. В mozilata има някой доста добри приложения за разлика от i.e, но в крайна сметка се оказва ,че i.explorera е по-добър.Поне аз с такова впечетляние съм останал. I.E 7 е по-добрия избор.

ФФ, заради удобството на add-on-ите. Безкрайна персонализация? - друг път. Работи по-зле с кеша от Опера, а с РАМ паметта - нямам думи. :wors: Ма нали нашка кокошка - фитка, та за това...

Opera е моят фаворит, заради лекотата, бързината и красотата. Тази Лисица ми е много дървена, колкото и да я оформям, а и взема доста повече рам, а екплоръра си е забележимо по-бавна от двата си конкурента.

Определено Публикувано изображение и само Публикувано изображение, по-лека и по-красива от прехваления Публикувано изображение a Публикувано изображение просто е жалка кражба на Публикувано изображение - Публикувано изображение от двата браузъра Публикувано изображение

Ползвайте Публикувано изображение Който не я е ползвал, той не знае какво изтърва.... Публикувано изображение

PS: Извинявайте, ако някои се е ядосал, как го написах това, ама в момента ми е весело и исках и отговора ми да е по весел :)

Поздрави

Редактирано от nikola_yanev (преглед на промените)

Гласувах за операта , защото ми харесва бързината на действие и добрата защита , която има !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.