Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Така и не мога да разбера ЗАЩО се впускате в такива безсмислени спорове?! На кой му дреме кой е най-добрият броусер??? Това е като дилемата с яйцето и кокошката. Всички тия спорове не решават нищо, нито пък карат някой да си смени броусера. По-удачно щеше да е, ако имаше теми от сорта на "Всичко за Opera - тестове, настройки и хитринки", "Всичко за FireFox - тестове, настройки и хитринки" и т.н. Така хората ще четат, ще си преценят, ще пробват и ще решат какво да ползват. Всеки един ревностен защитник от тази тема, би трябвало да поддържа тема, като описаните от мен, за да може да си защити качествено броусера. Иначе тази тема е като предаването на бате Енчо - "Кой е по-, по-, най-"... Остава и бонбонки да раздава някой за награда.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не си прав да обвиняваш потребителите, че не гледат настройките. Браузърът е такъв тип програма, която 99,99% от потребителите искат да инсталират и да забравят за настройки. Някои даже не знаят къде са те, ако не се появи някакъв проблем. Затова и в Опера повечето функции са 'скрити". можеш да ползваш Опера с години и да не разбереш, че има жестове с мишката примерно. Ако не ти трябват, те не се натрапват.

А и не може всички да ползват Опера, както и да я харесват. Публикувано изображение

Не става въпрос всички да ползват Opera и да я харесват. Никъде не съм казвал такова нещо.

Прав съм да обвинявам потребителите. Първоначално езикът им беше проблем - не разбирали английски. Направиха им уиндоус на български и вече адски много програми имат превод на български. И все пак се продължава да се пита за какво ли не. Явно не е толкова до езика, колкото е до мързела на потребителите. То и форумът има търсачка, ама не всеки я ползва. Оправдания от рода "ама тя не се забелязва" не минават, нали?

Те тези, които не искат да се занимават допълнително, ползват IE, защото е вграден и ги устройва.

Просто е глупаво човек, незапознат с материята, да се изказва категорично. Още повече ако има претенции, че е интелигентен и има познания в компютърната област.

Определено не бих заменил Opera сьс друг браузьр.Ползвам я от близо 2 години,и ме улеснява адски много.

Един от примерите е:

Публикувано изображение <- Цькни за по голям размер.

А другите са коментирани вьв по горните постове.

Имам и FF но определено не ми допада.По принцип всеки си хвали браузерьт на който е свикнал.

А за IE няма да говоря вьобще.

Определено не бих заменил Opera сьс друг браузьр.Ползвам я от близо 2 години,и ме улеснява адски много.

Имам и FF но определено не ми допада.По принцип всеки си хвали браузерьт на който е свикнал.

И аз ползвам Опера и съм страстен неин почитател. Но има неща, които противно на всяка логика не са доизпипани или се правят доста по-трудно от колкото трябва.:

1. Имаш бутон с надпис "download" на даден сайт. Кликваш на него и нито ти предлага да го свалиш с външния download manager, нито с вградения, а ти отваря таб с маймуница. Отговора на това е, че съвърът подавал нещо си

некоректно. Обаче FF няма проблеми - разширението Flashgot се справя перфектно. (Не се сещам на примависта за сайта, но мога да го потърся). Липсата на мениджър като в Flashgot в опера за мен е необяснимо.

2. Искам да добавя бутон, шорткът към външна програма. Започва се с едни драсканици, пък после за да се добави икона...не е за приказване. С екстенжън за Firefox това става за 5 секунди, без писане, без редактиране.

3. Искам да си управлявам плеъра през Опера. Подобно на FoxyTunes. Трудна работа.

4. Искам с drag-n-drop да си пусна линка в някоя папка на Персоналния бар. Да ама не.

5. Липсва безпроблемна интеграция на външните download manager-и с Опера. За моя радост аз не ползвам Flashget. Обаче във форумите на Опера има посветени на неговата интеграция цели фермани. И кому е нужно това?

5. Много от полезните функции и разширения са с User javascripts. Ама за да ги намериш се ровиш по теми, форуми и блогове като гламав. Джаджите не са лоши, ама някакси прескачат много важния етап на интегрирани приложения, които се разработват от независими разработчици. Каквито са разширенията за Firefox.

6. Нещо което пропуснах преди: Налага се да преинсталираш ОС или Опера. Има начин да съхраниш част от настройките на Опера, но далеч не всичко. И ако ползваш повечко бутони, скриптове, Aspell и т.н. докато възстановиш всичко се губи ценно време. С MozbackUp при Firefox нещата са далеч по-лесно и спестящо нерви направени. Още повече, че Опера има и вграден Мейл клиент. Така ли не можаха да направят една архивираща програмка от Опера? Хората пътуват, сменят си компютрите, преинсталират, софтуера се бъгва...

Всичко останало в Опера е направено професионално. Оптимизиран е и работи наистина бързо. А вградените му функции са просто приказка. Има (почти) всичко, което му е нужно на човек.

Поиграх си да направя Firefox като Опера:

Публикувано изображение

Редактирано от kayovas (преглед на промените)

За мен винаги лисицата е била номер 1 :)

Имам я още от преди да ми прокарат интернет и досега не ми е правила проблеми, само един път изчезнаха буукмарковете ;) , но пък и аз не я обновявам и още си карам с версия 1.0.7 Публикувано изображение

Имам я още от преди да ми прокарат интернет и досега не ми е правила проблеми, само един път изчезнаха буукмарковете eek.gif , но пък и аз не я обновявам и още си карам с версия 1.0.7 biggrin.gif

И за какво ти е била тогава лисицата?

А иначе по темата Опера според мен е най-функционалният браузър, но лиско е много по-юзърфрендли, а и веднъж свикнеш ли на нещо трудно се отказваш.

Ами Firefox! Преди да прочетете останалото, което следва, искам да направя уточнението, че всичко хубаво, казано до тук е абсолютно вярно. Просто няма идеална програма. Та по ред на номерата: 1. Стартирането на браузъра е кошмарно. Имах само една програма, която стартираше по-бавно на моята щайга и това беше 3DS MAX 7. Не зная колко е вярно, но ми казаха, че Firefox използвал мултиплатформена библиотека за графичния интерфейс и това била причината да стартира толкова бавно. Опера използва отделна библиотека за всяка ОС. 2. Статус лентата не може да се маха. Това определено дразни. Тя е като зациментирана. Има доста екстенжъни, чиято работа е свързана със статус лентата и имат някаква икона там. Абсурд да можете да ги разместите, освен ако самия разработчик на разширението не се е сетил за подобна възможност. 3. Букмарк лентата - там не може да слагате нищо друго освен букмарк-и. имате място там и искате да сложите нещо друго? Много ви здраве! Нека някой се опита да размести две папки от лентата? Пожелавам му късмет. Ще трябва да мине през Букмарк мениджъра. Искам да скрия лентата където са разположени различните менюта "Fail", "Edit" и т.н Да ама не. Не мога да пипам тъпите менюта. 4. Но да оставим неволите на персонализацията. За наистина добра работа, на Firefox му са нужни екстенжъни. За табовете, за жестове с мишката, за допълнителни бутони с функции и т.н. За да стигне функционалността на Опера, на Firefox му трябват някъде около 50 разширения! При 27 вече влачи като стара плоча на по-слаб компютър. Така че внимателно с разширенията! 5. Пробвайте някой шорткът, докато клавиатурата ви е включена на кирилица. При мен нещо не става. Дали от Mozilla, все още не са разбрали, че целия ползва и друг език освен английски? 6. Мениджъра на пароли е отчайващ. 7. Няма един свестен spellchecker за Firefox. Най-коректно работещия подчертава некоректните думи, но почти винаги не може да изкара алтернативни думи. 8. За толкова време от Mozilla не успяха да се справят с утечките на памет в браузъра.

Редактирано от kayovas (преглед на промените)

"FireFox" .... Всичко друго е измислица ! Публикувано изображение

8. За толкова време от Mozilla не успяха да се справят с утечките на памет в браузъра.

Това си е сериозен проблем наистина. Недоумявам защо, след като е налице от толкова време, още не е оправен.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Това си е сериозен проблем наистина. Недоумявам защо, след като е налице от толкова време, още не е оправен.

Е, Mozilla не са го оправили, но поне чрез Firetune се оправят течовете в паметта...

Opera определено :offtopic_s:

Opera - кратко, точно и ясно. Просто няма какво да говорим :huh:.

Именно

Колкото и да подобряват Firefox и Opera,винаги ще има места в интернет,където няма да се справят. Просто защото не са с IE основа,а огромна част от интернет страници и изобщо web пространство е създадено поначало със съвместимост с IE. Мисля,че Maxthon независимо от малкото(спрямо firefox и opera) фенове, е сравнително доста фунционален, изпипан и удобен за раобта. Като в същото време е IE базиран,с което се намаляват в пъти проблемите със страници и пр. Нямам скрито намерение да споря с един или друг за по-добрия и най-добрия browser.. Защото най-добър browser няма,всеки си има минуси,плюсове и "представянето" на даден browser зависи от куп неща. Публикувано изображение

"FireFox" .... Всичко друго е измислица ! Публикувано изображение

И аз мисля така, FireFox-а е май добрия и най добрия ще си остане!!! ;):);)

Е, Mozilla не са го оправили, но поне чрез Firetune се оправят течовете в паметта...

1. Всичко, което прави Firetune може да се направи и от about:config.

2. Къде видя настройка за поправка на течовете на памет?

Публикувано изображение

Ако беше толкова просто да се управи проблема с паметта, то едва ли от Мозила щяха да чакат някаква външна програма да поправя. Прочети тук:70 потенциални слабости във Firefox.

По-добра алтернатива на Firetune е Fasterfox. Поне е екстенжън и е от сайта на Мозила.

Първо да кажа че не съм чел цялата тема (просто 28 страници не са никак малко!), но искам да попитам някой знае ли дали ще има Win32 вариант на браузъра Konqueror/Safari, т.е. с KHTML layout engine? По едно време бях попаднал на такава новина но нещо не мога да я открия...

Редактирано от Mikhail Kyosev (преглед на промените)

Добре де защо Firefox не отваря страниците като IE и ми иска инсталация на Macromedia Flash Player?

Първо да кажа че не съм чел цялата тема (просто 28 страници не са никак малко!), но искам да попитам някой знае ли дали ще има Win32 вариант на браузъра Konqueror/Safari, т.е. с KHTML layout engine?

По едно време бях попаднал на такава новина но нещо не мога да я открия...

Ами аз съм срещал разни анонси, че има начини да се подкара Конкърър на Уиндоус - ама по "втория" начин. Иде реч то са сайгуини, то са чудесии и се отказах. Иначе би било ценно за тестване.

Добре де защо Firefox не отваря страниците като IE и ми иска инсталация на Macromedia Flash Player?

Много просто. Защото Флаш Плейъра е продукт на Макромедия, а Файър Фокс на Мозила. Иде реч, за да излизат флашовте в браузъра трябва плъгин. Файър Фокс няма договор с Макромедия да разпространява плъгини за Флаш. За това предлагат сами да си го вземеме. На това му се вика политика на разпространение и няма нищо общо с достоинствата на самите продукти, а с бизнес интересите на компаниите. Апропо, сега се сещам - ИЕ също не се разпространява с Джава. Който иска да гледа аплети - да ходи на сайта на Сън да си вземе Джава Вирчуъл Машина. (Сега след като Майкрософт запушиха устата на Сън с четири милиарда, може и да са получили лиценз наново).

Софтуеър без бъгове няма - това е ясно на всички. Въпросът е, че пет - шест дена след този анонс, Мозила изкара нова версия на браузъра си. А при Майкрософт все още (вече трета година) седи оня досаден бъг, който позволява да ти се инсталира BHO (Browser Helper Object) само от това, че си браузнал определен сайт (създаден с недобронамерени цели). С други думи здравейте бек доорчета, троянчета, спайчета и т.н. Разликата е видна - едните се хвърлят да запушват дупки при първият подаден сигнал, а другите си правят оглушки и чакат да излезе новата версия - прославутия ИЕ7. Ами другия "велик" бъг, дето ако в URL-a са описани потребителското име и паролата в "хакерски" формат:

http://username:[email protected]/... - нормален формат

http://www.wicrosoft.com

etc:[email protected]/... - "хакерски" формат - задължително включен нов ред по средата на потребителското име, а първата половина на самото име е оформено като домейн хост

та браузърът показва че си на http://www.wicrosoft.com, а в същност си на http://kokoboko.com. Не знам някой помни ли го този бъг, но бая хора изгоряха от тази работа. Oтишли без да подозират на хакерсия сайт, дали си юзерите и паролите на банковите сметки и ги обрали набързо. Та аз помня и как го резолвнаха този бъг. Просто забраниха въвеvдането на юзер и парола в ЮРЛ-а. Е това какво е, режат функционалност заради мързела си да оправят бъга. Е хубаво, ама сега пак се ползва този бъг, само предварително малуеъра сваля защитата от реджистрито и пак се вършат същите бели. Бива ли така?

--------

Не че Лиско е перфектен, но моя избор е спрял там. Сега ползвам Опера и ИЕ samo за да тествам приложенията на различни браузъри. За ИЕ казах защо не го обичам. А Операта ме загуби защото от версия 5 до версия 9 всяка излиза с различен интерфейс, особено при настройките, почти няма съвместимост между скиновете (поне в началото нямаше - а сега съм ги изключил). Липсват бутони, в едната версия ги има, а в другата ги няма. Същата работа и с гесчърите, какъв е смисъла да им свиквам, като не се знае следващата версия дали ще ги има. Аз търся стабилност и консервативност в софтуеъра, който ползвам - не заради друго, а защото има прекалено много други ангажименти, за да отделям внимание и на тези неща. Да не говорим за любимите ми екстенжъни Адблок, УебДевелопър, Фокси Прокси, Венкман Дебъгер и други благинки, които на дали ги има по другите "красавци". И на последно място Мозила ми слабост от времената, когато преди 9 години още прохождах в интернет. Тогава само Нетскейп осигуряваше всичкият лукс да браузваш... Ех времена!

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Ами аз съм срещал разни анонси, че има начини да се подкара Конкърър на Уиндоус - ама по "втория" начин. Иде реч то са сайгуини, то са чудесии и се отказах. Иначе би било ценно за тестване.

Имах предвид браузър с KHTML енджина, който да е писан за Windows (не да се пуска с емулации). Както и да е, намерих новината, но малко съм закъснял да тествам браузърчето WebKit...

Иначе ето къде била и новината - http://www.download.bg/index.php?cls=news&...e&id=404485

Редактирано от Mikhail Kyosev (преглед на промените)

Имах предвид браузър с KHTML енджина, който да е писан за Windows (не да се пуска с емулации). Както и да е, намерих новината, но малко съм закъснял да тествам браузърчето WebKit...

Иначе ето къде била и новината - http://www.download.bg/index.php?cls=news&...e&id=404485

Ами тя Qt библиотеката си е портната за Windows, така че общо взето KHTML-a му трябва само линукс среда (като пътища за достъп до файлове и подобни щуротии). Така, че всъщност това няма да е същинска емулация, а по-скоро недовършен порт на продукта.

Новината си е там, но проекта е спрян... Човека се оплаква, че е похарчил 350$ от собствения си джоб, а е получил 130$. Иначе щеше да е интересно да се пробва.

Редактирано от nighty (преглед на промените)

Абе аз Лиско не го ползвам поради един проблем, на който и досега не ми е даден отговор: Като вляза в "отметки" и търся определен линк Лиско запецва за около 2-3 мин. След това той си работи нормално но след като го рестартирам и вляза в отметки-пак същото! Затова и ползвам Opera-та!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.