Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Повече от 2 години съм със лиско нямам проблеми и съм много доволен. :)

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

И от мен един глас за ОПЕРА. Много рядко се налага да ползвам IE7 в случаите когато нещо не може да се отвори коректно с Опера. За бързината - няма равен на Опера браузър. :)

Глас за IE 7, но не по инерция.

Напоследък отделих доста време за проби и в един момент ползвах българските версии на Firefox 2 и Opera 9.1 (IE 7 e константа). Определено най-много време отделих точно на тази двойка* и резултатите като цяло съвсем не са в полза на Opera 9.1 - ползва най-голям ресурс от трите (браузърът е претрупан с излишни екстри), най-бавно стартира, има проблеми с отварянето на някои страници (за справка на интересуващите се - сайта на Eurostat например е непосилен за работа с Opera 9, в конкретния случай това важи и за FireFox 2)...

Деинсталирах Opera-та и в момента ползвам IE 7 и Firefox 2, но първият определено ми е фаворит, защото с него няма абсолютно никакви ограничения за достъп където и да е. Държа да бъда коректен и ще отбележа, че Firefox 2 е много по-добър от по-старите версии.

-------

* Държа да отбележа, че не съм инсталирал въпросните 2 браузъра слепешката - предварително много внимателно изчетох темите за тях, използвах чудесно направените и онагледени указания, задавах и доста въпроси в движение

Операта си работи сайт на Eurostat , явно проблема е при тебе !

Ме sa FF fan! Адски доволен. От 1 година и 3 месеца. От тогава - върен спънтик на разходките ми в нета.

• 2 седмици по-късно...
Mozilla Firefox 2.0.0.1 Аз лично съм много доволен! Не я отваря на момента на стартиране, но компа ми е щайга и не е преинсталиран от.. хм.. може би има година и нещо.. (то и с IE7 беше така..) extension-ите на Лисицата много ме радват.. имам 5-6 и по досегашни наблюдения не бавят никак.. Foxy Tunes е доста удобно.. да не говорим за речниците.. аве радва ме тоя firefox.. от 2-3 седмици съм с него и нямам оплаквания!

Редактирано от ViR2aL (преглед на промените)

Единственият недостатък на лиско е,че се зарежда малко по- бавно/3сек/за разлика от ИЕ6които тръгва веднага,но пък страниците с лиско си ги отварам все едно си отварям папки в компютъра.С една дума Файърфокс е най-доброто за мен.

ощв един глас в полза на класическия жанр "Опера :rolleyes: ", ползвам я от времето на версия 6.01 и ползвам Maxthon само в случаите когато се изисква "IE compatible browser"

икнал съм си с Avant Browser

Ами аз гласувах за Mozilla Firefox, но всеки браузър си има своето предимство. Използвам и Opera. Използвам ги двата, защото с операта не мога да тегля торенти, направо ме нерви, а с ФФ не мога да тегля архиви, много е бавен относно тях. За ИЕ7 не мога да коментирам, не съм го изполвала.

Ами аз гласувах за Mozilla Firefox, но всеки браузър си има своето предимство. Използвам и Opera. Използвам ги двата, защото с операта не мога да тегля торенти, направо ме нерви, а с ФФ не мога да тегля архиви, много е бавен относно тях. За ИЕ7 не мога да коментирам, не съм го изполвала.

Не знам какво имаш предвид под това, че не можеш да теглиш торенти. Предполагам, че ти се отварят от Операта. И аз го имах тоя проблем, решението - тук. Разбира се, ако това е проблемът.

Аз гласувах за Opera, защото ми е любимият браузър. Но в нас ми се прецака под Ubuntu и сега съм с Firefox, който също е добър, но след преинстал ще се върна на Opera.

Глас за операта от мен Много ми харесва.Бърз ,лек и безшумен.

Глас за операта от мен Много ми харесва.Бърз ,лек и безшумен.

Това с безшумноста ми хареса. Не знаех, че ако ползваш други браузъри трябва да си с тапи в ушите.

Хайде не генерирайте такива дивотии в стремежа си да изкарате браузъра, който ползвате едва ли не, че е пенкилер.

Гласувах за IE7. Работи си безпроблемно, добра оптимизация, отваря и рендира правилно страниците. Нямам забележки за работата му.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Гласувах за IE7. Работи си безпроблемно, добра оптимизация, отваря и рендира правилно страниците.

Стига бе, от къде изкопа версия на IE, която рендерира правилно страниците. Сподели, за да може и ние да се възползваме от опита ти.

От три години се занимавам с писане на DHTML базирани мини CMS и просто ми е втръснало от гнусните несъвместимости на IE серията. Единствената новост след излизането на IE7 е, че все по-често ми се налага да правя не три, а четири варианта на сайта - за нормални браузъри, за IE5, за IE6 и за IE7. И най-идиотското е че дори това не винаги помага, защото какво точно ще откаже да работи при IE 6 зависи и от бъглевела му (инсталираните ъпдейти). Само въпрос на време е същия ефект да започне да се появява и при IE7.

Гладувах за Mozilla Firefox 2х, тъй като основно използвам него. Другият е Opera, но лично на мен ми е по-неудобен.

Стига бе, от къде изкопа версия на IE, която рендерира правилно страниците. Сподели, за да може и ние да се възползваме от опита ти.

От три години се занимавам с писане на DHTML базирани мини CMS и просто ми е втръснало от гнусните несъвместимости на IE серията. Единствената новост след излизането на IE7 е, че все по-често ми се налага да правя не три, а четири варианта на сайта - за нормални браузъри, за IE5, за IE6 и за IE7. И най-идиотското е че дори това не винаги помага, защото какво точно ще откаже да работи при IE 6 зависи и от бъглевела му (инсталираните ъпдейти). Само въпрос на време е същия ефект да започне да се появява и при IE7.

Нормален IE7, изтеглен от сайта на Microsoft, с всички необходими ъпдейти на Windows XP и IE. И нямам проблеми.

Имам инсталиран Windows XP 64-bit Edition SP1. Сам си ъпдейтва до IE7 64-bit edition. Пробвах да отворя kaldata.com и с този браузър, както и с Firefox 2.0.0.1 и Opers 9.10. Мога да кажа, поне за моята машина, че Operd и Mozilla Firefox, са доста по-бързи от IE7. Разликата между двата браузъра е съвсем малка в полза на Opera. Не съм някой анти-MS фанатик, просто споделям как работят браузарите на мойта машина. Иначе като дизайн MS са докарали IE7.

Нормален IE7, изтеглен от сайта на Microsoft, с всички необходими ъпдейти на Windows XP и IE. И нямам проблеми.

Да, защото благодарение на такива нормални <цензурирано> си направил проблемите си мое главоболие (както и на всички други хора, занимаващи се с уеб дизайн).

Абе хора що мразите толкоз IE 7.При мене операта ми тлачеше една страница по 5 мин.Лисицата също е добра.Но все пак дадох глас за IE 7.Отваря ми страниците сравнително по бързо от 6.Има добри интерфеисни промени.За сега всичко е добре.Браузъра е въпрос на личен избор.Който казва че някои браузър е боклук значи е с предубеждения.Хората с това си изкарват хляба и са вложили някакъв труд за да направят всичко добре.Всеки да взема браузър според нуждите си и няма да има проблеми.Експлорера досега само ми заби на 2 пъти и трябваше да му давам рефреш.Относно касперски - работи нормално.

Редактирано от mantodeus (преглед на промените)

FF e моя фаворит. Свикнах с него, преведен, безплатен , има много плъгини с които не бих се разделил...

Пробвал съм и Опера, но не ми се понрави...нямам обяснение...IE 7 ги догонва много бързо...много ми харесва външния му вид, но ме отблъсква проверката за валидноста на ОС... В по-горен пост бе казано нещо за портативността на IE7...

Линк : IE7-Portable

Абе хора що мразите толкоз IE 7.

Бъркаш омраза и отвращение. Всъщност няма да съм нещастен ако един ден Microsoft се решат да направят IE поне толкова добър, че да е възможно да бъде мразен. Най-малкото безсмислената ми работа ще стане пъти по-малко.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Използвам Internet Explorer на 90% като основен браузър и за мен е перфектен и е моя фаворит. Много ме кефи ИЕ7. Ползвам също така Opera и Firefox. Моята класация е такава: 1. ИЕ7 2. Firefox 3. Opera

Определено Опера е моя фаворит за последните няколко месеца...но го използвам в комбинация с ИЕ 7, тъй като има един любим сайт, който умишлено го правят за Майкрософските продукти.Опера за моята конгигурация е значително по-бърз от останалите, а и товаренето с повечеко плъгини не го забавя чувствително.

• 2 седмици по-късно...

Аз съм за Mozilla-хубав интерфейс много разширения. Защо ли никой не е гласувал за Konqueror? Това е наистина многооооооооо функционална програма. Просто навик вероятно.

Аз винаги съм ползвам Firefox още от Phoenix версията до сега и никога няма да се откасжа. Лисичката е един от малкото Gecko браузъри, който не е базиран на скапаният ИЕ за разлика от Опера. Не го казвам за да ви дразня - юзирите на опера, но нали знаете всеки си има различно мнение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.