Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Лисичката е един от малкото Gecko браузъри, който не е базиран на скапаният ИЕ за разлика от Опера.

Opera не е базиран на IE.
  • Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Лично аз се двоумях много между Opera и Firefox.Като цяло идвата ми допадат,но избрах Firefox.Въпреки,че Opera е с повече функции,gadjets,торент клиент,email клиент,Firefox ми е някак по удобен.Не знам защо?Даже не ползвам и повечето му add-ons,само flashgot и adblock plus.Така,че си мисля,че един браузър може да е удобен и без да напълнен с хиляди неща.Иначе като сигурност Opera ми се струва най-добре в това отношение.

Редактирано от randb (преглед на промените)

Що не хвърлите едно око тук...

И това какво доказва?Няма съвършен софтуер...Има вируси и пролуки за всяка Операционна Система и софтуерните продукти (повече или по-малко.Просто някои фирми по-бързо издават фиксация на проблеми от други)...Друг е въпросът че тези два браузъра които повече се радват на широка аудитория и са малко по-известни и съответно са по-често нападани от своите конкуренти...Правилно конфигурирани, с добра хигиена на сърфиране и подходящ защитен софтуер риска се свежда до минимум... :clap:

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Предпочитам Maxthon защото е надстройка на IE и позволява браузването с табове, но сега вече всички браузери го подържат и какво да ви кажа - навик. Все пак не трябва да се подценяват множеството плъгини които са написани за него и останалите за IE, които също функционират с Maxthon. Новата 2.X версия на Maxthon също трябва да се види - напълно самостоятелна разработка, нямаща нищо общо с IE и въпреки че все още е в тестови стадий скороста на браузване е впечатляваща ( субективна оценка,база за сравнение - Opera 9.10 и Maxthon 1.X ). Чакам с нетърпение финалната версия на Maxthon 2.

k-ninja, на k-meleon базиран. минимализъм, писна ми от дзверове като лисицата, с които компютърът се мъчи. е за малко по-напреднали потребители.

Гласужах за Mozilla защото я ползвам от 1 година и нямам разо4арования....Просто т'ва си е един наистина бьрз браузьр.

след голямо тестване установих, че като стабилност mozilla firefox е от най-стабилните, та за него и гласувах

Мм... Аз си зиползвам чистата Мозила 1.7 мноо съм си доволен :headphones:

Ползвал съм 8 от посочените поименно 9 браузъра, а също и някой други базирани на IE, Mozilla и Mozilla Firefox. Впечатленията ми са противоречиви, защото всеки браузър си има слаби страни. За момента използвам Avant Browser, IE, Firefox и Operа, най-много от всички ми допада Opera, но това си е изградено и върху навик вече, защото ползвам Opera още от версия 6.5. IE с последната си версия ми върна малко надеждата, че Microsoft могат да се научат как да направят сравнително добър браузър, който да взаимства доста от добрите страни на конкуренцията. Firefox също е добър браузър, със способността да му се добавят всевъзможни addon-и, въпреки че и при Opera от версия 9.0 има widgets които в доста случаи припокриват функциите на addon-ите на Firefox. Най-големият проблем на всички алтернативни на IE браузъри е съвместимостта, защото все още има много сайтове, които не са достатъчно съвместими с останалите браузъри, като Firefox, Opera, Netscape и т.н. просто самите сайтове са правени за IE, впоследствие са тествани само на IE и при Opera и Firefox може да се наблюдават, както леки, така и тежки графични дефекти при изгледа на сайта, а в някой случаи и дори невъзможност за работа със сайта. При тези сайтове единствените други браузъри, показващи добре сайтовете са тези базирани на IE като Maxthon и Avant, като в техните случаи се предлага малко по-високо ниво на сигурност от това на IE, а се наблюдава аналогична и дори по-добра в някои отношения функционалност.

• 2 седмици по-късно...

Предопочитам Опера. Лек-а е и удобна. Разбира се във всеки клинет има по нещо ново и хубаво.

Кум Лисан 2, въпреки че имам и Операта и също съм много доволен. IE най после поддържа табове, но за съжаление това отдавна не е новост, а по-скоро необходимост, от която са изостанали. И в Лиско и в Операта харесвам възможността за персонализация с различни джаджи и плъгини. На всички свои познати със по-слаби системи препоръчам горещо Опера! Лично аз по инерция си ползвам ФФ

Ами да ви кажа честно,ползвал съм и трите браузъра,но последно останах на ОПЕРА.Мисля че е много по бърз и по удобен от другите два.Прехвалената МОЗИЛА е доста тромава в сравнение с ОПЕРА,но в крайна сметка и тя си има своите плюсове.

• 2 седмици по-късно...

Отварям тази тема поради "възрастта" на предишната и зачестилите мнения за нейното освежаване. В анкетата са посочени само 10 отговора, тъй като такава е техническата възможност. Отговорите са подредени по азбучен ред. Моля, когато посочвате Вашето предпочитание, то да бъде придружено с кратка аргументация!

Според мен най-добрият браузер е Acoo Browser.Той е лек и е много добър.Има собственни програми и даунлоудващи системи и е много добър.Една Уеб Страница се отваря за близи 3-4 секунди,а и има възможност ако имате нет,но е спрял да ви вкара Offline!Това е много добро решение!Държи и скинове

Очаквам с нетърпение Opera 9.20 final, спорът за браузърите няма да спре скоро, но лично аз едва ли ще ползвам друг в скоро време!

• 2 седмици по-късно...

Аз- Firefox 2.0.0.3 Обосноваване- Най-добрия фрийуеър браузър, напълно къстъмайзъбъл, темички и каквото душа ти желае! Стилен, бърз, лек, табулиран и мога да преглеждам сорскода на страница, да отстранявам проблеми по моите страници и още мноооооооооооооого неща...

Лично най-много харесвам FireFox. Свикнал съм с лисицата и не се отказвам от нея за нищо на света!!! :hush:

Редактирано от Калински (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

И аз гласувах като повечето за Мизила. С Операта ми беше най-трудно да работя, естествено, с мозила ми е най-лесно. ИЕ 7 също го направиха да могат да се отварят табове в един прозорец,ама нещо като че ли не се получава,не е същото, абе ,не ме кефи . Само Мозила!!!

Firefox е безумно бавен и тежък, но когато е настроен с подбрани добавки няма по-удобен от него. Не случайно именно за да го ползвам спокойно си купих нови дъно, процесор и 2GB RAM. На ноутбука обаче ползвам предимно Опера. Той е само с 512BMB, което по правило не стига за FF при начина ми на работа. По-важното е обаче че Opera ми позволява да работя на батерии поне един час повече.

Гласувах за Opera.Защото това е бролзара с най-голяма функционалност!!! Няма Internet Exploler нито Firefox нито който идае друг бролзер. Които си е направил труда да го разучи по обстоино знае за какво говоря.

Лично най-много харесвам FireFox. Свикнал съм с лисицата и не се отказвам от нея за нищо на света!!! ;)

кратко, ясно, точно и аз съм така. Лисицата е и надежден и качествен. Да, де наистина е тежичък, но пък си ми е любимец :)

[Едвам изкарах с Opera един месец.Имам чувството че тези които така страстно защитават Opera са като тези мъже дето имат хубава жена и са толкова заслепени че са готови да й угаждат по всякакъв начин.Аз се съмнявам те дали толкова използват интернета по предназначение отколкото да си галят и настройват операта.Незнам браузър с по досадни постоянни запитвания.Имах чувството че аз служа на операта а не той на мен.Съжалявам ако съм засегнал почитателите на операта но това беше моето усещане през цялото време.Изтривам я завинаги.

Редактирано от suchmo (преглед на промените)

[Едвам изкарах с Opera един месец.Имам чувството че тези които така страстно защитават Opera са като тези мъже дето имат хубава жена и са толкова заслепени че са готови да й угаждат по всякакъв начин.Аз се съмнявам те дали толкова използват интернета по предназначение отколкото да си галят и настройват операта.Незнам браузър с по досадни постоянни запитвания.Имах чувството че аз служа на операта а не той на мен.Съжалявам ако съм засегнал почитателите на операта но това беше моето усещане през цялото време.Изтривам я завинаги.

Просто ако си направил необходимите настройки няма да имаш постоянните и досадни запитвания ! P.S. какви конкретно запитвания те ядосаха ?

Гласувах за Opera.Защото това е браузера с най-голяма функционалност!!!

Няма Internet Exploler нито Firefox нито който идае друг бролзер.

Които си е направил труда да го разучи по обстоино знае за какво говоря.

Правилно ! :clap: :clap: :clap:

Дълго време ползвах Опера и много ми допада, но след излизането на 9.2 я оставих. Семпрончето ми на 1.5 издъхва на по-претрупани страници с нея. Интересното е че Лисицата върви по-леко от Опера. Някаква аномалия ли е това или просто задето не съм я накичил с 30000 екстенжъна. Един таб микс плюс ми е напълно достатъчен. :clap:

Интересното е че Лисицата върви по-леко от Опера. Някаква аномалия ли е това или просто задето не съм я накичил с 30000 екстенжъна. Един таб микс плюс ми е напълно достатъчен. :clap:

Едва ли е аномалия. Просто в Мозила няма какво да натоварва процесора. Което е типично за повечето програми с отворен код. Друг е въпросът "колко харчат" плъг-ините и от кого /с какво са правени.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.