Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Сигурно защото не си пробвал опера или лисицата.

<{POST_SNAPBACK}>

Най-вероятно. Аз не познавам хора, които да са ползвали IE и с 300 зора да съм ги убедил да опитат Opera, а после да са се връшали на IE. :)

И все пак, хора всякакви.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз съм ползвал Мозила половин година като основен браузер и съм доволен, че след преинстала не съм го въобще инсталирал. Ползвам Internet Explorer.

Споре мен най-добър е лисицата не съм имал проблем с нея но приятелите ми все така активно ползват IE и не можах да ги убедя в неговите предимства Публикувано изображение

Споре мен най-добър е лисицата не съм имал проблем с нея но приятелите ми все така активно ползват IE и не можах  да ги убедя в неговите предимства Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Споре мен най-добър е лисицата не съм имал проблем с нея но приятелите ми все така активно ползват IE и не можах  да ги убедя в неговите предимства Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Сигурно защото предимствата му не са им нужни или недостатъците са повече и надделяват.

<{POST_SNAPBACK}>

Аиде всяка жаба да си знае голя. Първо пробваи конкурентия софтуер,напраи някои тестове и тогава говори че е наи-добър. Само да спомена на за ващите приятели не ги караите да си инсталират друг броузър просто има качете Опера.

Ех, добре, че този форум е пълен с разбирачи, че иначе горките хорица щяха да се объркат. Night_Raven, инсталира ли разширенията? Ако да - сподели впечатленията. Интересно ми е дали още ще твърдиш, че Опера има повече функции.

Ех, добре, че този форум е пълен с разбирачи, че иначе горките хорица щяха да се объркат.

Night_Raven, инсталира ли разширенията? Ако да - сподели впечатленията. Интересно ми е дали още ще твърдиш, че Опера има повече функции.

<{POST_SNAPBACK}>

Не съм ги инсталирал, макар, че ги изтеглих. Признавам, че има много разнобразни разширения. Поразгледах сайт с много такива, но повечето са ми абсолютно безполезни. Има такива, които предоставят някои неща, които ми се иска да ги има в Опера, но са ТВЪРДЕ малко за да ме накарат и да се замисля да премина на Firefox. Опера ми дава всичко необходимо без допълнителни усилия. Плюс това, като гледам, доста от тях са "вдъхновени" от вече налични функции в Opera. Публикувано изображение

Уважавам Firefox, но не мисля, че ще ме спечели. Поне засега. :)

Най-вероятно. Аз не познавам хора, които да са ползвали IE и с 300 зора да съм ги убедил да опитат Opera, а после да са се връшали на IE.

И все пак, хора всякакви.

Сигурно защото не си пробвал опера или лисицата.

Момчета,напратив бях със Лисицата.И то не от друго а от няма на къде тъй като имах един проблем със IE кадето прозорците ми бягаха извън екрана някаде си.Сложих Лисицата добра е ,но тези които казват ,че зарежда по бързо са във грешка.Разликата между двата браузера са ,че IE зарежда наред висчко от горе на долу ,а Лисицата първо текста и после картинките.Заблуждавате се!

Момчета,напратив бях със Лисицата.И то не от друго а от няма на къде тъй като имах един проблем със IE кадето прозорците ми бягаха извън екрана някаде си.Сложих Лисицата добра е ,но тези които казват ,че зарежда по бързо са във грешка.Разликата между двата браузера са ,че IE зарежда наред висчко от горе на долу ,а Лисицата първо текста и после картинките.Заблуждавате се!

<{POST_SNAPBACK}>

Аз като потребител на IE не казвам, че е безгрешен. Ето сега ще кажа за работата му с кеша - отваря картинктие наново по форумите например, което го прави бавен при зареждане особено от чужди хостинги. Напрмиер най-голямата разлика, която съм засекох, е 12 на 3 секунди, което е поразително. Кеша е много важен а ИЕ не борави по най-добрия начин с него. Но проблемите на алтернативите браузери лично за мен са надделяващи.

Искам те питам ти ползва ли опера,конкуер,авант,махтон,нетскапе и камара другита. Та казваш че ИЕ е наи-добър. Знам че сички саитове се пишат за ИЕ но това не означава че е по добър от изброените по горе. Туи е за Traban4e.

Редактирано от Lorenzo (преглед на промените)

Искам те питам ти ползва ли опера,конкуер,авант,махтон,нетскапе и камара другита. Та казваш че ИЕ е наи-добър. Знам че сички саитове се пишат за ИЕ но това не означава че е по добър от изброените по горе. Туи е за Traban4e.

<{POST_SNAPBACK}>

Да,докато търсих алтернатива ги изборих всички и както кзаах по горе ЗА МЕН IE е най-доброто.

Мен лично Firefox ме спечели освен с бързината си (което за моят бавен нет е от особено значение) и с програмката за Back Up на информацията в него MozBackup. Та с нейна помощ след всеки преинстал само за 5 мин. съм в пълна бойна готовност с Firefox-a Публикувано изображение .

Да,докато търсих алтернатива ги изборих всички и както кзаах по горе ЗА МЕН IE е най-доброто.

<{POST_SNAPBACK}>

ЦЦЦ ти си уникат толко убави броъзури си оставил зарад ИЕ.

ЦЦЦ ти си уникат толко убави броъзури си оставил зарад ИЕ.

<{POST_SNAPBACK}>

Не е уникат. Аз също предпочитам ИЕ поради ред неща, които лисицата не може да ми осигури!

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Не е уникат. Аз също предпочитам ИЕ поради ред неща, които лисицата не може да ми осигури!

<{POST_SNAPBACK}>

Усещам как фанатизираните фенове на Лисицата потриват ръце. Ще ги изпреваря и ще питам какво може да ти достави IE, което Firefox (или Opera) не могат? Не казвам, че НЯМА такова, просто не се сещам. Ако изтъкнеш нещо, което е вярно, няма да го отрека.

Колкото до фунцкионалност. Лисицата има разширенийца. Взех, че се разтършувах и се оказа, че за Opera също си има допълнителни блага. Досега не са ми трябвали и не съм търсил. Така че Firefox НЕ е кой знае колко по-напред във функционалността спрямо Opera (ако въобще е).

Досега си мислех, че някои върли защитници на Firefox са обективни и приемах много от думите им на доверие, но вече осъзнавам, че не са обективни, щом не са наясно, че за Opera също има допълнителни нещица. Явно видели, че Лисицата има много такива и това автомачино значи: "Файъфокс рулз, другите sux".

WoW, очаква се дълга тема.

Първо, експлорера е вграден в операционната система на системно ниво. Това го прави лек, независимо как е постигнато това. Второ, много приложения зареждат именно него, независимо кой браузер е по подразбиране. Не желая 10 браузера да ми се зареждат, а само един и никой друг. Трето, всички приложения работят именно с него. Аз нямам АВ, но потребителите на Norton знаят за какво говоря ;-) Флашгет се интегрира най-добре с него, както и е удобно при ICQ 5 потребителите или Yahoo messenger. При отваряне на дата.бг и търся дадена песен, то не е нужно да ги тегля, направо кликам и WMP10 стиймва мп3-ците и като чуя качеството например или изобщо песента, или изчаквам до 100% или спирам веднага. Другото което - архивите. Скапания флашгот на Mozilla не го засича, въпреки че е зададено да следи и rar. Това става само в някои фри-сървъри. Отваря ми шльокавица, а не ме пита къде да свалям, затова хайде още десет клика за да сваля архива. Още освен това филмите също ги стиймвам направо от сървъра през експлорера.

Относно липсата на табове. НЕ е толкова фатално. Първо, МС признават отделните уж "браузери" ползващи ядрото му и имащи табове, блокинг на реклами и т.н. и ги има в Microsoft.com като връзки към официалните сайтове на компаниите, произвеждащи ги (безплатни са разбира се) Даже и МСН имат addon с табове. Аз не ползвам нито първото, нито второто, защото не е необходимо. При отваряне на около 5 прозореца ми ги групира в taskbar-a и така е достатъчно удобно. Въпрос на свикване. Но принципно който търси - намира.

За сигурността. Има разлика между "несигурен" и "предразположен към вируси" В 7-цата ще е с ограничени права и така ще му зададат Бог знае какво определение. Ъпдейт на Windows и не бера грижи. За разлика от Firefox, IE 6 е от няколко години и само кръпки излизат, не нови версии(макар че и те се усетиха с Update че става работата ;) )

Най-удобния Full-screen който съм виждал. Вече опира на индивидуални разбирания, признавам. Продължавам нататък обаче. Моята система, не от най-мощните, AMD Athlon 64 3200+, 1024mb RAM, споменавам я, да не завалят въпроси, изглежда не се харесва на мозилката. И старата ми троубърд също. Браузването не е толкова гладко колкото Опера или IE. Говоря за следното. Когато дам скрола и надолу да скролва сама страницата, тя се влачи и все едно стърже по картинките на страницата. Ужасно гаден ефект е това. Преди товареше в солиден процент процесора, по-новите версии малко го пооправиха вече. Но още има хляб да яде в това отношение, да стигне операта и експлорера, които си скролват страниците без проблем. Даже когато ползвах лисицата трябваще да увелича скрола на мишката, защото е много бавен и "влачи" на всичкото отгоре, не е така плавно. Не знам дали го описах правилно, надявам се да ме разбрахте. Още нещо за скрола. В големи страници (по-скоро надолу дълги) е много удобно в ИЕ-то, че като дам повече аутоскрола , засилва много скролването и така ако съм на дъното на страницата, за много кратко време отивам на началото или около него. При лисицата по-добре да хвана страничния бар и да го извлача нагоре, без да се мъча. Но така отвлича вниманието от страницата. (премествам погледа и малко или много ме дразни това)

Отделно в някои страници изискват задължително джавата на експлорера, пак давам пример на дата.бг файл-мениджъра.

Има много хора, дето недоволстват, че не поддържал стандарти, че не знам си какво..на домашния потребител НЕ МУ ПУКА. Ето един сайт, дето визуализира много по-добре под ИЕ спрямо лиско, с всичките си ефекти и красоти. Всичко зависи от това на какво е писано. Но нека все пак не коментираме точно това, да наблегнем на нуждите на обикновените потребители.

http://www.tundja.net/

Лиско има предимства, но ИЕ го изкарахте най-най-най-смотаното нещо, което не трябва да присъства в ничия система. Аз не съм съгласен с това. Браузер като всички други. Моите изисквания се покриват с експлорера. Аз по принцип съм си фен на вграденото и Майкрософтското. По-конкретно WMP, IE, Messenger-a, MS Office-a, defragmentor-a, който въпреки, че е по-бавен , ми върши работа и др. Затова имам много по-малко инсталирани програми в Ad/remove programs. Преди време иначе и аз сменях, променях и тествах програми за музика, филми, дефрагмент, почистване, оптимизиране, но от известно време мисля по друг начин на нещата. Известно, известно...няколко месеца...

Стига толкова от мен засега. Със здраве.

Всичкото което си го написал кое ти отваря експлоера а другите браузъри не, еми това е въпрос на настройки на самия браузър. Даже флашгета се интегрира напълно с опера, което направих и на служебния ми комп, но бързо махнах опцията заради невъзможност да тегля от някои сайтове. За табовете... Не ме убеждавай, че да ти ги групира в taskbar-a е удобство...

Бих казал че имаш доста мощен компютър, сигурно по-мощен от на 95% от потребителите тук. Моя например е дурон на 700 мхз и 386 рам. И... извинявай за аналогията, надявам се да не ми се обидиш, но замисли се дали не си се качил на изстребител с книжка за мотор. На мен компютъра ми не засича дори при ползване на доста тежки приложения, като например едновременно опера с отворени 20 таба, WinDVR (гледам телевизия), азуреус, фотошоп и още 1-2 неща. Ползвам и IE, но поради 2 причини - http://www.newsstand.com/ (чета 24 часа и труд) и уиндоус ъпдейтите.

Ghostface Killah, няма да цитирам, щото ще стане мазало. Просто ще карам подред на поста ти. Ще сравнявам с Opera, защото с нея имам достатъчно опит за разлика от Firefox. В момента имам инсталирани и трите браузъра. Opera - основен, IE в случай, че нещо ми потрябва. Макар досега да се случвало само 1-2 пъти за месеци. Firefox ми е браузъра за български сайтове, които не се отварят от чужбина и ми трябва прокси.

Започвам.

Да, IE е вграден, но не го намирам за извънредно лек. Струва ми се все тая. Честно казано не се сещам за софтуер, който да зарежда винаги IE НЕЗАВИСИМО какви са настройките на системата. Може би това са програми на Microsoft (изненада?). Това твърдение, макар да не го отхвърлям, нещо не ми се струва много вярно.

Не мисля, че "всички приложения работят именно с него" е точен израз. Това, че капитализма е налегнал повечето компании и повечето неща се правят предимно или само за IE не значи НИЩО. Напротив фирми и сайтове, които правят подобни неща, ми падат веднага в очите, макар и малко. Демек всички онлайн антивирусни. Без Trend Micro, която ползва Java, ама е нещо бъгава.

А и това не е основание да ползвам него за бразуване. Понеже аз сканирам онлайн 1 път годишно (че и толкова няма), не ме бърка да се зареди IE веднъж, няма да умра.

Flashget се интегрира най-лесно с него. Дали е най-добре не мисля. Веднъж настроен с плъг-ин за Opera не виждам къде е проблема. Не разбирам и какво е предимството на IE във връзка с Yahoo! Messenger и ICQ5. Дори и да има такова, аз не ползвам Y!M, а за ICQ клиент използвам &RQ.

Това, че MS са си пристратни до смърт и IE се интегрира добре с WMP не значи нищо. Плюс това, мога с опера да дръпна първите 5-6 процента, да спра тегленето, да метна песента в Winamp и да преценя дали да продължа тегленето. А и WMP с неговия по-кофти звук няма да ми даде толкова реална преценка за качеството. Все пак за плеър ползвам Winamp и там ще си слушам песните.

Оpera също пуска понякога шльокавица, но това е само на 1-2 сайта, които посещавам и бих го отдал на некадърен код на сайта. А и мен не ме бърка да вместо 1 клик да направя 2. Не е чак такава загуба ако се замислиш.

Липсата на табове не е фатална и все пак са ми 10 пъти по-удобни от да търся в таскбар-а хилядите IE прозорци. Групирането на 1 място пък ми е адски неудобно. Сам каза въпрос на свикване.

Може и да има разлика, ама нещо не ми се вижда голяма. Какво значение има как ще се прецакам ако ще се прецакам въобще.

За ъпдейтите е въпрос на свикване. Мен не ме бърка да изтегля нова версия и да си надградя старата. А и Wincrap с неговите безмислени ъпдейти - тегли де що види глупост. Аз си тегля критичните ъпдейти на MS и си ги инсталвам ръчно. Не ми трябва излишна шлака.

Fullscreen не ползвам.

Машината ти не е от най-силните, но хич не е слаба. Аз съм работил МНОГО малко с Firefox в сравнение с IE и Opera, но не съм забелязал такова нещо. И все пак ще приема думите на доверие заради недостатъчния опит с Firefox.

Все пак дай сайт да изпрбвам този бъг на Лисицата.

Относно Data.bg и http://www.tundja.net/. Ами, както казах, имам и трите браузъра и се порових поотделно с вески от тях и в двата сайта. Не срещнах проблеми с никой от браузърите в нито един от двата сайта. Само сайта на тунжда имаше специални ефекти на менютата само под IE, но това ако се води проблем...

Лично аз никога не съм изкарвал никой браузър най-най-лошия. Не мисля, че го каза във връзка с мой пост, но да се застраховам. Публикувано изображение

Лично аз отначало и аз бях фен на IE и един ден си ограждах иконките от скука и си казах: "Абе я да пробвам някой друг браузър. Е, тоя Опера ще метна."

Постепенно си го поразучих и останах очарован. Оттогава съм се влюбил в него. Като седна на IE или Firefox и почвам да пиша "g" за търсене в Google или правя жестове с мишката. Един път дори се опитах Notepad да си затворя със жест. Публикувано изображение

За вградените неща. Убедил съм се, че вгардените неща са винаги по-калпави в някои отношения. От вградените продукти на MS харесвам и използвам много два: калкулатора и Notepad. :speak: WMP също ми допада, но категорично 9-ката. 10-ката хич не ми харесва. А това, че имам повече програми в Add or Remove Programs не ме притеснява.

А и скинчетата на Opera си ми харесват много.

Ами това беше и от мен.

:speak:

:speak: Според мен няма такова пиле "най-добър браузър за всички". Всеки сам установява какво му е по вкуса, след като мине през няколко.

:speak: Добре е да има инсталирани два-три, за да са на разположение нужните в момента удобства.

:speak: Най-използваните три са IE, FireFox и Opera. И трите ще ви свършат работа, кой повече, кой по-малко.

:) Винаги се отнасяйте със съмнение, когато някой твърди, че един продукт е най-добрият. "И в най-добрия код има повече грешки, отколкото могат да бъдат открити." Публикувано изображение

Хайде и аз да понапиша :speak: За мен най-добрият браузър си е Opera. Прекрасна работа с кеша, показва всичко, което е изтеглил, а не като IE и Firefox да чака да зареди целия сайт и така да го визуализира. Operа следва плътно стандартите. Често ми се е случвало като пиша даден сайт да изглежда по един начин в IE и по друг в Opera и да се налага да го преправям, защото ИЕ не е написан както трябва. :speak: Opera си има и вградени e-mail и RSS клиенти, които си работят прекрасно. Има си и download manager, които също работи сравнително добре (не по-добър от отделно приложение, но работи по добре от ИЕ). Пробвал съм и Firefox, но определено не ми допадна. За всяка допълнителна функция, която имам по подразбиране в Opera аз трябва да тегля и инсталирам плугин. Гадна работа. Сега малко за IE. Стартира се малко по-бързо от Opera, но след това Opera ми отваря нов таб по-бързо отколкото ИЕ нов прозорец. Все още има сайтове писани от пишман дизайнери, които се визуализират коректно само под ИЕ. Относно връзката с WMP - ами точно от такива връзки си влизат и разни бацилчета, затова не са позволени при другите браузари. Все още обаче не може да се мине и без ИЕ - от там е най-удобния начин за ъпдейт на Windows и остават кофти сайтовете писани само за него!!! Това от мен!! Поздрави на всички!!!!

Зависи от насочеността на сайта но всеки сериозен дизайнер се съобразява най-напред с Internet Explorer, просто защото той най-добре се справя с по-голямата част от нововъведенията в стандартите за WEB ... W3C

А когато правиш нещо, е по-важно колко % от от тези за които е насочен сайта ще видят коректно това което е предназначено за тях.

Не казвам, че другите браузари са лоши, те ако са лоши пазара ще ги изхвърли, но за мен фаворит си остав все още Internet Explorer.

Като наблдавам статистиките за посещаемостта на нашите сайтове ...хората използват следните браузари в %. /стойностите са приблизителни.. търпят корекции/

MS Internet Explorer около 70%

FireFox около 13%

Opera около 6%

Mozilla около 4%

Други около 2%

Е за какво иде реч естествено че ще се съобразявам с MS Internet Explorer. :speak:

Какво като изгубя 10-15% от аудиторията. Важно е че сериозния клиент и организации са с MS Internet Explorer.

Виждам че се е заформила сериозна тема Публикувано изображение Почвам наред тогава.

djagi, моето дете, не разбрах аналогията, обясни ми я така, че да я разбера :) Ако намекваш, че не ми разбира главата и не заслужавам тази машина, която сам съм подбирал, наистина ще се обидя...

Ето едно сайтче, което ясно се вижда при аутоскрол разликата между опре/ие и лисицата:

www.guru3d.com - пускате с равномерна скорост аутоскрола и ще видите за какво говоря. Най-много се забелязва към началото и края при флаш анимациите. Най-плавното скролване имат опера и експлорера.Има и други сайтове, дето е по-зел с повече флашки, но от известно време съм ги позабравил, нали съм с ИЕ.

Сега към Night_Raven:

Такива приложения има. И наистина е дразнещо, че умишлено зареждат експлорера, дори да е премахнат от компонентите. За капитализма - няма значение, почти всички ползват тази практика и с право, все пак важно е в крайна сметка какво се получава, не защо и как. А се получава, че е най-съпортвания и използван браузер в МОМЕНТА. Пък за след година две не мога да кажа. Сега е такова положението. Онлайн-антивирусните сканирания използват ActiveX, защото с него се получава ПЪЛЕН достъп до системата, което е важно за дезинфектирането на заразени системи.

За флашгет - не знам за оперката, говоря за лисицата. С този екстенжън флашгот става по-тежко зареждането (сред последните версии на флашгот съм пробвал) и защо - само да си зареждам мениджъра. Под интеграция на ICQ, Yahoo - аз също вече не ги използвам, само скайп, но когато ги ползвах бе удобно -->появяват се горе над адрес-бара иконите им и така с клик там ми ги зарежда или ако са вече заредени ми ги визуализира.

Защо интеграцията с WMP да не значи нищо? Мисля, че е 100 пъти по удобно с клик върху отворените резултати с песнички да ги преслушвам, отколкото да ги свалям, па да спра на няколко процента и да зареждам в Winamp. Стиймването в десетката е супер (не помня какво беше в деветката, тогава ползвах интернет не от вкъщи) и нито прекъсва, нито зацепва или се прецаква.

Само да кажа още нещо за интеграцията с флашгет. Много ми харесва следното. Когато не съм го заредил, то при клик на даунлоуд не го зарежда, а си пуска стандартния Download manager на експлорера. Ако свалям нещо малко (до мегабайт-два-три) ползвам него. Ако е нещо по-голямо, клик върху бутона му над адресната лента и работата стана (по принцип не го държа включен)

Относно шльокавицата - не знам, но просто линковете са такива, че не ги разчитат алтернативните браузери. По принцип лисицата се дъни там повече.

Ами то е доста разпространено като израз "ИЕ с хилядите прозорци", е, за мен до 6-7 прозореца, при това групирани в таскбара, не са хиляди и ми е все тая дали ще е на табове отгоре или на едно място долу в лентата. Пък и както казах за тази работа си има адони и надстройки, за този, който толкоз не му харесва.

За сайтовете - първо, че дата.бг с опера трябва да се зададе идентефикация с мозила, иначе буквите горе в дясно не ги визуализира правилно. Също така и файл мениджъра работи само под IE. За тунджа - признай, ефектите са супер под ИЕ :) Просто всичко зависи на какво е писано. Защото ако беше обратното, щеше да псувате експлорера още 5 страници в тази тема :speak:

За вградените неща - въпрос на личен избор. Не знам какво не й харесваш на 10 спрямо 9-тата серия на плеъра, но ми е интересно да разбера...10-ката има възможности като по-красив интерфейс (направо съм влюбен в него) както и изкарване на албумите обложките и визуализира съдържанията им (в 9 май нямаше това нещо) както и нещо готино - при заредена плейлиста и клик например онлайн някоя песен, то после при CTRL+B ме връща обратно в листата и продължава песента докъдето е стигнала. Публикувано изображение

Към blackbebo:

оперката бая борави с кеша. Което не е хубаво. В последния бета билд на очакваната нова версия е пооправена. Иначе 8.5 даже като вляза нелогнат във форум, логна се и ме върне в началната страница, пак визуализира, че не съм логнат :speak: После била най-бърза, защо ли :speak: В новата версия няма такова нещо, сега хептен се доближи до лисицата. Но такава работа с кеша понякога пречи. Примерно експлорера борави малко с него. Само някои по-големи картинки например ги пази, иначе се зарежда наново повечето неща. Така примерно при смяна на аватар без изчистен кеш или просто с промяна в някоя картинка без да се изтрие кеша няма как да разбере потребителя за промяната :)

virtual.phantom, съгласен съм! Сайтовете ТРЯБВА да се съобразяват със браузерите! Това е като със вистата, тя ще излезе и производителите на хардуер ще се съобразяват с него, а не обратното!

И за накрая десерта:

Относно връзката с WMP - ами точно от такива връзки си влизат и разни бацилчета, затова не са позволени при другите браузари.

Смях, смях, какво друго да кажа :bye:

Поздрави!

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Като наблдавам статистиките за посещаемостта на нашите сайтове ...хората използват следните браузари в %.  /стойностите са приблизителни.. търпят корекции/

MS Internet Explorer  около 70%

FireFox    около 13%

Opera      около 6%

Mozilla     около 4%

Други      около 2%

Е за какво иде реч естествено че ще се съобразявам с MS Internet Explorer. :whist:  

Какво като изгубя 10-15% от аудиторията. Важно е че сериозния клиент и организации са с MS Internet Explorer.

<{POST_SNAPBACK}>

Относно статистиката ще кажа че е "лъжлива". По подразбиране Opera се представя като IE, за да заблуди такива, като теб, които правят сайтовете за IE, а не по стандартите. А относно стандартите прочети тук - http://www.kaldata.com/comments.php?id=120...highlight=opera какъв тест е преминала Opera и дали IE го е минал.

Не съм официялен адвокат на Opera, a просто обобщавам информацията която съм прочел. Свет голем, шъшкъни много и секи си работи с броусера който си поиска.

П.П. Някъде в тая тема ставаше въпрос за ActiveX, че бил нужен за онлайн сканиране, а пък Opera не го поддържа. Мда съгласен съм, но при условие, че на мен ми се е наложило да сканирам онлайн само веднъж за година и половина, не виждам защо трябва да имам постоянна поддръжка и да се подлагам на случайни рискове. В Opera умишлено не се поддържа ActiveX, а не е случайно пропуснато.

Редактирано от nighty (преглед на промените)

Към blackbebo:

...

Значи

Opera ако и кажеш винаги при посещение проврява сайта дали се различава от кеша и само при нужда тегли новите неща!! Ако при теб не е така значи си пипал където не трябва (нищо лично).

За ActiveX при ИЕ наистина от там влизат повечето кончета и червйчета - затова не са добавени в нито един друг браузър.

А за virtual.phantom: Няма смисъл да се съобразяваш сам с един браузър, бил той и най-разпространения. Все пак така елиминираш доста посетители!!! Сериозни сайтове се пиша така че да могат да се изобразяват еднакво добре на всички браузари, а не да се използват ефекти само за ИЕ или стандартизирани ефекти поддържани от нормалните браузъри, но не и от ИЕ.

Поздрави на всички.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.