Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Разгледах списъка с браузърите в сайта на Softpedia и избрах най-популярните.

Добавих анкета, така че вече можете да гласувате и нагледно да видим резултатите. :)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 137,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Просто Мозилата маже по всички покзатели за това е предпочитаният браузер от хакерите.Със тези екстензий и плъгини направо е супер и не натоварва толкова компютера ,но операта ,че е добра и това е вярно ето защо очаквам финала на поредната версия със нетърпение

Обясни ми как си направил тези неща за субтитрите и за търсенето в гугъл само като натиснеш g.

<{POST_SNAPBACK}>

Търсенето с "g" + интервал + <каквото-те-интересува> си е активно по подразбиране (т.е. има си го още след инсталцията). Другите съм ги добавял ръчно. Всичко става с редкация на search.ini файла в "C:\Program Files\Opera\profile". Ако искаш, мога да го пратя на email-а, но ако така или иначе мисля да драсна един туториъл как става номера за да може всеки да си го направи. В зависимост от сайта за който се прави търсачка, задачата е или лесна, или не толкова. В никакъв случай, обаче, не е непосилно.

П.С.: Щях да го споменавам една новина за Opera още в предния си пост, но съм пропуснал (ей, като съм влюбен и 2 минути не помня). Може някой да е пропуснал, но излезе Opera 8.53. Което е по-важното - 8.53 има и българска версия. До момента, последната българска версия беше 8.01.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Аз си ползвам IE и съм доволен, върши ми работа към този момент значи е о.к. ! Публикувано изображение

Когато свикнеш да използваш движенията с мишката при Опера,забравяш че има и други браузери.Все едно досега си се поливал с тас и си преминал на душ.

Когато свикнеш да използваш движенията с мишката при Опера,забравяш че има и други браузери.Все едно досега си се поливал с тас и си преминал на душ.

<{POST_SNAPBACK}>

Добър пример. Не мога да опиша колко пъти правя жест за BACK и вместо предната страница получавам просто десен клик. Направо съм се срастнал с тези жестове.

Тука на сЪм сЪгласен - Опера може да всичко друго, но не и лека. Или с поред теб над 80 000к memory usage е леко?

Я отвори с лисицата двайсетина таба и провери колко памет е заела.

Дадох своя глас за Opera. Луд фен съм Публикувано изображение

Официалния български форум на Opera - http://my.opera.com/bulgarian/forums/

Редактирано от nighty (преглед на промените)

Моето дете, нека те светна :-) Рамеца се трупа от кеша. Колкото повече отваряш страници, толкова повече ти расте кеша, демек бак-бутончето като кликнеш да те връща назад в страниците без да ги зарежда. Рекорда ми е 170 мб памет в таск мениджъра, не бях го затварял близо 2 часа. Разбираш ли сега? Разбира се, има фина настройка, която да изключи кеширането и така няма да се трупа в рамта, но така бак бутончето ще зарежда наново всичко. Чувстваш ли се просветен? :bye:

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Аз си ползвам IE и съм доволен, върши ми работа към този момент значи е о.к. !  Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Бих добавил същото! :)

Опера си е номер едно - не мога да разбера какво й харесвате на тази Лицица - аз съм с Опера 9 (неофициална бета версия) и си е всичко на мястото. :)

<{POST_SNAPBACK}>

на 9-ката при клик на линк не отваря последния пост!

на 9-ката при клик на линк не отваря последния пост!

<{POST_SNAPBACK}>

На кой линк??

Е с -getnewpost естествено. Говоря за последната превю на 9-ката, която е 99% каквато ще излезе официално.

Всичко, което го може Опера, лисицата го може по-добре. Ако някой се съмнява в надмощието на лисицата относно функционалност, да види този сайт.

Какво не отваряла правилно? :)

<{POST_SNAPBACK}>

нали вече написах - не се отваря последния пост, само последната страница.

Аз също ползвам Опера и то от много време. Жестовете са много голямо удобство, а и предимство пред останалите браузъри, а колкото до това дали е лека-няма спор, по горе много хора са писали защо смятат така, а и все пак Опера е един от малкото браузъри, които са преминали Acid2 теста. Поздрави, rainov!

аз ползвах Интернет Експлорър 6.0, но исках да има табове и затова реших да пробвам ИЕ 7.0 бета 2, от време на време прави проблеми(при затваряне дава некаква грешка), но иначе сичко друго си работи на 7 :) Пробвал съм и други браузари... почти сички, по доволен останах единствено от Опера(голямо разнообразие от функций).

Всичко, което го може Опера, лисицата го може по-добре. Ако някой се съмнява в надмощието на лисицата относно функционалност, да види този сайт.

<{POST_SNAPBACK}>

Тук вече мисля, че се изсили. Допускам, че Лисицата може да по-добра в много отношения, но не може да няма ПОНЕ 1 нещо, в което Opera да я превъзхожда. Това в най-лошия случай. Аз бих споменал няколко: персонализация, интерфейс (интуитивност), скорост на отваряне, опции. Това са нещата, за които смятам Opera за неоспорим лидер. За другите допускам, че може да се спори.

Никой не може да ме убеди, че Firefox е по-богата откъм функции. Може с разните му там скрипчета и разширения да става Лисичище, но поне на гола инсталация, не виждам кой браузър може да се опре на Opera (от най-известните). Имам чувството, че не сте се разходили хубаво из опциите на Opera. Ще извинявате, ама аз като погледна опциите на гол Firefox 1.5.0.1 и ми става смешно като сравня с опциите на Opera. Колкото до extension-ите, ами само това ми липсва, още една програма, на която да й се ровя за скриптчета и да си игря да ги слагам. Не, благодаря.

Хе-хе, казах го вече, на Opera-та не й харесвам само иконата спрямо тези на другите браузъри. :ill:

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Тук вече мисля, че се изсили. Допускам, че Лисицата може да по-добра в много отношения, но не може да няма ПОНЕ 1 нещо, в което Opera да я превъзхожда. Това в най-лошия случай. Аз бих споменал няколко: персонализация, интерфейс (интуитивност), скорост на отваряне, опции. Това са нещата, за които смятам Opera за неоспорим лидер. За другите допускам, че може да се спори.

Никой не може да ме убеди, че Firefox е по-богата откъм функции. Може с разните му там скрипчета и разширения да става Лисичище, но поне на гола инсталация, не виждам кой браузър може да се опре на Opera (от най-известните). Имам чувството, че не сте се разходили хубаво из опциите на Opera. Ще извинявате, ама аз като погледна опциите на гол Firefox 1.5.0.1 и ми става смешно като сравня с опциите на Opera. Колкото до extension-ите, ами само това ми липсва, още една програма, на която да й се ровя за скриптчета и да си игря да ги слагам. Не, благодаря.

Хе-хе, казах го вече, на Opera-та не й харесвам само иконата спрямо тези на другите браузъри. :P

<{POST_SNAPBACK}>

Никой не ти говори за "гола" лисица. Нали точно това е нейният смисъл-разширенията. Никой не я е създавал с цел да си стои така.

Да видим какво си споменал:

персонализация- в лисицата можеш да местиш абсолютно всяка иконка навсякъде, да махаш контекстни менюта, да променяш абсолютно всичко по интерфейса.

интерфейс- както написах по-горе - всичко може да се промени според исканията на потребителя. В момента моят интерфейс е доста изчистен, както може да се види от снимката, но в същото време много функционален.

скорост на отваряне- това не е функция. Иначе там операта е безспорен фаворит.

опции- ако тръгна да ти изреждам какво може да направи моята лисица, има да пиша половин час. Само ще кажа някои от важните неща- времето, css скриптове за всеки отделен сайт, които имам възможност да напиша(на практика можеш да промениш изгледа на всеки сайт), rss четец, блокиране на реклами, което се обновява и наистина действа, перфектен контрол върху бискитките и джаваскрипта, по-лесно работене с форуми благодарение на bbcode разширението и т.н.

Кажи ми функция, която Опера я има, а лисицата не(говорим за стабини версии, разбира се).

Тия двата браузери са най-добрите-няма съмнение. Ето защо аз препочетох Опера: - има супер много вградени функции(наистина добре синхронизирани с браузера ) -пълна кустомазия (както каза metal може всичко навсякъде да местиш и т.н.) - повечето неща , които изброи метал присъстват в стабилната версия. ВСИЧКИ присъстват в бета версията на бразузера. -във версия 9(БЕТА) се въвеждат "widgets"(нещо като extention-ите на лисицата).. може да показва времето навън... и всякакви подобни глупости -във версия 9(БЕТА) се въвежда торент съпорт; стабилната версия има вграден IRC клиент, поща.. и т.н. - и всъщност трите характеристики, заради които използвам Операта - ЛЕКА , БЪРЗА и СИГУРНА. :P а за мен само това е достатъчно. -това, което най-ме кефи в Операта е огромният брой дребни на пръв поглед функции. просто е отделено изключително много внимание върху детайлите. -Тъй като Лисицата е с отворен код, съм убеден че всякакви неща могат да й се правят, но колкото повече я товариш, толкова по-тежка става. -PR-ра(рекламата) на Лисицата е внушителен - не може да се сравнява на този на Опера.. Съгласявам се, че IE далеч не е най-добрият избор.

Редактирано от stewie (преглед на промените)

Аз съм бил с 3 броузъра IE,FireFox i Opera. От 3-те предопочетох Опера защото може повече изключително лека и от както съм с нея отжратително рядко имам вирус. Лисицата не може повече от Опера ето в това съм убеден че не може и няма кои да ме разуведи http://webstandards.org/act/acid2/test.html

Аиде сега тия дето са с лисица да ви вида как ша минете АСID2 теста.

Кажи ми функция, която Опера я има, а лисицата не(говорим за стабини версии, разбира се).

<{POST_SNAPBACK}>

Ще изредя няколко, които може да ги няма. Допускам, че може да ги има, но просто не съм сигурен, затова ето:

- отваряне на затворени таб-ове;

- опция за отваряне на същите страници при стартиране, които са били отворени, когато браузърът е спрян ненадейно или ако е включена опцията винаги да предлага подобен избор;

- опция за запазване на сесий и отварянето им при нужда;

- zoom функцията;

- опция за търсене в даден сайт директно от адресната лента;

- гласови команти (това не може да го няма, ама за всеки случай); :P

Lorenzo, АСID2 test-a ако е причина, която да е решаваща за теб или някой друг - лошо!

За да имам по-добър поглед върху нещата, инсталирах Опера 9 tp2. Или аз съм голям идиот, или нещата, които изброих ги няма. Рекламите не ги блокира, rss четец нещо липсва, bbcode липсва(оставаше и да го има). Още доста работи видях, че ги няма. Който си мисли, че операта е по-функционална, явно не е пробвал лисицата с разширения. Night_Raven : всички ги има. Ако искаш подробности и връзки, пиши ми лс. п.п. Хм, за гласовия контрол не съм 100% сигурен.

Редактирано от crazyfan_metal (преглед на промените)

За да имам по-добър поглед върху нещата, инсталирах Опера 9 tp2. Или аз съм голям идиот, или нещата, които изброих ги няма. Рекламите не ги блокира, rss четец нещо липсва, bbcode липсва(оставаше и да го има). Още доста работи видях, че ги няма. Който си мисли, че операта е по-функционална, явно не е пробвал лисицата с разширения.

Night_Raven :

всички ги има. Ако искаш подробности и връзки, пиши ми лс.

п.п. Хм, за гласовия контрол не съм 100% сигурен.

<{POST_SNAPBACK}>

виж, малко тъпо се получава така.

Аз ползвам и двата браузера повече от 2 години, и много дълго съм се запознавал и с двата по отделно. Ти преди 5 мин си инсталирал техническото превю на Опера и почваш да си пееш своята песен от начало. :hush:

Много е тъпо. Все едно водя разговор със стена.

Chill out! Публикувано изображение

Само да уточня, че това го установих при не повече от 4 таба, а ето ти скрийн с 21 в лисичко.

Dude! 52 000 76% CPU! - много е при Операта 59 000 РАМ, 0% CPU!

Редактирано от stewie (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.