Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой браузър предпочитате (част 2)?

Кой браузър предпочитате? 1021 гласували потребители

1. 1. Кой браузър предпочитате?

• Avant Browser 11х
      1%
      16
    • Internet Explorer 7х
      12%
      112
    • K-Meleon 1х
      1%
      11
    • Konqueror 3х
      0%
      2
    • Maxthon 1х
      1%
      18
    • Mozilla Firefox 2х
      52%
      486
    • Netscape Browser 8х
      0%
      4
    • Opera 9х
      25%
      238
    • SlimBrowser 4х
      0%
      2
    • Друг
      4%
      41

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Firefox е най-добър. Ами според мен оправянето на някои грешки, което действително го има в IE не значи наличие на експлойт някакъв. Значи само, че се толерират неправилни сайтове, което не ме радва.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 136,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Значи само, че се толерират неправилни сайтове, което не ме радва.

<{POST_SNAPBACK}>

Е аз това имах предвид, ама го казах малко некадърно. :)

Най-добрият браузър ?-този,който всеки би искал да има на машината си. Когато реших да махна Лисицата, съпругата ми каза,че "това е най-доброто нещо на компа ни". Сега аз сърфирам с Maxthon.Има всичко:табове,търсачки,движения с мишката и е доста чевръст.Бил приставка на IE?-Толкоз по-добре. :bye:

Избора на браузър е както избора на антивирусна въпрос е на личен избор.Трудно е да се каже този е наи-добрия.Аз ползвам Firefox,и го ползвам заради това че няма нищо при инсталазията правя си го такъв какъвто на мен ми харесва.Вчера си инсталирах web trans (българсака програма която преваежда страниците от англииски на български) и един приятел веднага ми намери разширение за Firefox което с едно бутонче си превеждам страниците. :) Какво повече мога да искам от един браузър,когато ми трябва нещо веднага си намирам разширение за него,ако не ми трябва не ми се мотка из машината. Публикувано изображение

Night_Raven, за какви скриптове става въпрос? Ако искаш скриптове за мазната маймуна(greasemonkey), преди няколко страници посочих един сайт, където е пълно с такива. Иначе смятам да ти препоръчам няколко разширения, които ще ти покажат малка част от функционалността:

- Adblock Filterset.G Updater 0.3.0.2 -сложи това и долното и ще забравиш за реклами по сайтовете. Ако случайно някоя се промъкне, винаги можеш да я блокираш с десния бутон.

- Adblock Plus 0.5.11.3

- Auto Copy 0.6.2 - автоматично копира текст, когато го селектираш като в mIRC

- BBCode 0.4.1.3 - страхотно разширение за хората, които посещават форуми- с десно цъкане ти показва всички функции на bbcode и улеснява много работата с тях.

- CustomizeGoogle 0.44 - направи гугъл такъв, какъвто поискаш.

- Download Embedded 0.3 - теглене на флаш анимации с едно цъкане на бутона(без да се ровиш в кеша)

- Forecastfox 0.8.5.3 - за времето

- Greasemonkey 0.6.4 - css бъзикня(може да промени много неща във всеки сайт)

- Menu Editor 1.2 - което меню не те кефи, махаш го

- MinimizeToTray 0.0.1.2006022107+ - минимизираш в трея

- Mouse Gestures 1.0.4 - жестове с мишката

- NoScript 1.1.3.9 - контрол върху джаваскрипта

- Reliby 1.0.0 - обновява фийдовете

- Sage 1.3.6 -четецът, който снимах по-горе

- Tab Mix Plus 0.3.0.5 - разширението на разширенията- страхотен контрол върху табовете, пречи на празни прозорци да се показват при теглене, запазва сесиите.

Проби, проби, проби... изпробвах (доста продължително и задълбочено, както при почти всички програми в компютъра си) повечето от наличните и споменати по-горе браузъри и никой не ме убеди с нищо, че трябва да го предпочета за сметка на ИЕ 6 - елементарен, максимално опростен, отваря всички сайтове (това е изключително важно за мен), черпещ по-малко ресурси от останалите - какво повече да искам? И не мога в никакъв случай да приема тезата, че ползването на различен от ИЕ браузър обезсмисля защитните програми - срещам периодично това "твърдение" и за мен е най-малкото несериозно. Често чета като аргументи за този или онзи браузър, че зареждал по-бързо от другите... Как го измерихте, с хронометър ли или ей така, "на око"? И някой да ви гарантира постоянна скорост на нета? Ако имате проблеми в това отношение - обърнете се към доставчика си, не ви е крив браузърът, който и да е той.

Проби, проби, проби... изпробвах (доста продължително и задълбочено, както при почти всички програми в компютъра си) повечето от наличните и споменати по-горе браузъри и никой не ме убеди с нищо, че трябва да го предпочета за сметка на ИЕ 6 - елементарен, максимално опростен, отваря всички сайтове (това е изключително важно за мен), черпещ по-малко ресурси от останалите - какво повече да искам?

И не мога в никакъв случай да приема тезата, че ползването на различен от ИЕ браузър обезсмисля защитните програми - срещам периодично това "твърдение" и за мен е най-малкото несериозно.

Често чета като аргументи за този или онзи браузър, че зареждал по-бързо от другите... Как го измерихте, с хронометър ли или ей така, "на око"? И някой да ви гарантира постоянна скорост на нета? Ако имате проблеми в това отношение - обърнете се към доставчика си, не ви е крив браузърът, който и да е той.

<{POST_SNAPBACK}>

Първо за защитните програми - дали си с мозила или с ИЕ дали ще ползваш АВ или антиспай е все тая, въпреки че мозила е по-надеждна. Аз съм с експлорера и вируси и спай не са влизали. Стига да е добре ъпдейтната системата.

За бързината - факт е, че Мозила и опера са по-бързи от ие. Мога веднага да ти дам линкове ако желаеш. Бързината е в пъти по-добра. Заради кеша. Експлорера НЕ борави с него. С всяко отваряне на страницата всичко зарежда наново. При другите два не е така. Обаче кеша може да изиграе лоша шега на потребителите. Всеки сам решава :-)

LOL. IE си има кеш. Temporary Internet Files му се вика.

Между другото Опера в момента е най-съвместимият браузър. За защитните програми е вярно- ако си с лисица или опера нямаш грижи. Влез в сайтовете за сериали и кракове и виж.

http://www.andr.net мисля, че беше сайт, бъкан с изненади.

... Бързината е в пъти по-добра...

<{POST_SNAPBACK}>

Естествено, че няма да се хвана сега да ти искам линкове и да седна да меря за колко време ще ги отварям с този или онзи браузър и ти го знаеш. Ще повторя само това, което написах в по-горния си пост: скоростта на нета е като кръвното налягане - изменя се постоянно и е твърде трудно да се правят каквито и да било съпоставки. Друг е въпросът дали изобщо са нужни на някого...

Поздрави на всички :down:

LOL. IE си има кеш. Temporary Internet Files му се вика.

Между другото Опера в момента е най-съвместимият браузър. За защитните програми е вярно- ако си с лисица или опера нямаш грижи. Влез в сайтовете за сериали и кракове и виж.

http://www.andr.net мисля, че беше сайт, бъкан с изненади.

<{POST_SNAPBACK}>

Знам как му се вика. Има кеш, но наново отваря всичко при затваряне и отваряне на страница. Ето прочети тук:

Публикувано изображение

Aвтоматично означава, че без да затваряш ИЕ ще боравиш с кеша. Ако маркираш никога пък, няма да виждаш разликите. Две крайности, които не те устройват. Затова дори от МС препоръчват да се трие автоматично кеша при затваряне на ИЕ - няма да усетиш никаква разлика със и без него. Аз съм го оставил де, но само на някои големи картинки се усеща разлика, но не и в браузването.

Линкчета казвате. Имате го Публикувано изображение. При повторно отваряне (вече с кеш) мозила, и особено опера отварят почти моментално. ИЕ Си го отваря както първия път, максимум 1-2 сек разлика. Друг път да не спорите с 'баче ви :bye:

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Избора на браузър е както избора на антивирусна въпрос е на личен избор.Трудно е да се каже този е наи-добрия.Аз ползвам Firefox,и го ползвам заради това че няма нищо при инсталазията правя си го такъв какъвто на мен ми харесва.Вчера си инсталирах web trans (българсака програма която преваежда страниците от англииски на български) и един приятел веднага ми намери разширение за Firefox което с едно бутонче си превеждам страниците. :down: Какво повече мога да искам от един браузър,когато ми трябва нещо веднага си намирам разширение за него,ако не ми трябва не ми се мотка из машината. Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

"Баче",кое е това разширение на Лиско? :)

Ghostface Killah, цъкни на "никога" и сравни разликите.

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля че казах разликите. Отваря моментално, но не засича промените. Което не е оферта.

Мисля че казах разликите. Отваря моментално, но не засича промените. Което не е оферта.

<{POST_SNAPBACK}>

Да, но все пак значи, че има кеш и че се използва. В този случай отварянето на кеширана страница ще е бързо колкото и на другите браузъри. Следователно скоростта на експлоръра не е в пъти по-ниска.

Това са две крайности моето дете. Или да го използва на 100%, или на 0%. За никого не е оферта да го използва на 100%! Разбираш ли? Следователно скороста е пъти по-ниска.

"Баче",кое е това разширение на Лиско? :huh:

<{POST_SNAPBACK}>

Web Trance 2 Helper 0.1 се казва,не знам от къде го е взел моя човек.Ако не можеш да го намериш дай си пощата да ти го изпратя.

Публикувано изображение

Обичам си Firefox по няколко причини:

1. Табове

2. Темите

3. Екстенжънсите, които заедно с 2. ти позволяват да си напаснеш браузъра към личните ти изисквания, а аз много харесвам това :)

4. Показва абсолютно коректно PNG изображения (този формат поддържа 32битова полу-прозрачност - още едно нещо, което много използвам :huh: )

5. ФФ е напъплно съвместима със всички уеб-стандарти, за разлика от ИЕ.

П.П. Най-добре вижте този сайт: http://stopie.com и ако като прочетете всичко там не се откажете от ИЕ, никога няма да го направите :)

Публикувано изображение

Обичам си Firefox по няколко причини:

1. Табове

2. Темите

3. Екстенжънсите, които заедно с 2. ти позволяват да си напаснеш браузъра към личните ти изисквания, а аз много харесвам това :)

4. Показва абсолютно коректно PNG изображения (този формат поддържа 32битова полу-прозрачност - още едно нещо, което много използвам :huh: )

5. ФФ е напъплно съвместима със всички уеб-стандарти, за разлика от ИЕ.

П.П. Най-добре вижте този сайт: http://stopie.com и ако като прочетете всичко там не се откажете от ИЕ, никога няма да го направите  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Ти да не си уеб-дизайнер, че да те влекат точки 4,5? :)

EDIT: ИЕ също има табове - много аддони и такива като Макстон, които са официално признати от МС. Който търси - намира. Може да се персонализира на едно добро ниво :bye:

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

А знаете ли каква е разликата между Mozilla i Mozilla Firefox ?

<{POST_SNAPBACK}>

Знам приликата - Опера е по-добра и от двата. Публикувано изображение

А разликата е, че Мозила има повече вградени неща.

Повечето хора препочитат Файрфокса,

Знам приликата - Опера е по-добра и от двата.  Публикувано изображение

А разликата е, че Мозила има повече вградени неща.

Повечето хора препочитат Файрфокса,

<{POST_SNAPBACK}>

Тези двете са различни но ФФ използва ядрото на мозила и това е единствената прилика.

Web Trance 2 Helper 0.1 се казва,не знам от къде го е взел моя човек.Ако не можеш да го намериш дай си пощата да ти го изпратя.

<{POST_SNAPBACK}>

не успях да го открия.пусни ми го на [email protected]

Благодаря предварително...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.