Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските торент-тракери се спасяват по единично

Featured Replies

Ами, просто боп-а работи с тези които си плащат. Тоест с мафиотите с асоцията и с правителството.

Последното е заинтересъвано от външният имидж на страната.

ВЕЧЕ НЯМА И ТОРЕНТИ.КОМ,Уж се изнесоха в Малайзия уж се преместиха но и те спряха.Нека да не позволяваме на тези които ни управляват да лишават нас интернет потребители от малкото удоволствия които имаме[email protected]

Искам да ви кажа че ние голяма част от интернет потребителите се замисляме за протести пред парламента и да не позволяваме да продължават безобразията на Нсбоп срещу торент тракерите в Бг и нека да ги узаконим тракерите.Майла за всички вас е [email protected]

Редактирано от doctors (преглед на промените)

• Отговори 401
  • Прегледи 65,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А защо струват толкова пари ? За да може да остане нещо и за непобедимата им армия !

хаха,и какво ще стане като пишем на този мейл,кой отговаря на него ?

няма смисъл,трябва централизирани действия и масовост в БГ интернет пространството,но такива няма и няма да има,щото всеки иска много,но го мързи и/или незнае как да го защити.няма смисъл,нещата няма да се променят.

хаха,и какво ще стане като пишем на този мейл,кой отговаря на него ?

няма смисъл,трябва централизирани действия и масовост в БГ интернет пространството,но такива няма и няма да има,щото всеки иска много,но го мързи и/или незнае как да го защити.няма смисъл,нещата няма да се променят.

Аз предполагам че и Волен Сидеров ще се включи в протеста :rolleyes:

Работата е ясна"замилиони няма закони,за кокошка няма прошка"-е те тва е българската работа.Трябва да се отчита дейност,дейност,дейност,"вижте свърши ли сме тва и тва",малко пепел в очите на народеца ,да може да върви далаверата.

Работата е ясна"замилиони няма закони,за кокошка няма прошка"-е те тва е българската работа.Трябва да се отчита дейност,дейност,дейност,"вижте свърши ли сме тва и тва",малко пепел в очите на народеца ,да може да върви далаверата.

не е само това,изпълняват се частни поръчки....самият закон за "защита" на тези авторски права е продиктуван от юристите на MS във България....рибата отдавна е вмирисана от главата...

идята, е че няма смиъл да се мятат празни оферти като горната...нищо не може да се промени.в България къде къде по-важни проблеми политиците ги отминават и не обръщат внимание на протестите,камоли за някакви тракери....Ъпсурт

Много интересно, да узаконим тракърите... ми да узаконим и "отнемането на МПС-та без съгласието на собственика" - че пеша ли да ходя.

Същият филм, като с фрий сървърите. Вече сме болни на тема "Каквото си крадна си е мое". За това се изтъпанчва потребителя пред мен и ми вика - дай да праснем едно MS Office-че 2007, че шаренко, пък го има в нета - не'ма проблеми... Никога няма да се оправим с такова мислене.

ПП.Предлагам това да се сложи някъде на видимо място, защото претендентите за разсъждаващи трезво, много начетени и опитни все изс***ат по някой АБСУРД

Уикипедия:Списък_на_основните_правописни_грешки

Редактирано от Topper (преглед на промените)

По молба на 3dfx делвам тоя пост защото подобен спам виждам от снощи поне в 10 големи български форума.Става малко като темата с избиването на тюлените.Не разбираш ли че неможеш да протестираш че някой не ти дава интелектуалния си продукт безплатно,след като в същото време той е преценил че това нещо струва еди колко си.Как точно ще протестираш,ще заведеш дело ли?Айде стига с тия глупости(dragozow).

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

призовавам Драгозов най-после да изтрие тоя спам на потребителя doctors,защото не вярвам само на мен да ми е писнало да му чета copy/paste глупостите във всяка тема по-няколко пъти !!

angry.gif

На вниманието на Главния Прокурор на Република България, г-н Велчев

Господин Главен Прокурор,

моля за спешната Ви намеса за прекратяване на извършването на престъпление по служба от служители на ГДБОП и Столична Следствена Служба. Става въпрос за следното;

На 13.03.07 в късния следобед служители на Столична Следствена Служба и ГДБОП под предлог, че провеждат акция срещу интернет сайта ###### нахлуват в офиса на интернет доставчика Линкос ООД. Тук е добре да се уточни, че сайтът ###### бе продаден седмица преди въпросната проверка на сирийския гражданин Muhamed Ali Hassan с постоянно местожителство в гр. Lattarya, Сирия, а самият сайт бе преместен в Холандия. Този факт може да бъде проверен и потвърден от whois базата за домейните в интернет, която всъщност е единствения достоверен източник за установяване на собствеността върху интернет имената. Служителите на споменатите служби заявяват на собствениците на Линкос ООД, бивш собственик на въпросния сайт, че ако сайтът не спре веднага ще изземат за проверка цялото комуникационно оборудване на фирмата. Всъщност това би означавало спиране на целия бизнес на Линкос ООД и светкавичният му фалит, защото спирането дори за един ден би донесло огромни и непоносими загуби на фирмата. Какво остава ако както си му е реда това оборудване би било държано за провеждане на експертиза една година. След проведеният с новия собственик телефонен разговор и благодарение на проявеното от него разбиране сайтът е бил спрян и служителите на СССл и ГДБОП се съгласяват да не изземват комункационното оборудване за "проверка". Господин Главен Прокурор, новият собственик на сайтът ###### се е съгласил да спре сайтът за срок от 7 дни и той неминуемо ще възобнови работата му. Въпросните служители са дали ясно да се разбере, че ако това се случи ще се върнат и ще изземат комункационното оборудване на фирмата, която вече не е собственик и не хоства въпросния сайт. В същото време е повече от ясно, че оборудването на фирмата не е от тип който може да бъде проверяван за съдържание, защото става въпрос за шлюзове, маршрутизатори, медиа конвертори и други ориентирани към пренос на данни тип устройства и конструктивно непригодни за обслужване какъвто и да е интернет сайт, както и да съхраняват каквато и да е информация. Сегашното положение на законите ни касаещи отговорността на държавата дават право на служители на следствието и ГДБОП нагло да заявят: "Аз да ти прибера всичко за година-две, пък ти после си съди държавата, спечели делото и си вземи парите. Мен не можеш да осъдиш и не ми пука, че държавата ще плаща". Тези думи могат да бъдат потвърдени от не един доставчик на Интернет стига да прецените и да образувате съответната проверка. Защо е така Господин Главен Прокурор? Вярно ли е това, че всеки държавен служител може да прави каквото пожелае и да използва дадената му власт в ущърб както на свободните граждани, така и на държавния бюджет. Дали някога чиновника в България ще започне да си плаща доживотно за причинените щети на обществото, отделните граждани или държавната хазна. Господин Гл. Прокурор, какво мисли по този въпрос Вашата партия ? Ако мисли като обикновените си избиратели сме сигурни, че ще ни помогнете и ще съдействате час по скоро да бъдат наказани хората, които считат държавата ни за бащиния, а децата ни за престъпници.

Предварително ви благодарим за съдействието.

Група български граждани

/списъка се допълва и ще бъде представен при поискване/"

sarazin,нали не мислиш сериозно че прокурора чете форума и това ще мине?

angry.gif

На вниманието на Главния Прокурор на Република България, г-н Велчев

Господин Главен Прокурор,

моля за спешната Ви намеса за прекратяване на извършването на престъпление по служба от служители на ГДБОП и Столична Следствена Служба. Става въпрос за следното;

На 13.03.07 в късния следобед служители на Столична Следствена Служба и ГДБОП под предлог, че провеждат акция срещу интернет сайта ###### нахлуват в офиса на интернет доставчика Линкос ООД. Тук е добре да се уточни, че сайтът ###### бе продаден седмица преди въпросната проверка на сирийския гражданин Muhamed Ali Hassan с постоянно местожителство в гр. Lattarya, Сирия, а самият сайт бе преместен в Холандия. Този факт може да бъде проверен и потвърден от whois базата за домейните в интернет, която всъщност е единствения достоверен източник за установяване на собствеността върху интернет имената. Служителите на споменатите служби заявяват на собствениците на Линкос ООД, бивш собственик на въпросния сайт, че ако сайтът не спре веднага ще изземат за проверка цялото комуникационно оборудване на фирмата. Всъщност това би означавало спиране на целия бизнес на Линкос ООД и светкавичният му фалит, защото спирането дори за един ден би донесло огромни и непоносими загуби на фирмата. Какво остава ако както си му е реда това оборудване би било държано за провеждане на експертиза една година. След проведеният с новия собственик телефонен разговор и благодарение на проявеното от него разбиране сайтът е бил спрян и служителите на СССл и ГДБОП се съгласяват да не изземват комункационното оборудване за "проверка". Господин Главен Прокурор, новият собственик на сайтът ###### се е съгласил да спре сайтът за срок от 7 дни и той неминуемо ще възобнови работата му. Въпросните служители са дали ясно да се разбере, че ако това се случи ще се върнат и ще изземат комункационното оборудване на фирмата, която вече не е собственик и не хоства въпросния сайт. В същото време е повече от ясно, че оборудването на фирмата не е от тип който може да бъде проверяван за съдържание, защото става въпрос за шлюзове, маршрутизатори, медиа конвертори и други ориентирани към пренос на данни тип устройства и конструктивно непригодни за обслужване какъвто и да е интернет сайт, както и да съхраняват каквато и да е информация. Сегашното положение на законите ни касаещи отговорността на държавата дават право на служители на следствието и ГДБОП нагло да заявят: "Аз да ти прибера всичко за година-две, пък ти после си съди държавата, спечели делото и си вземи парите. Мен не можеш да осъдиш и не ми пука, че държавата ще плаща". Тези думи могат да бъдат потвърдени от не един доставчик на Интернет стига да прецените и да образувате съответната проверка. Защо е така Господин Главен Прокурор? Вярно ли е това, че всеки държавен служител може да прави каквото пожелае и да използва дадената му власт в ущърб както на свободните граждани, така и на държавния бюджет. Дали някога чиновника в България ще започне да си плаща доживотно за причинените щети на обществото, отделните граждани или държавната хазна. Господин Гл. Прокурор, какво мисли по този въпрос Вашата партия ? Ако мисли като обикновените си избиратели сме сигурни, че ще ни помогнете и ще съдействате час по скоро да бъдат наказани хората, които считат държавата ни за бащиния, а децата ни за престъпници.

Предварително ви благодарим за съдействието.

Група български граждани

/списъка се допълва и ще бъде представен при поискване/"

Аз се подписвам с две ръце и котетата и те - това е любимият ми торент сайт - искам си го :wors:

И аз много искам да се върнат бол.бг и замунда... но явно няма да стане каквото и да правим sad.gif

2007-03-15 -

Днес 15.03.2007, инициативен комитет депозира в Столична община, молба за провеждане на митинг, с който желаем да изразим своя протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите, интернет обществото, като цяло, собствениците на сайтове в България и неправномерният натиск от страна на държавните органи върху тях.

Митингът е насрочен за 22.03.2007, на площад "Александър Невски" от 17:00 часа.

Каним всички заинтересовани да се присъединят към нашият протест.

Всички общностти и организации, които желаят да участват в организирането на митинга, могат да се свържат с нас на имейл [email protected].

Призоваваме всички, на които не им е безразлично ставащото в България, да организират подобни мероприятия в собствените си градове и населени места, на същата дата или възможно най-близка.

Как да организирате митинг, четете тази тема.

Молим, всички които ще присъстват на митинга, да се въздържат от незаконни, неприлични и агресивни действия, които биха могли да опорочат мероприятието.

http://######/forums.php?action=viewt...p;topicid=43469

sarazin,нали не мислиш сериозно че прокурора чете форума и това ще мине?

Майоре, да те питам аз, ти какво против имаш ######? И защо така държиш всички да се откажат, и да си посипят (едва ли не) косата с пепел?Това ли ни казваш?

Майоре, да те питам аз, ти какво против имаш ######? И защо така държиш всички да се откажат, и да си посипят (едва ли не) косата с пепел?Това ли ни казваш?

Нямам против разбира се.Как обаче ще накараш някой да ти подарява труда си за който той е преценил че струва ....лева?

Токущо гледах предаванвто на М. Цветков. Беше гадно. Направиха собствениците на тракерите смешни просто. Дори и да бяха прави, не казаха нищо за нарушените си права от НСБОП (визирам действията на НСБОП). Можеше да преразкажат писмото, което е разпространено навсякъде. Собствениците на Бол. бг и Замунда не казаха нищо конкретно, не се защитиха. Тези които ги гледаха и нямат представа какво е торент и за какво става въпрос със сигурност са останали с впечатлението, че това са тези "най-големите крадци". Жалко! :rolleyes:

Всеки,който е малко наясно с интернет мрежите знае,че P2P е вид протокол за обмяна на файлове,като FTP,TCP,UDP,TELNET и др.От това следва,че всеки интернет доставчик може да забрани P2P протоколите и по този начин,дори да имаш достъп до торент тракер,няма как да обменяш информация по този протол,защото той ще бъде забранен.И така няма да има нужда да се гонят и затварят сървърите,имащи торент тракери.Те сами ще ги затворят,поради простата причина,че обмена ще спре.Но това ще стане изведнъж и няма да може да се вдигне дандания.А както винаги в нашата мила България,нищо не се прави,не затова ние да сме добре,а защото някой така ни е наредил и на някой така му харесва.Този някой,след като не чуе да се вдига дандания би помислил че нищо не се прави.А по вдигането на много шум сме царе,нямаме равни просто.Просто за пореден път се вдига много шум без да се вземе някакво разумно решение.А колкото до протокола,дори да бъде забранен,съм абсолютно сигурен,че ще бъде измислен веднага друг начин за обмен и обмяната ще продължи.Докато в България се получават заплати с които едвам да се преживява,няма как да стане хората да плащтат за всичко,при положение че има начин да го получат безплатно.Бих казал само:НЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ!

Тук мисля,че е в сила"всяко чудо за три дни"- е добре де може и за месец два,но торенти ще има.По цял свят има.

Искрено се надявам да греша и проблема да е в мен и компа ми но от половин час не ми се отваря http://www.######/.... Торентите ми там са в червен цвят, с демоноида нямам проблем, на замундата също имам трансфер - ъплоад... Нещо се се случило на арената май...

Искрено се надявам да греша и проблема да е в мен и компа ми но от половин час не ми се отваря http://www.######/.... Торентите ми там са в червен цвят, с демоноида нямам проблем, на замундата също имам трансфер - ъплоад... Нещо се се случило на арената май...

всичко работи...аман от хвърляния във върбите,не разбрахте ли,че сайтът им се претоварва и това води до ексцесии от време на време.

Арената в момента е претоварена при всички бТк-ари, поне по мой наблюдения. Да не забравяме, че сега е праймтайма на тракера и е нормално да е претоварен до крайност. По-късно трафика ще понамалее и ще може да се отваря нормално и без проблеми.

Редактирано от korn (преглед на промените)

Арената в момента е претоварена при всички бТк-ари, поне по мой наблюдения. Да не забравяме, че сега е праймтайма на тракера и е нормално да е претоварен до крайност. По-късно трафика ще понамалее и ще може да се отваря нормално и без проблеми.

Нищо чудно и да е спрян достъпа,като се има предвид,че БТК не подкрепя 'пиратството"

Нищо чудно и да е спрян достъпа,като се има предвид,че БТК не подкрепя 'пиратството"

това пък сега е друга глупост...

Всеки,който е малко наясно с интернет мрежите знае,че P2P е вид протокол за обмяна на файлове,като FTP,TCP,UDP,TELNET и др.От това следва,че всеки интернет доставчик може да забрани P2P протоколите и по този начин,дори да имаш достъп до торент тракер,няма как да обменяш информация по този протол,защото той ще бъде забранен.И така няма да има нужда да се гонят и затварят сървърите,имащи торент тракери.Те сами ще ги затворят,поради простата причина,че обмена ще спре.Но това ще стане изведнъж и няма да може да се вдигне дандания.А както винаги в нашата мила България,нищо не се прави,не затова ние да сме добре,а защото някой така ни е наредил и на някой така му харесва.Този някой,след като не чуе да се вдига дандания би помислил че нищо не се прави.А по вдигането на много шум сме царе,нямаме равни просто.Просто за пореден път се вдига много шум без да се вземе някакво разумно решение.А колкото до протокола,дори да бъде забранен,съм абсолютно сигурен,че ще бъде измислен веднага друг начин за обмен и обмяната ще продължи.Докато в България се получават заплати с които едвам да се преживява,няма как да стане хората да плащтат за всичко,при положение че има начин да го получат безплатно.Бих казал само:НЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ!

Не знам с кои "интернет мрежи си наясно" та да вземеш да ми обясниш за този Р2Р протокол дето всеки ISP можел да го забрани. Нали се сещаш, че ако е така отдавна да няма Р2Р "peer to peer"по света . Недей така бе човек, вече виждам как Армутлиева (къдравата кранта) плаче на Супер Явор : - Яворееее бягай да атакуваш всички ISP да филтрират Р2Р протокола - видях в форума на kaldatata, че става angry.gifangry.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.