Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нека си припомним що е то театър, опера и ба

Featured Replies

Чудих, чудих се къде да я хвърля тази тема и в края на крайщата реших да ви я натреса тук:yanim:

Е, всички ние модерни потребители, заредили нашите торрент програми и други подобни с филми, спомняме ли си театъра? Спомняме си го няма как:)

Кажете колко често ходите на театър? Имате ли любима постановка? Любими актьори, режисьори? И като цяло какво е вашето мнение за театъра и неговата реализация в България?

Ето ви една постановка, която гледах снощи и много ме зарадва (все пак любимия ми актьор след Гърбов - Лафазанов участва там пък и май идеята е на Иван Кулеков)

ЦЯЛАТА СВИНЩИНА

Публикувано изображение

от Иван Кулеков • Режисьор: Борис Панкин • Сценография и костюми: Петър Митев • С: Ангел Георгиев – Ачо, Кръстю Лафазанов, Мариан Бачев, Руслан Мъйнов и Любо Нейков [гласът на Генерала]

В полицейската стая за разпознаване на престъпници са задържани четиримата мъже, заподозрени в тежко криминално престъпление – изнасилване, клане и изяждане на... държавна свиня от порода бяла българска. Разпитът на всеки от заподозрените се води от невидим, но будещ страхопочитание глас – гласът на Генерала! Виртуозните му методи карат всеки от евентуалните престъпници да си каже и майчиното мляко.

И все пак – кой е убиецът?

Хумористичен, забавен и все пак сериозен. All Кулеков style + Л. Нейков с гласа на бате Бойко и Лафазанов, като абсолютната кулминация на тази...свинщина Публикувано изображение

• Отговори 73
  • Прегледи 26k
  • Създадено
  • Последен отговор

Харесва ми тази тема. ;)

От малка не бях ходила на такива мероприятия. Имам предвид откакто не ходя на училище. Там поне ни водеха, ама ходехме без желание.

Лятото на 2006 ходих обаче с мъжа да гледаме "Железният светилник" / т.к. обожавам книгата/с участието на русенски артисти и страшно ми хареса. После гледахме "Боряна" по Йовков. Също останах доволна. До там беше. Нещо не заделяме пари за театър. Публикувано изображение

Обаче наскоро започнах работа в Русенската опера и възнамерявам да посещавам повечко оперни представления. Жалко, че засега правят предимно разни симфонични и камерни концерти, а нещо на бебока :hush: , струва ми се, няма да му понесат цигулиранията дълго време. Но...опера ми се гледа. Скоро ще поставят "Бохеми" и доста ми го хвалят. Така че, който иска да посети едно културно мероприятие, да заповяда на 30 март. :speak:

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

• Автор

То за театър пари е ясно, че не се заделят. Иначе аз на опера никога не съм ходила, помня, че ккато малка бях на няккаъв симфоничен концерт, но много искам да отида на нещо грациозно:yanim: За подобно изпълнение съм съгласна да работя цяло лято и да си дам всичките пари за билет (дори и представлението на да не е в България). Иначе аз театъра го обожавам, придава много настроение. Гледала съм много постановки, преди време бях на "Почивен ден" по Камен Донев, а преди 2 години Сотянка Мутафова беше в Плевен и гледа спектакъла "Молба до Господ" - помня как в момента в който тя се появи на сцената целия театър стана на крака и започна да й ракопляска. :wors: Във София разбрах, че имало добри постановки по Бекет, ама все нямах време да се метна дотам...блазе им на столичани.

Аз мисля и на балет да отида. На такова чудо не съм ходила никога и ми е любопитно що за нещо е. Някак ми е странно и ще задоволя това любопитство.

Има дни, в които човек се чувства добре. Това са неговите празници. В тях той обича да се глези, да си угажда, да се зарежда с живот. Такива са поне моите празници. В дните покрай тях обичам наистина да си угаждам - екскурзиики, хапване, покупки и ... театър. Разбира се не в този ред и не задължително всичко. Но на празника на студента, когато всички се готвиха за ВСЕЛЕНСКОТО НАПИВАНЕ, аз реших да отида на театър. Изборът не беше голям - безплатен театър, уреден от мой колега, или всички останали. След не дълго чудене се натоварихме на 280 и тръгнахме за първият ми театър в София за последните 10 години. Лутайки се из непознати за провинцялистите софииски улици намерихме заветният малък градски. Казваме кодовите думи и БАМ.... потапяме се в магията на театъра. Постановката се казваше АРТ. Определено ми хареса. Дори ми хареса повече от стотиците гастролиращи театри с топ-артисти, навестяващи малкият ми град. Това беше последният на който съм ходил. Преди това на рожденният си ден посетих постановка на велинградският самодеен театър. А пък преди това, на рожденият ден на майка ми посетихме постановка на пазарджишкият сатиричен театър(защо се казва още така, след като се сля с драматургичният?). Или точно за последните 365 дни съм ходил на около 6 театъра. А за последните 2 на около 15. Миналата беше по ползотворна май. И да се начуди човек как не бях стъпвал в софииски театър наскоро?

Обичам театъра...повече от киното, повече от разните му там концерти и т.н Но рядко ходя, ако можех...ех, ако можех...бих следила всяка постановка, но съм зависима от прекалено много неща за съжаление. Миналата година ходих за последно. Обикновено ходя в сатиричния на някоя комедия с Христо Гърбов...еййййй със сълзи съм се смяла на "Вечеря за тъпаци" . Българският театър е страхотно нещо, неоценено и страхотно...

Ще отида и ще видим колко ще го оценя. Ще си споделям впечатленията с вас, "скъпи любители на оперното, балетното, симфоничното и театралното изкуство", както пиша в мейлите до редовните посетители на Операта в Русе.

• Автор

Обичам театъра...повече от киното, повече от разните му там концерти и т.н Но рядко ходя, ако можех...ех, ако можех...бих следила всяка постановка, но съм зависима от прекалено много неща за съжаление. Миналата година ходих за последно. Обикновено ходя в сатиричния на някоя комедия с Христо Гърбов...еййййй със сълзи съм се смяла на "Вечеря за тъпаци" . Българският театър е страхотно нещо, неоценено и страхотно...

Oooo, dindi, мила като прелетя към София ще ти донеса една крава Милка, която прави шоколади на всеки 2 часа, а ти ще ме водиш на постановка с Гърбов :)

П.П: Хей, "Мармалад" нали все още си го играят?

Като стана въпрос, да се похваля: утре вечер съм на балет на лед 'Лебедовото езеро' - от половин година е запланувано и ето, че най - накраят денят наближи! И нямам търпение и ми е за първи път и много много много се вълнувам!!! :) Аз също не съм посещавала театър от ученическите ми години - тъжно, но факт. Трябва да попрвя тази грешка!! ;)

• Автор

Я виж ти, с тази тема как ви накарах да се засрамите, че от толкова време не сте посещавали театър :wors: И сега, айде всички се втурнахте да си поправяте грешката :wors: О, вече по-често ще пускам подобни теми :wors:

• Автор

Да, аз в понеделник ще си взимам билет за тази постановка;) - на 22 март ще се играе в Плевен, няма как да я пропусна :)

Аз мисля и на балет да отида. На такова чудо не съм ходила никога и ми е любопитно що за нещо е. Някак ми е странно и ще задоволя това любопитство.

Странно е...как реагират хората на балета.Когато отидеш за първи път, или се влюбваш завинаги в това изкуство, или повече никога не се връщаш.

Сигурна съм че на теб ще хареса...

Чух и скоро сам ще се убедя :wors:, че Сътресение по Н. Хайтов с Мариус Куркински, било доста добро представление. Имам чудесни спомени от един друг моноспектакъл, пак с него, Сънят ако не се лъжа.

• Автор

Да и аз на 22 ще го гледам, та после ще споделяме впечатления. Никога не съм гледала постановка с Мариус Куркински, сигурна съм че си заслужава. Пък и много харесвам Хайтов, така че съм сигурна, че ще е доста интересно.

• 1 месец по-късно...

Расте интересът към театъра сред младите

Расте интересът към театъра сред младите. Около 70%, а дори и повече от нашата публика е млада публика между 15 и 35 години. Това каза в интервю по повод Международния ден на театъра 27 март, директорът на Народен театър “Иван Вазов” проф. Васил Стефанов. “Това, че расте интересът към театъра за мен е съществено, главно от гледна точка на състава на публиката. Трудно ми е да дам точна диагноза на какво се дължи това. Мисля, че младите хора идват, за да се срещнат с театъра, с изкуството и с живия досег, който им предлага театърът”, допълни Стефанов.

По думите му е трудно да се каже на какво се дължи тази тенденция на повишен зрителски интерес. “Всички хора, които се занимават с литература, театър, с изкуство въобще, постоянно са в трепетно наблюдение върху стрелката на отношението на публиката към театралното изкуство. В момента говоря за устойчива, положителна тенденция на нарастване на интереса на публиката към театъра, но ми е много трудно да кажа докога тази тенденция ще продължи да расте и в кой момент тя ще остане в една точка или ще започне да спада. Мисля, че не сме си дали труда, а и нямаме такъв инструментариум, с които да изследваме явлението поведение на зрителите”, каза още директорът на Народния театър и допълни, че това е по-скоро въпрос, свързан със социология на изкуството.

Източник: Фокус

• Автор

Това е хубава новина! Радвам се, че интереса към театъра се повишава и най-вече, че публиката е от предимно млади хора. Театъра винаги ще е жив!

На 30 март гледах операта "Бохеми" по Пучини и много ми хареса. Всъщност гледах и почти всички репетиции /като служител в Операта/. Адмирации към румънското сопрано Михаела Станчу. Страшен глас и много приятна жена. Самата опера е доста интересна. Н16.04 ми предстои Травиата.

• Автор

На 30 март гледах операта "Бохеми" по Пучини и много ми хареса. Всъщност гледах и почти всички репетиции /като служител в Операта/. Адмирации към румънското сопрано Михаела Станчу. Страшен глас и много приятна жена. Самата опера е доста интересна.

Н16.04 ми предстои Травиата.

Добре че си имаме вътрешен човек :handshake:

На мен Русе не ми е чак толкова далече и може като имам по-свободно време и има нещо интересно за гледане да намина.

Разбира се че театъра ще е вечно жив! НА 1.04. гледах "Смехотерапия" в Сатирата. Е такъв смях няма просто Публикувано изображение А за билетите - с компанията минахме през 300 мъки да ги купим. Пуснаха билетите на 10.03. в 11:00 и в 12 без 10 вече нямаше билети (говорим за 3 дни в месец април, 4 постановки). И на опашката имаше само млади хора. Е вече за опери, оперети и балети, ходила съм преди няколко години и то от училище, но не ме влече нещо... Предпочитам театър, но много зависи кои ще са актьорите ;)

Редактирано от zorito (преглед на промените)

Разбира се че театъра ще е вечно жив! НА 1.04. гледах "Смехотерапия" в Сатирата. Е такъв смях няма просто Публикувано изображение

О, даааааааааааааааа тази постановка наистина си я бива...хахаха преди година - две я посетих и още ми държи влажно голяма сладурщина хиххихих

мдаа, гледах Сътресение преди няколко седмици. Уникален моноспектакъл. Малко са актьорите, които могат над два часа без минута почивка, да изнесат такова представление;)

• Автор

мдаа, гледах Сътресение преди няколко седмици. Уникален моноспектакъл. Малко са актьорите, които могат над два часа без минута почивка, да изнесат такова представление:speak:

За съжаление аз не можах да отида, но и аз чух от много места, че спектакъла е бил страхотен.

Ангелче, спокойно ще те заведем на театър ;)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Признавам му го на Гърбов! Миналата седмица бях на негова постановка - "Вечеря за глупаци". Невероятен актьор - иска ми се да го видя обаче в някоя драматична роля и то на театър. Сигурна съм, че ще е добър, макар сатирата да е в кръвта му!

• 1 година по-късно...
  • Автор

Ей, хора...искам да гледам "Мармалад", направете нещо по въпроса!!! П.П: А, да ви се изфукам :-) Ходих на опера :snowballfight: Беше супер!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.