Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нека си припомним що е то театър, опера и ба

Featured Replies

Ей, хора...искам да гледам "Мармалад", направете нещо по въпроса!!!

П.П: А, да ви се изфукам :-) Ходих на опера :snowballfight:

Беше супер!

Чакай аз пък да си призная един "грях" - досега не съм била на опера Публикувано изображение Трябва да се направи нещо по въпроса :beat:

Сподели, какво гледа ;)

А по повод театъра - вчера и онзи ден бях на две постановки в Народния, и просто не се сдържам да си споделя впечатленията.

Първо - в петък гледах "Балът на крадците". Беше премиерата ;) Останах очарована - час и 40 минути не ги усещаш как минават. Много, много забавана пиеса и уникално добри костюми (което май за новия сезон им е станало традиция, защото и на другите постановки се забелязва промяна към мноооого положително относно реквизит и костюми). А що се отнася до актьорите - едва ли има смисъл да се коментира играта им, щом става дума за Нардония театър :wub:

И на дугия полюс - класиката "Дон Жуан", която гледах вчера. Много драматизъм ... Деян Донков е уникален в такива драматични образи - като на Отело, Дон Жуан ... Правят страхотен тандем със Захари Бахаров в ролята на Сганарел. Това е постановка, която бих гледала още поне 3-4 пъти.

Редактирано от shanna (преглед на промените)

• Отговори 73
  • Прегледи 26k
  • Създадено
  • Последен отговор

Днес ще гледам Укротяването на опърничевата, ще видим какво ще бъде.

Напоследък все на тъпи постановки попадам. Публикувано изображение

Ей, хора...искам да гледам "Мармалад", направете нещо по въпроса!!!

Такааааа, отиваш в магазина. Намираш едно бурканче на което пише "Шипков мармалад". Носиш го вкъщи и го гледаш колкото си искаш докато аз стигна до дъното проблема. Публикувано изображение

А ето инфото което намирам за постановката под режисурата на Теди Москов с участието на Мая Новоселска, Тончо Токмакчиев и Валентин Танев...

Анотация:

Експликация: Едни артисти излизат на една сцена и говорят едни неща (на едни хора), които са много важни. През това време музикантите свирят едни други неща. По едно време става интересно, по едно време не става чак толкова интересно.

Отзиви: Едни хора, които гледаха репетиции казаха, че може да стане, може и да не стане.

Една забележка: Един от артистите няма да участва.

Постановката не се играе този месец!

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• Автор

Днес ще гледам Укротяването на опърничевата, ще видим какво ще бъде.

Напоследък все на тъпи постановки попадам. Публикувано изображение

А там ли "опърничевата" се казваше Бианка?

Ехх... Публикувано изображение

П.П: Юле...искам доза здравословен смях, а не излишни калории :rolleyes:

Последно гледах някаква модерна интерпретация на "Ромео и Жулиета" и тва беше преди ехеее... 8 месеца... Трябва някоя вечер да поскокна да видя дали има нещо интересно. От кога се каня да отида на "Крум" ама на! все нещо излиза или няма билети...

Последно гледах една леко драматична постановка по руски автор, режисьор беше Явор Гърдев. Обачее не си спомням името на постановката (Спомням си че Жорета Николова участваше). Не беше лоша, макар че аз за театър предпочитам комедиите.

"Крум" пак е на Явор Гърдев май, постера е интересен :lol6:

http://www.dramavarna.com/postanovka.php/a...n.stage/sid.13/

Чакай аз пък да си призная един "грях" - досега не съм била на опера Публикувано изображение Трябва да се направи нещо по въпроса :speak:

Операта не е за всеки, на мен лично не ми допадна. Предпочитам мюзикъл, но на кино си е най-добре Публикувано изображение

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Дам, инетересен е постера Публикувано изображение

По повод дадения линк реших да дам още няколко, като с ваша помощ може да се увеличат. :rolleyes:

Програмите на:

Софийската опера

Варненската опера

Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна

Русенската опера

Бургаска опера

ПП: Пък може някой да си хареса нещо и да се излъже да отиде. ;)

• 3 седмици по-късно...

Снощи, докато си претачах виното в мазата, по "Хоризонт" вечерта приказваха за някаква постановка, която в момента върви в Русе.учавства Йоана Буковска и други известни актьори, ама слушах с половин ухо и не се сещам за нищо повече, освен, че зрителите на пиесата могат да избират между четири сюжетни линии.И с гласуване се решава как да завърши пиесата. Нещо като интерактивен "риалити" театър. Някой да знае как се казва пиесата, и дали ще идва в Плевен ?

Снощи, докато си претачах виното в мазата, по "Хоризонт" вечерта приказваха за някаква постановка, която в момента върви в Русе.учавства Йоана Буковска и други известни актьори, ама слушах с половин ухо и не се сещам за нищо повече, освен, че зрителите на пиесата могат да избират между четири сюжетни линии.И с гласуване се решава как да завърши пиесата.

Нещо като интерактивен "риалити" театър.

Някой да знае как се казва пиесата, и дали ще идва в Плевен ?

Док, да не би да търсиш СИМУЛАТОР ЗА ЧИФТОСВАНЕ :angry:Публикувано изображение

от ДЖОУЗЕФ СКРИМШОУ

Добре дошли в ресторант ”Блаженство”!

ТАЗИ ВЕЧЕР ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ВАС!

Очаква Ви едно ексцентрично, но и изключително смешно изживяване. Вие играете ролята на злата и непреклонна съдба в романтична комедия за двойка непознати, които имат различни представи за бъдещата си среща. В определени моменти нашата объркана двойка ще бъде изправена пред необходимостта да вземе конкретно решение. В случай, че те не успеят, единственият начин представлението да продължи е Вие да направите избор вместо тях. След като разрешите дилемата ще станете свидетели на онова, което сами сте забъркали. Предстои Ви да видите среща с непознат с цел брак - най-ужасяващата културна институция измислена от западната цивилизация!

Приятно забавление!

На следните дати се играе в София:

16.11.2008; 04.12.2008; 14.12.2008; 23.12.2008

Цена на билетите: 9 - 18 лв. (според сектора)

За Плевен не знам Публикувано изображение

Док, да не би да търсиш СИМУЛАТОР ЗА ЧИФТОСВАНЕ :)Публикувано изображение

от ДЖОУЗЕФ СКРИМШОУ

Публикувано изображение

браво бе :) Знаех си, че само ти можеш да ми помогнеш :кiss: Точно това ми трябваше.....

Лошото е, че в Плевен няма да идва.Бахти в загубения град дето живея.

Явно аз ще трявба да отида в Русе или в София Публикувано изображение

Последната постановка, която гледах:

Публикувано изображение

“Когато рокът беще млад” е поредният спектакъл представен в рамките на програма ОТВОРЕНА СЦЕНА „ДЕБЮТИ”- съвместен проект на Фонд за подкрепа на дебютни проекти. Представлението е по пиесата на Здрава Каменова “Баща ми” и е дебютно за младия режисьор Борис Георгиев. Тя е отличена с първа награда на Конкурса за нова българска драма в Шумен през 2007г.

Публикувано изображение

Син си спомня нелепите истории на своя „странен” баща, застаряващ, глух рокаджия от времето на социализма. В детските спомени на сина, действителността е примесена с измислиците на бащата, така че дори той самият вече не е сигурен кое наистина се е случило и кое е било само гола фантазия. Чудатият баща е създал на сина си свят, в който той самият да се чувства уютно. Но с порастването идват въпросите и срамът... Изминали са пет години, откакто баща и син не са се виждали, бащата е в болница...

Младият Борис Георгиев се е насочил към пиесата „Когато рокът беше млад”/”Баща ми”/ от първо лице единствено число – както авторката Здрава Каменова. Леко и сръчно чрез този текст, Здрава Каменова съумява да очертае чертите на цяло поколение – родителите на днешната младеж, със съсипани още в зародиш пориви, с влечение към неясните тенденции в тогавашното западно общество. Музика на живо съпровожда задъхания монолог на актьора – това е Симеон Германов с китарата си, който дърпа жиците в рокендрол-ритъм. От текста, а и от дълбоко емоционалното и съпроводено със сериозен професионализъм изпълнение на Борис Георгиев лъха човечност и ангажираност с проблемите на нашето време. На малката сцена на театър „Възраждане” са постигнали интересен аудио-визуален ефект – вратата е своеобразен екран, на който виждаме съвременници, дребни откъси от живота на героя до финала, където той съзира самия себе си в огледална проекция – като че наистина той се превръща вече в родител и тръгва по своя път на възрастен. Сценографията на Нева Балникова е решила много семпло сценичното пространоство – в ежедневно сиво, изцяло в синтетика.

„Когато рокът беше млад” заедно с личната драма ни води към общочовешката тема –взаимоотношения деца-родители. Дали някой няма да познае себе си, след като види този спектакъл?

Публикувано изображение

А там ли "опърничевата" се казваше Бианка?

Ехх... Публикувано изображение

П.П: Юле...искам доза здравословен смях, а не излишни калории :rolleyes:

Опърничевата беше Катерина, Бианка беше тази, която всички искаха.

Иначе забравих да се отчета и да кажа, че постановката не беше нищо особено. Определено не беше за хора с моя вкус, но само заради играта на Камен Донев си заслужаваше, този човек е достатъчно само да го видя и започвам да се смея.

• 1 месец по-късно...

Снощи във Варна гледах оперетата "Царицата на чардаша".Невероятно.Надявам се варненци да я гледали-не е за изпускане.Диригент-Владимир Бошнаков.В гл.роли-Евгени Леков и Валентина Шунелска.Изящество,хумор и любов-прекрасно претворено от Имре Калман. След спектакала си мислех,че само за това ми липсват големите градове-заради културния живот,иначе не е зле и при нас на село.

• 9 месеца по-късно...

Гледам темата е позамряла. ще се пробвам да я съживя почти година по-късно. Аз след 2-годишно майчинство съм отново на линия, на работа в Русенска опера. И т.к. към задълженията ми се отнася и рекламата на представленията и концертите и в тази тема ще ви покажа програмата на Оперно-филхармоничното дружество за месец Октомври. Пък желаещите нека заповядат. Винаги има какво да се види. До скоро не бях ходила на Симфоничен концерт, но вече поправих това и честно казано останах много впечатлена. Дори и да не си голям почитател на класическата музика, атмосферата в залата е невероятно нещо. И ако се започне с посещаването на по-познати композитори като Моцарт и Бетовен, концерта ще се стори много приятен и определено човек ще иска да повтори, а дори ще поиска да чуе Малер, Вагнер и пр.

okt_09_10.pdf

Само като погледна запълнената и разнообразна програма на софийския театър 199 или сълза и смях и почвам за завиждам. За сравнение - Българан.

=====================

И поради горната причина, нямаше как да пропусна гостуването на "Бардак" от Габриел Барили. :baby:

Три красиви и сексапилни дами споделят какво иска нежната половина от човечеството.

Три жени, три различни характера, три мечти - на интелектуалката с кариера, на съпругата, посветила живота си на прищевките на мъжа си, и на мацката, която все още не е намерила собствена посока, цел и мъж до себе си.

И един мъж, опитващ се да разгадае объркващата женска душевност и да намери вълшебната формула на щастието в модерния свят, в който сексът е труден, комичен, трагичен, разтърсващ, блудкав, но просто задължителен.

Сега се връщам и отзивите ми са :blink: изцяло положителни!

Коментар: Два чудесни часа, прекарани в компанията на четирима прекрасни млади български актьори срещу добре инвестираната сума в размер на 20 лева.

Публикувано изображение

ПП: Преди няколко дни гледахме спектакъла на режисьорката Гергана Димитрова "Истории на обикновената лудост" от Петер Зеленка.

Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Бях на "Веселите вдовици" със Стоянка Мутафова. Е па не ми хареса. Гледах представлението и когато публиката откликваше със смях аз се оглеждах и се чудех, само на мен ли не ми е забавно. Не знам, все клишета ми се струваше че слушам, а и липсва наслада за окото. Като цяло, няма какво толкова да се види. Възрастни хора, заслужили артисти и единствено уважението ми съм тях ме спря да си тръгна преди края.

Публикувано изображение

ПП: Пропуснах "Мъжка забавачка" и много ме е яд.

• 1 месец по-късно...

Бяхме на емблематичната сатирична комедия на Станислав Стратиев "Сако от велур" в Народния театър "Иван Вазов". Много ми хареса.На сцената бяха Георги Мамалев, Филип Трифонов,Мария Сапунджиева,Николай Урумов,Стефан Щерев и мн. други.

Публикувано изображение

Историята започва, когато езиковедът Иван Антонов си купува сако от велур и иска да подстриже космите по него заради подигравките на приятелите си.

Сакото е подстригано, но в същото време е записано в чиновническите регистри като “частна овца”. А за овцете, както и за всички други притежания, трябва да се плащат данъци.

Безобидна шега или просто грешка? Работата е там, обяснява един от героите в пиесата, че днес никой не си признава грешката. Това е стилът днес - правят пет нови, само и само да скрият старите.

Затова и толкова очевидни грешки минават още за успехи. Оттук започва ходенето по мъките и спускането по пързалката, по която Иван Антонов и двамата му приятели са запратени в лабиринта на бюрокрацията.

А това е безкрайна, смешна и налудничава траектория из реалностите на “българския модел”.

Постановката може да се гледа на 28 и 29 ноември от 19.00 часа на Голяма сцена в Народния театър "Иван Вазов".

Източник

В прикачения файл програмата на ОФД-Русе за Декември. Довечера съм на операта Турандот. Йе-йе-йе. Супер се радвам. Аз ходих на Турандот и спектакълът беше великолепен. Ето една любима моя/и не само/ ария от тази опера, изпълнена от нашия тенор Дани Дамянов. Прекрасен глас, но лошо качество от моя обикновен фотапарат. http://www.youtube.com/watch?v=E1EzXRDl4bI

dec_09_10.pdf

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

аз тая година съм си в България и гледам да си наваксам с нещата, който ми липсват, когато съм далеч. Театърът определено си остава на ниво, така че по-добре да се фокусираме върху достойнствата му, отколкото на нелепите ни бг филми, между които вече има изключения! Все пак Светът е голям...

гледах и убийствено тъпи постановки, но няма да ги казвам, щото предупреждението да не се гледа еди-коя-си постановка, носи обратният ефект

а по въпроса кои Да се гледат: абсолютно всичко на Теди Москов, този човек има океан от идеи в главата си, уникат!

В Малкият театър зад канала-> "Животно на трона", "Красотата спи"

В Театър Българска Армия -> "Одисей пътува"

Сатиричният-> "В очакване на Годо"-не е както си го представях, но въпреки това много ми хареса;постановка – Лилия Абаджиева

това са тези, зад които заставам с две ръце, другите бяха 50/50, а онези, които са 100% глупост ще се направя, че изобщо не съм ги гледала :clap:

• 2 месеца по-късно...

ПОБЪРКАНИ ОТ ЛЮБОВ

Едно изпълнено с абсурд, печал и суров хумор пътешествие в най-тъмните тайни на любовта, вината, разкаянието и неразрушимите връзки на кръвта. Дълбокият мрак, в който се лутат героите, е не толкова белег на времето, колкото характеристика на човешката душа. Нелогични, ирационални, импулсивни и в любовта, и в омразата си, героите търсят мястото си сред другите, и най-вече за сметка на другите. Човек се вглежда в себе си, и там, под изронената фасада на цивилизацията открива дивите импулси на копнежите и желанията, заради които е готов да отиде докрай. Докато накрая остава сам насред лабиринта на живота такъв, какъвто е – нито добър, нито лош, а просто истински.

С участието на: Асен Блатечки, Койна Русева, Васил Банов, Стефан Иванов

Коментар: НЕ, не си заслужава премиерните 25 лева /за двама/. Така и не разбрах защо му трабваше на бащата да стане от инвалидната си количка.

• Автор

Преди няколко седмици ходих на "Първа любов" по Самюел Бекет. Тръгнах скептично настроена, защото подобен вътрешен монолог не знаех как би могъл да се адаптира на сцената, но останах очарована от изпълнението на двамата актьора! А Леонид Йовчев просто ме остави без думи! Радвам се, да видя толкова талантливи млади хора :biggrin:

Кожа и небе

Получих повече околкото очаквах, което ме принуждава силно да ги аплодирам. Нямам друг избор освен да дам за татуировките на Асен и циците на Параскева пълна десетка. А вмъквайки го във формата на диалог:

- Отличен избор за представление.

- Сериозно ли?

- Не, усмихнато.

• 4 седмици по-късно...

Кожа и небе

Получих повече околкото очаквах, което ме принуждава силно да ги аплодирам. Нямам друг избор освен да дам за татуировките на Асен и циците на Параскева пълна десетка. А вмъквайки го във формата на диалог:

- Отличен избор за представление.

- Сериозно ли?

- Не, усмихнато.

От мен татуировките. Ще ти бъда признателен, ако ми откриеш и циците.

Публикувано изображение

От мен татуировките. Ще ти бъда признателен, ако ми откриеш и циците.

http://www.teatri.bg/data/movies_images/3/p_3003_middle.jpg

Съжелявам, но си се подвел по постера. От мен татуировките, а за другото - иди на постановката.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.