Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подкрепете семейството!

Featured Replies

Здравейте, приятели!

Изпращам ви линк към петицията за подкрепа на семейството като институция и несъгласието ни срещу изготвянето на проектозакон, според който съжителството на семейни начала ще се узакони и тази форма на съжителство ще се възползва от всички права и привилегии както истинското семейство.

Запознайте се с петицията по-подробно и дайте своя подпис:

http://www.bgpetition.com/semeistvoto/index.html

Ще цитирам части от няколко коментара в подкрепа на петицията:

"...този закон няма дори една положителна страна за обществото ни. Чрез него се подстрекават наивността на жените и безотговорността на мъжете. В чия полза всъщност е закона? Бих казала, че децата ще бъдат най-потърпевши. Според мен такъв закон няма да подобри условията на живот на нас и нашите деца. Той не е отговор,а удобен вариант..."

"...Защо не проверите какво се е случило в страните въвели подобен закон? Изобщо има ли такива държави..."

"Човешкия вид съществува благодарение на естествената си природа. Всяко друго подреждане на основите и ценностите в семейството ни обрича на бавна гибел. Обидно и богохулно е да се говори за семейственост при еднополови съжителства, още по-грозно е да се говори за брак. Допустимостта на права в тази посока са равни на самокастрация. "

"Прав е г-н Майкъл Кремо, Който твърди, че човекът не еволюира, а деволюира. Не ни ли стига досегашната деградациа та да подкрепим по-нататъчната. Трябва лида подкрепим свободията и безотговорността? Не разбирам, каква точно пречка представлява бракът? По логиката на проекто-закона може да се предложи да се узаконят и кражбите и убийствата, тъй като те така или иначе се случват:help:. "

...и т.н...

БРЕЙ, ГОЛЕМИ ТИКВИ ИМА В ПАРЛАМЕНТА!

Бракът е една изкуствено създадена институция,която в бъдеще ще стане напълно излишна. Може би още не е дошло времето за това,тъй като все още сме прекалено обвързани със старите традиции и предубеждения,но и това време ще настъпи...Ако двама души се обичат и са достатъчно интелигентни и отговорни,за да могат да дадат на децата си нужните грижи и любов,за какво им е някакъв си подпис на лист хартия? :help:

Бракът е една изкуствено създадена институция,която в бъдеще ще стане напълно излишна. Може би още не е дошло времето за това,тъй като все още сме прекалено обвързани със старите традиции и предубеждения,но и това време ще настъпи...Ако двама души се обичат и са достатъчно интелигентни и отговорни,за да могат да дадат на децата си нужните грижи и любов,за какво им е някакъв си подпис на лист хартия? :help:

Прав си. Но бракът е полезен в случаите на раздяла. Защото голяма част от мъжете не се държат на ниво в този момент. Бракът защитава правата на жените и децата. Защото не всички са отговорни.

Иначе наистина няма значение. Аз живея щастливо вече девет години с жена си без лист хартия.

• Автор
...още сме прекалено обвързани със старите традиции и предубеждения...

- - -

...някакъв си подпис на лист хартия?

Бракът не ни отнема нищо, напротив – може само да ни даде – и то много, стига да го осъзнаем, но за жалост "сме прекалено обвързани със старите традиции и предубеждения".

Проявяването на инертност спрямо партньора в рамките на брака не би следвало да го компрометира и да го свежда до несъвършените му копия...

”Лист хартия” – усмихвам се, защото преди време изричах тези добре познати думи.

Инертността е в човека, а не в брака и подобна черта човек би проявил и при “съжителство на семейни начала”. Знам го – БЯХ такъв.

Отегчението, разочарованието, неразбирателството не са изключени във връзка на каквато и да е основа. Липсата на желание за докосване до съзнанието и тялото на другия не е провокирано от същността на брака – то е в нас.

Но ние можем да преодолеем всички тях, тъй като посвещението е силно лекарство. То е като парче, срязано от пъпната връв при раждането на една връзка и притежава регенеративни възможности, стига да се съхранява правилно.

Жалко, че въздържанието от цялостно посвещение е най-честия избор на силното его . Изгодна алтернатива за него е по-скоро лесно да маневрира във взаимоотношенията си.

С минимална емоционална болка...

Точно отричането на всяка друга форма за съвместно съжителство е "прекалено обвързана със старите традиции и предубеждения".

Смятам, че на хората трябва да се предостави възможност сами да избират как да живеят.

Когато една двойка е прекарала достатъчно дълго време заедно, опознали са се и са решили да сключат и брак, никой не ги спира да го направят.

И това е по-добре отколкото да сключат брак и след година-две да установят, че само се измъчват един друг и да тръгнат по дела за развод.

Аз съм за повечето възможности.

Какво лошо има в това да ти дадат право на избор?

Няма нищо по - лошо от изкуствено създадени рамки...

Всеки има право да има "семейство" без благословията на държавата или на когото и да е било другиго...и няма нищо общо с "наивността на жените и безотговорността на мъжете". :)

Да се забрани това ... хммм ... би било ограничаване на възможностите.

Относно глуповати изказвания от сорта

Чрез него се подстрекават наивността на жените и безотговорността на мъжете.

... всеки сам си е виновен за глупостите, които прави и не може да се хвърля вината върху някакъв даже още несъществуващ "закон".

За мен тази петиция е безмислена и породена от страха на някои... които не са мислили когато име е било времето.

Редактирано от C.Kramer (преглед на промените)

От отдавна мисля че брака е отживелица. Един такъв закон ще е добре дошъл за нашето общество. Той ще озаконява общото съжителство, без да е необходим подпис. Той е направен за защита на жените и децата - тоест брак без подпис.

Една от причините хората да не сключват брак е липсата на пари за желаната сватба. Така че аз подкрепям с 2 ръце този закон - а не петицият.

Една от причините хората да не сключват брак е липсата на пари за желаната сватба. Така че аз подкрепям с 2 ръце този закон - а не петицият.

Какви пари - отиваш,слагаш един подпис и толкова.

Едва ли точно липсата на пари спира хората да сключат брак.

И аз мисля, че не е чак толкова страшно, ако съжителството се приравни на брака. Само че за мен пак си остава загадка как ще се доказва това съжителство - защото ако ще заявяваш в общината, че живееш с някого и т.н., то си е същото като да сключиш брак :rolleyes:

Ако бракът е единственото нещо, което крепи семейството, както е според авторите на петицията (поне аз така разбрах), по-добре да му се създаде алтернатива. Семейството е нещо по-силно от брака и е по-добре да се постави на изпитание с такава възможност, точно за да видим докъде стигат ценностите ни и ако сме ги позабравили - да ги преоткрием.

Принципно винаги съм била "за" брака, но не всяка цена.

Здравейте, приятели!

Изпращам ви линк към петицията за подкрепа на семейството като институция и несъгласието ни срещу изготвянето на проектозакон, според който съжителството на семейни начала ще се узакони и тази форма на съжителство ще се възползва от всички права и привилегии както истинското семейство.

Запознайте се с петицията по-подробно и дайте своя подпис:

http://www.bgpetition.com/semeistvoto/index.html

Ще цитирам части от няколко коментара в подкрепа на петицията:

"...този закон няма дори една положителна страна за обществото ни. Чрез него се подстрекават наивността на жените и безотговорността на мъжете. В чия полза всъщност е закона? Бих казала, че децата ще бъдат най-потърпевши. Според мен такъв закон няма да подобри условията на живот на нас и нашите деца. Той не е отговор,а удобен вариант..."

"...Защо не проверите какво се е случило в страните въвели подобен закон? Изобщо има ли такива държави..."

"Човешкия вид съществува благодарение на естествената си природа. Всяко друго подреждане на основите и ценностите в семейството ни обрича на бавна гибел. Обидно и богохулно е да се говори за семейственост при еднополови съжителства, още по-грозно е да се говори за брак. Допустимостта на права в тази посока са равни на самокастрация. "

"Прав е г-н Майкъл Кремо, Който твърди, че човекът не еволюира, а деволюира. Не ни ли стига досегашната деградациа та да подкрепим по-нататъчната. Трябва лида подкрепим свободията и безотговорността? Не разбирам, каква точно пречка представлява бракът? По логиката на проекто-закона може да се предложи да се узаконят и кражбите и убийствата, тъй като те така или иначе се случват;). "

...и т.н...

БРЕЙ, ГОЛЕМИ ТИКВИ ИМА В ПАРЛАМЕНТА!

Аз гласувах вече и се радвам, че подкрепих брака, не зависимо дали от това листче виртуална хартия ще има полза или не....аз съм длъжна да заявя позицията си като гражданин на тази Държава...

Петицията ми я пратиха едно прекрасно семейство, на което се възхищавам и уважавам понеже са истинско семейство в истинския смисъл на думата...Та и аз на свой ред изпратих петицията на всичките си приятели даже като се замисля има на кой още да я изпратя...Със сигурност стигна и до Испания, а може би и по-далеч, където имам приятели дам вече ми се роди една идея на кой още мога да изратя това... :)

Когато гласувах хората нямаха и 500 души, а сега са почти 700 и това за максимум два дни от както съм получила това...

В списъка видях и мои приятели които не очаквах да видя понеже всички живеят в различни градове това означава, че много бързо се разпространява тази петиция, което лично мен ме радва...

(Изказвам лично мнение е не оборвам ничие друго, нямам намерение да влизам в спор с хора зарлично мислещи, защото съм гражданин на тази държава и за мен семейството е основен градивен елемент, за да съществува едно общество и за да ме има и мен, без семейството си не бих съществувала- за което благодаря на родителите си от сърце...)

За мен по реакциите на хората ще се види колко будно е това общество, в което живеем и колко е голяма деградацията и свободията...

Благодаря на автора на темата ... :rolleyes:

Аз гласувах вече и се радвам, че подкрепих брака, не зависимо дали от това листче виртуална хартия ще има полза или не....аз съм длъжна да заявя позицията си като гражданин на тази Държава...

Петицията ми я пратиха едно прекрасно семейство, на което се възхищавам и уважавам понеже са истинско семейство в истинския смисъл на думата...Та и аз на свой ред изпратих петицията на всичките си приятели даже като се замисля има на кой още да я изпратя...Със сигурност стигна и до Испания, а може би и по-далеч, където имам приятели дам вече ми се роди една идея на кой още мога да изратя това... ;)

Когато гласувах хората нямаха и 500 души, а сега са почти 700 и това за максимум два дни от както съм получила това...

В списъка видях и мои приятели които не очаквах да видя понеже всички живеят в различни градове това означава, че много бързо се разпространява тази петиция, което лично мен ме радва...

(Изказвам лично мнение е не оборвам ничие друго, нямам намерение да влизам в спор с хора зарлично мислещи, защото съм гражданин на тази държава и за мен семейството е основен градивен елемент, за да съществува едно общество и за да ме има и мен, без семейството си не бих съществувала- за което благодаря на родителите си от сърце...)

За мен по реакциите на хората ще се види колко будно е това общество, в което живеем и колко е голяма деградацията и свободията...

Благодаря на автора на темата ... :rolleyes:

Браво,Ангелче!Сега наистина считам,че темата е изчерпана!

Какви пари - отиваш,слагаш един подпис и толкова.

Едва ли точно липсата на пари спира хората да сключат брак.

Дам, ама и за да сключиш брак ти трябват пари ;)

Но си права, че не е основната причина липсата на пари за сключване на брак...

Една от причините е тази, че има хора които не искат да се обвързват по никакъв начин, ами да си живеят така свободно и днес с една, утре с друга или обратното да се отнася за жените...

Страх от обвързване е другата причина, но нали пак като имаш връзка, пак се обвързваш в известна степен...

Не, че това да имаш брак с някой е гаранция за каквото и да е било, като почнем до изневяра, че стигнем до ред други неща...

Но, ако брака и в частност семейството не е трябвало да съществува още преди да се родим ние, то наистина нямаше да го има...Но си мисля, че щом векове на ред брака е едно от нещата, които прави едно семейство истинско семейство, то брака е Необходим, а не отживелица...Ако беше отживелица нямаше да го има и преди 20 години, но аз не разбирам защо се отрича брака...а се налага семейните начала, какво семейство е то пред държавата, пред хората и пред Бога...??!!!

Ами дайте най-добре и да не се раждат и децата, че независимо дали бащата го признава едно дете, което не е родено по време на брак, то пак си е "копеле"- сори за цветущия израз, но обичам да казвам истината и винаги има кой да го боли от това, не че мен не ме боли когато някой си казва своята истина...

Браво,Ангелче!Сега наистина считам,че темата е изчерпана!

Хехе, мерси токущо го разпратих и другаде ....Другата седмица само това мисля да правя да го разпространявам...:P

Дам, ама и за да сключиш брак ти трябват пари ;)

Но си права, че не е основната причина липсата на пари за сключване на брак...

Една от причините е тази, че има хора които не искат да се обвързват по никакъв начин, ами да си живеят така свободно и днес с една, утре с друга или обратното да се отнася за жените...

Страх от обвързване е другата причина, но нали пак като имаш връзка, пак се обвързваш в известна степен...

Не, че това да имаш брак с някой е гаранция за каквото и да е било, като почнем до изневяра, че стигнем до ред други неща...

Но, ако брака и в частност семейството не е трябвало да съществува още преди да се родим ние, то наистина нямаше да го има...Но си мисля, че щом векове на ред брака е едно от нещата, които прави едно семейство истинско семейство, то брака е Необходим, а не отживелица...Ако беше отживелица нямаше да го има и преди 20 години, но аз не разбирам защо се отрича брака...а се налага семейните начала, какво семейство е то пред държавата, пред хората и пред Бога...??!!!

Ами дайте най-добре и да не се раждат и децата, че независимо дали бащата го признава едно дете, което не е родено по време на брак, то пак си е "копеле"- сори за цветущия израз, но обичам да казвам истината и винаги има кой да го боли от това, не че мен не ме боли когато някой си казва своята истина...

Хехе, мерси токущо го разпратих и другаде ....Другата седмица само това мисля да правя да го разпространявам...:P

Въпросът въобще не е до парите,макар че и те са важни.Според мен всичко опира до нежеланието да се поема отговорност!За съжаление доста от по-младите хора не са се научили,че освен секс,връзката с някого е и отговорност към този някой.Не искам да влизаме в излишни полемики-има страшно много млади хора,които животът е научил как се носи отговорност.Но,за съжаление,има и такива,които цял живот няма да се научат.Нека всеки да се замисли/ако може/ в каква среда и СЕМЕЙСТВО е израсъл и,може би,ще ме разбере какво искам да кажа.

Редактирано от pol958 (преглед на промените)

Въпросът въобще не е до парите,макар че и те са важни.Според мен всичко опира до нежеланието да се поема отговорност!За съжаление доста от по-младите хора не са се научили,че освен секс,връзката с някого е и отговорност към този някой.Не искам да влизаме в излишни полемики-има страшно много млади хора,които животът е научил как се носи отговорност.Но,за съжаление,има и такива,които цял живот няма да се научат.Нека всеки да се замисли/ако може/ в каква среда и СЕМЕЙСТВО е израсъл и,може би,ще ме разбере какво искам да кажа.

Разбирам за какво говориш и ми се доплака чак....Така е....Отговорността, която носиш за другия и не само това, но всички аспекти...Безотговорност- така е възпитано сега моето и не само моето поколение, но всички след 81 набор, са просто без коментар за безотговорност и даже свободия...Като гледам чак не мога да повярвам как съм възпитана аз и как другите около мен...но, ако сравня това поколение и поколението, което е преди мен бих казала, че лично аз уважавам хората родени преди мен, които са ми не само майки и бащи по възраст, но са и много по-отговорни и сериозни за важните неща...Както обичам да казвам, че човек за веселите неща трябва да е весел, но за сериозните сериозен, важен е за мен баланса...и се учудвам как мъже на по 20-25 години са толкова вятърничеви и дори незрели, че не мога даже да повярвам, а да не говорим за 30 годишните мъже които са толкова незрели, че не само отричат семейството, но и имат огромна пасивност спрямо всичко в този живот....

Е, наистина не знам, не разбирам тази незрялост и липсата на желание на някой хора да пораснат и да носят отговорностите си...

Явно така както възпитаме или възпитаваме децата си такова ще е мнението и отношението им към живота...не, че е задължително, но аз лично виждам около себе си различното възпитание на хората на моята, а и не само на моята възраст...

Разбирам за какво говориш и ми се доплака чак....Така е....Отговорността, която носиш за другия и не само това, но всички аспекти...Безотговорност- така е възпитано сега моето и не само моето поколение, но всички след 81 набор, са просто без коментар за безотговорност и даже свободия...Като гледам чак не мога да повярвам как съм възпитана аз и как другите около мен...но, ако сравня това поколение и поколението, което е преди мен бих казала, че лично аз уважавам хората родени преди мен, които са ми не само майки и бащи по възраст, но са и много по-отговорни и сериозни за важните неща...Както обичам да казвам, че човек за веселите неща трябва да е весел, но за сериозните сериозен, важен е за мен баланса...и се учудвам как мъже на по 20-25 години са толкова вятърничеви и дори незрели, че не мога даже да повярвам, а да не говорим за 30 годишните мъже които са толкова незрели, че не само отричат семейството, но и имат огромна пасивност спрямо всичко в този живот....

Е, наистина не знам, не разбирам тази незрялост и липсата на желание на някой хора да пораснат и да носят отговорностите си...

Явно така както възпитаме или възпитаваме децата си такова ще е мнението и отношението им към живота...не, че е задължително, но аз лично виждам около себе си различното възпитание на хората на моята, а и не само на моята възраст...

Пак си права,Ангелче!Но точно тези,които СЕГА не могат да носят отговорност,след време ще си скубят косите,защото техните деца ще реагират по същия начин!И въпросът не е в това кой набор е по-калпав,а в средата,в която е израсъл.А тази среда не може да бъде нормална,когато хората не чувстват здрава връзка по между си.Тази здрава връзка изобщо не зависи единствено и само от подписа в гражданското!Но това пак не съм сигурен кой и доколко го разбира...

Пак си права,Ангелче!Но точно тези,които СЕГА не могат да носят отговорност,след време ще си скубят косите,защото техните деца ще реагират по същия начин!И въпросът не е в това кой набор е по-калпав,а в средата,в която е израсъл.А тази среда не може да бъде нормална,когато хората не чувстват здрава връзка по между си.Тази здрава връзка изобщо не зависи единствено и само от подписа в гражданското!Но това пак не съм сигурен кой и доколко го разбира...

Ще кажа пак ДА, защото си прав- начина по който ни възпитават оказва влияние върху нас самите...но просто по-младото поколение е възпитано по различен начин и родителите им не им обръщат никакво внимание това мога да ти кажа, дори като се приберат родителите от работа не питат детето как му е минал деня, някакви проблеме има ли...ами прибират се хапват и се просват зад телевизора или в леглото, а какво му е на детето никой не го пита, даже третират децата като вещи все едно нямат чувства и проблеми...а всеки има проблеми, ако щеш, че се е скарало с някой в училище и това е проблем...

Имам предвид, че отношението в дома определя и отношението към околния свят и начина, по който го възпримемат децата живота...

Прав си възпитанието е основното нещо за формиране на начина на мислене на индивида- на личността...

Така е един подпис не прави семейството да бъде семейство, за мен обаче това прави семейството истинско и ако двама човека се грижат за израстването на това семейство, то това семейство ще просъществува независимо от кризите в които неминуемо ще попадне с времето...

Ще кажа пак ДА, защото си прав- начина по който ни възпитават оказва влияние върху нас самите...но просто по-младото поколение е възпитано по различен начин и родителите им не им обръщат никакво внимание това мога да ти кажа, дори като се приберат родителите от работа не питат детето как му е минал деня, някакви проблеме има ли...ами прибират се хапват и се просват зад телевизора или в леглото, а какво му е на детето никой не го пита, даже третират децата като вещи все едно нямат чувства и проблеми...а всеки има проблеми, ако щеш, че се е скарало с някой в училище и това е проблем...

Имам предвид, че отношението в дома определя и отношението към околния свят и начина, по който го възпримемат децата живота...

Прав си възпитанието е основното нещо за формиране на начина на мислене на индивида- на личността...

Така е един подпис не прави семейството да бъде семейство, за мен обаче това прави семейството истинско и ако двама човека се грижат за израстването на това семейство, то това семейство ще просъществува независимо от кризите в които неминуемо ще попадне с времето...

:P;):help wanted: Явно сме на едно мнение.За мен наистина темата е изчерпана,но ако има по-сериозна дискусия,ще се включа пак.Но само ако наистина е сериозна,защото тук видях доста теми,в които преобладават личните заяждания.Но това е друг разговор...

:P;):help wanted: Явно сме на едно мнение.За мен наистина темата е изчерпана,но ако има по-сериозна дискусия,ще се включа пак.Но само ако наистина е сериозна,защото тук видях доста теми,в които преобладават личните заяждания.Но това е друг разговор...

хехе, супер това ме прави щастлива...

Знам че още съм доста малка за да коментирам брака но все пак си имам мнение. Всеки според мен има право на избор - или да сключи брак или не. Аз винаги съм искала като по-голяма да сключа брак. Тва за мен не е просто няква тъпа традиция ами един свещен начин да отпразнуваш едва ли не предстоящото съжителство за " цял живот". Просто е прекрасно според мен!!

Казвам своето НЕ на всеки брак,изпразнен от съдържание и пълен с болка и безсмислие !

Казвам НЕ на всяко агонизиращо семейство в рамките на подписа !

Моето НЕ - защото съм минала през това,и в момента живея в такъв ад...

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

С брак или без брак винаги ще съжеляваш.Ако би се давало в брака време за проба,то целия свят би се ограничил само с пробата.

Прочетох мненията на всички защитници на брака. Аз не съм от тях, но не пренебрегвам желанието на всички, които искат да сключат брак. Около мен все още се срещат хора, които се женят. Не съм се опитвала да им променя мнението. Уважавам го. Но моето лично е против него. Няма да гласувам в тази петиция. Подкрепям с две ръце съжителството без брак. За мен семейството не става с подпис. Семейството е семейство, тогава когато се разбират партньорите и когато могат да осигурат добра семейна среда за децата си / дай боже да са повече от едно/. Да не казвам голяма дума, но до колкото се познавам никога няма да подпиша. Мога да бъда щастлива и без да се вдигам сватба. Като се замисля, мога да бъда щастлива и без партньор, но това е друга тема.

Единствената разлика между брака и съжителството без брак, е че при първото можеш да се разведеш, а при второто няма как да стане biggrin.gif

п.п. Отраснала съм в щастливо семейство, без кавги и скандали!

Редактирано от RA4NA (преглед на промените)

Няма да подкрепя петицията, въпреки че харесвам каузата. Всеки има правото да избира как да живее с партньора си, но мисля, че ‘легализирането’ (образно казано) ще дискредитира брака и .. всички ще заживеят така. Никой няма да се ожени.

Бракът не е затвор. Просто трябва да си дорасъл за него. Живеенето на семейни начала цял живот означава само едно – страх от обвързване. Живееш с мисълта, че там някога, ще срещнеш някого, който ще ти хареса повече от партньора ти… И докога така?

Бракът не е затвор. Просто съм против брака на много млади години. Но си мисля, че рано или късно .. все пак назрява желание за тоя ‘подпис’ за който говорите.

Та така…. Нека всеки живее, както си иска, но съм против именно ‘узаконяването’ на връзките на семейни начала и възползването им от същите привилегии както бракуваните.

Прочетох мненията на всички защитници на брака. Аз не съм от тях, но не пренебрегвам желанието на всички, които искат да сключат брак. Около мен все още се срещат хора, които се женят. Не съм се опитвала да им променя мнението. Уважавам го. Но моето лично е против него. Няма да гласувам в тази петиция. Подкрепям с две ръце съжителството без брак. За мен семейството не става с подпис. Семейството е семейство, тогава когато се разбират партньорите и когато могат да осигурат добра семейна среда за децата си / дай боже да са повече от едно/. Да не казвам голяма дума, но до колкото се познавам никога няма да подпиша. Мога да бъда щастлива и без да се вдигам сватба.

Единствената разлика между брака и съжителството без брак, е че при първото можеш да се разведеш, а при второто няма как да стане biggrin.gif

Съгласна. Аз съм обаче категорично против брака. Това е излишно бутане на пари в лапите на държавата, която после иска още повече за да се разведем. Аз мога да съм семейство с един човек и без опнази идиотска хартийка и касова бележка, цифрите на която карат сърцето ми да се свие!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.